Komšiluk i njihove nebuloze

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kockica_kockica

#1 Komšiluk i njihove nebuloze

Post by kockica_kockica »

Preselila sam u stan u Tibri... I sve je dobro sa stanom... nemam zamjerki... stan mi je bombon...
Ali moj komšiluk je jedna velika katastrofa...

Psiho ispod mene svako malo ima napade.. po cijele dane pusta glasnu muziku... do nedavno su bili problem sto nije zazidala jedan prozor ... sad je problem sto ga je zazidala pa joj se druge komšije žale na njen zid... čim nešto padne na pod zove na telefon da pita sta se desilo... ja budala dala broj telefona... sad sam je blokirala na svim nivoima barem da me ne zivka u gluha doba noći ko se šunja po haustoru... i da njoj se uvijek neko šunja i nju prati po haustoru.. ona se boji manijaka da će joj nešto uraditi... i onda vrhunac istresanje ponjavica... glasno istresanje ponjavica i mrškanje ljudi koji na svom balkonu stoje, sklanjaju veš i slično.... Naravno ovo istresanje uglavnom započinje u 23.50 ili ujutro u 7.00 nedjeljom... Inače psiho ne priča sa 99,99% stanovnika zgrade... svi su joj nešto loše rekli, uradili, ružno gledali, ometali je u nečemu...

Par koji se seksa toliko glasno da čujem kako je udara po guzovima a ona skići i jauče ko da je kolju.. kad god ih čujem sjetim se one neke Vogoščanske televizije i muzičkog programa i one ludače sto je pjevala "Moj me Haso ko bubanj dere"... ovu Haso ne popušta... sreća pa je zahladnilo pa kad zatvore prozore čujem prigušene jauke ...

Bušenje i nakon 4 godine od useljenja... Obično se krene ujutro ranom zorom nedjeljom i subotom kad bi narod koji ne daj Bože ima pravo na slobodan dan mogao odmoriti... I ovo bušenje ne prestaje dok te dobro ne umori i natjera da pobjegneš iz kuće jer te boli glava....

Lavež pasa lutalica vs privezanih avlijanera oko kuće... Ovaj dernek krene oko 22.00 i obično ne prestaje... Možda nikad ne prestaje već mi čujemo to tako u gluho doba noći...

Turiranje i ostala sr.nja koja se dešavaju na cesti između zgrada... Neku veče izađem da vidim ko kreće u petoj brzini i vidim dvicu ubicu i neku skromnu skupinu hajvana koji se tome dive...

Do nedavno je neki lik zvao Elviru ... svoju ljubav ne prežaljenu pod balkonima... on je hvala Bogu odustao od Elvire...

U međuvremenu se uvijek nađe koji sitni lopov sa toljagom koji razbija stakla na autima... po katkad bomba eksplodira u 2 u noći i niko ne zna ni ko je bacio ni zašto...

Vrata koja odvajaju lift i prostor sa stanovima su većinom otvorena jer nam izgleda jedan komšija nema za rezervni ključ ili je navikao hodati bez ključeva... obično znam kad je on u pitanju jer ni ulazna vrata od zgrade nisu zaključana dok njegovo visočanstvo ne obavi što je trebao... Žena mu ima jeftini parfem od 5 KM kojeg troši na litre... dodje mi da joj kupim jedan skuplji i naučim kako se to koristi... treba se nekad okupati...

Određeni stanari misle da je zadatak "nekoga" da baca njihovo smeće u kantu za smeće koja je udaljena tek nekoliko koraka od ulaza... Ti stanari svoje smeće ostavljaju kod sandučića i lifta da ga pokupimo usput...

