Kutak za ateističko-religijski trenutak
- Dozer
#2501 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Imal kakvih cevapa u toj vatri ba? Hebo vatru ako nema sa za bacit na nju 
-
Edouard
#2502 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
A što bi te potopila, ponizila, koga to veseli, ti se sam utapaš u svojim besmislicama.apsidejzi wrote: ↑18/03/2020 03:31E jest mi lik odgovorio nema sta. Potopio me. Ponizio me. Toliko me rasturio u analizi da ste obojica dobili malo serotinina kao nagradu.Edouard wrote: ↑17/03/2020 20:17@apsi, evo @zizi505 ti je dao jako dobar odgovor, nešto slično sam ti i ja htio.apsidejzi wrote: ↑13/03/2020 23:05 Puno suplje, nista konkretno i bjezanje u izuzetke. Zasto? Zato sto nemas nista ponuditi. Apsolutna NULA. No ja sam vec objasnio da je meni to sve razumljivo. I sam sam bio u tome i prosao kroz te faze. Ja, izabrani, bogom dani, najbolji vjernik, kojeg bog voli, kojeg niko ne razumije, koji je poseban i specijalan, koji je BOLJI od ostalih zato sto je vjernik. Nevjernici su kaznjeni svojim neznanjem o bogu i razlog zasto im dobro ide u zivotu je to sto ih bog zapravo kaznjava dajuci im materijalno. Oni samo prividno izgledaju na vecoj hijerarhijskoj ljestvici ali kod boga oni su na nizoj ljestvici.
Na kraju skontao da je to veoma preskup izvor serotinina.Ovo nikakve veze nema s učenjem kršćanstva, a vjerujem niti s Islamom kojeg slabo poznajem.Ja, izabrani, bogom dani, najbolji vjernik, kojeg bog voli, kojeg niko ne razumije, koji je poseban i specijalan, koji je BOLJI od ostalih zato sto je vjernik. Nevjernici su kaznjeni svojim neznanjem o bogu i razlog zasto im dobro ide u zivotu je to sto ih bog zapravo kaznjava dajuci im materijalno.
Iako nema čovjeka kojeg Bog ne voli, navedeno "vjerničko" držanje mu je krajnje mrsko, i kao takvo ga samo udaljava od Boga.
To što si naveo vrhunska je umišljenost, oholost, bahatost... mrska Bogu i ljudima.
Opet ću ti citirati jednog mudrog čovjeka, Pascala: "Nije razum taj koji čovjeka priječi da vjeruje u Boga, već oholost i tvrdoća srca."
Očito si si se prešao, krivo skontao, i nije serotonin preskup.
- apsidejzi
#2503 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Ha tebi objasnjavao ha drvetu. Nista konstruktivno danima ne nudis. ni jedan jedini stav nisi iznio. pa makar i glup. nula. haman sto veca nula to veca potreba za virtuanim serotoninonEdouard wrote: ↑18/03/2020 18:21A što bi te potopila, ponizila, koga to veseli, ti se sam utapaš u svojim besmislicama.apsidejzi wrote: ↑18/03/2020 03:31E jest mi lik odgovorio nema sta. Potopio me. Ponizio me. Toliko me rasturio u analizi da ste obojica dobili malo serotinina kao nagradu.Edouard wrote: ↑17/03/2020 20:17
@apsi, evo @zizi505 ti je dao jako dobar odgovor, nešto slično sam ti i ja htio.
Ovo nikakve veze nema s učenjem kršćanstva, a vjerujem niti s Islamom kojeg slabo poznajem.
Iako nema čovjeka kojeg Bog ne voli, navedeno "vjerničko" držanje mu je krajnje mrsko, i kao takvo ga samo udaljava od Boga.
To što si naveo vrhunska je umišljenost, oholost, bahatost... mrska Bogu i ljudima.
Opet ću ti citirati jednog mudrog čovjeka, Pascala: "Nije razum taj koji čovjeka priječi da vjeruje u Boga, već oholost i tvrdoća srca."
