Al fakat je čudno da kod nekih virus ne izazove ništa ili vrlo blage simptome dok kod drugih napravi opšti haos. Fakat čudno. Mislim da će se to istraživati pomno zašto ej to tako dok se ova pandemija malo smiri. Vjerovatno je riječ o nekim receptorima, neki ljudi ih imaju više, neki manje pa onda virus može lakše ili teže da se ubaci u ćeliju.avenija wrote: ↑22/03/2020 19:48U petak su rekli za ono troje iz Zenice da ce se u iducih 5 dana ponoviti testiranje i da ocekuju da testovi budu negativni i da ih otpuste kuce jer nemaju nikakvih tezih simptoma, sto znaci do srijede ako bude sve dobro bit ce negativni i pusteni.Ajatolah_ wrote: ↑22/03/2020 19:30 I generalno, izgleda da je oporavak dosta spor (ili su ljekari malo konzervativni pri proglašenju pacijenta zdravim). Za samo dvoje dosad smo dobili informacije da su se oporavili - u FBiH nijedno, a imaju već dvije sedmice da je ona ekipa iz Zenice dobila pozitivan rezultat testa.
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Milenkov buraz
#5726 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
- animus
#5727 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sad na BHT cujem da je jedna firma iz Tuzle uzela jedan respirator iz Klinike Tuzla sa namjerom da zapocne proizvodnju. Sto da ne. Nije to nuklearna fizika.
Umjesto da kukamo kinezima da nas spašavaju mi sami sebi pomazemo. 3d printeri prave vec vizire a i zastitne maske se uveliko prave.

Umjesto da kukamo kinezima da nas spašavaju mi sami sebi pomazemo. 3d printeri prave vec vizire a i zastitne maske se uveliko prave.
Last edited by animus on 22/03/2020 19:53, edited 1 time in total.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#5728 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
fOdilja i hanku strpat na drenazu u sHator 15 dana, koji ce nam qurac svakako nike koristi od njiHapinkman wrote: ↑22/03/2020 19:49Svjetska zdravstvena organizacija je objavila da je period inkubacije izmedju 1 i 14 dana, a najcesce 5 dana.animus wrote: ↑22/03/2020 19:45 Konjic party je bio u cetvrtak.
U ponedjeljak su znali da je bio jedan zarazen medju njima.
Od tada traje izolacija svih prisutnih, vjerovatno ih nazvali i rekli im. Bar je tako u nekim slucajevima bilo.
Uslijedilo je testiranje sumnjivih i potvrdjeno kod ovog broja sto znamo. I ostali su testirani koliko sam skontao ali ne znam jesu li svi. Procitao sam da su bili testovi na osobama iz Bugojna, Travnika i Vakufa ali da su negativni osim ovog iz N. Travnika.
Po svemu sudeci drzi se pod kontrolom taj Konjic klaster.
Sumnjiva su samo ta tri dana prije nego sto su saznali za zarazenu osobu iz Srbije.
Nije mu poznato nakon koliko vremena osoba postaje prenosilac a to je vrlo bitno. Sigurno nije isti dan i prenosilac jer ipak virusu treba vremena da se primi u da krene u sirenje.
Sve ovo bi nam Solak ili neko drugi trebao objasniti i smiriti ljude. Ovako sami moramo istrazivati i raditi njihov posao.
https://www.who.int/news-room/q-a-detai ... onaviruses
Proslava je bila 11.03. sto znaci da ima jos malo da prodje 14 dana.
-
sumirprimus
#5729 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Slusam sad lika na TK iz CZ. Majko moja mila sad mi se iz kuce ne izlazi
Ako ste digli frku na onog solaka zamislite kakvi su tek na nizim nivoima
Strasno sunce ti poljubim kakvi diloberi. Da je kazna zatvora a ne novcana pu
Ako ste digli frku na onog solaka zamislite kakvi su tek na nizim nivoima
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#5730 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
eee moj sine a ko ce upravljat sa njima... moraju strucna lica, nije to motokultivator sjedi i vozi...animus wrote: ↑22/03/2020 19:51 Sad na BHT cujem da je jedna firma iz Tuzle uzela jedan respirator iz Tuzle sa namjerom da zapocne proizvodnju. Sto da ne. Nije to nuklearna fizika.![]()
Umjesto da kukamo kinezima da nas spašavaju mi sami sebi pomazemo. 3d printeri prave vec vizire a i zastitne maske se uveliko prave.![]()
![]()
![]()
![]()
-
sumirprimus
#5731 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ima pici ko rukovat. Treba ljudima samo nabavit opreme.
