Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
lacrima
#5651 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Danas ni jednog novog slucaja, ni jedne press konferencije, ni jednog izvjestaja koliko je testirano itd. Jedna od dvije opcije:
1. Stanje se smirilo i Solak je pobijedio koronu
2. Ne rade nedjeljom
1. Stanje se smirilo i Solak je pobijedio koronu
2. Ne rade nedjeljom
- Banksy
#5652 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Da, nevjerovatno je sve to.
Imamo sve neophodno već sad, i ništa, sve stoji.
Da li je u pitanju glupost, neznanje, sujeta, manjak tala, šta, ne znam, ali posljedice će biti katastrofalne.
I niko ne diže frku, svi šute - mediji, stranke, ljudi. Jezivo.
-
DonieBrasco
#5653 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sta se desava u glavnom gradu po pitanju oboljelih, ovih sto non stop pristizu, vracaju se izvana a neki i izlaze iz grada ?
-
neko_sa_strane
#5654 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kome bi se mogli obratiti? Koji mediji bi ih najbolje prozvali zbog loše organizacije i zbog odbijanja testiranja iako imamo aparat za testiranje i do 2000 ljudi dnevno? Šta bi mi konkretno mogli uraditi. Možda preko društvenih mreža širiti tu informaciju o aparatu za testiranje i prozivati vlast i pozivati na masovnije testiranje.Banksy wrote: ↑22/03/2020 17:09Da, nevjerovatno je sve to.
Imamo sve neophodno već sad, i ništa, sve stoji.
Da li je u pitanju glupost, neznanje, sujeta, manjak tala, šta, ne znam, ali posljedice će biti katastrofalne.
I niko ne diže frku, svi šute - mediji, stranke, ljudi. Jezivo.
- dječak sa šibicama
#5655 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sute ljudi, kad skrenjes paznju na kriminalan rad nadleznih, odmah pet delegata uskoci da ti se ismijava i prica kako je "svugdje u svijetu haos"
Ovdje kod mene nema covjeka na ulici, bukvalno je sve zamrlo, ali ovi dalje u planu imaju samo mjere "dodatne izolacije".
Retardi i tacka.
Ovdje kod mene nema covjeka na ulici, bukvalno je sve zamrlo, ali ovi dalje u planu imaju samo mjere "dodatne izolacije".
Retardi i tacka.
-
kredenac-ac
#5656 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pandakonda wrote: ↑22/03/2020 15:35Ovo troje što je zaraženo iz Sarajeva pušteni su na kucno liječenjekredenac-ac wrote: ↑22/03/2020 15:19 Ljudi poznaje li iko licnonekog od oboljelih u BiH? Kako se trenutno osjecaju ti ljudi, kakvi su simptomi tokom bolesti, ne samo na pocetku... da li su svi u bolnicama ili ih ima i na kucnom lijecenju? Za ove koji su kao izljeceni koliko dana su bili bolesni?
Niko o tome ne pise ili ne zna?
Cuvajte se
Hvala mnogo! Nadam se da je stvarno provjerena informacija jer to onda znaci da su "blazi" slucajevi i da im je oporavak ocekivan brzo...
-
Nivelacija
#5657 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Uveli su policijski sat, valjda korona ne djeluje preko dana hahahaha majko draga ko nas vodi.DonieBrasco wrote: ↑22/03/2020 17:10 Sta se desava u glavnom gradu po pitanju oboljelih, ovih sto non stop pristizu, vracaju se izvana a neki i izlaze iz grada ?
Sve kontra rade od Hong Kong, Stokholma, Singapura.
Testiranje ne vrse i ne otkrivaju oboljele. Slagali za satore i granice. Ali eto oni kao nesto rade a jedini u svijetu uveli policijski sat suprotno preporukama WHO.
- muha_sa
#5658 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Šta rade u ŠtokholmuNivelacija wrote: ↑22/03/2020 17:21Uveli su policijski sat, valjda korona ne djeluje preko dana hahahaha majko draga ko nas vodi.DonieBrasco wrote: ↑22/03/2020 17:10 Sta se desava u glavnom gradu po pitanju oboljelih, ovih sto non stop pristizu, vracaju se izvana a neki i izlaze iz grada ?
Testiranje ne vrse i ne otkrivaju oboljele. Slagali za satore i granice. Ali eto oni kao nesto rade a jedini u svijetu uveli policijski sat suprotno preporukama WHO.
-
zrakomlat
-
AmirBaa
#5660 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Upravo, koliko sam primijetio ljudi se dosta pridrzavaju. Ako ikog vidim da hoda hoda se cekerima-kesama. Jucer otrcao krug na vilsonovom slabo ljudi ima, i ono sto seta po dvoje setaju i svi drze distancu. Ali ovi ce nam svojim neznanjem samo zadavati neke nove restrikcije, a nece se pozabaviti svojim nedostacima.dječak sa šibicama wrote: ↑22/03/2020 17:16 Sute ljudi, kad skrenjes paznju na kriminalan rad nadleznih, odmah pet delegata uskoci da ti se ismijava i prica kako je "svugdje u svijetu haos"
Retardi i tacka.
