Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
SmokingMan

#11151 Re: Migranti u BiH

Post by SmokingMan »

Sadie, bogorodica skandinavska. :D
Naslovnica

#11152 Re: Migranti u BiH

Post by Naslovnica »

Image
Jadno dijete u njihovim rukama...
aerodinamika

#11153 Re: Migranti u BiH

Post by aerodinamika »

escobar__ wrote: 05/03/2020 06:27
muha_sa wrote: 05/03/2020 06:12
cLo wrote: 04/03/2020 21:04 Ja sam danas kupila od migranta maramice. Odnosno, svidio mi se, lijep k'o lutka, uredan, bi mi ga žao, baš crnjak, priđem mu i dam pare, nisam htjela maramice, ali on insistira: take, take please, please take :sad: :-? e jbmmu, kontam još je i ponosan, uzmem te maramice, mada mi nisu trebale, uvijek imam bar 2 paketića kod sebe. Evo cijeli dan sam tužna zbog tih migranata sad :(.
:lol: :lol: :lol:

poprskah laptop kafom :lol:

dobro jutro--jesil mogla pajkit :?
Kaže danas opet ode da ga traži. :D
neko ima-a neko nema-empatiju, bila je ovjde jedna ucesnica foruma koja se javno, nakon sto sam je pritisnuo pohvalila da drzi orbanovu sliku na zidu (figurativno ili realno nije ni bitno-bitan je sistem vrijednosti i koncept koji orban predstavlja)
ovdje je poenta da mnogi imaju bezrezervne predrasude o mladicima koji idu negdrje gdje ce naci bolji zivot kako bi spasili svoju glavu,
vecina tih mladih ljudi je visoko obrazovana, na hajatu je bila serija reportaza o mladicima iz maroka, alzira, bangladesa pakistana itd koji skoro svi imaju univerzitetske-inzenjerske dipolme,
uzmi sad i uporedi to sa nasim lokalnim klosarima kojima je vrhiunac otici na nargilu i klosarit u dimu satima
naravno da ce neko ko radi, trudi se, biti privlacniji bilo kome od nekog takvog
predlagao sam da ne bi bilo lose kad bi pokusali zadrzati neke od ntih mladica u BiH, pa moguce i putem braka, bar desetak bi nam koristilo, da negovorim o sto-dvjesto visoko kvalikovanih osoba, ako to nije moguce bar neka romanticna veza, vezica bi imala vrlo vazan efekat na nasu drzavu,
jer sutra ce vrl vjerovatno, ne svi, ali veliki broj ovih mladih ljudi igrati vaznu ulogu u evropi i ,ozda odlucivati o nasoj sudbini i nasem evropskom pztu, samo nas primjer-imamo danas ministre rodene u BiH koji su ministri od austrije do skandinavije, da ne govorim o nizim bviorokratskim pozicijama,
i ti mladici ce se sutra sjetiti kako su im ljudi u BiH pomogli, kako su im pruzili osmjeh, zagrljaj, topao krevet, i toplu rijec, svako se sjeca sa sjetom prve ljubavi, ili osobe koja je pomogla bila tu kad nam se cinilo da je tesko
svjezi_ustipak wrote: 05/03/2020 09:59
zlo zlo wrote: 05/03/2020 09:51
svjezi_ustipak wrote: 05/03/2020 08:41

Nije situacija baš tako jednostavna, da je Bogdo crno-bijela dobro bi bilo. Ali šta god da se napiše ti ionako vjerovatno nećeš uvažiti.

postoje pravila za sve, ovi bi mimo pravila, ja želim i točka.

btw.ja sam stranac u Bih, temelj ulaska mi je bio brak s Bih državljanom, znam jezik, svaki put trebala dokaz da imam para da ne moram na socijalu, i trebala sam 6 godina predavati svake godine dokumente za privremeni boravak, te liječničko, te od suda da nisam kriminalac, što iz Hr, što iz Bih, da imam zdravstveno,da imam para i svašta.. kad mi je odobren 6ti put privremeni, mogla predati za stalni boravak.
Iz Hr u Bih...i svaki put minimalno 200km taksa i papira :lol:
Tebe je ljubav dovela u BiH. Šta misliš šta ove tjera da napuste svoje države i odu u nepoznato?
da li je ljubav ili ne-ne ulazim u to, ali vjeruj da je za mnoge drzave (cak i neke geografski na karti evrope) BiH drzavljanstvo i BiH pasos pojam
pa
strucnjakdemagog

#11154 Re: Migranti u BiH

Post by strucnjakdemagog »

