Sa tvoje tastature u božje uši--inšalasadie_forever wrote: ↑04/03/2020 19:26
Ma samo dok se nadaju zapadu cim skontaju da nema nista od toga idu oni u Pakistan.muha_sa wrote: ↑04/03/2020 19:16Na zapad neJma šaMse--kuci nazad isto takosadie_forever wrote: ↑04/03/2020 19:08
AMa covjece sve bi to ok bilo da ovi zele ostat,oni nece ovdje ostat idu ili na Zapad ili nazad
Sta ste se uplasili,nece nase ni da poklanjamo,'vako SU svojevremeno i za kineze...i eto pojela maca,otisli ljudi![]()
ostadoše oni ovdje sadeta--ne dolazi na godišnji
Ilegalni migranti u BiH
- muha_sa
#10926 Re: Migranti u BiH
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#10927 Re: Migranti u BiH
Dodji malo na Alipasino polje, Dobrinju, Saraj polje.....da vidis narkomana "nasih" kad u sitne sate kriza uhvati....muha_sa wrote: ↑04/03/2020 19:19Ja sam prije par vecri naletio na agresivne koji su divljali, arlaukali i bog dragi zna šta su radili prije nego sam naišo.konektovan wrote: ↑04/03/2020 19:11Ja ne znam gdje vi naletite na te "agresivne" fakat?! Mislim, nije da ih nema na svakom cosku, ali nikad nisam imao takvu situaciju, ni slicnu. Nisam ni ja pristalica toga, da nam u zemlju ulazi svako bez dokumenata, i slobodno seta, ali u ovoj situaciji u kojoj drzava nema kapacitete da se s tim bori, ova situacija je jos uvijek podnosljiva. Ono na cemu se treba raditi je, ogranicavanje kretanja i to nema alternativu...Naslovnica wrote: ↑04/03/2020 18:57 Danas jedan na semaforu, daj pa daj, ja mu prstom iz auta pokažem ne-ne, jok, navalio k'o mutav. Stavlja ruku na grudi, ko ono, hvala, naklon, ali ašćare sarkastično. Samo sam ček'o da načini pogrešan korak da ga sastavim sa zemljom.
Kažu da su postali agresivni, pljuju, i sl...?!
nije bilo jednostavno proc pored divljaka a moradoh
-
Bodkin
#10928 Re: Migranti u BiH
Nema to veze sa liberalima. Sadeta je kao liberal sta li?
Bas smijesno koliko ljudi imaju potrebubda stavljaju u ladice
-
Naslovnica
#10929 Re: Migranti u BiH
Sadeta nije liberalna.
Niti su liberalni oni koji ove ilegalne migracije posmatraju kroz vjersku prizmu, braća dolaze i sl.
Liberalni su oni koji misle da je ovo normalno, da treba pustiti ilegalne imigrante preko granica, da je država dužna da se brine za njih, da im izađe u susret, itd.
Umjesto da pošalju jasan znak,kao što je uradila Mađarska.
Niste dobrodošli, s takvim namjerama ne možete legalno ući u državu, odjebaus.
-
Bodkin
#10930 Re: Migranti u BiH
Sto znaci da nema veze sa liberalima nego si samo njih zapikao iako oni nisu vecina.
Jos nisam cuo nekog da podrzava ovu bezumnu nasilnu migraciju osim ljudi kao sadeta koji to vjerski gledaju
Jos nisam cuo nekog da podrzava ovu bezumnu nasilnu migraciju osim ljudi kao sadeta koji to vjerski gledaju
- manijak1
-
Naslovnica
#10932 Re: Migranti u BiH
Zavisi na koje liberale ti misliš, ne valjda na Kadićeve?
Liberali tipa lujki koje kažu da lutalice ne treba dirati, da treba volontirati oko ovih ilegalaca i izlaziti im u susret, pomagati, itd.
Oni su liberali isključivo iz MOJE perspektive, jer ja sebe smatram radikalom. Što se mene tiče, gumeni metak nije skup, a ako prođe granicu onda mu zakačiti padobran i izbaciti iznad Bangladeša&co.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- avetinja
#10934 Re: Migranti u BiH
Šteta što ovi naši jalijaši nisu više što su nekada bili pa da odrade divljake za jednu noć. Čisto da vidimo ko će se hadžijati na čijem teritoriju.
- cLo
#10935 Re: Migranti u BiH
Ja sam danas kupila od migranta maramice. Odnosno, svidio mi se, lijep k'o lutka, uredan, bi mi ga žao, baš crnjak, priđem mu i dam pare, nisam htjela maramice, ali on insistira: take, take please, please take
e jbmmu, kontam još je i ponosan, uzmem te maramice, mada mi nisu trebale, uvijek imam bar 2 paketića kod sebe. Evo cijeli dan sam tužna zbog tih migranata sad
.
