Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
lacrima

#5651 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by lacrima »

Danas ni jednog novog slucaja, ni jedne press konferencije, ni jednog izvjestaja koliko je testirano itd. Jedna od dvije opcije:
1. Stanje se smirilo i Solak je pobijedio koronu
2. Ne rade nedjeljom
Banksy

#5652 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Banksy »

Riddle wrote: 22/03/2020 17:05
Banksy wrote: 22/03/2020 16:56 Prema dr Konjhodžiću,
Već imamo aparate za 2000 testova dnevno, desetak vrhunskih medicinara, stručnjaka upravo za ovu oblast, i sve neophodne resurse,
Pa opet, kupuju se novi aparati, ne testira se niko, a stručnjake niko ne poziva.
Gledao sam to sinoc. Ovaj intervju i onaj sa Solakom su me natjerali da predjem u red panicara.
Da, nevjerovatno je sve to.
Imamo sve neophodno već sad, i ništa, sve stoji.

Da li je u pitanju glupost, neznanje, sujeta, manjak tala, šta, ne znam, ali posljedice će biti katastrofalne.

I niko ne diže frku, svi šute - mediji, stranke, ljudi. Jezivo.
DonieBrasco

#5653 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by DonieBrasco »

Sta se desava u glavnom gradu po pitanju oboljelih, ovih sto non stop pristizu, vracaju se izvana a neki i izlaze iz grada ?
neko_sa_strane

#5654 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by neko_sa_strane »

Banksy wrote: 22/03/2020 17:09
Riddle wrote: 22/03/2020 17:05
Banksy wrote: 22/03/2020 16:56 Prema dr Konjhodžiću,
Već imamo aparate za 2000 testova dnevno, desetak vrhunskih medicinara, stručnjaka upravo za ovu oblast, i sve neophodne resurse,
Pa opet, kupuju se novi aparati, ne testira se niko, a stručnjake niko ne poziva.
Gledao sam to sinoc. Ovaj intervju i onaj sa Solakom su me natjerali da predjem u red panicara.
Da, nevjerovatno je sve to.
Imamo sve neophodno već sad, i ništa, sve stoji.

Da li je u pitanju glupost, neznanje, sujeta, manjak tala, šta, ne znam, ali posljedice će biti katastrofalne.

I niko ne diže frku, svi šute - mediji, stranke, ljudi. Jezivo.
Kome bi se mogli obratiti? Koji mediji bi ih najbolje prozvali zbog loše organizacije i zbog odbijanja testiranja iako imamo aparat za testiranje i do 2000 ljudi dnevno? Šta bi mi konkretno mogli uraditi. Možda preko društvenih mreža širiti tu informaciju o aparatu za testiranje i prozivati vlast i pozivati na masovnije testiranje.
dječak sa šibicama

#5655 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Sute ljudi, kad skrenjes paznju na kriminalan rad nadleznih, odmah pet delegata uskoci da ti se ismijava i prica kako je "svugdje u svijetu haos"

Ovdje kod mene nema covjeka na ulici, bukvalno je sve zamrlo, ali ovi dalje u planu imaju samo mjere "dodatne izolacije".

Retardi i tacka.
kredenac-ac

#5656 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kredenac-ac »

Pandakonda wrote: 22/03/2020 15:35
kredenac-ac wrote: 22/03/2020 15:19 Ljudi poznaje li iko licnonekog od oboljelih u BiH? Kako se trenutno osjecaju ti ljudi, kakvi su simptomi tokom bolesti, ne samo na pocetku... da li su svi u bolnicama ili ih ima i na kucnom lijecenju? Za ove koji su kao izljeceni koliko dana su bili bolesni?
Niko o tome ne pise ili ne zna?

