Komšiluk i njihove nebuloze

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Laertes

#826 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by Laertes »

neko_sa_strane wrote:Ja sam takođe uselio u Tibrinu zgradu ali na Novoj Otoci. Upoznao sam četvero komšija na spratu i dvadesetak na neformalnom sastanku stanara iz svih zgrada. Ja sam na pretposljednjem spratu tako da dosta problema koje su ljudi sa nižih etaža navodili i ne primjećujem. Iako sam ranije želio da sam uspio kupiti stan na nižem spratu mislim da je ovako bolje. Ljudi su iznosili probleme u vezi buke iz kafića u naselju, smrad smeća koje se gomila,bacanju hrane konkretno kostiju sa balkona, prostitucije u stanovima. U mom ulazu svega 20% stanova je useljeno tako da imam sreće i s te strane.
Đe tu problem? Imal' popusta za stanare? :D
neko_sa_strane

#827 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by neko_sa_strane »

kockica_kockica wrote:Stanje u komsiluku...

Psiho sad cuci na balkonu ceka da neko se nakaslje ili samo dise pa da ospe paljbu ne galami, ne disi, ne hodaj, ne zivi... od nedavno pranje ograde je nova disciplina... kako oprati ogradu i ne probuditi šinalagu koji ce svo vrijeme skicati "nemoj da mi prasis necu ja za tobom cistiti" s akcentom albansko sandzackog

Cigani lete u nebo... nasi cigani imaju kucu i djecu koja urlaju do nekih doba ... no oni su kao pjesma Dine Merlina irtiraju ali mozes istrpit...

Imamo lopove koji pored silnih kamera i zastita pokradose kisu Bozju... pokrali hidrant crijeva i protupozarne aparate... ostavio je dnk iza sebe tako sto se posrao izmedju dva sprata.. to govno je stajalo skoro 48 sati... smrad nesagledivih razmjera.

Najbolje je onima sto se seksaju na balkonu...
Nama su sa deset spratova pokrali protivpožarna crijeva u hidrantima i sumnjamo na radnike Tibre.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#828 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by Velkoski »

To što kona dovodi puno muškaraca kući ne znači da je prostitutka :mrgreen:
neko_sa_strane

#829 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by neko_sa_strane »

Velkoski wrote:To što kona dovodi puno muškaraca kući ne znači da je prostitutka :mrgreen:
Pričalo se o organizovanoj prostituciji.
insomnia78

#830 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by insomnia78 »

Velkoski wrote:To što kona dovodi puno muškaraca kući ne znači da je prostitutka :mrgreen:
Samo druzeljubiva
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#831 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by _BataZiv_0809 »

Žegaju se studentice u tim zakupljenim stanovima po periferiji. Pričo mi jedan što je gledo.
DearJohn

#832 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by DearJohn »

neko_sa_strane wrote:Ja sam takođe uselio u Tibrinu zgradu ali na Novoj Otoci. Upoznao sam četvero komšija na spratu i dvadesetak na neformalnom sastanku stanara iz svih zgrada. Ja sam na pretposljednjem spratu tako da dosta problema koje su ljudi sa nižih etaža navodili i ne primjećujem. Iako sam ranije želio da sam uspio kupiti stan na nižem spratu mislim da je ovako bolje. Ljudi su iznosili probleme u vezi buke iz kafića u naselju, smrad smeća koje se gomila,bacanju hrane konkretno kostiju sa balkona, prostitucije u stanovima. U mom ulazu svega 20% stanova je useljeno tako da imam sreće i s te strane.
Nama je kafić u zgradi pored naku ventilaciju postavio skoro niko u zgradi mira nema. Ali obećo je gazda da će sredit pa ćemo vidjet...
moonca

#833 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by moonca »

:roll:

Nema vecih tracara od muskarca..... nije ni cudo..... :-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#834 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by Velkoski »

je l' policija nadležna za retarde koji već godinu šalju svoju polušlagiranu djecu pod moj balkon da im ja glumim dadilju? :D
Abate Fetel

#835 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by Abate Fetel »

