Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
zrakomlat
#5701 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Prema potvrđenim slučajevima Banja Luka ima više od pola slučajeva u BiH. Golemo.
-
Milenkov buraz
#5702 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nije tebi lako...
Iz Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva potvrđeno je da je kod još jedne osobe u Konjicu utvrđeno prisustvo koronavirusa.
Time se u Konjicu broj zaraženih popeo na 11, a u Federaciji BiH na 35. Samo u HNK broj zaraženih osoba koronavirusom iznosi 17.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-konji ... /200322127
-
lacrima
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
-
nekome
- Matzan
#5706 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Može li mi neko objasniti svrhu policijskog sata?
U čemi je npr. problem da sjednem u auto i obiđem nekog svog prijatelja, rodbinu i sl. (koji nisu ni u kakvoj izolaciji) danas u 19 sati, jer nisam bio u mogućnosti da to uradim jutros u 11?
Da se razumijemo, nisam nikakav buntovnik, podržavam i pridržavam se svih dosadašnjih mjera (samo)zaštite, ali ne mogu da dokučim ovaj dio.
U čemi je npr. problem da sjednem u auto i obiđem nekog svog prijatelja, rodbinu i sl. (koji nisu ni u kakvoj izolaciji) danas u 19 sati, jer nisam bio u mogućnosti da to uradim jutros u 11?
Da se razumijemo, nisam nikakav buntovnik, podržavam i pridržavam se svih dosadašnjih mjera (samo)zaštite, ali ne mogu da dokučim ovaj dio.
- tataćusak
#5707 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Zna li iko sta se desava sa registracijom vozila u kantonu sarajevo
- Ajatolah_
#5708 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
I generalno, izgleda da je oporavak dosta spor (ili su ljekari malo konzervativni pri proglašenju pacijenta zdravim). Za samo dvoje dosad smo dobili informacije da su se oporavili - u FBiH nijedno, a imaju već dvije sedmice da je ona ekipa iz Zenice dobila pozitivan rezultat testa.
- Rothmans
#5709 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Meni cvijeta ljubav, em sam sofer .svega ko u prici(brasna pogotovo),jos zdrav prav.King Theoden wrote: ↑22/03/2020 16:50 Ima li neš pozitivno, majku mu?
Ako ništa, može l se neko pohvalit da mu cvjeta ljubav?![]()
-
zrakomlat
#5710 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa eto, svrha je, po nekoj logici, da ne radiš to što daješ kao primjer, dakle, da ih ne obilazis, ni oni tebe. Možda je neko od njih ili ti tokom dana pokupio virus pa se smanji mogućnost prenosa. Valjda.Matzan wrote: ↑22/03/2020 19:29 Može li mi neko objasniti svrhu policijskog sata?
A možda je to tek tako doneseno, prepisano od nekoga.
- muha_sa
- JThomas
#5712 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ma glupost. bar da je do 20 sati. ovako je sve što ono što jeste dozvoljeno i neophodno samo skrhao u više sati i biće veće gužve i veća mogućnost kontakta...Matzan wrote: ↑22/03/2020 19:29 Može li mi neko objasniti svrhu policijskog sata?
-
nekome
#5713 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Klix komentar
edit: ups fulio komentar, sad je praviNa upit o skupu povodom 70 godina Igmana, Solak kaze: "Pa znate, virus se siri, da nije bio Igman, bilo bi nesto drugo, covjek bi se mogao u restoranu zaraziti"... Imam osjecaj da nece, ne smije, ili namjerno brani bagru politicarsku koja je poletila da zdere u jeku epidemije. Hocemo karantin za sve koji su tu bili. Imate slike, ko god je na slikama pod hitno u karantin. Zarazit ce jos nekoga bagra.
-
Milenkov buraz
#5714 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Od sutra jedna privatna poliklinika će raditi testove na COVID-19 u Sarajevu.
-
Tambure
#5715 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Na ftv uzivo sa ulice campara ... zar novinarima nije policijski sat?
- manuchao91
#5716 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
sta mislite koliko ce mjeseci trajati oporavak ljudi ,odnosa i ekonomijeu u BiH poslije ovog ?
ako potraje npr do sredine aprila ili maja
ako potraje npr do sredine aprila ili maja
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#5717 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Fadil uvodi pravila, sam ih ne poštuje, zajebe pola drzavenekome wrote: ↑22/03/2020 19:36 Klix komentar![]()
![]()
edit: ups fulio komentar, sad je praviNa upit o skupu povodom 70 godina Igmana, Solak kaze: "Pa znate, virus se siri, da nije bio Igman, bilo bi nesto drugo, covjek bi se mogao u restoranu zaraziti"... Imam osjecaj da nece, ne smije, ili namjerno brani bagru politicarsku koja je poletila da zdere u jeku epidemije. Hocemo karantin za sve koji su tu bili. Imate slike, ko god je na slikama pod hitno u karantin. Zarazit ce jos nekoga bagra.