Djeca se nemaju gdje igrati... i žao mi ih je ali mi ne moraju zvoniti baš svaki dan i smijati se kao da nikad nisu vidjeli zvono na ulaznim vratima od zgrade...
frngla

#2 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by frngla »

Jeftin kvadrat = više ruralaca = komšiluk kakav imaš :(

Trpi, teško da će se to u dogledno vrijeme promijeniti. Haso će bubati onu dok je mlad, ta psiha će biti psiha, kerovi će možda u skorije vrijeme da se sklone, seljak koji ostavlja smeće će i dalje biti seljak, a lopova sa palicom će biti uvijek.
julisiz es grant

#3 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by julisiz es grant »

Mensčini da se ona na nekoj davnoj temi (prije više godina) žalila kako NJU komšije opominju što se glasno seksa :-)
emmir1

#4 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by emmir1 »

Izgleda da je loša izolacija.

Bolja izolacija bi rješila veliki dio tih problema
kockica_kockica

#5 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

julisiz es grant wrote:Mensčini da se ona na nekoj davnoj temi (prije više godina) žalila kako NJU komšije opominju što se glasno seksa :-)
Nisam to bila ja... hahahhahahaha :lol:
julisiz es grant

#6 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by julisiz es grant »

kockica_kockica wrote:
julisiz es grant wrote:Mensčini da se ona na nekoj davnoj temi (prije više godina) žalila kako NJU komšije opominju što se glasno seksa :-)
Nisam to bila ja... hahahhahahaha :lol:
:D
kockica_kockica

#7 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

emmir1 wrote:Izgleda da je loša izolacija.

Bolja izolacija bi rješila veliki dio tih problema
Znas ovi zvukovi su puno priguseniji kad je zima pa su zatvoreni prozori... Psiho se čuje sa i bez otvorenih prozora...
Donnie Smith

#8 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by Donnie Smith »

Po nekom mom iskustvu, uglavnom oni što se žale na komšije, najgori su susjedi/komšije. Vide sve tuđe, znaju šta im smeta, ali nikad ne vide šta oni rade drugima, ili ne d'o Bog njihova djeca. Tako je inače u životu, oni što kukaju da nemaju para, lovatori, oni što šute, jadni da jadniji ne mogu biti, helem :D

Ja sa susjedima nikad nikakvih problema nemam i nisam imala, a ni oni sa mnom. Treba nekad krenuti od sebe, pa dok sve pospremiš, nećeš imati kad čuti šta komšije rade ili kako rade.

A djeca su vazda zvonila na vrata, i zvoniće i naredno tisućljeće, to je još i bezbolna zabava, kakvih ih ima.
Mene jednom odveli na selo, ne sjećam se koje i gdje, 89. godine možda, išli smo nekome u posjetu, helem, s rođakom, koji je tad imao možda 13-14 godina, stariji od mene pofino bio, i on tamo ljudima sijeno zapalio. Mi se smijali, šega nam što ljudi kukaju, plaču. Sad, s ove distance, Bože sačuvaj, uz spoznaju koliko treba da se to sijeno skupi, zapaliti nečiji trud i znoj? Pa to je za ubiti čovjeka :-D

Inače, možeš uvijek zamijeniti stan, ako misliš da nije do tebe :-D
Ljakan

#9 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by Ljakan »

Donnie Smith wrote:Po nekom mom iskustvu, uglavnom oni što se žale na komšije, najgori su susjedi/komšije. Vide sve tuđe, znaju šta im smeta, ali nikad ne vide šta oni rade drugima, ili ne d'o Bog njihova djeca. Tako je inače u životu, oni što kukaju da nemaju para, lovatori, oni što šute, jadni da jadniji ne mogu biti, helem :D
Iskustvo ti je 0 bodova,ne provaljuj se dzaba.
Tomahawk11
Globalni moderator

#10 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by Tomahawk11 »

Bušenje i nakon 4 godine od useljenja... Obično se krene ujutro ranom zorom nedjeljom i subotom kad bi narod koji ne daj Bože ima pravo na slobodan dan mogao odmoriti... I ovo bušenje ne prestaje dok te dobro ne umori i natjera da pobjegneš iz kuće jer te boli glava....
Ovo ti je nepisano pravilo za sve zgrade.
Uvijek neko renovira kupatilo, sobu, dnevni, stolariju ili cijeli stan....i uvijek neko nesto busi :D
karanana