Ja bih puštao žene i djecu, a sve vojno sposobne vraćao.
CPT

#11155 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

strucnjakdemagog wrote: 06/03/2020 11:26 Ja bih puštao žene i djecu, a sve vojno sposobne vraćao.
Jer vojno sposobni nemaju pravo za azil? Zasto bi vracao vojno sposobne jer svakako "svi dolaze iz Bangladesa"? Vidim razdvajao bi obitelji kao sto to radi Trump. Zanimljivo.. To se u SAD pokazalo jako pametnom idejom :roll:
howdy

#11156 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

Tučnjava migranta u Mostaru, Marokanac teško povrijeđen

PTSP iz ratom zahvaćenog Maroka
Naslovnica

#11157 Re: Migranti u BiH

Post by Naslovnica »

aerodinamika wrote: 06/03/2020 11:26

neko ima-a neko nema-empatiju, bila je ovjde jedna ucesnica foruma koja se javno, nakon sto sam je pritisnuo pohvalila da drzi orbanovu sliku na zidu (figurativno ili realno nije ni bitno-bitan je sistem vrijednosti i koncept koji orban predstavlja)
ovdje je poenta da mnogi imaju bezrezervne predrasude o mladicima koji idu negdrje gdje ce naci bolji zivot kako bi spasili svoju glavu,
vecina tih mladih ljudi je visoko obrazovana, na hajatu je bila serija reportaza o mladicima iz maroka, alzira, bangladesa pakistana itd koji skoro svi imaju univerzitetske-inzenjerske dipolme,
uzmi sad i uporedi to sa nasim lokalnim klosarima kojima je vrhiunac otici na nargilu i klosarit u dimu satima
naravno da ce neko ko radi, trudi se, biti privlacniji bilo kome od nekog takvog
predlagao sam da ne bi bilo lose kad bi pokusali zadrzati neke od ntih mladica u BiH, pa moguce i putem braka, bar desetak bi nam koristilo, da negovorim o sto-dvjesto visoko kvalikovanih osoba, ako to nije moguce bar neka romanticna veza, vezica bi imala vrlo vazan efekat na nasu drzavu,
jer sutra ce vrl vjerovatno, ne svi, ali veliki broj ovih mladih ljudi igrati vaznu ulogu u evropi i ,ozda odlucivati o nasoj sudbini i nasem evropskom pztu, samo nas primjer-imamo danas ministre rodene u BiH koji su ministri od austrije do skandinavije, da ne govorim o nizim bviorokratskim pozicijama,
i ti mladici ce se sutra sjetiti kako su im ljudi u BiH pomogli, kako su im pruzili osmjeh, zagrljaj, topao krevet, i toplu rijec, svako se sjeca sa sjetom prve ljubavi, ili osobe koja je pomogla bila tu kad nam se cinilo da je tesko

btw.ja sam stranac u Bih, temelj ulaska mi je bio brak s Bih državljanom, znam jezik, svaki put trebala dokaz da imam para da ne moram na socijalu, i trebala sam 6 godina predavati svake godine dokumente za privremeni boravak, te liječničko, te od suda da nisam kriminalac, što iz Hr, što iz Bih, da imam zdravstveno,da imam para i svašta.. kad mi je odobren 6ti put privremeni, mogla predati za stalni boravak.
Tebe je ljubav dovela u BiH. Šta misliš šta ove tjera da napuste svoje države i odu u nepoznato?
da li je ljubav ili ne-ne ulazim u to, ali vjeruj da je za mnoge drzave (cak i neke geografski na karti evrope) BiH drzavljanstvo i BiH pasos pojam
pa
Kada ih je većina načitana, većinom imaju univerzitetsko-inženjerske diplome...zar je problem legalno naći poslodavca u Njemačkoj ili nekoj drugoj EU državi (koje navodno žude za takvim profilima) i legalno doći u državu i raditi?
Meni taj dio nije jasan, zašto inženjeri idu ilegalno?
8-) :roll:
howdy

#11158 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

Šuplja priča, 95% ih ne zna datum rođenja.
Alles-Tamam

#11159 Re: Migranti u BiH

Post by Alles-Tamam »

Nemaš pasoš nisi spreman da pokazes bilo kakve papire koji te mogu povezati sa ratom zahvaćenim prostorom, hvala doviđenja ne trebaš nam.
Zelis bolji ekonomski život, postoje zemlje u koje možeš legalno migrirati i aplicirati za posao(Kanada, Njemačka)
Tražiš azil, došao si u Grcku, traži ga u Grčkoj, a ne ko divljak kamenjat graničare.
escobar__

