Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#5751 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
odlično naši rade. još je samo ostalo karantena za gradove i totalna obustava kretanja na 7 do 10 dana.
da nije bilo nesretnog slučaja u konjicu, situacija bi bila odlična. ovako, za nadati se da se nije proširilo na puno ljudi.
neće se samo na ovom broju zaraženih zadržati, biće ih još, ali se spriječila ekspanzija širenja virusa i to je najbitnije. zna se ključno žarište i biće to sve u redu kroz dvije sedmice.
to je makar moje mišljenje i podržavam i današnje odluke kriznih stabova. samo neka ovako nastave, a pritisak kojeg trpe je ogroman, jer su nažalost naši ljudi konstantno nezadovoljni.
mislim da sdp i konakovic bespotrebno hajcaju narod. neka se pritrpe još malo i opet će moći nastaviti po starom.
da nije bilo nesretnog slučaja u konjicu, situacija bi bila odlična. ovako, za nadati se da se nije proširilo na puno ljudi.
neće se samo na ovom broju zaraženih zadržati, biće ih još, ali se spriječila ekspanzija širenja virusa i to je najbitnije. zna se ključno žarište i biće to sve u redu kroz dvije sedmice.
to je makar moje mišljenje i podržavam i današnje odluke kriznih stabova. samo neka ovako nastave, a pritisak kojeg trpe je ogroman, jer su nažalost naši ljudi konstantno nezadovoljni.
mislim da sdp i konakovic bespotrebno hajcaju narod. neka se pritrpe još malo i opet će moći nastaviti po starom.
Last edited by malakh on 22/03/2020 20:33, edited 1 time in total.
- O'zone
- Globalni moderator
#5752 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sad dvojica likova lagano hodaju ulicom.. čini mi se migranti
-
high_volume
- shape of despair
#5754 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
DANAS NEKO REČE IMA U MERKATORU BRAŠNA, JA DOLE TRKOM, NEMA NIŠTA.
PRIJE PAR DANA JE BILA JEDNA VIJEST NA KLIXU(NIJE KORONA) U KOJOJ SAM INDIREKTNO UČESTVOVAO I ZNAM TAČNU SITUACIJU.
PROČITAVŠI KOMENTARE SAM SHVATIO DA ŽIVIMO U BOLESNOM DRUŠTVU KOJE PRIČA LAŽI I UVREDE I IZNOSE SE NETAČNE ČINJENICE U KOMENTARIMA, NASLAĐUJU SE LJUDI TUĐOJ MUCI I SL.
KADA SAM OD JUČE PRESTAO VISITI NA FORUMU, GLEDATI N1, KLIX SVAKO 1 MINUT, SAM FAKAT DOŠAO SEBI, ZNAM SITUACIJU, ZNAM SVE, ALI NEMAM NAPADE PANIKE, MIRNO SPAVAM ITD. ODO SAD POGLEDAT KAKAV FILM, IMAM DVA SPREMNA, PA NA SPAVANJE.
OSTAJTE MI POZDRAVLJENI
PRIJE PAR DANA JE BILA JEDNA VIJEST NA KLIXU(NIJE KORONA) U KOJOJ SAM INDIREKTNO UČESTVOVAO I ZNAM TAČNU SITUACIJU.
PROČITAVŠI KOMENTARE SAM SHVATIO DA ŽIVIMO U BOLESNOM DRUŠTVU KOJE PRIČA LAŽI I UVREDE I IZNOSE SE NETAČNE ČINJENICE U KOMENTARIMA, NASLAĐUJU SE LJUDI TUĐOJ MUCI I SL.
KADA SAM OD JUČE PRESTAO VISITI NA FORUMU, GLEDATI N1, KLIX SVAKO 1 MINUT, SAM FAKAT DOŠAO SEBI, ZNAM SITUACIJU, ZNAM SVE, ALI NEMAM NAPADE PANIKE, MIRNO SPAVAM ITD. ODO SAD POGLEDAT KAKAV FILM, IMAM DVA SPREMNA, PA NA SPAVANJE.