-
MensurM
#5732 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Gdje je ona stranica na kojoj se može pratiti broj testiranih u FBiH?
- JThomas
#5733 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
pa niko od njih nije zamislio ni namjeravao da tu zaista nešto radi. nego roki plata ide, mogu kredit velik' uzet', službena auta, mogu nekoga i uvalit'...izborni plijen kao i sve na budžetu.sumirprimus wrote: ↑22/03/2020 19:53 Slusam sad lika na TK iz CZ. Majko moja mila sad mi se iz kuce ne izlazi![]()
![]()
Ako ste digli frku na onog solaka zamislite kakvi su tek na nizim nivoima![]()
- animus
#5734 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Medicinsko osoblje jedino moze upravljati tim. Anesteziolozi su tu glavni. Prate parametre oboljelog i u skladu stim postupaju. Bitno je da imas dovoljno tih sprava za vjestacko disanje a medicinskog osoblja imas na klinikama dovoljno.
- Halcyon
#5735 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Siguran sam da ni u Italiji ove silne hiljade koje objavljuju kao smrtne slučajeve ovog virusa zapravo nisu posljedica virusa nego nečeg drugog ali teško je o tome sad, to će se možda tek naknadno razjasnit (ako ikad).Milenkov buraz wrote: ↑22/03/2020 19:51Al fakat je čudno da kod nekih virus ne izazove ništa ili vrlo blage simptome dok kod drugih napravi opšti haos. Fakat čudno. Mislim da će se to istraživati pomno zašto ej to tako dok se ova pandemija malo smiri. Vjerovatno je riječ o nekim receptorima, neki ljudi ih imaju više, neki manje pa onda virus može lakše ili teže da se ubaci u ćeliju.avenija wrote: ↑22/03/2020 19:48U petak su rekli za ono troje iz Zenice da ce se u iducih 5 dana ponoviti testiranje i da ocekuju da testovi budu negativni i da ih otpuste kuce jer nemaju nikakvih tezih simptoma, sto znaci do srijede ako bude sve dobro bit ce negativni i pusteni.Ajatolah_ wrote: ↑22/03/2020 19:30 I generalno, izgleda da je oporavak dosta spor (ili su ljekari malo konzervativni pri proglašenju pacijenta zdravim). Za samo dvoje dosad smo dobili informacije da su se oporavili - u FBiH nijedno, a imaju već dvije sedmice da je ona ekipa iz Zenice dobila pozitivan rezultat testa.
-
Milenkov buraz
#5736 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa sada virus ne ubija direktno već napravi određenu komplikaciju. Neko sa visokim krvnim pritiskom dijabetesom plus virus naravno je više izložen i ako se zarazi njegov uzrok jeste komplikacija sa COVID19 i logično da se vodi kao smrt od komplikacije COVID-a a ne od dijabetese ili srca.Halcyon wrote: ↑22/03/2020 19:59Siguran sam da ni u Italiji ove silne hiljade koje objavljuju kao smrtne slučajeve ovog virusa zapravo nisu posljedica virusa nego nečeg drugog ali teško je o tome sad, to će se možda tek naknadno razjasnit (ako ikad).Milenkov buraz wrote: ↑22/03/2020 19:51Al fakat je čudno da kod nekih virus ne izazove ništa ili vrlo blage simptome dok kod drugih napravi opšti haos. Fakat čudno. Mislim da će se to istraživati pomno zašto ej to tako dok se ova pandemija malo smiri. Vjerovatno je riječ o nekim receptorima, neki ljudi ih imaju više, neki manje pa onda virus može lakše ili teže da se ubaci u ćeliju.
