Đe tu problem? Imal' popusta za stanare?neko_sa_strane wrote:Ja sam takođe uselio u Tibrinu zgradu ali na Novoj Otoci. Upoznao sam četvero komšija na spratu i dvadesetak na neformalnom sastanku stanara iz svih zgrada. Ja sam na pretposljednjem spratu tako da dosta problema koje su ljudi sa nižih etaža navodili i ne primjećujem. Iako sam ranije želio da sam uspio kupiti stan na nižem spratu mislim da je ovako bolje. Ljudi su iznosili probleme u vezi buke iz kafića u naselju, smrad smeća koje se gomila,bacanju hrane konkretno kostiju sa balkona, prostitucije u stanovima. U mom ulazu svega 20% stanova je useljeno tako da imam sreće i s te strane.
Komšiluk i njihove nebuloze
- Laertes
#826 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
-
neko_sa_strane
#827 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Nama su sa deset spratova pokrali protivpožarna crijeva u hidrantima i sumnjamo na radnike Tibre.kockica_kockica wrote:Stanje u komsiluku...
Psiho sad cuci na balkonu ceka da neko se nakaslje ili samo dise pa da ospe paljbu ne galami, ne disi, ne hodaj, ne zivi... od nedavno pranje ograde je nova disciplina... kako oprati ogradu i ne probuditi šinalagu koji ce svo vrijeme skicati "nemoj da mi prasis necu ja za tobom cistiti" s akcentom albansko sandzackog
Cigani lete u nebo... nasi cigani imaju kucu i djecu koja urlaju do nekih doba ... no oni su kao pjesma Dine Merlina irtiraju ali mozes istrpit...
Imamo lopove koji pored silnih kamera i zastita pokradose kisu Bozju... pokrali hidrant crijeva i protupozarne aparate... ostavio je dnk iza sebe tako sto se posrao izmedju dva sprata.. to govno je stajalo skoro 48 sati... smrad nesagledivih razmjera.
Najbolje je onima sto se seksaju na balkonu...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#828 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
To što kona dovodi puno muškaraca kući ne znači da je prostitutka 
-
neko_sa_strane
#829 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Pričalo se o organizovanoj prostituciji.Velkoski wrote:To što kona dovodi puno muškaraca kući ne znači da je prostitutka
- insomnia78
#830 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Samo druzeljubivaVelkoski wrote:To što kona dovodi puno muškaraca kući ne znači da je prostitutka
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#831 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Žegaju se studentice u tim zakupljenim stanovima po periferiji. Pričo mi jedan što je gledo.
-
DearJohn
#832 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Nama je kafić u zgradi pored naku ventilaciju postavio skoro niko u zgradi mira nema. Ali obećo je gazda da će sredit pa ćemo vidjet...neko_sa_strane wrote:Ja sam takođe uselio u Tibrinu zgradu ali na Novoj Otoci. Upoznao sam četvero komšija na spratu i dvadesetak na neformalnom sastanku stanara iz svih zgrada. Ja sam na pretposljednjem spratu tako da dosta problema koje su ljudi sa nižih etaža navodili i ne primjećujem. Iako sam ranije želio da sam uspio kupiti stan na nižem spratu mislim da je ovako bolje. Ljudi su iznosili probleme u vezi buke iz kafića u naselju, smrad smeća koje se gomila,bacanju hrane konkretno kostiju sa balkona, prostitucije u stanovima. U mom ulazu svega 20% stanova je useljeno tako da imam sreće i s te strane.
-
moonca
#833 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Nema vecih tracara od muskarca..... nije ni cudo.....
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#834 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
je l' policija nadležna za retarde koji već godinu šalju svoju polušlagiranu djecu pod moj balkon da im ja glumim dadilju? 
- Abate Fetel
- dadoka84
#836 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Nisu sve studentice. Bivša komšinica je bila pravo aktivna. Preselila u rvi zgradu na stupu._BataZiv_0809 wrote: ↑24/09/2019 20:34 Žegaju se studentice u tim zakupljenim stanovima po periferiji. Pričo mi jedan što je gledo.
-
Tabakmalac
#837 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Stigoh do 30. stranice, hajd reko dosta. Jesam se načitao bisera.