OSTAJTE MI POZDRAVLJENI
- Riddle
#5755 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
POZDRAV I ZA TEBE! LAKU NOC!
- O'zone
- Globalni moderator
#5756 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Me razumiju oni naš jezikhigh_volume wrote: ↑22/03/2020 20:351. Naređuje se zabrana kretanja i zadržavanja na otvorenom prostoru više od jedne osobe na udaljenosti manjoj od 1,5 metra na području Federacije BiH;
-
zrakomlat
#5757 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Turci neki dan uhapsili 19 ljudi što su širili paniku na društvenim mrežama.made_in_sarajevo wrote: ↑22/03/2020 20:30 Kakva se sad ovo prica vrti da ce vodu zatvarati. Ne vjerujem im ali vidim stara na telefon razglaba sa svima, te reko ovaj, reko onaj, da ce biti vode, da nece biti vode.
Treba kod.nas fakat uvesti lazne informacije 5 godina zatvora.
-
zrakomlat
- O'zone
- Globalni moderator
#5759 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Druže da svi vjeruju u ono što ovdje pojedinci istresaju da no bi svi poludjeli. Ovo ti je mjesto za istresanje frustracija..shape of despair wrote: ↑22/03/2020 20:36 DANAS NEKO REČE IMA U MERKATORU BRAŠNA, JA DOLE TRKOM, NEMA NIŠTA.
OSTAJTE MI POZDRAVLJENI
- O'zone
- Globalni moderator
#5760 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jedva čekam sutra ovaj zakon o zabrani dezinformacija i širenja panikezrakomlat wrote: ↑22/03/2020 20:41Turci neki dan uhapsili 19 ljudi što su širili paniku na društvenim mrežama.made_in_sarajevo wrote: ↑22/03/2020 20:30 Kakva se sad ovo prica vrti da ce vodu zatvarati. Ne vjerujem im ali vidim stara na telefon razglaba sa svima, te reko ovaj, reko onaj, da ce biti vode, da nece biti vode.
Treba kod.nas fakat uvesti lazne informacije 5 godina zatvora.
- denimb
#5761 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
smijesni_ste wrote: ↑22/03/2020 20:25denimb wrote: ↑22/03/2020 20:12 Meni ovo pocinje ici na zivce, sve nesto do pola jbt, i jest i nije. Daj jbm zatvori sve na 15 dana.
S jedne strane uvodis zabranu kretanja, pa policijski sat, sa druge strane masa ljudi ide redovno na posao u firme sa 200+ zaposlenih, u kojim rade i ljudi ciji su clanovi porodica, komsije etc dosli iz vana![]()
Konfuzno mi ovo sve jbg, ali sta ima neko od tog policijskog sata ako se zarazi u firmi i donese to kuci...![]()
Baš cirkus....sa bratom dakle mogu u kupovinu uz milion ograničenja, ali i dalje idem regularno na posao gdje su veće šanse da ću fasovati![]()
![]()
Upravo to, gledam ove intervjue, i mjere a sutra moram na posao u industrijsku zonu gdje se vrti 2500 - 3000 radnika koji rade u tri smjene.
5-10 ljudi po kancelariji, 60-70 ljudi po jednoj hali, 300 ljudi jede u istom restoranu kroz period od 2 sata...pa daj majketi ovi krizni stabovi neka skontaju sta je opasnije to ili kretanje od 18-5.
I toliko tu linijske proizvodnje ima gdje proizvodi bukvalno idu trakom od radnika do radnika, znaci dovoljan je jedan na toj liniji da ih zarazi sve, pa da onda idu oni u restoran na dorucak...