-
Nivelacija
#5737 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Onaj osjećaj kad vidis facu Solaka i Milicevic i kad skontas da oni odlucuju o 2 miliona ljudi.
U Zenickom kantonu Shisha king sa 20 godina prvi covjek staba.
- muha_sa
#5738 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Misliš da oni ko nešto odlucujuNivelacija wrote: ↑22/03/2020 20:07 Onaj osjećaj kad vidis facu Solaka i Milicevic i kad skontas da oni odlucuju o 2 miliona ljudi.
- pepeljara
- Magarece_godine
#5740 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Evo ima i nesto pozitivno. Mladi, pametni ljudi samoinicijativno poceli da izradjuju vizire za osoblje KCUSA, koristeci 3d printere
- denimb
#5741 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Meni ovo pocinje ici na zivce, sve nesto do pola jbt, i jest i nije. Daj jbm zatvori sve na 15 dana.
S jedne strane uvodis zabranu kretanja, pa policijski sat, sa druge strane masa ljudi ide redovno na posao u firme sa 200+ zaposlenih, u kojim rade i ljudi ciji su clanovi porodica, komsije etc dosli iz vana
Konfuzno mi ovo sve jbg, ali sta ima neko od tog policijskog sata ako se zarazi u firmi i donese to kuci...
S jedne strane uvodis zabranu kretanja, pa policijski sat, sa druge strane masa ljudi ide redovno na posao u firme sa 200+ zaposlenih, u kojim rade i ljudi ciji su clanovi porodica, komsije etc dosli iz vana
Konfuzno mi ovo sve jbg, ali sta ima neko od tog policijskog sata ako se zarazi u firmi i donese to kuci...
-
neko_sa_strane
#5742 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
kakavdanakneiskustvu
-
statixx
#5744 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa njima je to bilo zabranjeno, ali kad vidim da su u Konjicu isli na posao...
- tataćusak
#5745 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jedan od boljih postova na forumu, zatvori sve bar 5 dana. Ima mali milion firmi koje recimo imaju svoj prevoz za radnike i voze pun bus radnika na neku lokaciju a u isto vrijeme gras zatvoren, hebo lud zbunjenogdenimb wrote: ↑22/03/2020 20:12 Meni ovo pocinje ici na zivce, sve nesto do pola jbt, i jest i nije. Daj jbm zatvori sve na 15 dana.
S jedne strane uvodis zabranu kretanja, pa policijski sat, sa druge strane masa ljudi ide redovno na posao u firme sa 200+ zaposlenih, u kojim rade i ljudi ciji su clanovi porodica, komsije etc dosli iz vana![]()
-
statixx
#5746 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Joj da se hoce vise dogovoriti... Ubi ova agonija.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑22/03/2020 20:17 https://www.klix.ba/vijesti/bih/nove-na ... /200322130
-
smijesni_ste
#5747 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
denimb wrote: ↑22/03/2020 20:12 Meni ovo pocinje ici na zivce, sve nesto do pola jbt, i jest i nije. Daj jbm zatvori sve na 15 dana.
S jedne strane uvodis zabranu kretanja, pa policijski sat, sa druge strane masa ljudi ide redovno na posao u firme sa 200+ zaposlenih, u kojim rade i ljudi ciji su clanovi porodica, komsije etc dosli iz vana![]()
Baš cirkus....sa bratom dakle mogu u kupovinu uz milion ograničenja, ali i dalje idem regularno na posao gdje su veće šanse da ću fasovati
-
jagugu
#5748 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Vjerovatno će se kroz koji dan i zabraniti kretanje svim građanima. Proće i ovo sve raja, znam da je teško ali trudimo se da ne padnemo u depru. 
-
made_in_sarajevo
#5749 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kakva se sad ovo prica vrti da ce vodu zatvarati. Ne vjerujem im ali vidim stara na telefon razglaba sa svima, te reko ovaj, reko onaj, da ce biti vode, da nece biti vode.
Treba kod.nas fakat uvesti lazne informacije 5 godina zatvora.
Treba kod.nas fakat uvesti lazne informacije 5 godina zatvora.
- Logovan
#5750 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Koji je ovo idiot.