Kod mene doduše je sve normala. Iako nije moj stan, nego sam pod kirijom da sam bliže poslu, fakat nema ispada od komšija, a ako nekoga vidim, standardno zdra'o i svak svojim poslom.
Kod mene doduše je sve normala. Iako nije moj stan, nego sam pod kirijom da sam bliže poslu, fakat nema ispada od komšija, a ako nekoga vidim, standardno zdra'o i svak svojim poslom.
- Abate Fetel
#838 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
brate kad se karaju jel se mora onako vrištit ko da joj se za uši drži i karindža, nevalja ono brate!
- burekodsira
#839 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
đe te stanuju što se deru
kod mene sve mirno ko pred rat 
- B6Redhell
#840 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Zivim u ulici. predgradje, kuće sa osrednjim dvoristima... Ali imam ludu komšinicu, starija baba, alkoholičar žešči. Napije se, halucinira, da neko obija kuću i pljačka je.. Zove policiju i vatrogasce, redovno... dolazili bezbroj puta.. Ljudi skontali da se šprda s njima, I sad nece da dodju u ulicu i kad su stvarno potrebni.. baba nas sjebala.. pravo..
neko sad zivi s njom pa je prestala
-
moonca
- B6Redhell
-
mali jomu
#843 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Kakve su ove maramice, jesu li dobre?

- mirsek
-
mali jomu
- xoklix
#846 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Komšijama zvao 2x policiju zbog buke, treći put ide kazna ? Stan izdat na crno, a vlasnik je u inozemstvu.
Mogu li to inspekciji prijaviti ? Kolike su kazne ? Zvao vlasnika vec jednom zbog komšija,ništa nisam riješio tako da poduzimam sve korake za rješavanje situacije.
Mogu li to inspekciji prijaviti ? Kolike su kazne ? Zvao vlasnika vec jednom zbog komšija,ništa nisam riješio tako da poduzimam sve korake za rješavanje situacije.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#847 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Kao boga te molim da napises ovdje ako sta uspijes rijesiti! Imam skoro isti problem i bojim se da cu odlezati nekogaxoklix wrote: ↑22/06/2020 14:33 Komšijama zvao 2x policiju zbog buke, treći put ide kazna ? Stan izdat na crno, a vlasnik je u inozemstvu.
S kojom divljinom mi moramo dijeliti zivotni prostor, pa to je za bogu plakati. Nisam jos zvao policiju, ali jesam vec nekoliko puta bio primoran da u 3h u noci idem idiotima na vrata i jebem od do, da bi se bar malo smirili. Odmorim od njih dok sam na poslu, a onda cim udjem u stan podsjete me zasto toliko zelim kucu
- vjeshalica
#848 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Trebalo bi ga u poresku prijavit hhhh ne znam proceduru ali zgadi mu zivot maximalno,raspitaj se dobroxoklix wrote: ↑22/06/2020 14:33 Komšijama zvao 2x policiju zbog buke, treći put ide kazna ? Stan izdat na crno, a vlasnik je u inozemstvu.
-
costacurta
#849 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Uglavnom niko ne prijavljuje podstanara niti plaća porez na to, jedina satisfakcija kad se desi problem je što vlasnici ne mogu istjerati podstanare onda zovu policiju, ovi dođu i samo kažu nismo nadležni. Kuku majko, onda se psuje država, Alija i Tito a gazda zbog 200kermi nije htio potpisati nikakav ugovor sa stanarom što bi ga zaštitilo (koliko toliko) jer bi tada mora plaćati porez. Jbga meni bude milo kad čujem takve pričevjeshalica wrote: ↑23/06/2020 00:10Trebalo bi ga u poresku prijavit hhhh ne znam proceduru ali zgadi mu zivot maximalno,raspitaj se dobroxoklix wrote: ↑22/06/2020 14:33 Komšijama zvao 2x policiju zbog buke, treći put ide kazna ? Stan izdat na crno, a vlasnik je u inozemstvu.
A to sa bukom je postao generalno problem, nije ti garancija da ćeš s kućom riješiti se gofana. Imaju sad ta wi fi pojačala koje kupiš u Bingu za 200-300KM, iznesu ih lole na balkon, raspiče do kraja i cvrljaju krila i loja na roštilju, ide LIVE #esnamdobrobruda i ta sranja, ne znam bil plako il oplako.
