Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zubi

#10951 Re: Migranti u BiH

Post by zubi »

Zijo77 wrote: 04/03/2020 21:43 Što se tiče ovih djevojaka koje daju novac migrantima i to onima koji su im fizički privlačni, to ne uzimam ozbiljno. Te curice nemaju neku moć razmišljanja, a ostale su mi u sjećanju kada su Sarajevom bukvalno orgali čopori pasa lutalica. Neke od tih djevojaka su bile aktivne u zaštiti tužnih okica. I kada im predočiš podatke iz Hitne pomoći od deset registrovanih ujeda i napada na djecu i ljude svakog dana, one kažu ovo: Nikad neću povjerovati u te laži!!! Pa što mene ne ujedu?
Jah.
Josip321

#10952 Re: Migranti u BiH

Post by Josip321 »

Milenkov buraz wrote: 04/03/2020 21:25
saint_mirad wrote: 04/03/2020 16:35 Kako su "braca muslimani" iz Turske fino poslala bracu migrante u smrt ovim potezom. Super je taj islamski merhametluk, ali samo na recima.
I domaci heart-bleeding levicari se zalazu za njihova prava, ali ih niko od njih ni u ludilu ne bi primio u svoj dom. Lako je singalizirati vrlinu, mnogo teze nesto zapravo i uraditi za te ljude.
A vidi, treba to gledati pragmatično. Zašto da Turska bude parking imigrantima? Eto neka Srbija, hajde dobro ne Srbija jer nije u EU, ali Hrvatska ili Austrija, Mađarska ili Njemačka otvore svoje granice pa neka oni budu parking imigrantima. Kada su interesi u pitanju onda nema braće. Braća se pokolju za dva metra zemlje. A i zašto bi to Turska bila? Pa EU zemlje članice NATO-a su ioanko suačesnik i razlog ovim migracijama, pa nije valjda BiH bombarodvala Libiju i podržavala arapsko proljeće po svaku cijenu.
A zašto Turska ne bi bila "normalna" država pa da ne pusti u svoj teritori sve one koji nemaju papira, putovnice?
Pa da se prema imigrantima odnosi isto kao i prema tebi kada bi ti pokušao ući na teritoriju Turske bez putovnice?
Turska koristi te iste migrante za svoje razračunavanje sa svojim političkim oponentima.
I nažalost, u svoj ovoj situaciji najgore prolaze oni pravi nesretnici kojima je potrebna međunarodna zaštita jer bježe od rata i pogibelji.

I zašto svi ti migranti jednostavno ne žele mogućnost povratka u svoje zemlje kada stane rat? Odnosno, što rade ovdje kada u njihovim zemljama uopće nema rata i pogibelji?
avetinja

#10953 Re: Migranti u BiH

Post by avetinja »

Zašto se migranti ne zapute u Hong Kong, Katar, Japan, Singapur, UAE? Onome iz Bangladeša Singapur pod nosom u odnosu na Francusku, ali on opet hoće ovamo.
zlo zlo

#10954 Re: Migranti u BiH

Post by zlo zlo »

loša im socijala,.. tamo se radi :D
Rothmans

#10955 Re: Migranti u BiH

Post by Rothmans »

Ista situacija ko birvaktile sa tuznim okicama . Sve strpaj glupom bosnji dok ga druge jos gluplje bosnje ubjedjuju da je sve ok.
Danas migos na raskrsnici ,kuca na telefon ,staje momak i trubi mu da mu skrene paznju da mu da koji dinar za one maramice. Katastrofa kako naivan i jadan narod...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#10956 Re: Migranti u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Citam na oslobodjenju da se spominju nove rute koje zaobilaze sve ex yu drzave. Navodno Turci instruisali migrante :-) I to 6 preko Grcke i 2 preko Madjarske gdje ascare ne mogu uci tek tako :-) Jebo majku Madjari trebaju Orbanu izliti socrealisticki spomenik u bronci nasred Hoshok terea u Budimpesti. :D

Nazalost jedino sto nas moze donekle spasiti da se medju njima procuje da si u BiH zaglavljen i da nema dalje :roll:
Sanjarko

#10957 Re: Migranti u BiH

Post by Sanjarko »

avetinja wrote: 04/03/2020 23:07 Zašto se migranti ne zapute u Hong Kong, Katar, Japan, Singapur, UAE? Onome iz Bangladeša Singapur pod nosom u odnosu na Francusku, ali on opet hoće ovamo.
Sve te drzave imaju milione migranata ili su imale milione migranata. Cak je Japan imao Koreance kao migrante prije nekad u historiji. Prije II svjetskog rata. Kako znam. Ima i sad. Tokijo ima skoro milion stranaca ako sam dobro shvatio. Emirati ti imaju oko 9-12 miliona migranata a samo oko 2 miliona domicilnog stanovnistva itd.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_s ... population

Samo nije azuriran clanak. Bajati podatci.
Sanjarko

#10958 Re: Migranti u BiH

Post by Sanjarko »

Emirati:

Ethnic groups (2015)[1]

