Jah.Zijo77 wrote: ↑04/03/2020 21:43 Što se tiče ovih djevojaka koje daju novac migrantima i to onima koji su im fizički privlačni, to ne uzimam ozbiljno. Te curice nemaju neku moć razmišljanja, a ostale su mi u sjećanju kada su Sarajevom bukvalno orgali čopori pasa lutalica. Neke od tih djevojaka su bile aktivne u zaštiti tužnih okica. I kada im predočiš podatke iz Hitne pomoći od deset registrovanih ujeda i napada na djecu i ljude svakog dana, one kažu ovo: Nikad neću povjerovati u te laži!!! Pa što mene ne ujedu?
Ilegalni migranti u BiH
- zubi
#10951 Re: Migranti u BiH
- Josip321
#10952 Re: Migranti u BiH
A zašto Turska ne bi bila "normalna" država pa da ne pusti u svoj teritori sve one koji nemaju papira, putovnice?Milenkov buraz wrote: ↑04/03/2020 21:25A vidi, treba to gledati pragmatično. Zašto da Turska bude parking imigrantima? Eto neka Srbija, hajde dobro ne Srbija jer nije u EU, ali Hrvatska ili Austrija, Mađarska ili Njemačka otvore svoje granice pa neka oni budu parking imigrantima. Kada su interesi u pitanju onda nema braće. Braća se pokolju za dva metra zemlje. A i zašto bi to Turska bila? Pa EU zemlje članice NATO-a su ioanko suačesnik i razlog ovim migracijama, pa nije valjda BiH bombarodvala Libiju i podržavala arapsko proljeće po svaku cijenu.saint_mirad wrote: ↑04/03/2020 16:35 Kako su "braca muslimani" iz Turske fino poslala bracu migrante u smrt ovim potezom. Super je taj islamski merhametluk, ali samo na recima.
I domaci heart-bleeding levicari se zalazu za njihova prava, ali ih niko od njih ni u ludilu ne bi primio u svoj dom. Lako je singalizirati vrlinu, mnogo teze nesto zapravo i uraditi za te ljude.
Pa da se prema imigrantima odnosi isto kao i prema tebi kada bi ti pokušao ući na teritoriju Turske bez putovnice?
Turska koristi te iste migrante za svoje razračunavanje sa svojim političkim oponentima.
I nažalost, u svoj ovoj situaciji najgore prolaze oni pravi nesretnici kojima je potrebna međunarodna zaštita jer bježe od rata i pogibelji.
I zašto svi ti migranti jednostavno ne žele mogućnost povratka u svoje zemlje kada stane rat? Odnosno, što rade ovdje kada u njihovim zemljama uopće nema rata i pogibelji?
- avetinja
#10953 Re: Migranti u BiH
Zašto se migranti ne zapute u Hong Kong, Katar, Japan, Singapur, UAE? Onome iz Bangladeša Singapur pod nosom u odnosu na Francusku, ali on opet hoće ovamo.
- zlo zlo
#10954 Re: Migranti u BiH
loša im socijala,.. tamo se radi 
- Rothmans
#10955 Re: Migranti u BiH
Ista situacija ko birvaktile sa tuznim okicama . Sve strpaj glupom bosnji dok ga druge jos gluplje bosnje ubjedjuju da je sve ok.
Danas migos na raskrsnici ,kuca na telefon ,staje momak i trubi mu da mu skrene paznju da mu da koji dinar za one maramice. Katastrofa kako naivan i jadan narod...
Danas migos na raskrsnici ,kuca na telefon ,staje momak i trubi mu da mu skrene paznju da mu da koji dinar za one maramice. Katastrofa kako naivan i jadan narod...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#10956 Re: Migranti u BiH
Citam na oslobodjenju da se spominju nove rute koje zaobilaze sve ex yu drzave. Navodno Turci instruisali migrante
I to 6 preko Grcke i 2 preko Madjarske gdje ascare ne mogu uci tek tako
Jebo majku Madjari trebaju Orbanu izliti socrealisticki spomenik u bronci nasred Hoshok terea u Budimpesti.