- sadie_forever
#10936 Re: Migranti u BiH
U Bosni i Turskoj je specificna situacija-desnicari Ih gledaju blagonaklono iz religijskih razloga...a ljevicari vape evo radikali evo divljaci itd itd
Na zapadu desnicari(krscani itd) pricaju sto bih/tr ljevicari
- sadie_forever
#10937 Re: Migranti u BiH
Upravo ovako ja njih vidim kao pojedince s svojom pricom itd.I ne podrzavam Ih da dolaze Ali razumijem ih(svako se bori za sebe) i kad SU vec tu zasto sirit mrznju prema njima? Oni SU ovdje samo silom,znaci ne zele se ni oni mucit ovdje.No hajde se vrati tek Tako a u tebe vjerovatno ulozila porodica sve(znate vec kako je kod njih)cLo wrote: ↑04/03/2020 21:04 Ja sam danas kupila od migranta maramice. Odnosno, svidio mi se, lijep k'o lutka, uredan, bi mi ga žao, baš crnjak, priđem mu i dam pare, nisam htjela maramice, ali on insistira: take, take please, please take![]()
e jbmmu, kontam još je i ponosan, uzmem te maramice, mada mi nisu trebale, uvijek imam bar 2 paketića kod sebe. Evo cijeli dan sam tužna zbog tih migranata sad
.
-
Milenkov buraz
#10938 Re: Migranti u BiH
A vidi, treba to gledati pragmatično. Zašto da Turska bude parking imigrantima? Eto neka Srbija, hajde dobro ne Srbija jer nije u EU, ali Hrvatska ili Austrija, Mađarska ili Njemačka otvore svoje granice pa neka oni budu parking imigrantima. Kada su interesi u pitanju onda nema braće. Braća se pokolju za dva metra zemlje. A i zašto bi to Turska bila? Pa EU zemlje članice NATO-a su ioanko suačesnik i razlog ovim migracijama, pa nije valjda BiH bombarodvala Libiju i podržavala arapsko proljeće po svaku cijenu.saint_mirad wrote: ↑04/03/2020 16:35 Kako su "braca muslimani" iz Turske fino poslala bracu migrante u smrt ovim potezom. Super je taj islamski merhametluk, ali samo na recima.
I domaci heart-bleeding levicari se zalazu za njihova prava, ali ih niko od njih ni u ludilu ne bi primio u svoj dom. Lako je singalizirati vrlinu, mnogo teze nesto zapravo i uraditi za te ljude.
-
Zijo77
#10939 Re: Migranti u BiH
Sadeta i slični papagaji stalno ponavljaju istu rečenicu: Migranti ne žele ostati ovdje! E pa željeti nešto i to ostvariti jesu različite stvari! Granice postaju nepropusne i vratiće se nekadašnje stanje kada su graničari pucali i koristili policijske pse da spriječe nezakoniti prelazak granice. Kako razmišljaju migranti o novoj situaciji? Najvjerovatnije da misle kako treba ostati u BiH jedno vrijeme i čekati. Zašto tako razmišljaju. Zato što vide da su na prostoru pod kontrolom bošnjačkih vlasti poštedjeni primjene zakona. Znači, mogu se slobodno kretati, zauzimati napuštene objekte, prosjačiti ili prodavati i sl. Imaju obezbijedjene obroke hrane i odjeću, besplatno liječenje, a ne zaboravite da to nema priličan broj naših ljudi.
Imate primjer "Binga" u Istočnom Sarajevu ispred kojeg ne stoji niti jedan migrant i "Binga" na Stupu ispred kojeg svaki dan operiše oko 50 migranata. To je razdaljina od nekih 700 metara vazdušne linije. Sve to migrante navodi na zaključak da im dio BiH sa bošnjačkom većinom pruža uslove koji su možda bolje rješenje od povratka u Pakistan, Bangladeš i sl. Koje su posljedice po Bošnjake ako broj migranata dostigne cifru od nekoliko stotina hiljada? Malo prije na TV-u, jedan naš profesor reče da broj od milion migranata na prostoru koji stalno potenciram, nije nemoguć. Moguć je ako se situacija otme kontroli. Šta možemo učiniti? Možemo zahtijevati od naših vlasti da skloni migrante sa ulica i da se zabrani svako novo otvaranje kampova na teritoriji sa bošnjačkom vlasti dok Dodik i Čović ne pristanu saradjivati na rješenju. Mi moramo sebi biti draži od migranata jer će nas u protivnom migranti progutati. I nas i BiH kao našu jedinu domovinu!