11.6% Emirati
59.4% South Asian (38.2% Indian, 9.4% Pakistani, 9.5% Bangladeshi)
10.2% Egyptian
6.1% Filipino
12.8% Others

Ima ih samo 11%.
necko_hz

#10959 Re: Migranti u BiH

Post by necko_hz »

konektovan wrote: 04/03/2020 19:11
Naslovnica wrote: 04/03/2020 18:57 Danas jedan na semaforu, daj pa daj, ja mu prstom iz auta pokažem ne-ne, jok, navalio k'o mutav. Stavlja ruku na grudi, ko ono, hvala, naklon, ali ašćare sarkastično. Samo sam ček'o da načini pogrešan korak da ga sastavim sa zemljom.
Kažu da su postali agresivni, pljuju, i sl...?!
Ja ne znam gdje vi naletite na te "agresivne" fakat?! Mislim, nije da ih nema na svakom cosku, ali nikad nisam imao takvu situaciju, ni slicnu. Nisam ni ja pristalica toga, da nam u zemlju ulazi svako bez dokumenata, i slobodno seta, ali u ovoj situaciji u kojoj drzava nema kapacitete da se s tim bori, ova situacija je jos uvijek podnosljiva. Ono na cemu se treba raditi je, ogranicavanje kretanja i to nema alternativu...
Naletio sam i ja prije par sedmica, dole u Nedžarićima, krenuo da pive uzmem kad vidim četvorica se makljaju i to onako fino. Prošao pored regularno, uzeo pive, sjeo na klupu i gledao. Dobar fajt. :mrgreen:

Ličnih problema nisam imao, što ne znači da ih neće biti. Pojedincima se na faci jasno vidi da su spremni na belaj, ali u jednu ruku se vidi i na mojoj, tako da zasad nije bilo problema. No, dosta hodam, često sam, ne tražim, ali i ne izbjegavam belaj kad me nađe, pa i nije isključeno da ću naletiti na jedan takav.

U svakom slučaju nije nimalo bezazleno i treba biti spreman na svakakve situacije.
sadie_forever

#10960 Re: Migranti u BiH

Post by sadie_forever »

Sanjarko wrote: 05/03/2020 01:30 Emirati:

Ethnic groups (2015)[1]

11.6% Emirati
59.4% South Asian (38.2% Indian, 9.4% Pakistani, 9.5% Bangladeshi)
10.2% Egyptian
6.1% Filipino
12.8% Others

Ima ih samo 11%.
oni su tu cisto kao sluge,rade zadnje poslove..prava nikakva
muha_sa

#10961 Re: Migranti u BiH

Post by muha_sa »

cLo wrote: 04/03/2020 21:04 Ja sam danas kupila od migranta maramice. Odnosno, svidio mi se, lijep k'o lutka, uredan, bi mi ga žao, baš crnjak, priđem mu i dam pare, nisam htjela maramice, ali on insistira: take, take please, please take :sad: :-? e jbmmu, kontam još je i ponosan, uzmem te maramice, mada mi nisu trebale, uvijek imam bar 2 paketića kod sebe. Evo cijeli dan sam tužna zbog tih migranata sad :(.
:lol: :lol: :lol:

poprskah laptop kafom :lol:

dobro jutro--jesil mogla pajkit :?
escobar__

#10962 Re: Migranti u BiH

Post by escobar__ »

muha_sa wrote: 05/03/2020 06:12
cLo wrote: 04/03/2020 21:04 Ja sam danas kupila od migranta maramice. Odnosno, svidio mi se, lijep k'o lutka, uredan, bi mi ga žao, baš crnjak, priđem mu i dam pare, nisam htjela maramice, ali on insistira: take, take please, please take :sad: :-? e jbmmu, kontam još je i ponosan, uzmem te maramice, mada mi nisu trebale, uvijek imam bar 2 paketića kod sebe. Evo cijeli dan sam tužna zbog tih migranata sad :(.

Kaže danas opet ode da ga traži. :D
muha_sa

#10963 Re: Migranti u BiH

Post by muha_sa »

escobar__ wrote: 05/03/2020 06:27
muha_sa wrote: 05/03/2020 06:12

Kaže danas opet ode da ga traži. :D
našla nas zajebavat :-) :lol:
vjesticanametli

#10964 Re: Migranti u BiH

Post by vjesticanametli »

Pa vidite li vi da posla ima :oops: samo necete da radite :lol: et stranac doDZe ni papira ni nista nema al ima volju radit :oops: i ne kuka
Ha ja
cLo

#10965 Re: Migranti u BiH

Post by cLo »

Izgleda da je postalo blesavo i uvrnuto pomoći ili suosjećati sa ljudima u nevolji, poistovjećivati ih sa psima lutalicama, istovremeno je postalo sasvim prirodno udomljavati te iste lutajuće pse i mačke, a šutati ljude po ulici. Ok. Neka svako radi po svojoj savjesti. S obzirom da nemam nadležnost da rješavam problem migranata, oni su tu bez moje volje i ne mogu to promijeniti, ja mogu izabrati da se prema tim ljudima ponašam civilizirano ili da ih šutam. Uvijek ću izabrati prvo. I bez migranata ćušnem koju markicu ljudima koji prose, uglavnom starijima, uvijek, ne mogu proći pokraj njih, a da znam da u novčaniku imam da im dam.
Milenkov buraz