- Banksy
#5661 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Svi mediji su kupljeni, svi novinari su kupljeni, i nema te sile ni epidemije koja bi ih potakla da dignu glas. Na taj ološ ne računaj.neko_sa_strane wrote: ↑22/03/2020 17:16
Kome bi se mogli obratiti? Koji mediji bi ih najbolje prozvali zbog loše organizacije i zbog odbijanja testiranja iako imamo aparat za testiranje i do 2000 ljudi dnevno? Šta bi mi konkretno mogli uraditi. Možda preko društvenih mreža širiti tu informaciju o aparatu za testiranje i prozivati vlast i pozivati na masovnije testiranje.
Dijeliti link na ovaj intervju, pa što više ljudi čuje i pročita izgovoreno, to bolje. Sutra, kad počnu padati po ulicama, da ne bude nismo znali. I da znaju ko je kriv. Oni sami.
- O'zone
- Globalni moderator
#5662 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nivelacija wrote: ↑22/03/2020 17:02 Sve radimo kontra naprednih zemalja poput Singapura, granice otvorene, satori prazni, slabe kazne za one koji su usli i nepostuju izolaciju, nema masovnog testiranja i populistički policijski sat. Znaci sve kontra.
Ali kod nas Solak, Milicevic, Novalic odlucuju.
- O'zone
- Globalni moderator
- O'zone
- Globalni moderator
#5664 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Evo da dodamo da se treba ugledati an Hong Kong, Singapur, Stockholm, pa i Wuhan što da ne PekingNivelacija wrote: ↑22/03/2020 17:21Uveli su policijski sat, valjda korona ne djeluje preko dana hahahaha majko draga ko nas vodi.DonieBrasco wrote: ↑22/03/2020 17:10 Sta se desava u glavnom gradu po pitanju oboljelih, ovih sto non stop pristizu, vracaju se izvana a neki i izlaze iz grada ?
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#5665 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
A u međuvremenu ovako nešto iskrsne: https://www.capital.ba/cicko-bjelica-ne ... 40-000-km/dječak sa šibicama wrote: ↑22/03/2020 17:16 Sute ljudi, kad skrenjes paznju na kriminalan rad nadleznih, odmah pet delegata uskoci da ti se ismijava i prica kako je "svugdje u svijetu haos"
Retardi i tacka.
Nema maski, nema rukavica, nema jebenog patfiša za bolnički hodnik, ali zato ima za nova kolica
-
statixx
#5666 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Slabo u FBiH ima konferencija, kad si zadnji put vidio Sebiju. Plus zdravstvo na kantonima pa svako trazi nacin da se pripremi za epidemiju.
- O'zone
- Globalni moderator
#5667 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Hajdeeeee požurite još dvajs minuta do policijskog...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#5668 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Na N1 repriza neke emisije, Solak palamudi kako je policijski cas totalna glupost.
Poslije toga uvedose policijski sat.
Poslije toga uvedose policijski sat.
- dječak sa šibicama
#5669 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ovi fol kontrolisu glavne granicne prelaze, raja im ulazi na onim sporednim.
U satorima koje su rasirili valjda zarad reklame, ne boravi niko.
PRedsjednistvo zahtjeva zatvaranje granica osim par prelaza, Solak izadje pred kameru i kaze "ja evo sad dosao nisam jos informisan, mi moramo pustiti svoje gradjane u drzavu, ne znam kakv je to zahtjev"
Tu lud zbunjenog. Nas smjestili u konclogore, a hiljade ljudi im ulazi u drzavu nigdje zabiljezeni.
Odlicno oni to rade.
U satorima koje su rasirili valjda zarad reklame, ne boravi niko.
PRedsjednistvo zahtjeva zatvaranje granica osim par prelaza, Solak izadje pred kameru i kaze "ja evo sad dosao nisam jos informisan, mi moramo pustiti svoje gradjane u drzavu, ne znam kakv je to zahtjev"
Tu lud zbunjenog. Nas smjestili u konclogore, a hiljade ljudi im ulazi u drzavu nigdje zabiljezeni.
Odlicno oni to rade.
-
sumirprimus
#5670 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Zatvaras granicu prema stranim drzwvljanima.svoje drzavljane moras primit. Cemu si onda drzav a?
S tim da i onimoraju postivati mjere izolacije. Dvosmjerna je ulica.
S tim da i onimoraju postivati mjere izolacije. Dvosmjerna je ulica.
-
Korisničkoime
#5671 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Da budemo jasni drzava mora pustiti svoje gradjane da udju ali isto tako ima pravo da svakog ko udje zadrzi u karanteni.
-
nekome
#5672 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Koja je logika iza skracivanja radnog vremena?
Sto krace radi veca je koncentracija ljudi...(?)
Sto krace radi veca je koncentracija ljudi...(?)
-
breuer
- Pandakonda
#5674 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jeste, klix je objavio informacijukredenac-ac wrote: ↑22/03/2020 17:18Pandakonda wrote: ↑22/03/2020 15:35Ovo troje što je zaraženo iz Sarajeva pušteni su na kucno liječenjekredenac-ac wrote: ↑22/03/2020 15:19 Ljudi poznaje li iko licnonekog od oboljelih u BiH? Kako se trenutno osjecaju ti ljudi, kakvi su simptomi tokom bolesti, ne samo na pocetku... da li su svi u bolnicama ili ih ima i na kucnom lijecenju? Za ove koji su kao izljeceni koliko dana su bili bolesni?
Niko o tome ne pise ili ne zna?
Cuvajte se
Hvala mnogo! Nadam se da je stvarno provjerena informacija jer to onda znaci da su "blazi" slucajevi i da im je oporavak ocekivan brzo...![]()
-
kakavdanakneiskustvu