Imate primjer "Binga" u Istočnom Sarajevu ispred kojeg ne stoji niti jedan migrant i "Binga" na Stupu ispred kojeg svaki dan operiše oko 50 migranata. To je razdaljina od nekih 700 metara vazdušne linije. Sve to migrante navodi na zaključak da im dio BiH sa bošnjačkom većinom pruža uslove koji su možda bolje rješenje od povratka u Pakistan, Bangladeš i sl. Koje su posljedice po Bošnjake ako broj migranata dostigne cifru od nekoliko stotina hiljada? Malo prije na TV-u, jedan naš profesor reče da broj od milion migranata na prostoru koji stalno potenciram, nije nemoguć. Moguć je ako se situacija otme kontroli. Šta možemo učiniti? Možemo zahtijevati od naših vlasti da skloni migrante sa ulica i da se zabrani svako novo otvaranje kampova na teritoriji sa bošnjačkom vlasti dok Dodik i Čović ne pristanu saradjivati na rješenju. Mi moramo sebi biti draži od migranata jer će nas u protivnom migranti progutati. I nas i BiH kao našu jedinu domovinu!
-
Zijo77
#10940 Re: Migranti u BiH
Što se tiče ovih djevojaka koje daju novac migrantima i to onima koji su im fizički privlačni, to ne uzimam ozbiljno. Te curice nemaju neku moć razmišljanja, a ostale su mi u sjećanju kada su Sarajevom bukvalno orgali čopori pasa lutalica. Neke od tih djevojaka su bile aktivne u zaštiti tužnih okica. I kada im predočiš podatke iz Hitne pomoći od deset registrovanih ujeda i napada na djecu i ljude svakog dana, one kažu ovo: Nikad neću povjerovati u te laži!!! Pa što mene ne ujedu?
- Billy The Pljuc
#10941 Re: Migranti u BiH
cLo wrote: ↑04/03/2020 21:04 Ja sam danas kupila od migranta maramice. Odnosno, svidio mi se, lijep k'o lutka, uredan, bi mi ga žao, baš crnjak, priđem mu i dam pare, nisam htjela maramice, ali on insistira: take, take please, please take![]()
.
Kraljice!!!!!
- avetinja
#10942 Re: Migranti u BiH
Gori su oni što ih citiraju i što se primaju na trolanje.Zijo77 wrote: ↑04/03/2020 21:32 Sadeta i slični papagaji stalno ponavljaju istu rečenicu: Migranti ne žele ostati ovdje! E pa željeti nešto i to ostvariti jesu različite stvari! Granice postaju nepropusne i vratiće se nekadašnje stanje kada su graničari pucali i koristili policijske pse da spriječe nezakoniti prelazak granice. Kako razmišljaju migranti o novoj situaciji? Najvjerovatnije da misle kako treba ostati u BiH jedno vrijeme i čekati. Zašto tako razmišljaju. Zato što vide da su na prostoru pod kontrolom bošnjačkih vlasti poštedjeni primjene zakona. Znači, mogu se slobodno kretati, zauzimati napuštene objekte, prosjačiti ili prodavati i sl. Imaju obezbijedjene obroke hrane i odjeću, besplatno liječenje, a ne zaboravite da to nema priličan broj naših ljudi.
- svjezi_ustipak
#10943 Re: Migranti u BiH
Ono što ostaje ovdje se može prebrojati na prste. Kukaju i plaću od muke kad im se Bosna spomene. Vraćaju se u Srbiju kad ne uspiju preći u Cro preko nas. Hebaće njima Bosna znanje. Najgori dio njihove rute je upravo BiH.bitanga_sa_otesa wrote: ↑04/03/2020 18:00najgore je sto kroz bosnu ne prolaze,vec ostaju...svi i koji uspiju proci kroz neke zemlje do nas,ostace zaglavljeni ovdje...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#10944 Re: Migranti u BiH
da ti je negdje u mraku taj isti migrant isukao hashima pitao bih te da li bi ti ga bilo zao i crnjak .cLo wrote: ↑04/03/2020 21:04 Ja sam danas kupila od migranta maramice. Odnosno, svidio mi se, lijep k'o lutka, uredan, bi mi ga žao, baš crnjak, priđem mu i dam pare, nisam htjela maramice, ali on insistira: take, take please, please take![]()
.