#11 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by karanana »

kad ih ne mozes pobijediti, pridruzi im se. sexaj se glasno. ako treba pomoci, tu sam.

inace, isto u getu, drug mi rece da ima jedan par na balkonu preko puta njega sto se karindza na balkonu. reko sam mu da snimi iduci put.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#12 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by Truba »

Tema mi je deza vu :|
jazzer

#13 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by jazzer »

Simpatican komsiluk, kao da zivis u ulici ''Prilaz Nelsona Mendele'' :)
zeina

#14 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by zeina »

Kupis stan u zgradi gdje samo elita zivi, sa debelim zidovima i dobrom izolacijom...al znam da to treba platiti, ili kupis kucu negdje daleko od svijeta da te niko ne uznemirava, al i to treba platiti....helem ovo je isto ko kad se razne gospoje zale na guzvu, smrad i slicne neugodnosti u javnom prevozu...plati gospodjo taxi pa uzivaj...ili se poklopi i prilagodi uslovima koje si mozes priustiti
KB9

#15 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by KB9 »

previse toga tebi smeta
Ljakan

#16 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by Ljakan »

zeina wrote:Kupis stan u zgradi gdje samo elita zivi, sa debelim zidovima i dobrom izolacijom...al znam da to treba platiti, ili kupis kucu negdje daleko od svijeta da te niko ne uznemirava, al i to treba platiti....helem ovo je isto ko kad se razne gospoje zale na guzvu, smrad i slicne neugodnosti u javnom prevozu...plati gospodjo taxi pa uzivaj...ili se poklopi i prilagodi uslovima koje si mozes priustiti
Sigurno i ovo sto je kupila nije dzaba nego je placeno,druga je stvar sto u Sarajevu danas zivi stoka koja misli ako je kupila stan da se moze ponasat kao da je kupila citavu zgradu.Ljude treba naucit ponasanju a ne djelit savjete kao ti.
Tigar1

#17 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by Tigar1 »

Sve je dobro dok ne smjeste kravu na treći sprat u prazan stan - jedna soba, u druge dvije sijeno. :D
dobar osjecaj

#18 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by dobar osjecaj »

Komsiluk i higijena - neiscrpne teme za koje svi imamo materijala da napisemo knjige.

Vise od mojih bucnih susjeda mi idu na zivce moji povremeni ukucani i gosti koji su navikli zivjeti u udobnosti i izolaciji kuce pa im smeta svaki sum u zgradi. Cuju teske, skripave, zvonaste i kojekakve korake susjeda iznad, pored, ispod, vodu u cijevima, lift, djecu koja skacu... a kad im pokusas ukazati da prave te iste teske, bucne korake neprimjerene za kretanje po stanovima - uvrijede se. Zivot u pretrpanim zgradama je za ljude s jakim zivcima i losim sluhom.
CaneBos

#19 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by CaneBos »

Ljakan wrote:
zeina wrote:Kupis stan u zgradi gdje samo elita zivi, sa debelim zidovima i dobrom izolacijom...al znam da to treba platiti, ili kupis kucu negdje daleko od svijeta da te niko ne uznemirava, al i to treba platiti....helem ovo je isto ko kad se razne gospoje zale na guzvu, smrad i slicne neugodnosti u javnom prevozu...plati gospodjo taxi pa uzivaj...ili se poklopi i prilagodi uslovima koje si mozes priustiti
Sigurno i ovo sto je kupila nije dzaba nego je placeno,druga je stvar sto u Sarajevu danas zivi stoka koja misli ako je kupila stan da se moze ponasat kao da je kupila citavu zgradu.Ljude treba naucit ponasanju a ne djelit savjete kao ti.
Pa dobro, mozemo i tako gledati na to, ali u principu je zena u pravu. New York downtown i Bronx nisu jedno te isto, a stan i tam' i vam'.
Kad kupujes stan i kucu, kupujes i komsiluk/okruzenje i sve to ima svoju cijenu i klasifikaciju.
Ljakan

