Evo, da ti riješim misteriju: to se zove kritičko promišljanje.wewa wrote: ↑11/03/2020 11:05Citirala sam članak koji se poziva na podatke SB. Nisam zbilja toliko skeptična niti besposlena da radim fact checking novinskih članaka koji se tiču rada i nalaza međunarodnih institucija s resursima koji prevazilaze budžet naše zemlje (i to višestruko, nagađam).ExNihilo wrote: ↑11/03/2020 10:59
Ovdje je riječ o tome da si citirala članak čiji izvor nisi provjerila. Kada su drugi uradili to za tebe, pa naglasili da izvor podataka nije tačan, umjesto priznanja greške, ti se i dalje upireš da nađeš podatke tamo gdje ih nema.
To iz razloga jer tebe ne zanima šta je istina. Zanima da te nađeš podatak koji će tvoje predubjeđenje potvrditi. Jer ti znaš istinu a priori. Podaci ti ne trebaju. Izmislit ćemo ih, slagat ćemo da su na stranici 44, ili ćemo pretpostaviti da su derivirani iz indikatora, mada nemamo pojma kako.
I to je suma sumarum sve ove priče zadnjih nekoliko dana: ja subjektivno znam šta je istina, šta me briga šta kažu studije i podaci.
Meni je misterija otkud vama, većini muških diskutanata na temi, volja i potreba da diskreditujete takve podatke - šta vas to tjera da niječete neravnopravnost o kojoj članci, a onda i učesnice na temi govore? Otkud ti potreba za verbalnim nadmetanjem u stvarima koje tebe lično očito ne dotiču? Jer nijednog trena niti jedna žena na temi nije ugrozila tvoje postojanje, dok šovinizam, patrijarhat i tradicionalizam svakodnevno ugrožavaju žene na ovim prostorima.
I ne, nisi navela podatke SB. Navela si fake news.