Ja mislim da je on samo malo pogresno razumio o cemu se radi.Milenkov buraz wrote: ↑26/03/2020 23:03Dakle ovaj virus ima i jednu osobinu jonizirajućeg zračenja, koliko dugo si izložen toliko se možeš razboljeti. Ako dovoljno dugo budeš izložen ovom "zračenju virusa" može završiti fatalno. Interesantno! Eto jaro možeš patentirati jedinicu izloženosti ovom virusu, pa umjesto Siverta za jonizirajuće zračenje možeš je nazvati CoronaSivertanimus wrote: ↑26/03/2020 22:49 Zašto moramo zatvoriti mjesta gdje se ljudi okupljaju?
Zapamtite: VIRUSNO OPTEREĆENJE
Mnogo će zavisiti od toga. Zašto je to važno?
Kod ovog virusa, količina virusa u vašoj krvi pri prvoj infekciji direktno utiče na težinu bolesti od koje ćete oboljeti.Ovo nije neuobičajeno – kontrola HIV-a se u potpunosti odnosi na reduciranje virusnog optrećenja kako bi ljudi duže poživjeli. ALI, ovo je izuzetno važno kod virusa COVID-19.
Tako da ako se npr. nađete sa još 200 ljudi u kafiću ili nekom vjerskom objektu ili na nekom drugom mjestu za zabavu i razonodu, od kojih veliki broj ne ispoljava simptome ali su prijenosnici, vi udišete jako puno kapljica po minuti i apsorbujete veliku količinu virusa. U prostoru gdje se nalazi veliki broj ljudi. Svi ti ljudi će se razboljeti u narednih 48 sati. Tri dana kasnije pitate se zašto ne možete disati i završite u bolnici. Mislili ste da ako ste mladi i zdravi, nećete imati problema. Pogrešno.
S obzirom da su starije osobe srećom ali nažalost poprilično dobro izolovane, početni podaci iz Velike Britanije pokazuju da su sve starosne grupe preko 20 godina skoro potpuno jednako prisutne na odjelima intenzivne njege u Engleskoj. Većina slučajeva nalazi se u Lonodonu ali se talas širi i izvan Londona.
Čini se da činjenice da imate manje od 60 godina i da ste dobrog ste zdravlja ipak ne predstavljaju baš tako dobru zaštitu kako smo to mislili.Zašto? Virusno opterećenje.
Do ove promjene je možda jednostavno došlo zbog činjenice da previše stanovnika Londona nije postupilo onako kako se to od njih tražilo, te da su se okupljali u velikim grupama, u zatvorenim prostorima i dobili veliko početno virusno opterećenje. Potom su otišli svojim kućama i zarazili svoje šire porodice. Zbog toga, s obzirom da je London pretrpan, moramo zatvoriti sve kako bismo spasili ostale dijelove Ujedinjenog Kraljevstva. Mi za Londonom kasnimo najviše jednu sedmicu.
Saosjećamo sa porodicama koje su zaražene u Londonu i ključnim timovima koji pružaju njegu i bore se da spase što više mogu.
Ako sjedim sa jednom osobom i zarazim se ovim virusom , dobijem malo virusno opterećenje. Moj imuni sistem će početi da se bori s virusom i do momenta kada virus počne da se množi, ja sam spreman da ga uništim.
Nijedan lijek neće značajno pomoći ovom procesu, tako da nema „lijeka“ za ovaj virus. Sve što možemo učiniti je da vas priključimo na ventilator i da se nadamo da će se imuni sistem dovoljno brzo uspjeti izboriti.
Ako sjedim u istoj prostoriji sa šest osoba, od kojih su svi prijenosnici, dobijem šest puta veću početnu dozu. Povećanje virusnog opterećenja je brže nego što moj imuni sistem može da prati te je nadjačan. Postajem ozbiljno bolestan i moram sam ili (mi je potreban specijalist za intenzivnu njegu ) da to popravim umjesto da sam kući i na kraju budem ok.
OVAJ DIO JE VAŽAN
Ako živite u velikoj porodici, zapamtite da ćete ako ste bolesni i u istoj prostoriji, možete jedni druge zaraziti s manje ili više bolesti. Ako se razbolite, izolirajte se u jednu prostoriju i ostanite ondje. Nemojte svi sjediti u jednoj prostoriji i kašljati. Time ćete povećati virusno opterećenje za sve vas, i samim tim smanjiti stopu preživljavanja.
Porodica od šest članova može proizvesti duplu količinu kapljica u odnosu na porodicu od tri člana u istom prostoru. Matematika je važna.
Ako jedno od vas ispoljava simptome, pretpostavite da ste svi prijenosnici i pobrinite se da se držite na određenoj udaljenosti.
Roditelji dobijaju virus od svoje djece jer niko neće prestati da njeguje svoje dijete (niti bi trebali) tako da roditelje pogodi jednako kao i njihovo dijete. Mislim da je to nešto što se ne može izbjeći.
ZAPAMTITE: Mislite o virusnom opterećenju
To bi moglo spasiti vaš ili život vašeg djeteta., patentiraj gajger-corona mjerač pa da svaki insan nosi jedan kod sebe i onda znaš koliko si dugo bio izložen. Hebem ti dokotre svog svijeta šta čovjek sve može pročitati na ovom forumu. da sam umro jučer fulio bi da saznam ovako revolucionarnu stvar.
![]()
Naime, nije isti tok bolesti kada bi se zarazio tako sto ti se tesko zarazena osoba nakaslje direktno u lice u ondnosu na situaciju da malu kolicinu virusa preko ruku pokupis sa neke povrsine.
Kriticna kolicina virusa u tvom organizmu ce biti dostignuta brze u prvom slucaju. Nekada je razlika i par dana.