Cuvajte se
Ovo troje što je zaraženo iz Sarajeva pušteni su na kucno liječenje

Hvala mnogo! Nadam se da je stvarno provjerena informacija jer to onda znaci da su "blazi" slucajevi i da im je oporavak ocekivan brzo... :thumbup:
Nivelacija

#5657 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nivelacija »

DonieBrasco wrote: 22/03/2020 17:10 Sta se desava u glavnom gradu po pitanju oboljelih, ovih sto non stop pristizu, vracaju se izvana a neki i izlaze iz grada ?
Uveli su policijski sat, valjda korona ne djeluje preko dana hahahaha majko draga ko nas vodi.
Sve kontra rade od Hong Kong, Stokholma, Singapura.
Testiranje ne vrse i ne otkrivaju oboljele. Slagali za satore i granice. Ali eto oni kao nesto rade a jedini u svijetu uveli policijski sat suprotno preporukama WHO.
muha_sa

#5658 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muha_sa »

Nivelacija wrote: 22/03/2020 17:21
DonieBrasco wrote: 22/03/2020 17:10 Sta se desava u glavnom gradu po pitanju oboljelih, ovih sto non stop pristizu, vracaju se izvana a neki i izlaze iz grada ?
Uveli su policijski sat, valjda korona ne djeluje preko dana hahahaha majko draga ko nas vodi.
Testiranje ne vrse i ne otkrivaju oboljele. Slagali za satore i granice. Ali eto oni kao nesto rade a jedini u svijetu uveli policijski sat suprotno preporukama WHO.
Šta rade u Štokholmu :?
AmirBaa

#5660 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by AmirBaa »

dječak sa šibicama wrote: 22/03/2020 17:16 Sute ljudi, kad skrenjes paznju na kriminalan rad nadleznih, odmah pet delegata uskoci da ti se ismijava i prica kako je "svugdje u svijetu haos"

Ovdje kod mene nema covjeka na ulici, bukvalno je sve zamrlo, ali ovi dalje u planu imaju samo mjere "dodatne izolacije".

Retardi i tacka.
Upravo, koliko sam primijetio ljudi se dosta pridrzavaju. Ako ikog vidim da hoda hoda se cekerima-kesama. Jucer otrcao krug na vilsonovom slabo ljudi ima, i ono sto seta po dvoje setaju i svi drze distancu. Ali ovi ce nam svojim neznanjem samo zadavati neke nove restrikcije, a nece se pozabaviti svojim nedostacima.
Banksy

#5661 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Banksy »

neko_sa_strane wrote: 22/03/2020 17:16

Kome bi se mogli obratiti? Koji mediji bi ih najbolje prozvali zbog loše organizacije i zbog odbijanja testiranja iako imamo aparat za testiranje i do 2000 ljudi dnevno? Šta bi mi konkretno mogli uraditi. Možda preko društvenih mreža širiti tu informaciju o aparatu za testiranje i prozivati vlast i pozivati na masovnije testiranje.
Svi mediji su kupljeni, svi novinari su kupljeni, i nema te sile ni epidemije koja bi ih potakla da dignu glas. Na taj ološ ne računaj.
Dijeliti link na ovaj intervju, pa što više ljudi čuje i pročita izgovoreno, to bolje. Sutra, kad počnu padati po ulicama, da ne bude nismo znali. I da znaju ko je kriv. Oni sami.
O'zone
Globalni moderator

#5662 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

Nivelacija wrote: 22/03/2020 17:02 Sve radimo kontra naprednih zemalja poput Singapura, granice otvorene, satori prazni, slabe kazne za one koji su usli i nepostuju izolaciju, nema masovnog testiranja i populistički policijski sat. Znaci sve kontra.

Ali kod nas Solak, Milicevic, Novalic odlucuju.
:lol: :lol: :lol: jel se to sad poredimo sa Singapurcjanima? Zar nam nije poteđenje Europa? Njemačka, Italija, Španija, Francuska? Čuj napredne zemlje poput Singapura :lol:
O'zone
Globalni moderator

#5663 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

lacrima wrote: 22/03/2020 17:07 Danas ni jednog novog slucaja, ni jedne press konferencije, ni jednog izvjestaja koliko je testirano itd. Jedna od dvije opcije:
2. Ne rade nedjeljom
Vikend majku mu...pa zar niste naučili do sada
O'zone
Globalni moderator