- svjezi_ustipak
#10945 Re: Migranti u BiH

Last edited by svjezi_ustipak on 04/03/2020 23:06, edited 1 time in total.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#10946 Re: Migranti u BiH
To nije istina, ja a ni on danas ne mozemo pregurati dan bez 50KM sa dobrim mobitelima, solidnom odjecom i tekring opremom, pride svi spavaju po prenocistima i motelima, redovi na vestern unionu kilometarski, pusti tu pricu silom ovdje, iz Maroka koji je prilično dobrostojeći dođeš u BiH i prodaješ maramice na semaforu. Ahaa kako da ne, sve je to organizovano i placeno, ustvari kupljena radna snaga kojoj ce EU placati prekvalifikacije/kvalifikacije, kampove i ostalo, pa poslije mi od poreza.sadie_forever wrote: ↑04/03/2020 21:22Upravo ovako ja njih vidim kao pojedince s svojom pricom itd.I ne podrzavam Ih da dolaze Ali razumijem ih(svako se bori za sebe) i kad SU vec tu zasto sirit mrznju prema njima? Oni SU ovdje samo silom,znaci ne zele se ni oni mucit ovdje.No hajde se vrati tek Tako a u tebe vjerovatno ulozila porodica sve(znate vec kako je kod njih)cLo wrote: ↑04/03/2020 21:04 Ja sam danas kupila od migranta maramice. Odnosno, svidio mi se, lijep k'o lutka, uredan, bi mi ga žao, baš crnjak, priđem mu i dam pare, nisam htjela maramice, ali on insistira: take, take please, please take![]()
.
Last edited by mk ultra on 04/03/2020 22:39, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#10947 Re: Migranti u BiH
I meni se to desilo. Jos mladji momak...cLo wrote: ↑04/03/2020 21:04 Ja sam danas kupila od migranta maramice. Odnosno, svidio mi se, lijep k'o lutka, uredan, bi mi ga žao, baš crnjak, priđem mu i dam pare, nisam htjela maramice, ali on insistira: take, take please, please take![]()
.
-
neko_sa_strane
#10948 Re: Migranti u BiH
Ja sebe smatram liberalom međutim nisam ekstremni liberal i imam svoje granice. Podržavam građansku i sekularnu državu ali ne samo na papiru. U potpunosti podržavam LGBT populaciju, njihovo pravo na brak, nasljedstvo i usvajanje djece.
Nemam ništa protiv migranata koji dolaze legalno. Ne mogu tražiti od potencijalnih legalnih migranata da poštuju državu a da prethodno ne pomenem i lokalno stanovništvo i stranke na vlasti koji takođe na razne načine ne poštuju tu istu državu i traže način da je prevare i rade protiv njenih interesa. Najviše me nerviraju liberali koji žive u svojim ograđenim naseljima, osiguranim privatnom zaštitarskom agencijom ili sa sigurne udaljenosti nemaju nikakvog dodira sa ilegalnim migrantima i na svaki pokušaj da se ukaže na probleme koje određena grupa ljudi izaziva etiketira i naziva ljude fašistima i rasistima. U Grčkoj se događa invazija ljudi bez ikakvih dokumenata i bez mogućnosti utvrđivanja identiteta i naravno da sam protiv.
Nemam ništa protiv migranata koji dolaze legalno. Ne mogu tražiti od potencijalnih legalnih migranata da poštuju državu a da prethodno ne pomenem i lokalno stanovništvo i stranke na vlasti koji takođe na razne načine ne poštuju tu istu državu i traže način da je prevare i rade protiv njenih interesa. Najviše me nerviraju liberali koji žive u svojim ograđenim naseljima, osiguranim privatnom zaštitarskom agencijom ili sa sigurne udaljenosti nemaju nikakvog dodira sa ilegalnim migrantima i na svaki pokušaj da se ukaže na probleme koje određena grupa ljudi izaziva etiketira i naziva ljude fašistima i rasistima. U Grčkoj se događa invazija ljudi bez ikakvih dokumenata i bez mogućnosti utvrđivanja identiteta i naravno da sam protiv.
Last edited by neko_sa_strane on 04/03/2020 22:44, edited 2 times in total.
-
Bodkin
#10949 Re: Migranti u BiH
To su ultraliberali. Liberali su oni sto misle da je ravnopravnost ok. Sloboda misli, vjere i slicno. Ti ultra su manjina i ni ja ih ne mirisem. To su oni sto furaju pricu ds nema muskog i zenskog ili da se smijes uvrijediti na sve moguceNaslovnica wrote: ↑04/03/2020 20:54Zavisi na koje liberale ti misliš, ne valjda na Kadićeve?![]()
Liberali tipa lujki koje kažu da lutalice ne treba dirati, da treba volontirati oko ovih ilegalaca i izlaziti im u susret, pomagati, itd.
Oni su liberali isključivo iz MOJE perspektive, jer ja sebe smatram radikalom. Što se mene tiče, gumeni metak nije skup, a ako prođe granicu onda mu zakačiti padobran i izbaciti iznad Bangladeša&co.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#10950 Re: Migranti u BiH
Da izvines koji je dosao legalno, nijedan nema ausvajsneko_sa_strane wrote: ↑04/03/2020 22:41 Ja sebe smatram liberalom međutim nisam ekstremni liberal i imam svoje granice. Podržavam građansku i sekularnu državu ali ne samo na papiru. U potpunosti podržavam LGBT populaciju, njihovo pravo na brak, nasljedstvo i usvajanje djece.