Očito si si se prešao, krivo skontao, i nije serotonin preskup.
-
Edouard
#2504 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Pa kako išta konstruktivnog može do tebe doprijeti kad se ne odvajaš od tog serotonina.
-
Edouard
-
allem_77
#2506 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Ma on smatra da je ova korona prenapuhana, kao ništa do sada medijski popraćeno...
On i ja smo po tom pitanju istomišljenici.
-
Edouard
#2507 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
-
Zizi505
#2508 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Izvrćeš ono što sam napisala.apsidejzi wrote: ↑18/03/2020 03:27Rodila majka sebi bezgresnog analiticarazizi505 wrote: ↑17/03/2020 00:19Razumljivo je što si odustao, jer s ovakim razmišljanjem (boldirano) više si bio drug sa šejtanom nego s muslimanima, što se eto na kraju i pokazalo tačnim.apsidejzi wrote: ↑13/03/2020 23:05 Puno suplje, nista konkretno i bjezanje u izuzetke. Zasto? Zato sto nemas nista ponuditi. Apsolutna NULA. No ja sam vec objasnio da je meni to sve razumljivo. I sam sam bio u tome i prosao kroz te faze. Ja, izabrani, bogom dani, najbolji vjernik, kojeg bog voli, kojeg niko ne razumije, koji je poseban i specijalan, koji je BOLJI od ostalih zato sto je vjernik. Nevjernici su kaznjeni svojim neznanjem o bogu i razlog zasto im dobro ide u zivotu je to sto ih bog zapravo kaznjava dajuci im materijalno. Oni samo prividno izgledaju na vecoj hijerarhijskoj ljestvici ali kod boga oni su na nizoj ljestvici.
Na kraju skontao da je to veoma preskup izvor serotinina.Nek si upravo ti pravi/prava vjernik/ca koji nije drug sa sejtanom i koji je PRAVi musliman/ka. Rodilo se za dozu serotinina
![]()
Nigdje ne navedoh da sam ja prava vjernica, a da ti nisi bio pravi vjernik. Samo naglasih da si možda više bio drug sa šejtanom, što opet ne isključuje da i ja nekada drugujem s njim, a i drugi vjernici.
Vrati se na boldirano. Ovakvo razmišljanje o sebi, ja sam najbolji i niko nije kao ja, pogubno je za svakog čovjeka, bio vjernik ili ne.
I nedaj se tako lako paliti na pisanje bilo koga ovdje, nije dobro za srce.
Otjeraj tog huškačkog šejtana od sebe
- apsidejzi
#2509 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Haj da malo promijenimo temu i pricamo o necemo sto mi do sada izbjegavate: mutacija Korona virusa. Virus je bio poznat od 60tih i sve do sada je imao problema sa reprodukcijom i rasprostranjivanjem (kao temeljima evolucije i selekcije). I onda se pojavi perfektna mutacija nakon bezbroj neuspjesnih i BANG virus sada moze opstati u organizmu na vrhu hijerarhije. Ubije 1-2% domacina a simptomi se pokazu nakon par dana.
Znaci, idealni uslovi sa evolucijskog aspekta. Veceras procitah glupost kako je ovo bozija kazna za nesto (ismisli sam svoj razlog). Kako ti kao vjernik pomiris ociti dokaz evolucije jednog organizma sa bogom? Evo upravo ovako funkcionise selekcija i ova verzija virusa sada ima mnogo vecu sansu da prezivi i dalje mutira u odnosu na sve prethodne verzije. Gdje je tu bog?
Znaci, idealni uslovi sa evolucijskog aspekta. Veceras procitah glupost kako je ovo bozija kazna za nesto (ismisli sam svoj razlog). Kako ti kao vjernik pomiris ociti dokaz evolucije jednog organizma sa bogom? Evo upravo ovako funkcionise selekcija i ova verzija virusa sada ima mnogo vecu sansu da prezivi i dalje mutira u odnosu na sve prethodne verzije. Gdje je tu bog?