#5664 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

Nivelacija wrote: 22/03/2020 17:21
Evo da dodamo da se treba ugledati an Hong Kong, Singapur, Stockholm, pa i Wuhan što da ne Peking
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#5665 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Domaci izdajnik »

dječak sa šibicama wrote: 22/03/2020 17:16 Sute ljudi, kad skrenjes paznju na kriminalan rad nadleznih, odmah pet delegata uskoci da ti se ismijava i prica kako je "svugdje u svijetu haos"

Retardi i tacka.
A u međuvremenu ovako nešto iskrsne: https://www.capital.ba/cicko-bjelica-ne ... 40-000-km/ :-)
Nema maski, nema rukavica, nema jebenog patfiša za bolnički hodnik, ali zato ima za nova kolica :evil:
statixx

#5666 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by statixx »

lacrima wrote: 22/03/2020 17:07 Danas ni jednog novog slucaja, ni jedne press konferencije, ni jednog izvjestaja koliko je testirano itd. Jedna od dvije opcije:
2. Ne rade nedjeljom
Slabo u FBiH ima konferencija, kad si zadnji put vidio Sebiju. Plus zdravstvo na kantonima pa svako trazi nacin da se pripremi za epidemiju.
O'zone
Globalni moderator

#5667 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

Hajdeeeee požurite još dvajs minuta do policijskog...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#5668 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

Na N1 repriza neke emisije, Solak palamudi kako je policijski cas totalna glupost.
:?
Poslije toga uvedose policijski sat.
dječak sa šibicama

#5669 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Ovi fol kontrolisu glavne granicne prelaze, raja im ulazi na onim sporednim.

U satorima koje su rasirili valjda zarad reklame, ne boravi niko.

PRedsjednistvo zahtjeva zatvaranje granica osim par prelaza, Solak izadje pred kameru i kaze "ja evo sad dosao nisam jos informisan, mi moramo pustiti svoje gradjane u drzavu, ne znam kakv je to zahtjev"

Tu lud zbunjenog. Nas smjestili u konclogore, a hiljade ljudi im ulazi u drzavu nigdje zabiljezeni.

Odlicno oni to rade.
sumirprimus

#5670 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Zatvaras granicu prema stranim drzwvljanima.svoje drzavljane moras primit. Cemu si onda drzav a?
S tim da i onimoraju postivati mjere izolacije. Dvosmjerna je ulica.
Korisničkoime

#5671 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Korisničkoime »

Da budemo jasni drzava mora pustiti svoje gradjane da udju ali isto tako ima pravo da svakog ko udje zadrzi u karanteni.
nekome

#5672 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by nekome »

Koja je logika iza skracivanja radnog vremena?

Sto krace radi veca je koncentracija ljudi...(?)
breuer

#5673 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breuer »

nekome wrote: 22/03/2020 17:55 Koja je logika iza skracivanja radnog vremena?

Sto krace radi veca je koncentracija ljudi...(?)
upravo, ja sutra od 9 do 12 imam da obiđem sijaset kolega, šefova, sastanaka, sasvim dovoljno da se prenese hrpa viroze...a sad svi žure sve završiti...
Pandakonda

#5674 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Pandakonda »

kredenac-ac wrote: 22/03/2020 17:18
Pandakonda wrote: 22/03/2020 15:35
kredenac-ac wrote: 22/03/2020 15:19 Ljudi poznaje li iko licnonekog od oboljelih u BiH? Kako se trenutno osjecaju ti ljudi, kakvi su simptomi tokom bolesti, ne samo na pocetku... da li su svi u bolnicama ili ih ima i na kucnom lijecenju? Za ove koji su kao izljeceni koliko dana su bili bolesni?
Niko o tome ne pise ili ne zna?

Cuvajte se
Ovo troje što je zaraženo iz Sarajeva pušteni su na kucno liječenje

Hvala mnogo! Nadam se da je stvarno provjerena informacija jer to onda znaci da su "blazi" slucajevi i da im je oporavak ocekivan brzo... :thumbup:
Jeste, klix je objavio informaciju :-D
Locked