Velkoski wrote: 23/02/2020 15:47 je l' policija nadležna za retarde koji već godinu šalju svoju polušlagiranu djecu pod moj balkon da im ja glumim dadilju? :D
dok se djeca igraju zna se šta mama i tata rade :D

pripazi djecu i ne zajebaji
dadoka84

#836 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by dadoka84 »

_BataZiv_0809 wrote: 24/09/2019 20:34 Žegaju se studentice u tim zakupljenim stanovima po periferiji. Pričo mi jedan što je gledo.
Nisu sve studentice. Bivša komšinica je bila pravo aktivna. Preselila u rvi zgradu na stupu.
Tabakmalac

#837 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by Tabakmalac »

Stigoh do 30. stranice, hajd reko dosta. Jesam se načitao bisera. :mrgreen:

Kod mene doduše je sve normala. Iako nije moj stan, nego sam pod kirijom da sam bliže poslu, fakat nema ispada od komšija, a ako nekoga vidim, standardno zdra'o i svak svojim poslom.
Abate Fetel

#838 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by Abate Fetel »

brate kad se karaju jel se mora onako vrištit ko da joj se za uši drži i karindža, nevalja ono brate!
burekodsira

#839 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by burekodsira »

đe te stanuju što se deru :izet: kod mene sve mirno ko pred rat :D
B6Redhell

#840 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by B6Redhell »

Zivim u ulici. predgradje, kuće sa osrednjim dvoristima... Ali imam ludu komšinicu, starija baba, alkoholičar žešči. Napije se, halucinira, da neko obija kuću i pljačka je.. Zove policiju i vatrogasce, redovno... dolazili bezbroj puta.. Ljudi skontali da se šprda s njima, I sad nece da dodju u ulicu i kad su stvarno potrebni.. baba nas sjebala.. pravo.. :D neko sad zivi s njom pa je prestala
moonca

#841 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by moonca »

B6Redhell wrote: 10/03/2020 01:36 I sad nece da dodju u ulicu i kad su stvarno potrebni
Za sta su potrebni- tuca ili pozar kad se desi u ulici?? :zoka:
B6Redhell

#842 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by B6Redhell »

moonca wrote: 10/03/2020 04:44

Za sta su potrebni- tuca ili pozar kad se desi u ulici?? :zoka:
Ma mirna je ulica. Par tinejdzera, manje dijece skoro i nema...
ja to bukvalno onako. Samo me nebi čudilo i da ne dodju, koliko puta su izradjeni bili
mali jomu

#843 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by mali jomu »

Kakve su ove maramice, jesu li dobre? :mrgreen:

Image
mirsek

#844 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by mirsek »

mali jomu wrote: 10/03/2020 13:54 Kakve su ove maramice, jesu li dobre? :mrgreen:

Image
Kako nisu. Ovakve iste stavljaju pored mobitela u kaficima prehladjena elita.
mali jomu

#845 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by mali jomu »

mirsek wrote: 10/03/2020 14:06
Kako nisu. Ovakve iste stavljaju pored mobitela u kaficima prehladjena elita.

stvarno..... a jooooooj :lol:
xoklix

#846 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by xoklix »

Komšijama zvao 2x policiju zbog buke, treći put ide kazna ? Stan izdat na crno, a vlasnik je u inozemstvu.
Mogu li to inspekciji prijaviti ? Kolike su kazne ? Zvao vlasnika vec jednom zbog komšija,ništa nisam riješio tako da poduzimam sve korake za rješavanje situacije.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#847 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by Romeo 80 »

xoklix wrote: 22/06/2020 14:33 Komšijama zvao 2x policiju zbog buke, treći put ide kazna ? Stan izdat na crno, a vlasnik je u inozemstvu.
Mogu li to inspekciji prijaviti ? Kolike su kazne ? Zvao vlasnika vec jednom zbog komšija,ništa nisam riješio tako da poduzimam sve korake za rješavanje situacije.
Kao boga te molim da napises ovdje ako sta uspijes rijesiti! Imam skoro isti problem i bojim se da cu odlezati nekoga :-x