Nazalost jedino sto nas moze donekle spasiti da se medju njima procuje da si u BiH zaglavljen i da nema dalje
Nazalost jedino sto nas moze donekle spasiti da se medju njima procuje da si u BiH zaglavljen i da nema dalje
- Sanjarko
#10957 Re: Migranti u BiH
Sve te drzave imaju milione migranata ili su imale milione migranata. Cak je Japan imao Koreance kao migrante prije nekad u historiji. Prije II svjetskog rata. Kako znam. Ima i sad. Tokijo ima skoro milion stranaca ako sam dobro shvatio. Emirati ti imaju oko 9-12 miliona migranata a samo oko 2 miliona domicilnog stanovnistva itd.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_s ... population
Samo nije azuriran clanak. Bajati podatci.
- Sanjarko
#10958 Re: Migranti u BiH
Emirati:
Ethnic groups (2015)[1]
11.6% Emirati
59.4% South Asian (38.2% Indian, 9.4% Pakistani, 9.5% Bangladeshi)
10.2% Egyptian
6.1% Filipino
12.8% Others
Ima ih samo 11%.
Ethnic groups (2015)[1]
11.6% Emirati
59.4% South Asian (38.2% Indian, 9.4% Pakistani, 9.5% Bangladeshi)
10.2% Egyptian
6.1% Filipino
12.8% Others
Ima ih samo 11%.
- necko_hz
#10959 Re: Migranti u BiH
Naletio sam i ja prije par sedmica, dole u Nedžarićima, krenuo da pive uzmem kad vidim četvorica se makljaju i to onako fino. Prošao pored regularno, uzeo pive, sjeo na klupu i gledao. Dobar fajt.konektovan wrote: ↑04/03/2020 19:11Ja ne znam gdje vi naletite na te "agresivne" fakat?! Mislim, nije da ih nema na svakom cosku, ali nikad nisam imao takvu situaciju, ni slicnu. Nisam ni ja pristalica toga, da nam u zemlju ulazi svako bez dokumenata, i slobodno seta, ali u ovoj situaciji u kojoj drzava nema kapacitete da se s tim bori, ova situacija je jos uvijek podnosljiva. Ono na cemu se treba raditi je, ogranicavanje kretanja i to nema alternativu...Naslovnica wrote: ↑04/03/2020 18:57 Danas jedan na semaforu, daj pa daj, ja mu prstom iz auta pokažem ne-ne, jok, navalio k'o mutav. Stavlja ruku na grudi, ko ono, hvala, naklon, ali ašćare sarkastično. Samo sam ček'o da načini pogrešan korak da ga sastavim sa zemljom.
Kažu da su postali agresivni, pljuju, i sl...?!
Ličnih problema nisam imao, što ne znači da ih neće biti. Pojedincima se na faci jasno vidi da su spremni na belaj, ali u jednu ruku se vidi i na mojoj, tako da zasad nije bilo problema. No, dosta hodam, često sam, ne tražim, ali i ne izbjegavam belaj kad me nađe, pa i nije isključeno da ću naletiti na jedan takav.
U svakom slučaju nije nimalo bezazleno i treba biti spreman na svakakve situacije.
- sadie_forever
- muha_sa
#10961 Re: Migranti u BiH
cLo wrote: ↑04/03/2020 21:04 Ja sam danas kupila od migranta maramice. Odnosno, svidio mi se, lijep k'o lutka, uredan, bi mi ga žao, baš crnjak, priđem mu i dam pare, nisam htjela maramice, ali on insistira: take, take please, please take![]()
e jbmmu, kontam još je i ponosan, uzmem te maramice, mada mi nisu trebale, uvijek imam bar 2 paketića kod sebe. Evo cijeli dan sam tužna zbog tih migranata sad
.
poprskah laptop kafom
dobro jutro--jesil mogla pajkit
- escobar__
#10962 Re: Migranti u BiH
Kaže danas opet ode da ga traži.muha_sa wrote: ↑05/03/2020 06:12cLo wrote: ↑04/03/2020 21:04 Ja sam danas kupila od migranta maramice. Odnosno, svidio mi se, lijep k'o lutka, uredan, bi mi ga žao, baš crnjak, priđem mu i dam pare, nisam htjela maramice, ali on insistira: take, take please, please take![]()
e jbmmu, kontam još je i ponosan, uzmem te maramice, mada mi nisu trebale, uvijek imam bar 2 paketića kod sebe. Evo cijeli dan sam tužna zbog tih migranata sad
.
