Prepisuju od goreg, baš me čudi...
Srbija,
741 zaražen, 13 umrlih
Hrvatska,
716 zaraženih, 6 umrlih,
BiH,
324 zaraženih, 6 umrlih
Moderator: O'zone
Ovaj natpis stoji na tom mjestu minimalno godinu dana.
Zar ima godina kako se korona javnula
Pa sad upgrade sa novim sadržajem.
Care model ko model nebitan u svoj prici. Ne radi se omodelu nego o sirenju korone kod nas.muhafuca wrote: ↑30/03/2020 10:13odmak od +/- 5% se smatra dobrom predikcijomsumirprimus wrote: ↑30/03/2020 09:44 Predikcija je dobra. Jer je bila crna a evo danas i gore od te predikcije.veci broj zarazenih.
Pricati o modelima kao formi je bespredmetno.
ovaj model koji sam ja ismijao a masa njih ga branila
i mene ismijavala
je predvidio 245 zarazena do 30og
to je sva poenta
a i modeli generalno su prica za sebe - medjutim ovaj posebno je smjesan bio
Hahahahha, nisam ni pogledao sitni tekst, sorry!!!muha_sa wrote: ↑30/03/2020 10:20Zar ima godina kako se korona javnula![]()
![]()
A i tih sat dva je bilo na internetumuha_sa wrote: ↑30/03/2020 10:05Sad ih treba cijeli dan zabavljat. Nisu navikli, bilo je ono sat dva i vozdra--sad kuku majkoYenna wrote: ↑30/03/2020 10:01Durakovićka pametnica rekla da će djeci u kući atrofirati mišići.Tomahawk11 wrote: ↑30/03/2020 09:50
Sinoć prilog iz BL 19:30, iza reportera ide čovjek s dvoje djece.
Istovremeno, u Sa ako kreneš kazna zagarantovana.
Nema smisla.![]()
15 dana su u kući tek, i manje.
Vozim se jučer sve kuće u predgrađu koje imaju avlije pune djece, na Dobrinji se spuštaju niz tobogan.
Jel problem istrpiti jos malo?
U ratu smo bili u podrumima vlaznim bez ičega pa nam nisu atrofirali mišići, sad sve djeca imaju al očito nisu dobro vaspitana pa roditeljima skaču po glavi.
Zabavi dijete, poigraj se, posveti mu se...i ovo ce proci.
Umjesto da poštujemo mjere, mi ukidamo jednu po jednu. To nema smisla.
Hajmo onda ko Švedska vratiti redovnu nastavu, i sve...pa šta bude nek bude.![]()
?sumirprimus wrote: ↑30/03/2020 10:28 Naslovnici. Se odredjuje mjera od par dana na zraku i bez interneta.smjesta!
by forumski konzilij![]()
To ti drug i govorimNaslovnica wrote: ↑30/03/2020 10:29?sumirprimus wrote: ↑30/03/2020 10:28 Naslovnici. Se odredjuje mjera od par dana na zraku i bez interneta.smjesta!
Pihmk ultra wrote: ↑30/03/2020 10:28A i tih sat dva je bilo na internetumuha_sa wrote: ↑30/03/2020 10:05Sad ih treba cijeli dan zabavljat. Nisu navikli, bilo je ono sat dva i vozdra--sad kuku majkoYenna wrote: ↑30/03/2020 10:01
Durakovićka pametnica rekla da će djeci u kući atrofirati mišići.![]()
15 dana su u kući tek, i manje.
Vozim se jučer sve kuće u predgrađu koje imaju avlije pune djece, na Dobrinji se spuštaju niz tobogan.
Jel problem istrpiti jos malo?
U ratu smo bili u podrumima vlaznim bez ičega pa nam nisu atrofirali mišići, sad sve djeca imaju al očito nisu dobro vaspitana pa roditeljima skaču po glavi.
Zabavi dijete, poigraj se, posveti mu se...i ovo ce proci.
Umjesto da poštujemo mjere, mi ukidamo jednu po jednu. To nema smisla.