-
allem_77
#2510 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
U situaciju oko korona virusa se upetljao šejtan. Čak je prepao ljude da nema brašna. A iz mlina Majić ga demantiraju. Kome vjeruješ, šejtanu ili gazdi firme Majić?apsidejzi wrote: ↑18/03/2020 21:55 Haj da malo promijenimo temu i pricamo o necemo sto mi do sada izbjegavate: mutacija Korona virusa. Virus je bio poznat od 60tih i sve do sada je imao problema sa reprodukcijom i rasprostranjivanjem (kao temeljima evolucije i selekcije). I onda se pojavi perfektna mutacija nakon bezbroj neuspjesnih i BANG virus sada moze opstati u organizmu na vrhu hijerarhije. Ubije 1-2% domacina a simptomi se pokazu nakon par dana.
http://www.mlin-majic.com/zalihe-psenic ... ece-rasti/
Oko mutacija se nešto slabo razumijem. Vidim ima tu i neka reverzija.
http://www.cps.org.rs/Cks5/cks5.html
- apsidejzi
#2511 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Razumjevanje mutacija je obrnuto proporcionalno nivou vjere. Zivio serotininallem_77 wrote: ↑18/03/2020 22:07U situaciju oko korona virusa se upetljao šejtan. Čak je prepao ljude da nema brašna. A iz mlina Majić ga demantiraju. Kome vjeruješ, šejtanu ili gazdi firme Majić?apsidejzi wrote: ↑18/03/2020 21:55 Haj da malo promijenimo temu i pricamo o necemo sto mi do sada izbjegavate: mutacija Korona virusa. Virus je bio poznat od 60tih i sve do sada je imao problema sa reprodukcijom i rasprostranjivanjem (kao temeljima evolucije i selekcije). I onda se pojavi perfektna mutacija nakon bezbroj neuspjesnih i BANG virus sada moze opstati u organizmu na vrhu hijerarhije. Ubije 1-2% domacina a simptomi se pokazu nakon par dana.
http://www.cps.org.rs/Cks5/cks5.html
-
Zizi505
#2512 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Može li boldirano biti intervecija Svemogućeg Boga, iz nekog razloga za ljudski rod?apsidejzi wrote: ↑18/03/2020 21:55 Haj da malo promijenimo temu i pricamo o necemo sto mi do sada izbjegavate: mutacija Korona virusa. Virus je bio poznat od 60tih i sve do sada je imao problema sa reprodukcijom i rasprostranjivanjem (kao temeljima evolucije i selekcije). I onda se pojavi perfektna mutacija nakon bezbroj neuspjesnih i BANG virus sada moze opstati u organizmu na vrhu hijerarhije. Ubije 1-2% domacina a simptomi se pokazu nakon par dana.
-
Edouard
#2513 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Naravno, ti si živi dokaz, mutacijom od najboljeg vjernika do nevjernika razumijevanje mutacija ti strahovito poraslo.apsidejzi wrote: ↑18/03/2020 23:01Razumjevanje mutacija je obrnuto proporcionalno nivou vjere. Zivio serotininallem_77 wrote: ↑18/03/2020 22:07U situaciju oko korona virusa se upetljao šejtan. Čak je prepao ljude da nema brašna. A iz mlina Majić ga demantiraju. Kome vjeruješ, šejtanu ili gazdi firme Majić?apsidejzi wrote: ↑18/03/2020 21:55 Haj da malo promijenimo temu i pricamo o necemo sto mi do sada izbjegavate: mutacija Korona virusa. Virus je bio poznat od 60tih i sve do sada je imao problema sa reprodukcijom i rasprostranjivanjem (kao temeljima evolucije i selekcije). I onda se pojavi perfektna mutacija nakon bezbroj neuspjesnih i BANG virus sada moze opstati u organizmu na vrhu hijerarhije. Ubije 1-2% domacina a simptomi se pokazu nakon par dana.