![]()
![]()
![]()
poprskah laptop kafom![]()
dobro jutro--jesil mogla pajkit![]()
- muha_sa
#10963 Re: Migranti u BiH
našla nas zajebavatescobar__ wrote: ↑05/03/2020 06:27Kaže danas opet ode da ga traži.muha_sa wrote: ↑05/03/2020 06:12cLo wrote: ↑04/03/2020 21:04 Ja sam danas kupila od migranta maramice. Odnosno, svidio mi se, lijep k'o lutka, uredan, bi mi ga žao, baš crnjak, priđem mu i dam pare, nisam htjela maramice, ali on insistira: take, take please, please take![]()
.
![]()
![]()
![]()
poprskah laptop kafom![]()
dobro jutro--jesil mogla pajkit![]()
![]()
- vjesticanametli
#10964 Re: Migranti u BiH
Pa vidite li vi da posla ima
samo necete da radite
et stranac doDZe ni papira ni nista nema al ima volju radit
i ne kuka
Ha ja
Ha ja
- cLo
#10965 Re: Migranti u BiH
Izgleda da je postalo blesavo i uvrnuto pomoći ili suosjećati sa ljudima u nevolji, poistovjećivati ih sa psima lutalicama, istovremeno je postalo sasvim prirodno udomljavati te iste lutajuće pse i mačke, a šutati ljude po ulici. Ok. Neka svako radi po svojoj savjesti. S obzirom da nemam nadležnost da rješavam problem migranata, oni su tu bez moje volje i ne mogu to promijeniti, ja mogu izabrati da se prema tim ljudima ponašam civilizirano ili da ih šutam. Uvijek ću izabrati prvo. I bez migranata ćušnem koju markicu ljudima koji prose, uglavnom starijima, uvijek, ne mogu proći pokraj njih, a da znam da u novčaniku imam da im dam.
-
Milenkov buraz
#10966 Re: Migranti u BiH
Ako nisi znao Turska je u ratu još prije početka rata u Siriji i to sa kurdskim teroristima decenijama kojima ta ista licemjerna EU i USA ponekad u pauzama tepa kao "freedom fighter". To ti je ono kada se napad šizofrenog anonimnog Arapa nožem u Londonu na policajca smatra terrorist attack ali kada PKK ili neki drugi kurdski ogranak digne kombi turskih policajaca u zrak to se naziva incident. No svijet je generalno licemjeran to znamo i naučili smo do sada nebrojeno puta.Josip321 wrote: ↑04/03/2020 22:56A zašto Turska ne bi bila "normalna" država pa da ne pusti u svoj teritori sve one koji nemaju papira, putovnice?Milenkov buraz wrote: ↑04/03/2020 21:25A vidi, treba to gledati pragmatično. Zašto da Turska bude parking imigrantima? Eto neka Srbija, hajde dobro ne Srbija jer nije u EU, ali Hrvatska ili Austrija, Mađarska ili Njemačka otvore svoje granice pa neka oni budu parking imigrantima. Kada su interesi u pitanju onda nema braće. Braća se pokolju za dva metra zemlje. A i zašto bi to Turska bila? Pa EU zemlje članice NATO-a su ioanko suačesnik i razlog ovim migracijama, pa nije valjda BiH bombarodvala Libiju i podržavala arapsko proljeće po svaku cijenu.saint_mirad wrote: ↑04/03/2020 16:35 Kako su "braca muslimani" iz Turske fino poslala bracu migrante u smrt ovim potezom. Super je taj islamski merhametluk, ali samo na recima.
I domaci heart-bleeding levicari se zalazu za njihova prava, ali ih niko od njih ni u ludilu ne bi primio u svoj dom. Lako je singalizirati vrlinu, mnogo teze nesto zapravo i uraditi za te ljude.
Pa da se prema imigrantima odnosi isto kao i prema tebi kada bi ti pokušao ući na teritoriju Turske bez putovnice?
Turska koristi te iste migrante za svoje razračunavanje sa svojim političkim oponentima.
I nažalost, u svoj ovoj situaciji najgore prolaze oni pravi nesretnici kojima je potrebna međunarodna zaštita jer bježe od rata i pogibelji.