#11160 Re: Migranti u BiH

Post by escobar__ »

Alles-Tamam wrote: 06/03/2020 11:40 Nemaš pasoš nisi spreman da pokazes bilo kakve papire koji te mogu povezati sa ratom zahvaćenim prostorom, hvala doviđenja ne trebaš nam.
Zelis bolji ekonomski život, postoje zemlje u koje možeš legalno migrirati i aplicirati za posao(Kanada, Njemačka)
Tražiš azil, došao si u Grcku, traži ga u Grčkoj, a ne ko divljak kamenjat graničare.
Ovako kontaju lakše - bacaš kamenje, poturaš djecu pred kamere, složiš tužne okice i rokaj.
strucnjakdemagog

#11161 Re: Migranti u BiH

Post by strucnjakdemagog »

CPT wrote: 06/03/2020 11:30
strucnjakdemagog wrote: 06/03/2020 11:26 Ja bih puštao žene i djecu, a sve vojno sposobne vraćao.
Jer vojno sposobni nemaju pravo za azil? Zasto bi vracao vojno sposobne jer svakako "svi dolaze iz Bangladesa"? Vidim razdvajao bi obitelji kao sto to radi Trump. Zanimljivo.. To se u SAD pokazalo jako pametnom idejom :roll:
Nemaju.
Vraćao bi ih jer generalno društvo od njih nema nikakve koristi, samo nevolju i opasnost donose.
Bodkin

#11162 Re: Migranti u BiH

Post by Bodkin »

E cuj vecina visoko obrazovana. Ni manje ni vise nego inzenjeri. Prvo, na osnovu koje statistike. Drugo. Kako ce neko od 22-23 biti inzinjer? Ono zakucao faks u roku i iste sekunde se zapucao prema evropi? Trece, ima li kakvih dokaza da su fakultetski obrazovani? Cetvrto, koliko ima ljudi sa faksom u zemljama jugoistocne evrope koje nisu u EU pa ne mogu dobiti posao u EU. Trebaju im papiri, dozvole, jezik, pare i slicno. Peto, kako to da azijski, ruski ili ukrajinski inzenjeri nisu nagrnuli sa svojih 22-23 godine na EU granice
CPT

#11163 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

strucnjakdemagog wrote: 06/03/2020 11:52
Nemaju.
Vraćao bi ih jer generalno društvo od njih nema nikakve koristi, samo nevolju i opasnost donose.
Imajo... Nema nikakve veze sa azilom. To valjda znas? U svakom slucaju znas kakve glupost je razdvojiti nekoliko mio obitelji? Ako ti nije jasno zasto i kako provjeri posljedice takve rabote u SAD.
Alles-Tamam

#11164 Re: Migranti u BiH

Post by Alles-Tamam »

Sve doktor do doktora i naučnik do naučnika.
Kod mene u mahali je centar gdje su smješteni migranti iz Sirije i ostalih zemalja, evo 3 godine vidjem manje više iste face u i oko tog centra, i dalje tecno ne govore Njemački niti postoje ikakve naznake da se žele iole integrisati u društvo.
Naslovnica

#11165 Re: Migranti u BiH

Post by Naslovnica »

Bodkin wrote: 06/03/2020 11:55 E cuj vecina visoko obrazovana. Ni manje ni vise nego inzenjeri. Prvo, na osnovu koje statistike. Drugo. Kako ce neko od 22-23 biti inzinjer? Ono zakucao faks u roku i iste sekunde se zapucao prema evropi? Trece, ima li kakvih dokaza da su fakultetski obrazovani? Cetvrto, koliko ima ljudi sa faksom u zemljama jugoistocne evrope koje nisu u EU pa ne mogu dobiti posao u EU. Trebaju im papiri, dozvole, jezik, pare i slicno. Peto, kako to da azijski, ruski ili ukrajinski inzenjeri nisu nagrnuli sa svojih 22-23 godine na EU granice
Pa pusti ih, demagogija.
Sve inženjer do inženjera...
Image
Image
Image
CPT

#11166 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Alles-Tamam wrote: 06/03/2020 12:01 Sve doktor do doktora i naučnik do naučnika.
Kod mene u mahali je centar gdje su smješteni migranti iz Sirije i ostalih zemalja, evo 3 godine vidjem manje više iste face u i oko tog centra, i dalje tecno ne govore Njemački niti postoje ikakve naznake da se žele iole integrisati u društvo.
Cuj... Gdje ce se se neko Sirije nauciti nesto ili integrisati...
Image

ma hajte....
Naslovnica

#11167 Re: Migranti u BiH

Post by Naslovnica »

CPT wrote: 06/03/2020 12:06
Alles-Tamam wrote: 06/03/2020 12:01 Sve doktor do doktora i naučnik do naučnika.
Image

ma hajte....
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ništa onda, otvaraj granice i pušćaj sve
Optimus Prime

#11168 Re: Migranti u BiH

Post by Optimus Prime »

aerodinamika wrote: 06/03/2020 11:26

pa
Profil ljudi koje opisujes su na zalost u debeloj manjini.