http://www.cps.org.rs/Cks5/cks5.html![]()
![]()
![]()
- apsidejzi
#2514 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Moze ako ces istovremeno prihvatiti na milione neuspjelih pokusaja Svemoguceg da napravi upravo tu perfektnu mutaciju. To onda dovodi u pitanje njegovu svemoc ili jednostavno govori da on nije ni potreban za razvoj zivota na planeti.zizi505 wrote: ↑18/03/2020 23:10Može li boldirano biti intervecija Svemogućeg Boga, iz nekog razloga za ljudski rod?apsidejzi wrote: ↑18/03/2020 21:55 Haj da malo promijenimo temu i pricamo o necemo sto mi do sada izbjegavate: mutacija Korona virusa. Virus je bio poznat od 60tih i sve do sada je imao problema sa reprodukcijom i rasprostranjivanjem (kao temeljima evolucije i selekcije). I onda se pojavi perfektna mutacija nakon bezbroj neuspjesnih i BANG virus sada moze opstati u organizmu na vrhu hijerarhije. Ubije 1-2% domacina a simptomi se pokazu nakon par dana.
- apsidejzi
#2515 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Jest hvala bogu
- MarlboroGold
#2516 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Ako je teški sadista.zizi505 wrote: ↑18/03/2020 23:10Može li boldirano biti intervecija Svemogućeg Boga, iz nekog razloga za ljudski rod?apsidejzi wrote: ↑18/03/2020 21:55 Haj da malo promijenimo temu i pricamo o necemo sto mi do sada izbjegavate: mutacija Korona virusa. Virus je bio poznat od 60tih i sve do sada je imao problema sa reprodukcijom i rasprostranjivanjem (kao temeljima evolucije i selekcije). I onda se pojavi perfektna mutacija nakon bezbroj neuspjesnih i BANG virus sada moze opstati u organizmu na vrhu hijerarhije. Ubije 1-2% domacina a simptomi se pokazu nakon par dana.
Inače nije milostiv i sve ono što se govori o njemu.
-
šarf
#2517 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Prijatelji moji dragi,
niko ne negira postojanje mutacija i njihov utjecaj na žive organizme.
Teorija evolucije kaže da su mutacije dovele do nastanka novih vrsta.
Mutacije koje su se do sada izmijenjale na virusima nisu dovele do toga da od virusa nastane bakterija ili leptir ili nešto novo ,nepoznata vrsta.Mutirani virus je i dalje virus.Koliko god mutacija doživio on će i dalje ostati virus.Zašto je to tako?
DNK je nepromjenjiva.Što god da izazove promjene na organizmu , DNK tog organizma posjeduje mehanizme koji kroz nekoliko generacija vraća stvari na originalne postavke.
I upravo to ne dopušta evolucijske promjene na organizmima.
DNK zapis je trajan,dopušta promjene na organizmima ali kao prilagodbe novim okolnostima.
Mogu navesti osobni primjer ,na mom poslu najviše koristim palac i kažiprst,nokti na tim prstima brže rastu što je i potrebno da bi se zaštitile jagodice na prstima.Dakle ,DNK dopušta te promjene,ali te promjene ne mogu se prenijeti na potomke.
niko ne negira postojanje mutacija i njihov utjecaj na žive organizme.
Teorija evolucije kaže da su mutacije dovele do nastanka novih vrsta.
Mutacije koje su se do sada izmijenjale na virusima nisu dovele do toga da od virusa nastane bakterija ili leptir ili nešto novo ,nepoznata vrsta.Mutirani virus je i dalje virus.Koliko god mutacija doživio on će i dalje ostati virus.Zašto je to tako?
DNK je nepromjenjiva.Što god da izazove promjene na organizmu , DNK tog organizma posjeduje mehanizme koji kroz nekoliko generacija vraća stvari na originalne postavke.
I upravo to ne dopušta evolucijske promjene na organizmima.
DNK zapis je trajan,dopušta promjene na organizmima ali kao prilagodbe novim okolnostima.