I zašto svi ti migranti jednostavno ne žele mogućnost povratka u svoje zemlje kada stane rat? Odnosno, što rade ovdje kada u njihovim zemljama uopće nema rata i pogibelji?
Vidiš, sada kada je Turska primila koliko ono stotina hiljda izbjeglica, to je opet problem ali jučer ste vi takvi kukakli i pitali se zašto Turska ne primi izbjeglice. Šta sada, odlučite se, da li da primi ili da ne primi, problem je kada primi, problem je kada ne primi! Turska jednostavno ne može zatvoriti svoje granice hermetički sa Sirijom prvenstveno iz humanitarnih razloga pa onda i zbog svog interesa i borbe protiv kurdskih terorista. Koliko je ono EU obečala pomoći Turskoj ako zadrži izbjeglice na svom teritoriju a koliko je dobila? Na kraju Turska ima pravo da tim ljudima omogući nesmetan odlazak iz Turske ili ti misliš da Turska treba nekog na silu držati u kampovima ograđenim žicom pa bi onda takvi kao ti pričali kako je to nehumano i kako Tursku i Erdogana treba srušiti jer drži ljude u logorima kao Nacisti. Dakle to i takvo licemjerje zapada je prvenstveno odogvorno jer su rušili autoritete i vlade diljem S. Afrike, i Bliskog istoka pa zašto da jedna Turska snosi posljedice tuđe guzobolje? Neka sada Evropa i SAD kusaju vlastita govna velikom kašikom.
-
Naslovnica
#10967 Re: Migranti u BiH
Zašto bih se ja suosjećao sa nekim ILEGALNIM imigrantom iz Bangadeša, Maroka ili neke druge bjelosvjetske vukojebine?cLo wrote: ↑05/03/2020 08:03 Izgleda da je postalo blesavo i uvrnuto pomoći ili suosjećati sa ljudima u nevolji, poistovjećivati ih sa psima lutalicama, istovremeno je postalo sasvim prirodno udomljavati te iste lutajuće pse i mačke, a šutati ljude po ulici. Ok. Neka svako radi po svojoj savjesti. S obzirom da nemam nadležnost da rješavam problem migranata, oni su tu bez moje volje i ne mogu to promijeniti, ja mogu izabrati da se prema tim ljudima ponašam civilizirano ili da ih šutam. Uvijek ću izabrati prvo. I bez migranata ćušnem koju markicu ljudima koji prose, uglavnom starijima, uvijek, ne mogu proći pokraj njih, a da znam da u novčaniku imam da im dam.
Nisu dobrodošli niti ih ko u EU ili bilo gdje u civilizovanom svijetu želi kao takve.
Ako želiš da radiš postoje legalne procedure šta i kako, a ne ilegalno, preko 7 gora, preko 7 mora, bez dokumenata i na silu.

Ljudi iz ratom zahvaćenih područja - DA.
Svi ostali, marš odakle ste došli.
- sadie_forever
#10968 Re: Migranti u BiH
i meni je ovaj forum zabrinuo,,rekoh gori smo od bilo kakvih desnicara Evrope,medjutim kako mi javljaju brat i snaha iz BIH to nije tako,ljudi su opcenito fini.dakle kao i uvijek ovaj forum nije odraz stanjacLo wrote: ↑05/03/2020 08:03 Izgleda da je postalo blesavo i uvrnuto pomoći ili suosjećati sa ljudima u nevolji, poistovjećivati ih sa psima lutalicama, istovremeno je postalo sasvim prirodno udomljavati te iste lutajuće pse i mačke, a šutati ljude po ulici. Ok. Neka svako radi po svojoj savjesti. S obzirom da nemam nadležnost da rješavam problem migranata, oni su tu bez moje volje i ne mogu to promijeniti, ja mogu izabrati da se prema tim ljudima ponašam civilizirano ili da ih šutam. Uvijek ću izabrati prvo. I bez migranata ćušnem koju markicu ljudima koji prose, uglavnom starijima, uvijek, ne mogu proći pokraj njih, a da znam da u novčaniku imam da im dam.