#20 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by Ljakan »

CaneBos wrote:
Ljakan wrote:
Pa dobro, mozemo i tako gledati na to, ali u principu je zena u pravu. New York downtown i Bronx nisu jedno te isto, a stan i tam' i vam'.
Kad kupujes stan i kucu, kupujes i komsiluk/okruzenje i sve to ima svoju cijenu i klasifikaciju.
U bronx kad dolazis znas sta te ceka a tibra je pretezno novo naselje,jos pogotovo ko je pri samoj izgradnji uzeo stan kako ce znati ko ce se tu doseliti?
broj dva

#21 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by broj dva »

Kad pomislim na svoje komsije samo se blago nasmjesim - niti oni znaju ko sam ja niti ja znam ko su oni, svi se svoga posla drze i svi se normalno ponasaju.
Naravno, ako mi zafali jaje ili fildzan ulja nema pokucati kod komsije i zamoliti da posudis ali to je mala cjena za platiti za potpunu i blazenu otudjenost.
sunceKOtepsija

#22 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by sunceKOtepsija »

broj dva wrote:Kad pomislim na svoje komsije samo se blago nasmjesim - niti oni znaju ko sam ja niti ja znam ko su oni, svi se svoga posla drze i svi se normalno ponasaju.
Naravno, ako mi zafali jaje ili fildzan ulja nema pokucati kod komsije i zamoliti da posudis ali to je mala cjena za platiti za potpunu i blazenu otudjenost.
gdje god da zivi covjek market par min. da nestane ne znam ti sta
dobar osjecaj

#23 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by dobar osjecaj »

Sad mi pade na pamet primjer mog uzasnog komsijskog ponasanja. Prva osoba koju sam srela u zgradi kad sam uselila je bio neki covjek koji zivi dva sprata iznad mene. Kao i uvijek i svima, srdacno sam mu pozelila dobar dan. Gledao je drsko u mene i nije odgovorio nista. Scena se ponovila nekoliko puta jer ja imam automatski nagon da se srdacno javim ljudima koje srecem u zgradi a taj covjek iz nekog razloga i kad se automatski zaleti da me pozdravi, zaustavi se i samo bleji drsko u mene.

Prije nekoliko dana prilazeci zgradi vidim da taj lik ide sa suprugom i da su oboje dobro natovareni kesama iz kupovine. Supuzi sam lijepo ljubazno pridrzala vrata a kad je on prilazio vratima pustila sam da se vrata zatvore i nisam osjecala ni gram stida ili nelagode.
ExNihilo

#24 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by ExNihilo »

karanana wrote:kad ih ne mozes pobijediti, pridruzi im se. sexaj se glasno. ako treba pomoci, tu sam.

inace, isto u getu, drug mi rece da ima jedan par na balkonu preko puta njega sto se karindza na balkonu. reko sam mu da snimi iduci put.
Ne zaboravi ovdje postaviti, za raju.
sunceKOtepsija

#25 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by sunceKOtepsija »

dobar osjecaj wrote:Sad mi pade na pamet primjer mog uzasnog komsijskog ponasanja. Prva osoba koju sam srela u zgradi kad sam uselila je bio neki covjek koji zivi dva sprata iznad mene. Kao i uvijek i svima, srdacno sam mu pozelila dobar dan. Gledao je drsko u mene i nije odgovorio nista. Scena se ponovila nekoliko puta jer ja imam automatski nagon da se srdacno javim ljudima koje srecem u zgradi a taj covjek iz nekog razloga i kad se automatski zaleti da me pozdravi, zaustavi se i samo bleji drsko u mene.

Prije nekoliko dana prilazeci zgradi vidim da taj lik ide sa suprugom i da su oboje dobro natovareni kesama iz kupovine. Supuzi sam lijepo ljubazno pridrzala vrata a kad je on prilazio vratima pustila sam da se vrata zatvore i nisam osjecala ni gram stida ili nelagode.
:lol:
Post Reply