Mogu navesti osobni primjer ,na mom poslu najviše koristim palac i kažiprst,nokti na tim prstima brže rastu što je i potrebno da bi se zaštitile jagodice na prstima.Dakle ,DNK dopušta te promjene,ali te promjene ne mogu se prenijeti na potomke.
- Dozer
#2518 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Bog povjerio ljudima prirodu na upravljanje... Zajebavas se...?
A pravi zivot tece uredno, hvala na pitanju. Vikendice vec organizovane, rostilji, i tako to
- Dozer
#2519 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Mogu li ja, a uz slaganje nekih visedecenijskih iskusnih farmakologa i infektologa?apsidejzi wrote: ↑18/03/2020 21:55 Haj da malo promijenimo temu i pricamo o necemo sto mi do sada izbjegavate: mutacija Korona virusa. Virus je bio poznat od 60tih i sve do sada je imao problema sa reprodukcijom i rasprostranjivanjem (kao temeljima evolucije i selekcije). I onda se pojavi perfektna mutacija nakon bezbroj neuspjesnih i BANG virus sada moze opstati u organizmu na vrhu hijerarhije. Ubije 1-2% domacina a simptomi se pokazu nakon par dana.
Ovo je pobjeglo iz laboratorije (a mozda je i namjerno pusteno, haj' ga znaj).
Geneticka modifikacija, a na sta ukazuje gomila sitnih detalja - velicina i tezina ovog virusa, njegovo ponasanje i mogucnosti prezivljavanja na raznim povrsinama izvan domacina, a to su sve razlike od prethodnih sojeva koji nisu imali ovakve karakteristike i koje bas nisu u skladu s prirodnim "ponasanjem", itd..
Ali, valjda i ovo spada u ono gore "bog je covjeku dao prirodu na (odgovorno) upravljanje". E, upravljamo momacki...
- Dozer
#2520 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Tesko. Nedostaju razlog, svrha i krajnja poenta.zizi505 wrote: ↑18/03/2020 23:10Može li boldirano biti intervecija Svemogućeg Boga, iz nekog razloga za ljudski rod?apsidejzi wrote: ↑18/03/2020 21:55 Haj da malo promijenimo temu i pricamo o necemo sto mi do sada izbjegavate: mutacija Korona virusa. Virus je bio poznat od 60tih i sve do sada je imao problema sa reprodukcijom i rasprostranjivanjem (kao temeljima evolucije i selekcije). I onda se pojavi perfektna mutacija nakon bezbroj neuspjesnih i BANG virus sada moze opstati u organizmu na vrhu hijerarhije. Ubije 1-2% domacina a simptomi se pokazu nakon par dana.
Pri tome, bog je po defaultu dobar, mi smo njegova djeca, samim tim bi trebalo da nas voli (u suprotnom je sadista, a sadizam je suprotno od "dobar").
Naravno, mozete vi ovo sad podvesti pod onu strasnu i sveopravdavajucu "covjek nije sposoban spoznati bozije namjere", ali...supljak je to, zar ne...
-
Dangubic
#2521 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Ako ćemo iskreno niko ne vjeruje u Boga. Svi vjernici preuzimaju religiju od roditelja i to je priča kojoj kao vjeruju. Ostale religije su po njima netačne U stvari preuzimaju običaje od roditelja. Ko vjeruje da smo svi nastali od Adama i žene od rebra. U zmije koje pričaju itd. Razlog da su neke civilizacije uništene od strane religije da ne govorimo o korupciji je upravo jer se vjernici ne boje boga.allem_77 wrote: ↑07/07/2019 19:47Kako se utvrđuje postojanje stvari?Dope_Man wrote: - i onda se utvrdjuje postojanje stvari kako ih susrecemo
Da li je to možda vid? Kako ćeš slijepcu od rođenja objasniti kako nešto izgleda? Po tebi ljudi vjeruju samo u ono što vide?