Recimo u Bihacu narod obicni skupio novac da naprave nisan jednom mladicu koji je zivot izgubio
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#10969 Re: Migranti u BiH
https://www.nbcnews.com/think/opinion/u ... cna1147426Naslovnica wrote: ↑05/03/2020 08:20Zašto bih se ja suosjećao sa nekim ILEGALNIM imigrantom iz Bangadeša, Maroka ili neke druge bjelosvjetske vukojebine?cLo wrote: ↑05/03/2020 08:03 Izgleda da je postalo blesavo i uvrnuto pomoći ili suosjećati sa ljudima u nevolji, poistovjećivati ih sa psima lutalicama, istovremeno je postalo sasvim prirodno udomljavati te iste lutajuće pse i mačke, a šutati ljude po ulici. Ok. Neka svako radi po svojoj savjesti. S obzirom da nemam nadležnost da rješavam problem migranata, oni su tu bez moje volje i ne mogu to promijeniti, ja mogu izabrati da se prema tim ljudima ponašam civilizirano ili da ih šutam. Uvijek ću izabrati prvo. I bez migranata ćušnem koju markicu ljudima koji prose, uglavnom starijima, uvijek, ne mogu proći pokraj njih, a da znam da u novčaniku imam da im dam.
Nisu dobrodošli niti ih ko u EU ili bilo gdje u civilizovanom svijetu želi kao takve.
Ako želiš da radiš postoje legalne procedure šta i kako, a ne ilegalno, preko 7 gora, preko 7 mora, bez dokumenata i na silu.
https://www.aljazeera.com/mritems/image ... 6c0_18.jpg
https://www.snopes.com/uploads/2019/02/ ... efugee.jpg
- svjezi_ustipak
#10970 Re: Migranti u BiH
Nije situacija baš tako jednostavna, da je Bogdo crno-bijela dobro bi bilo. Ali šta god da se napiše ti ionako vjerovatno nećeš uvažiti.Naslovnica wrote: ↑05/03/2020 08:20
Zašto bih se ja suosjećao sa nekim ILEGALNIM imigrantom iz Bangadeša, Maroka ili neke druge bjelosvjetske vukojebine?
-
Bodkin
#10971 Re: Migranti u BiH
Pored kruske i avione. Emirati nemaju ilegalne migrante. Imaju zapadnu i istocnu visoko strucnu radnu snagu i uvoznu nisku iz bangladesa, sri lanke ili afrike. Nisu presli granicu kao ovi i nemaju skoro nikakva prava. Tretiraju ih kao robove za sitnis. Nemaju naravno pravo na stanove, socijale, penzije ili drzavljanstvoSanjarko wrote: ↑05/03/2020 01:23Sve te drzave imaju milione migranata ili su imale milione migranata. Cak je Japan imao Koreance kao migrante prije nekad u historiji. Prije II svjetskog rata. Kako znam. Ima i sad. Tokijo ima skoro milion stranaca ako sam dobro shvatio. Emirati ti imaju oko 9-12 miliona migranata a samo oko 2 miliona domicilnog stanovnistva itd.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_s ... population
Samo nije azuriran clanak. Bajati podatci.
Tokio ipet ima strance koji su legalno dosli i uglavnom su visoko strucna snaga, a oni se tamo tesko uklapaju zbog lokalne kulture. Cuj milion na 30 miliona stanovnika
Najvise izbjeglica/migranata je primila evropa. Iza njih, turska i liban. Samo da evropa nije primila toliki broj, ne bi ni turska/liban/jordan morali jer ne bi dolazili migranti iz pakistana ili bangladesa
-
Naslovnica
#10972 Re: Migranti u BiH
Ja idem legalno, učim jezik, nađem poslodavca, čekam u redu ispred ambasade, dobijem potrebnu papirologiju i tutanj.sadie_forever wrote: ↑05/03/2020 08:36i meni je ovaj forum zabrinuo,,rekoh gori smo od bilo kakvih desnicara Evrope,medjutim kako mi javljaju brat i snaha iz BIH to nije tako,ljudi su opcenito fini.dakle kao i uvijek ovaj forum nije odraz stanjacLo wrote: ↑05/03/2020 08:03 Izgleda da je postalo blesavo i uvrnuto pomoći ili suosjećati sa ljudima u nevolji, poistovjećivati ih sa psima lutalicama, istovremeno je postalo sasvim prirodno udomljavati te iste lutajuće pse i mačke, a šutati ljude po ulici. Ok. Neka svako radi po svojoj savjesti. S obzirom da nemam nadležnost da rješavam problem migranata, oni su tu bez moje volje i ne mogu to promijeniti, ja mogu izabrati da se prema tim ljudima ponašam civilizirano ili da ih šutam. Uvijek ću izabrati prvo. I bez migranata ćušnem koju markicu ljudima koji prose, uglavnom starijima, uvijek, ne mogu proći pokraj njih, a da znam da u novčaniku imam da im dam.