Riječ oni ne progovore, samo se arlauče AAAAAAAA OOOOOOOJ AAAAAAAAAAAJ OOOOPPPPAAA
Goli debili
-
betametazon
#850 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Vec cetiri godine zivim kao podstanar u stanu na šipu. Na rubu nervnog sloma sam.
Kad sam tek dosao - tutnji i dan i noc iznad mene. Sta je - neki romi takodjer podstanari pa njihov mali "hiperaktivan"...znaci nekoliko mjeseci se sa njim natezao dok nisu otisli.
Bio miran malo - pocese ovi do mene, dvoje djece, tutnjanje non stop....aii hajde inekako po danu ali navece u 23, 24 sata?
Isao po stanovima da ustanovim odakle se cuje buka, na kraju ja ispao lud?
Iz tog istog stana malo malo kuhanje i hrana kroz hodnik meni ulazi u stan?
Svaki vikend prinudno je budjenje jer su ljudi jednostavno hiperaktivni, ujutro od 7, pola 8, 8...vec ide nekakvo lupanje, hangrljanje, ustajanje, kao da kasarna ustaje.
Sad poslednju godinu je hit - tusiranje, dakle kupatilo stana do granici sa mojom spavacom sobom. To klepetanje i lupanje dok se od 23 do 23:45 svi izredaju na tusu...a onda ujutro od 6 sati opet budjenje uz iste zvukove...
Da li te moguce, kako je to moguce da necija tus kabina granici sa tvojom spavacom sobom? Dakle doslovno svaku noc zadnje sto cujem je sustanje vode pravo lupanjem kao da mi se u sobi tusira i prva stvar koja me probudi je isto to?
Ne znam, nisam pametan a i gdje cu biti....
Sreca je da za nekih mjesec i po selim, kupili smo stan i nadam se da cu konacno naci smiraj....ali ovo ovdje mi je dozivotnu traumu na buku stvorilo. Znao sam iks puta doslovno bjezati, ici na druga mjesta da spavam da se odmorim jer ovdje su svi jednostavno preaktivni i non stop neko nesto radi, struze, oremjesta, lupa, udara, klepece....
Losijih zgrada i vecih seljaka ne vidjoh u zivotu....ja stan ovdje ne bih uzeo da je dzaba ...
Kad sam tek dosao - tutnji i dan i noc iznad mene. Sta je - neki romi takodjer podstanari pa njihov mali "hiperaktivan"...znaci nekoliko mjeseci se sa njim natezao dok nisu otisli.
Bio miran malo - pocese ovi do mene, dvoje djece, tutnjanje non stop....aii hajde inekako po danu ali navece u 23, 24 sata?
Isao po stanovima da ustanovim odakle se cuje buka, na kraju ja ispao lud?
Iz tog istog stana malo malo kuhanje i hrana kroz hodnik meni ulazi u stan?
Svaki vikend prinudno je budjenje jer su ljudi jednostavno hiperaktivni, ujutro od 7, pola 8, 8...vec ide nekakvo lupanje, hangrljanje, ustajanje, kao da kasarna ustaje.
Sad poslednju godinu je hit - tusiranje, dakle kupatilo stana do granici sa mojom spavacom sobom. To klepetanje i lupanje dok se od 23 do 23:45 svi izredaju na tusu...a onda ujutro od 6 sati opet budjenje uz iste zvukove...
Da li te moguce, kako je to moguce da necija tus kabina granici sa tvojom spavacom sobom? Dakle doslovno svaku noc zadnje sto cujem je sustanje vode pravo lupanjem kao da mi se u sobi tusira i prva stvar koja me probudi je isto to?
Ne znam, nisam pametan a i gdje cu biti....
Sreca je da za nekih mjesec i po selim, kupili smo stan i nadam se da cu konacno naci smiraj....ali ovo ovdje mi je dozivotnu traumu na buku stvorilo. Znao sam iks puta doslovno bjezati, ici na druga mjesta da spavam da se odmorim jer ovdje su svi jednostavno preaktivni i non stop neko nesto radi, struze, oremjesta, lupa, udara, klepece....
Losijih zgrada i vecih seljaka ne vidjoh u zivotu....ja stan ovdje ne bih uzeo da je dzaba ...