S kojom divljinom mi moramo dijeliti zivotni prostor, pa to je za bogu plakati. Nisam jos zvao policiju, ali jesam vec nekoliko puta bio primoran da u 3h u noci idem idiotima na vrata i jebem od do, da bi se bar malo smirili. Odmorim od njih dok sam na poslu, a onda cim udjem u stan podsjete me zasto toliko zelim kucu :roll:
vjeshalica

#848 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by vjeshalica »

xoklix wrote: 22/06/2020 14:33 Komšijama zvao 2x policiju zbog buke, treći put ide kazna ? Stan izdat na crno, a vlasnik je u inozemstvu.
Trebalo bi ga u poresku prijavit hhhh ne znam proceduru ali zgadi mu zivot maximalno,raspitaj se dobro
costacurta

#849 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by costacurta »

vjeshalica wrote: 23/06/2020 00:10
Trebalo bi ga u poresku prijavit hhhh ne znam proceduru ali zgadi mu zivot maximalno,raspitaj se dobro
Uglavnom niko ne prijavljuje podstanara niti plaća porez na to, jedina satisfakcija kad se desi problem je što vlasnici ne mogu istjerati podstanare onda zovu policiju, ovi dođu i samo kažu nismo nadležni. Kuku majko, onda se psuje država, Alija i Tito a gazda zbog 200kermi nije htio potpisati nikakav ugovor sa stanarom što bi ga zaštitilo (koliko toliko) jer bi tada mora plaćati porez. Jbga meni bude milo kad čujem takve priče :mrgreen:
A to sa bukom je postao generalno problem, nije ti garancija da ćeš s kućom riješiti se gofana. Imaju sad ta wi fi pojačala koje kupiš u Bingu za 200-300KM, iznesu ih lole na balkon, raspiče do kraja i cvrljaju krila i loja na roštilju, ide LIVE #esnamdobrobruda i ta sranja, ne znam bil plako il oplako.
Riječ oni ne progovore, samo se arlauče AAAAAAAA OOOOOOOJ AAAAAAAAAAAJ OOOOPPPPAAA
Goli debili :-)
betametazon

#850 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by betametazon »

Vec cetiri godine zivim kao podstanar u stanu na šipu. Na rubu nervnog sloma sam.
Kad sam tek dosao - tutnji i dan i noc iznad mene. Sta je - neki romi takodjer podstanari pa njihov mali "hiperaktivan"...znaci nekoliko mjeseci se sa njim natezao dok nisu otisli.
Bio miran malo - pocese ovi do mene, dvoje djece, tutnjanje non stop....aii hajde inekako po danu ali navece u 23, 24 sata?
Isao po stanovima da ustanovim odakle se cuje buka, na kraju ja ispao lud?
Iz tog istog stana malo malo kuhanje i hrana kroz hodnik meni ulazi u stan?
Svaki vikend prinudno je budjenje jer su ljudi jednostavno hiperaktivni, ujutro od 7, pola 8, 8...vec ide nekakvo lupanje, hangrljanje, ustajanje, kao da kasarna ustaje.
Sad poslednju godinu je hit - tusiranje, dakle kupatilo stana do granici sa mojom spavacom sobom. To klepetanje i lupanje dok se od 23 do 23:45 svi izredaju na tusu...a onda ujutro od 6 sati opet budjenje uz iste zvukove...
Da li te moguce, kako je to moguce da necija tus kabina granici sa tvojom spavacom sobom? Dakle doslovno svaku noc zadnje sto cujem je sustanje vode pravo lupanjem kao da mi se u sobi tusira i prva stvar koja me probudi je isto to?

Ne znam, nisam pametan a i gdje cu biti....

Sreca je da za nekih mjesec i po selim, kupili smo stan i nadam se da cu konacno naci smiraj....ali ovo ovdje mi je dozivotnu traumu na buku stvorilo. Znao sam iks puta doslovno bjezati, ici na druga mjesta da spavam da se odmorim jer ovdje su svi jednostavno preaktivni i non stop neko nesto radi, struze, oremjesta, lupa, udara, klepece....

Losijih zgrada i vecih seljaka ne vidjoh u zivotu....ja stan ovdje ne bih uzeo da je dzaba ...
Post Reply