Recimo u Bihacu narod obicni skupio novac da naprave nisan jednom mladicu koji je zivot izgubioneko dodje sprda se s njima a zaboravlja da smo i mi isli ovako do nedavno a rat nam stao ima 30 godina i opet odlazimo na razne nacine--.moze njemac da kaze hebem vas ja ostajte u svojim mjestima i trazite poslove
![]()
ko sto i kazu jer obicni ljudi ne znaju da je ovo sve od vlade smisljeno,i nas dolazak, a i dolazak migranata
Ne plaćam švercerima da me ilegalno prebacuju preko granica, bez dokumenata. Ne idem na silu i ilegalno. Ne kažem "otvorite granice".
Porediti nas 90-tih godina i klanja, i nekog nepismenog uhljupa iz Bangladeša koji ne zna ni kako se zove jer nema nikakav identifikacioni dokument, je, u najmanju ruku, degutantno.
- sadie_forever
#10973 Re: Migranti u BiH
Ne poredim 90e ali poredim 2004-eNaslovnica wrote: ↑05/03/2020 08:45Ja idem legalno, učim jezik, nađem poslodavca, čekam u redu ispred ambasade, dobijem potrebnu papirologiju i tutanj.sadie_forever wrote: ↑05/03/2020 08:36i meni je ovaj forum zabrinuo,,rekoh gori smo od bilo kakvih desnicara Evrope,medjutim kako mi javljaju brat i snaha iz BIH to nije tako,ljudi su opcenito fini.dakle kao i uvijek ovaj forum nije odraz stanjacLo wrote: ↑05/03/2020 08:03 Izgleda da je postalo blesavo i uvrnuto pomoći ili suosjećati sa ljudima u nevolji, poistovjećivati ih sa psima lutalicama, istovremeno je postalo sasvim prirodno udomljavati te iste lutajuće pse i mačke, a šutati ljude po ulici. Ok. Neka svako radi po svojoj savjesti. S obzirom da nemam nadležnost da rješavam problem migranata, oni su tu bez moje volje i ne mogu to promijeniti, ja mogu izabrati da se prema tim ljudima ponašam civilizirano ili da ih šutam. Uvijek ću izabrati prvo. I bez migranata ćušnem koju markicu ljudima koji prose, uglavnom starijima, uvijek, ne mogu proći pokraj njih, a da znam da u novčaniku imam da im dam.
Recimo u Bihacu narod obicni skupio novac da naprave nisan jednom mladicu koji je zivot izgubioneko dodje sprda se s njima a zaboravlja da smo i mi isli ovako do nedavno a rat nam stao ima 30 godina i opet odlazimo na razne nacine--.moze njemac da kaze hebem vas ja ostajte u svojim mjestima i trazite poslove
![]()
ko sto i kazu jer obicni ljudi ne znaju da je ovo sve od vlade smisljeno,i nas dolazak, a i dolazak migranata
Ne plaćam švercerima da me ilegalno prebacuju preko granica, bez dokumenata. Ne idem na silu i ilegalno. Ne kažem "otvorite granice".
Porediti nas 90-tih godina i klanja, i nekog nepismenog uhljupa iz Bangladeša koji ne zna ni kako se zove jer nema nikakav identifikacioni dokument, je, u najmanju ruku, degutantno.
dalje nije obicno njemcu bitno to u njegovoj glavi ti mu krades posao i ne zeli ni tebe tu(ne zna on da to vladi treba,kao i ovi migranti,sve je smisljena igra nista se ne desava slucajno trust me)
-
Bodkin
#10974 Re: Migranti u BiH
Znaci njemcu nije bitno ko dolazi jer ce avakako mrziti doslje pa je zato ok da mu udje 3 mil ljudi bez provjere. Koji si ti trol neinteligentni
- sadie_forever