Hajmo onda ko Švedska vratiti redovnu nastavu, i sve...pa šta bude nek bude.![]()
![]()
To je istina da roditelji nisu toliko navikli na djecu...
Jutros stariji ciko cca 60god
Maska na licu platnena
Skida masku, obrise nos (puhne) i u ruku i otrese
Vraća masku
Opet pitam imaju li svi 4-5000KM da prođu kroz ovo, plate ovaj mjesec mozda, naredni nema...ako ovako nastavi
Još pitaš štoNaslovnica wrote: ↑30/03/2020 10:29?sumirprimus wrote: ↑30/03/2020 10:28 Naslovnici. Se odredjuje mjera od par dana na zraku i bez interneta.smjesta!
dječak sa šibicama wrote: ↑30/03/2020 10:31 Najjaca je ona baka ne znam odakle je snimak, ne moze da otvori kesicu da izvaga povrce na vagi, skinu masku liznu prst i vrati masku.
Volio bih da znam razlog zbog kojih mi se određuje "mjera par dana..."?sumirprimus wrote: ↑30/03/2020 10:31To ti drug i govorimNaslovnica wrote: ↑30/03/2020 10:29?sumirprimus wrote: ↑30/03/2020 10:28 Naslovnici. Se odredjuje mjera od par dana na zraku i bez interneta.smjesta!
![]()
kineska "vEkovna braca" su znali za ovaj virus prije godinu dana.mO k3 wrote: ↑30/03/2020 10:25![]()
![]()
![]()
![]()
muha_sa wrote: ↑30/03/2020 10:33Pihmk ultra wrote: ↑30/03/2020 10:28A i tih sat dva je bilo na internetu![]()
To je istina da roditelji nisu toliko navikli na djecu...
Jutros stariji ciko cca 60god
Maska na licu platnena
Skida masku, obrise nos (puhne) i u ruku i otrese
Vraća masku
Opet pitam imaju li svi 4-5000KM da prođu kroz ovo, plate ovaj mjesec mozda, naredni nema...ako ovako nastavi![]()
Što se djece tice koNpetentan sam da o tom govoriCjela Cvila me zna--kad me podjahkad vide samog nepoznati ljudi me pitaju--Gdje su djeca
![]()
dodje sin s posla pa i on malkice zasjedne kod mene i nakon 15 minuta veli--evo sine mobitel, tata umoran
![]()
katastofa u najavi"Imamo složenu situciju, virus korona je ušao među zdravstvene radnike. Od kako traje ova priča smo na dispoziciji i radili smo po uputama. Pojedini dijelovi zdravstvenog sistema se nisu tako ponašali. Imamo klaster. Jedan broj uposlenika UKC Tuzla ima rodbinske veze sa bivšim Centrom za srce. Supružnik jedan radi u UKC, drugi u Centru. Kada smo stavili na analizu - to je 100, 120 ljudi u direktnoj vezi", izjavio je.
"Već imamo informaciju da se korona virus uvukao u UKC. Ne mogu dati zvanične podatke, mijenjaju se. Mi ćemo morati preduzeti mjere koje će značiti odstranjenje određenih uposlenika i njihovu izolaciju. To će naštetiti zdravstvenom sistemu", izjavio je.
Centar za srce Tuzla, koji je jedan od dva klastera u ovom kantonu napravio je problem kada je pacijenta prebacio u Zenicu, na kojem nije urađen test na korona virus. Zbog toga je sada 45 uposlenika zeničke bolnice u izolaciji.
"Ja pripadam javnom dijelu sistema. Ne bih o privatnim ustanovama. Od prvog dana je napravljen trijažni šator, jedan ulaz, jedan izlaz. Maksimalno smo smanjili program. Samo ono što se mora. Ovo moram reći, neće naići na odobravanje, kod privatnika nije bilo tako u velikom broju. Primjer Centra za srce je primjer kako ne treba. Sada imamo problem. Četiri operisana su pozitivni, a ne mogu se otpustiti kući jer su kardiovaskularni pacijenti. Opterećuje to kompletan sistem, ali naći ćemo rješenje. Neki su olako shvatili mjere. Posljedice ćemo trpiti svi", rekao je Jusufović za N1.