-
made_in_sarajevo
#5762 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ali ako nista ovih dana smo odmorili od bosnjaka, srba, hrvata, cij je veci, idemo u rat, ne idemo u rat 
- tataćusak
#5763 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nismo odmorili, samo je manje interrsantno. Dodik je rekao da ce na granice entiteta poslati policiju a nesto slicno je i danas ponovio njegov ministar zdravstva.made_in_sarajevo wrote: ↑22/03/2020 21:00 Ali ako nista ovih dana smo odmorili od bosnjaka, srba, hrvata, cij je veci, idemo u rat, ne idemo u rat![]()
Danas je livanjski kanton zabranio ulazak na njihov teritorij drzavljanima Bosne i Hercegovine itd itd....
-
high_volume
- karanana
#5765 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ja nemam nista protiv ovog. treba mikroizolovat klastere. treba kanton sarajevo zatvoriti.tataćusak wrote: ↑22/03/2020 21:25Nismo odmorili, samo je manje interrsantno. Dodik je rekao da ce na granice entiteta poslati policiju a nesto slicno je i danas ponovio njegov ministar zdravstva.made_in_sarajevo wrote: ↑22/03/2020 21:00 Ali ako nista ovih dana smo odmorili od bosnjaka, srba, hrvata, cij je veci, idemo u rat, ne idemo u rat![]()
Danas je livanjski kanton zabranio ulazak na njihov teritorij drzavljanima Bosne i Hercegovine itd itd....
-
zrakomlat
#5766 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Da, ali pročitaj još jednom. Kanton 10, koji se protuzakonito naziva herceg bosanska županija, je zabranio ulazak državljanima Bosne i Hercegovine. Dakle svi ostali mogu. Doduše, to se ne odnosi na OS BiH, smilovao se župan, šta li.karanana wrote: ↑22/03/2020 21:26ja nemam nista protiv ovog. treba mikroizolovat klastere. treba kanton sarajevo zatvoriti.tataćusak wrote: ↑22/03/2020 21:25Nismo odmorili, samo je manje interrsantno. Dodik je rekao da ce na granice entiteta poslati policiju a nesto slicno je i danas ponovio njegov ministar zdravstva.made_in_sarajevo wrote: ↑22/03/2020 21:00 Ali ako nista ovih dana smo odmorili od bosnjaka, srba, hrvata, cij je veci, idemo u rat, ne idemo u rat![]()
- rovac13
#5767 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Zna li neko ime i prezime zarazenih,sad ih je vec 126.Moralo bi se znat vec.Jesu li tesko bolesni ili samo prehladjeni.
Ovo brojanje zarazenih ide na zivce.
Vec izgleda ko po naredbi da se prepada narod.
Sta kazu zarazeni na ovo sve ?
Ovo brojanje zarazenih ide na zivce.
Vec izgleda ko po naredbi da se prepada narod.
Sta kazu zarazeni na ovo sve ?
-
statixx
#5768 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Zarazenih je mnogo vise, pa Solak na Face tv govori "naravno da ce se svi ukucani zarazenog zaraziti", ali ne zelimo da ide dalje.
- zomri
#5769 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
danas negdje pročitah da se ispituje veza sa postojećim terapijama pacijenata. valjda bi neki lijekovi mogli biti uzrok, spomenuše aspirin, ibuprofen i još neke. realno aspirin pije svaki srčani bolesnik.Milenkov buraz wrote: ↑22/03/2020 19:51Al fakat je čudno da kod nekih virus ne izazove ništa ili vrlo blage simptome dok kod drugih napravi opšti haos. Fakat čudno. Mislim da će se to istraživati pomno zašto ej to tako dok se ova pandemija malo smiri. Vjerovatno je riječ o nekim receptorima, neki ljudi ih imaju više, neki manje pa onda virus može lakše ili teže da se ubaci u ćeliju.avenija wrote: ↑22/03/2020 19:48U petak su rekli za ono troje iz Zenice da ce se u iducih 5 dana ponoviti testiranje i da ocekuju da testovi budu negativni i da ih otpuste kuce jer nemaju nikakvih tezih simptoma, sto znaci do srijede ako bude sve dobro bit ce negativni i pusteni.Ajatolah_ wrote: ↑22/03/2020 19:30 I generalno, izgleda da je oporavak dosta spor (ili su ljekari malo konzervativni pri proglašenju pacijenta zdravim). Za samo dvoje dosad smo dobili informacije da su se oporavili - u FBiH nijedno, a imaju već dvije sedmice da je ona ekipa iz Zenice dobila pozitivan rezultat testa.
