Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Naslovnica

#9351 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

muha_sa wrote: 30/03/2020 10:35
Naslovnica wrote: 30/03/2020 10:29
sumirprimus wrote: 30/03/2020 10:28 Naslovnici. Se odredjuje mjera od par dana na zraku i bez interneta.smjesta!
by forumski konzilij :mrgreen:
?
Još pitaš što :? pa zbog oniJEh sitnih slova na bilbordu :lol: :lol:
Ima godina-dvije da sam prestao da čitam sitna slova.
Vidim ja dobro no mi ruke kratke. 8-) :lol:
sumirprimus

#9352 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Naslovnica wrote: 30/03/2020 10:38
sumirprimus wrote: 30/03/2020 10:31
Naslovnica wrote: 30/03/2020 10:29 :lol:

?
To ti drug i govorim :lol:
Volio bih da znam razlog zbog kojih mi se određuje "mjera par dana..."?
Ja regularno radim, svakodnevno sam u kontaktu sa desetinama ljudi.
Svaki dan vikenda sam bio napolju, u prirodi, sa suprugom.
Dok su djeca bila zatočena u stanu.
Prije nekoliko stranica sam rekao sve što mislim o ovim naredbama nekompetentnih likova koji bi u normalnoj državi bili iza rešetki ili, u najboljem slučaju, na položaju kafe kuharice.
Njihova nestručnost, nekompetentnost, neorganizovanost i neznanje su, u ovim kriznim vremenima, naprosto zastrašujući. Mijenjanje "naredbi" na dnevnoj bazi su samo dokaz mojoj tvrdnji.
I opet ponavljam, narkomani u B-Fazi svakodnevno uredno roštiljaju iza zgrada, duvaju, loču, urliču, a ja ne mogu odvesti djecu na vikendicu, na sunce i čist zrak jer će me policija kazniti sa 500 KM.
Serem se ja na ove mjere.
:lol: druze zajebancija nisam ja mod ni ti mogu uvest ikakvu zabranu.zajebancija.sega sala poslastica
Naslovnica

#9353 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

sumirprimus wrote: 30/03/2020 10:41
sumirprimus wrote: 30/03/2020 10:31

To ti drug i govorim :lol:
Prije nekoliko stranica sam rekao sve što mislim o ovim naredbama nekompetentnih likova koji bi u normalnoj državi bili iza rešetki ili, u najboljem slučaju, na položaju kafe kuharice.
Njihova nestručnost, nekompetentnost, neorganizovanost i neznanje su, u ovim kriznim vremenima, naprosto zastrašujući. Mijenjanje "naredbi" na dnevnoj bazi su samo dokaz mojoj tvrdnji.
I opet ponavljam, narkomani u B-Fazi svakodnevno uredno roštiljaju iza zgrada, duvaju, loču, urliču, a ja ne mogu odvesti djecu na vikendicu, na sunce i čist zrak jer će me policija kazniti sa 500 KM.
:lol: druze zajebancija nisam ja mod ni ti mogu uvest ikakvu zabranu.zajebancija.sega sala poslastica
Ma znam ba, ali mi fakat nije do zajebancije.
Ne zbog virusa nego zbog apurdistana u kojem živimo i debila koji nam kroje sudbine.
muha_sa

#9354 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muha_sa »

Naslovnica wrote: 30/03/2020 10:42
Ne zbog virusa nego zbog apurdistana u kojem živimo i debila koji nam kroje sudbine.
Šta bi ti hOtio--da ti na celu štaba bude neko ko je sposoban a ne podoban :? :D
Better Man

#9355 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Better Man »

Yenna wrote: 30/03/2020 10:01
Tomahawk11 wrote: 30/03/2020 09:50
Banksy wrote: 30/03/2020 09:49 Moraće naći neko rješenje za djecu i penziće, neće moći ovako još dugo.
Sinoć prilog iz BL 19:30, iza reportera ide čovjek s dvoje djece.
Istovremeno, u Sa ako kreneš kazna zagarantovana.
Nema smisla.
Durakovićka pametnica rekla da će djeci u kući atrofirati mišići. :roll:
15 dana su u kući tek, i manje.
Vozim se jučer sve kuće u predgrađu koje imaju avlije pune djece, na Dobrinji se spuštaju niz tobogan.
Jel problem istrpiti jos malo?
U ratu smo bili u podrumima vlaznim bez ičega pa nam nisu atrofirali mišići, sad sve djeca imaju al očito nisu dobro vaspitana pa roditeljima skaču po glavi.
Zabavi dijete, poigraj se, posveti mu se...i ovo ce proci.
Umjesto da poštujemo mjere, mi ukidamo jednu po jednu. To nema smisla.
Hajmo onda ko Švedska vratiti redovnu nastavu, i sve...pa šta bude nek bude.
Odluku o zabrani izlaska djeci i starijim od 65 godina su donijeli ljudi koji nemaju blage veze sa životom, a to su političari. Takve stvari treba prepustiti struci. Ja sam lično protiv ovakve zabrane, jer više nanosi štete nego koristi. Treba im omogučiti kretanje, ali pod određenim uslovima i mjerama zaštite.
Naslovnica