-
Milenkov buraz
-
The 51st State
- Carnival_Row
#5720 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
HBŽ objavio imena 238 osoba koje se nalaze u samoizolaciji
https://storage.bljesak.info/document/2 ... %20hbz.pdf
- animus
#5721 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Konjic party je bio u cetvrtak.
U ponedjeljak su znali da je bio jedan zarazen medju njima.
Od tada traje izolacija svih prisutnih, vjerovatno ih nazvali i rekli im. Bar je tako u nekim slucajevima bilo.
Uslijedilo je testiranje sumnjivih i potvrdjeno kod ovog broja sto znamo. I ostali su testirani koliko sam skontao ali ne znam jesu li svi. Procitao sam da su bili testovi na osobama iz Bugojna, Travnika i Vakufa ali da su negativni osim ovog iz N. Travnika.
Po svemu sudeci drzi se pod kontrolom taj Konjic klaster.
Sumnjiva su samo ta tri dana prije nego sto su saznali za zarazenu osobu iz Srbije.
Nije mu poznato nakon koliko vremena osoba postaje prenosilac a to je vrlo bitno. Sigurno nije isti dan i prenosilac jer ipak virusu treba vremena da se primi u da krene u sirenje.
Sve ovo bi nam Solak ili neko drugi trebao objasniti i smiriti ljude. Ovako sami moramo istrazivati i raditi njihov posao.
Od tada traje izolacija svih prisutnih, vjerovatno ih nazvali i rekli im. Bar je tako u nekim slucajevima bilo.
Uslijedilo je testiranje sumnjivih i potvrdjeno kod ovog broja sto znamo. I ostali su testirani koliko sam skontao ali ne znam jesu li svi. Procitao sam da su bili testovi na osobama iz Bugojna, Travnika i Vakufa ali da su negativni osim ovog iz N. Travnika.
Sumnjiva su samo ta tri dana prije nego sto su saznali za zarazenu osobu iz Srbije.
Nije mu poznato nakon koliko vremena osoba postaje prenosilac a to je vrlo bitno. Sigurno nije isti dan i prenosilac jer ipak virusu treba vremena da se primi u da krene u sirenje.
Sve ovo bi nam Solak ili neko drugi trebao objasniti i smiriti ljude. Ovako sami moramo istrazivati i raditi njihov posao.
-
pinkman
#5722 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Direktor Agencije za zastitu licnih podataka je izjavio da nije prepreka da se objave imena lica koja krse izolaciju, ali da Agencija ne moze odmah zauzeti stav treba li objaviti imena svih drugih (oni koji ne krse) jer nemaju informacije o tome koji bi podaci bili objavljeni.Carnival_Row wrote: ↑22/03/2020 19:41 HBŽ objavio imena 238 osoba koje se nalaze u samoizolaciji
- avenija
#5723 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
U petak su rekli za ono troje iz Zenice da ce se u iducih 5 dana ponoviti testiranje i da ocekuju da testovi budu negativni i da ih otpuste kuce jer nemaju nikakvih tezih simptoma, sto znaci do srijede ako bude sve dobro bit ce negativni i pusteni.Ajatolah_ wrote: ↑22/03/2020 19:30 I generalno, izgleda da je oporavak dosta spor (ili su ljekari malo konzervativni pri proglašenju pacijenta zdravim). Za samo dvoje dosad smo dobili informacije da su se oporavili - u FBiH nijedno, a imaju već dvije sedmice da je ona ekipa iz Zenice dobila pozitivan rezultat testa.
-
pinkman
#5724 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Svjetska zdravstvena organizacija je objavila da je period inkubacije izmedju 1 i 14 dana, a najcesce 5 dana.animus wrote: ↑22/03/2020 19:45 Konjic party je bio u cetvrtak.
https://www.who.int/news-room/q-a-detai ... onaviruses
Proslava je bila 11.03. sto znaci da ima jos malo da prodje 14 dana.
- no_sekirli
#5725 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Dosta ljudi sa tog popisa iz mog grada su vozaci slepera i ima dosta studenata. Ima puno vise ljudi koji su dosli.u zadnjih 7 dana, barem sudeci po registracijama.
Last edited by no_sekirli on 22/03/2020 19:51, edited 1 time in total.