- manuchao91
#5770 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
do kad ce po vasem realnom misljenje trajati ova situacija ?
Ja mislim da ce se unormalizovat sredinom aprila
Kafici poceti raditi,letovi ponovo ,prestace se nosit maske sve ce se unormalizovat,ljudi ponovo pocet izlazit hodat,drzat se u grupama
Kafici poceti raditi,letovi ponovo ,prestace se nosit maske sve ce se unormalizovat,ljudi ponovo pocet izlazit hodat,drzat se u grupama
- pepeljara
#5771 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Odgledas Contagion i sjebes se koliko je stvarnost u tom filmu prikazana.zomri wrote: ↑22/03/2020 21:45danas negdje pročitah da se ispituje veza sa postojećim terapijama pacijenata. valjda bi neki lijekovi mogli biti uzrok, spomenuše aspirin, ibuprofen i još neke. realno aspirin pije svaki srčani bolesnik.Milenkov buraz wrote: ↑22/03/2020 19:51Al fakat je čudno da kod nekih virus ne izazove ništa ili vrlo blage simptome dok kod drugih napravi opšti haos. Fakat čudno. Mislim da će se to istraživati pomno zašto ej to tako dok se ova pandemija malo smiri. Vjerovatno je riječ o nekim receptorima, neki ljudi ih imaju više, neki manje pa onda virus može lakše ili teže da se ubaci u ćeliju.
-
MUNAFIK
#5772 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sta to rade odlicno?malakh wrote: ↑22/03/2020 20:33 odlično naši rade. još je samo ostalo karantena za gradove i totalna obustava kretanja na 7 do 10 dana.
Nisu bili u stanju obezbijediti najosnovnije stvari za ovu krizu, ovaj Solak se uživo blamira svakim pojavljivanjem a kod Senada zakucava i kontrira i sam sebi i Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, a o blamu sa testovima da ne govorim...
Uz to Solak na sve nacine brani skup u Konjicu
Sta to krizni stabovi rade konkretno osim sto iz dana u dan demantuju sami sebe, pokazuju da nemaju apsolutno NIKAKVOG PLANA i da nemaju pojma sta rade... I onda daj prepisi malo od Srbije i prati RS...
De Bogati popusti te SDA demagogije... Da ovo radi SDP ili Kifla ti i kamara botova bi ovdje na sva zvona kukali i napadali i kritikovali.... Ti prvi bi KRITIKOVAO kao sto ste radili godinu dana samo za jednu obicnu Vladu KS...
Ovo tvoje ko fol neofirno hvaljenje ovih uhljeba je bas ono ofirno... Ti si odavno stranacki bot koji trazi opravdanja za najgore ublehe SDA kadrovanja, a u isto vrijeme drvlje i kamenje bacas na sve druge....
Last edited by MUNAFIK on 22/03/2020 21:58, edited 1 time in total.
-
daddy-kool
#5773 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Koje godine?manuchao91 wrote: ↑22/03/2020 21:46 do kad ce po vasem realnom misljenje trajati ova situacija ?
- dječak sa šibicama
#5774 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kako iko moze ozbiljno predlagati totalni karantin 10 dana, pa nemaju svi zalihe 200 kila brasna kao delegati.
- denimb
#5775 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa da si manje pisao po forumu a vise se hrvao po blagajnama imao bi i tidječak sa šibicama wrote: ↑22/03/2020 21:59 Kako iko moze ozbiljno predlagati totalni karantin 10 dana, pa nemaju svi zalihe 200 kila brasna kao delegati.