#9356 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

muha_sa wrote: 30/03/2020 10:44
Naslovnica wrote: 30/03/2020 10:42
Šta bi ti hOtio--da ti na celu štaba bude neko ko je sposoban a ne podoban :? :D
Svima vam je poznat osjećaj kada vam neko za koga znate da nije kompetentan i dorastao situaciji - izdaje naređenja.
Naslovnica

#9358 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Better Man wrote: 30/03/2020 10:51 Pročitajte malo riječ stručnjaka.

https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/inte ... rod-543125
Taaa će Dr.sci.med. Davor Perinović, bolje znaju polupismene stranačke hablečine.
dječak sa šibicama

#9359 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Koliko ljudi zna za podatak da je ovaj covjek bio osnivac HDZ BiH :D

Vjerujem koliko i onih koji znaju da je Srebrov osnovao SDS BiH :D
muha_sa

#9360 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muha_sa »

Pročito :D Srce mi se cjepa kad mi pošalju sliku unuka kojem su 4 godine kako sjedi na balkonu a znam koliko smo letali i lopte po cjeli dan igrali--al :-) bolje i to neg da fasuje virus i nekog od ukucana zarazi :( šta bi onda, gdje i kome se obratit :? Ne smijem ni pomislit :-)
muhafuca

#9361 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muhafuca »

sumirprimus wrote: 30/03/2020 10:23
muhafuca wrote: 30/03/2020 10:13
sumirprimus wrote: 30/03/2020 09:44 Predikcija je dobra. Jer je bila crna a evo danas i gore od te predikcije.veci broj zarazenih.
Pricati o modelima kao formi je bespredmetno.
odmak od +/- 5% se smatra dobrom predikcijom

ovaj model koji sam ja ismijao a masa njih ga branila

i mene ismijavala

je predvidio 245 zarazena do 30og

to je sva poenta

a i modeli generalno su prica za sebe - medjutim ovaj posebno je smjesan bio
Care model ko model nebitan u svoj prici. Ne radi se omodelu nego o sirenju korone kod nas.
I tu je to samo jos i malo vise. Moze svako pogledat i otpriliek skontat
U americi onaj fauci kaze moze biti i par stotina hiljada mrtvih al ne drzite me za rijec jer ko zna kako ce se virus ponasat i kakve ce se sve uredbe donosit. O tom se radi.
Jbo model
"Care model ko model nebitan u svoj prici."

- upravo to sam i ja pokusao objasniti ljudima kojima je ovo biblija bilo prije 10ak dana kad je izbacen

"Ne radi se omodelu nego o sirenju korone kod nas."

- da model je o sirenju korone kod nas

"I tu je to samo jos i malo vise."

- ma nije ni blizu. i nebitno je da li je vise ili manje +/-5% se smatra ok rezultatom za modele.

"U americi onaj fauci kaze moze biti i par stotina hiljada mrtvih al ne drzite me za rijec jer ko zna kako ce se virus ponasat i kakve ce se sve uredbe donosit. O tom se radi."

- U americi je medijski hype posebna prica - ne bih tu temu ni otvarao - prekompleksno je - treba otvoriti novi topic samo za ameriku
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#9362 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

Jucer oko 17:30 h, 4 mangLupa dudlaju šišu, u naselju C5 preko puta kamere. Svi se nabili u jedan metar i uzivaju.... :-)
Naslovnica

#9363 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

muha_sa wrote: 30/03/2020 10:58

Pročito :D Srce mi se cjepa kad mi pošalju sliku unuka kojem su 4 godine kako sjedi na balkonu a znam koliko smo letali i lopte po cjeli dan igrali--al :-) bolje i to neg da fasuje virus i nekog od ukucana zarazi :( šta bi onda, gdje i kome se obratit :? Ne smijem ni pomislit :-)
Muha ba, neće fasovati virus ako se pridržavaš zdravorazumskih uputa.
Nemoj ga viditi u park sa drugom djecom, odeš na Veliko polje (ako već nemaš vikendicu) i pustiš dijete neka gore skače i šuta loptu do mile volje, i ti sa njim.
Veigar

#9364 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Veigar »

informativnog karaktera video: mislim da na jedan lako razummljiv način objašnjava problem sa corona virusom.

Leon16v
Vozim: Staro željezo

#9365 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Leon16v »

konektovan wrote: 30/03/2020 10:59 Jucer oko 17:30 h, 4 mangLupa dudlaju šišu, u naselju C5 preko puta kamere. Svi se nabili u jedan metar i uzivaju.... :-)
Vidio isto :lol:
O'zone
Globalni moderator

#9366 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

Ako je kome bitno Raiffaiisen banka ima online obrazac za popuniti ako imaš potrebu za nekom od mjera prema kreditnim i kartičnih zaduženjima

https://raiffeisenbank.ba/formular/zahtjev
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#9367 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mk ultra »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-repub ... /200328126

1 po 1
Majkemi ni oni sami vise ne znaju sta rade, a i narod isprepadan, jel kahnuo salavate uci da nije korona :shock:

Higijena, distanca i vozdra, al jok, jebi u mozak dokle moze
dzipalo

#9368 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dzipalo »

O'zone wrote: 30/03/2020 10:40 Ekonomsko pitanje.