Sva istrazivanja ( bez ideoloskih naocala) navode da je najveci broj ljudi koji su emigrali u Evropu na ovaj nacin, uglavnom neupotrebljiv za evropsko trziste rada. U Njemackoj na primjer, cak i nakon 5 godina tek nekih 25% nijh nisu ovisni o drzavnoj pomoci iako je ekonomska situacija bila i vise nego povoljna.
Alles-Tamam

#11169 Re: Migranti u BiH

Post by Alles-Tamam »

CPT wrote: 06/03/2020 12:06
Image

ma hajte....
Ja iskreno sumnjam da si ozbiljan.
Jer nešto nisam siguran da je bar jedan od ove dvojice kamenjao ljude na granici.
Ili se zaista vodis politikom neka dodju svi, pa ako 1 od 100000 bude dobar, dobro je.
vrbas1979

#11170 Re: Migranti u BiH

Post by vrbas1979 »

strucnjakdemagog wrote: 06/03/2020 11:52
Nemaju.
Budimo realni: veća si ti opasnost po društvo šireći u javnom prostoru stigmatizaciju, strah, rasizam, fašizam...
CPT

#11171 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Alles-Tamam wrote: 06/03/2020 12:11se zaista vodis politikom neka dodju svi, pa ako 1 od 100000 bude dobar, dobro je.
Znaci prebacis se malo unazad... Pokuca ti na vrata neki Abdul Fattah Jandali iz tamo neke Sirije.. i ti ga naravno vratis jer je muskarac (a svi znamo da oni nemaju pravo na zastitu jelte). A i da svakako je neobrazovan i nepotreban. Karikiram naravno...

Ti bi naravno znao sta ce postati njegov sin :thumbup:
Alles-Tamam

#11172 Re: Migranti u BiH

Post by Alles-Tamam »

I Njemačka koja je do sada bila najliberalnija po pitanju migranata je okrenula ploču.

Samo 57% je za prijem novih i to samo ukoliko se sve države EU uključe da se ravnomjerno rasporede, a nikako kao scenarij iz 2015 godine.
Alles-Tamam

#11173 Re: Migranti u BiH

Post by Alles-Tamam »

CPT wrote: 06/03/2020 12:17
Alles-Tamam wrote: 06/03/2020 12:11se zaista vodis politikom neka dodju svi, pa ako 1 od 100000 bude dobar, dobro je.
Znaci prebacis se malo unazad... Pokuca ti na vrata neki Abdul Fattah Jandali iz tamo neke Sirije.. i ti ga naravno vratis jer je muskarac (a svi znamo da oni nemaju pravo na zastitu jelte). A i da svakako je neobrazovan i nepotreban. Karikiram naravno...

Ne nego mu ja kažem, kako je momcino Abdule, daj mi pasos da vidim odakle si. Aha Sirija, rat evo ti Azil.
Ili opcija dva, nemaš dokumente nećeš da odgovoriš na bilo kakva pitanja, žao mi je ne možemo ti pomoći, doviđenja i prijatno.
Naslovnica

#11174 Re: Migranti u BiH

Post by Naslovnica »

Za početak, Abdul Fattah Jandali nije ušao u USA na način kao što ovi divljaci pokušavaju da uđu u EU.
CPT

#11175 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Alles-Tamam wrote: 06/03/2020 12:22

Ne nego mu ja kažem, kako je momcino Abdule, daj mi pasos da vidim odakle si. Aha Sirija, rat evo ti Azil.
Ili opcija dva, nemaš dokumente nećeš da odgovoriš na bilo kakva pitanja, žao mi je ne možemo ti pomoći, doviđenja i prijatno.
E super! Znaci oko Sirije je trenutno bar 5mio Abdula... Pa ka ti pokucaju na vrata ti ces to sve fino primiti jelte.... Jer imaju dokumente. :thumbup:
Siguran sam da kampovi od 80.000 Abdula nece biti problem.... Zar ne?

Image
Locked