Eto, ja nekada nešto vidim, ali ne vjerujem sam svojim očima.![]()
-
Zizi505
#2522 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Nismo njegova djeca, već stvorenja, i da voli nas.Dozer wrote: ↑19/03/2020 09:56Tesko. Nedostaju razlog, svrha i krajnja poenta.zizi505 wrote: ↑18/03/2020 23:10Može li boldirano biti intervecija Svemogućeg Boga, iz nekog razloga za ljudski rod?apsidejzi wrote: ↑18/03/2020 21:55 Haj da malo promijenimo temu i pricamo o necemo sto mi do sada izbjegavate: mutacija Korona virusa. Virus je bio poznat od 60tih i sve do sada je imao problema sa reprodukcijom i rasprostranjivanjem (kao temeljima evolucije i selekcije). I onda se pojavi perfektna mutacija nakon bezbroj neuspjesnih i BANG virus sada moze opstati u organizmu na vrhu hijerarhije. Ubije 1-2% domacina a simptomi se pokazu nakon par dana.
Pri tome, bog je po defaultu dobar, mi smo njegova djeca, samim tim bi trebalo da nas voli (u suprotnom je sadista, a sadizam je suprotno od "dobar").
Naravno, mozete vi ovo sad podvesti pod onu strasnu i sveopravdavajucu "covjek nije sposoban spoznati bozije namjere", ali...supljak je to, zar ne...
Različita su nam uvjerenja o postanku života, tako da se samo možemo vrtiti u krug i krenuti u nadmudrivanje jedni drugih, a nemamo ništa od toga.
Doduše, možda neko sebi diže ego u tim nadmudrivanjima
-
Zizi505
#2523 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Ne razumijem, na koje neuspjele pokušaje misliš?apsidejzi wrote: ↑19/03/2020 07:26Moze ako ces istovremeno prihvatiti na milione neuspjelih pokusaja Svemoguceg da napravi upravo tu perfektnu mutaciju. To onda dovodi u pitanje njegovu svemoc ili jednostavno govori da on nije ni potreban za razvoj zivota na planeti.zizi505 wrote: ↑18/03/2020 23:10Može li boldirano biti intervecija Svemogućeg Boga, iz nekog razloga za ljudski rod?apsidejzi wrote: ↑18/03/2020 21:55 Haj da malo promijenimo temu i pricamo o necemo sto mi do sada izbjegavate: mutacija Korona virusa. Virus je bio poznat od 60tih i sve do sada je imao problema sa reprodukcijom i rasprostranjivanjem (kao temeljima evolucije i selekcije). I onda se pojavi perfektna mutacija nakon bezbroj neuspjesnih i BANG virus sada moze opstati u organizmu na vrhu hijerarhije. Ubije 1-2% domacina a simptomi se pokazu nakon par dana.
-
Zizi505
#2524 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Vjerovatno nas dvoje kroz različitu vizuru vidimo milost.MarlboroGold wrote: ↑19/03/2020 08:20Ako je teški sadista.zizi505 wrote: ↑18/03/2020 23:10Može li boldirano biti intervecija Svemogućeg Boga, iz nekog razloga za ljudski rod?apsidejzi wrote: ↑18/03/2020 21:55 Haj da malo promijenimo temu i pricamo o necemo sto mi do sada izbjegavate: mutacija Korona virusa. Virus je bio poznat od 60tih i sve do sada je imao problema sa reprodukcijom i rasprostranjivanjem (kao temeljima evolucije i selekcije). I onda se pojavi perfektna mutacija nakon bezbroj neuspjesnih i BANG virus sada moze opstati u organizmu na vrhu hijerarhije. Ubije 1-2% domacina a simptomi se pokazu nakon par dana.
Inače nije milostiv i sve ono što se govori o njemu.
Meni je sada ova situacija s virusom prilika da unaprijedimo čovječanstvo, da zaista spoznamo koje vrijednosti su nam bitne da bismo bili funkcionalno društvo.
- Dozer
#2525 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Bas nas voli...vidimo to na malom milionu primjera. Toliko nas voli da nas stalno handri s prirodom, a
Ego...? Sta je to, pogotovo u ovoj prici?