Da li je ko u međuvremenu kontaktirao banku/e da provjeri za moratorij kredita?
Jesam ja. Prvi puta pitao informativno i dobio standardan odgovor tipa "bicete blagovremeno obavijesteni". Drugi put poslao zahtjev za odobrenje moratorija od 3 mjeseca, nisam jos uvijek dobio odgovor (ne iznenadjuje me). Ukoliko mi ne izadju u susret, cim ovo prodje idem u drugu banku uraditi reprogramiranje kredita. 10 godina sam klijent iste banke, sve uredno do sad placao ako sam sta dizao, nikad nikakvu specijalnu pogodnost nisam ni trazio ni dobio, ako mi sad ne izadju u susret imaju mahanje. Mozda im nisam neki bitan klijent, ali nema veze, nisu ni oni meni.
sumirprimus

#9369 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Ma ja u americi je medijski hajp iako imaju 500 put vise mrtvih i trenutno najvise zarazenih na svijetu :-)
MOdel ko model govori da je situacija ozbiljna i da se ne treba zajebavat.
Naslovnica

#9370 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

https://zurnal.info/novost/22903/kupili ... -na-virus-

https://zurnal.info/novost/22906/umjest ... simptomima

Dok nama nameću retardirane zabrane kretanja u vidu policijskog sata u doba kada većina ljudi ionako nije na otvorenom, oni se tale i međusobno prenose virus. Sebi i nama. I onda kaže prebukirane bolnice.
Nisu prebukirane zbog moje djece ili onih koji se pridržavaju ograničenja, nego zbog Fadilovaca i Solakovaca koji ne znaju ni masku staviti kako treba, koji kažu da se ne treba testirati jer lijeka ionako nema, itd.
DA sve ovo nije žalosno - bilo bi smiješno.
palermo

#9371 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by palermo »

Naslovnica wrote: 30/03/2020 11:03

Nemoj ga viditi u park sa drugom djecom, odeš na Veliko polje (ako već nemaš vikendicu) i pustiš dijete neka gore skače i šuta loptu do mile volje, i ti sa njim.
pa zna svatko da ako na veliko polje ode muha sa unukom i ti sa sinom da necete fasovati virus. Al ako moze muha i ti sto ne bi moglo na veliko polje i jos tri hiljade roditelja sa djecom da i oni sutaju loptu. A onda je perspektiva vec drugacija.
Zar je stvarno to tesko shvatiti
Last edited by palermo on 30/03/2020 11:15, edited 1 time in total.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#9372 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

Leon16v wrote: 30/03/2020 11:08
konektovan wrote: 30/03/2020 10:59 Jucer oko 17:30 h, 4 mangLupa dudlaju šišu, u naselju C5 preko puta kamere. Svi se nabili u jedan metar i uzivaju.... :-)
Vidio isto :lol:
Veko & Co.
NediM17

#9373 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by NediM17 »

Tu je dedo sporan. :-D
Naslovnica

#9374 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

palermo wrote: 30/03/2020 11:14

pa zna svatko da ako na veliko polje ode muha sa unukom i ti sa sinom da necete fasovati virus. Al ako moze muha i ti sto ne bi moglo na veliko polje i jos tri hiljade roditelja sa djexom da i oni sutaju loptu. A onda je peespektiva vec drugacija.
Zar je stvarno to tesko shvatiri
Veliko polje je sasvim "veliko" da se na njemu može smjestiti još 3000 posjetilaca i da svi šutaju loptu, i da se drži razmak između njih.Svako ko je bio na Velikom polju to vrlo dobro zna.
Kada smo već kod toga šta je teško shvatiti, pokušavam shvatiti zašto roditelji ne mogu provozati djecu u kolicima, zašto ja ne mogu sa svojom djecom otići na vikendicu? Ima li neko razumno objašnjenje?
Da nije slučajno da će beba u kolicima nekoga zaraziti, ili će nju neko zaraziti? Ili je ono naše mahalaško objašnjenje da će "materešine sjesti u parkić, pušiti i mahalati" dok su djeca u kolicima?
Da nije slučajno objašnjenje da ako odem ja na vikendicu, otići će i 3000 ljudi na vikendicu? Da, i, u čemu je problem?
manuchao91

#9375 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by manuchao91 »

SARAJEVO - Američka agencija za međunarodni razvoj USAID i Stejt department pomoći će BiH sa 1,2 miliona dolara u suzbijanju korona virusa, saopšteno je na Twitter nalogu Ambasade SAD u Sarajevu.

Hvala dragom Bogu kad postoji ova drzava

Da nema Amerike zemljom bi vladala tama..

Ponovo se vracamo u period historije kad su svi voljeli Ameriku
Locked