#10966 Re: Migranti u BiH

Post by Milenkov buraz »

Josip321 wrote: 04/03/2020 22:56
Milenkov buraz wrote: 04/03/2020 21:25
saint_mirad wrote: 04/03/2020 16:35 Kako su "braca muslimani" iz Turske fino poslala bracu migrante u smrt ovim potezom. Super je taj islamski merhametluk, ali samo na recima.
I domaci heart-bleeding levicari se zalazu za njihova prava, ali ih niko od njih ni u ludilu ne bi primio u svoj dom. Lako je singalizirati vrlinu, mnogo teze nesto zapravo i uraditi za te ljude.
A vidi, treba to gledati pragmatično. Zašto da Turska bude parking imigrantima? Eto neka Srbija, hajde dobro ne Srbija jer nije u EU, ali Hrvatska ili Austrija, Mađarska ili Njemačka otvore svoje granice pa neka oni budu parking imigrantima. Kada su interesi u pitanju onda nema braće. Braća se pokolju za dva metra zemlje. A i zašto bi to Turska bila? Pa EU zemlje članice NATO-a su ioanko suačesnik i razlog ovim migracijama, pa nije valjda BiH bombarodvala Libiju i podržavala arapsko proljeće po svaku cijenu.
A zašto Turska ne bi bila "normalna" država pa da ne pusti u svoj teritori sve one koji nemaju papira, putovnice?
Pa da se prema imigrantima odnosi isto kao i prema tebi kada bi ti pokušao ući na teritoriju Turske bez putovnice?
Turska koristi te iste migrante za svoje razračunavanje sa svojim političkim oponentima.
I nažalost, u svoj ovoj situaciji najgore prolaze oni pravi nesretnici kojima je potrebna međunarodna zaštita jer bježe od rata i pogibelji.

I zašto svi ti migranti jednostavno ne žele mogućnost povratka u svoje zemlje kada stane rat? Odnosno, što rade ovdje kada u njihovim zemljama uopće nema rata i pogibelji?
Ako nisi znao Turska je u ratu još prije početka rata u Siriji i to sa kurdskim teroristima decenijama kojima ta ista licemjerna EU i USA ponekad u pauzama tepa kao "freedom fighter". To ti je ono kada se napad šizofrenog anonimnog Arapa nožem u Londonu na policajca smatra terrorist attack ali kada PKK ili neki drugi kurdski ogranak digne kombi turskih policajaca u zrak to se naziva incident. No svijet je generalno licemjeran to znamo i naučili smo do sada nebrojeno puta.

Vidiš, sada kada je Turska primila koliko ono stotina hiljda izbjeglica, to je opet problem ali jučer ste vi takvi kukakli i pitali se zašto Turska ne primi izbjeglice. Šta sada, odlučite se, da li da primi ili da ne primi, problem je kada primi, problem je kada ne primi! Turska jednostavno ne može zatvoriti svoje granice hermetički sa Sirijom prvenstveno iz humanitarnih razloga pa onda i zbog svog interesa i borbe protiv kurdskih terorista. Koliko je ono EU obečala pomoći Turskoj ako zadrži izbjeglice na svom teritoriju a koliko je dobila? Na kraju Turska ima pravo da tim ljudima omogući nesmetan odlazak iz Turske ili ti misliš da Turska treba nekog na silu držati u kampovima ograđenim žicom pa bi onda takvi kao ti pričali kako je to nehumano i kako Tursku i Erdogana treba srušiti jer drži ljude u logorima kao Nacisti. Dakle to i takvo licemjerje zapada je prvenstveno odogvorno jer su rušili autoritete i vlade diljem S. Afrike, i Bliskog istoka pa zašto da jedna Turska snosi posljedice tuđe guzobolje? Neka sada Evropa i SAD kusaju vlastita govna velikom kašikom.
Naslovnica

#10967 Re: Migranti u BiH

Post by Naslovnica »

cLo wrote: 05/03/2020 08:03 Izgleda da je postalo blesavo i uvrnuto pomoći ili suosjećati sa ljudima u nevolji, poistovjećivati ih sa psima lutalicama, istovremeno je postalo sasvim prirodno udomljavati te iste lutajuće pse i mačke, a šutati ljude po ulici. Ok. Neka svako radi po svojoj savjesti. S obzirom da nemam nadležnost da rješavam problem migranata, oni su tu bez moje volje i ne mogu to promijeniti, ja mogu izabrati da se prema tim ljudima ponašam civilizirano ili da ih šutam. Uvijek ću izabrati prvo. I bez migranata ćušnem koju markicu ljudima koji prose, uglavnom starijima, uvijek, ne mogu proći pokraj njih, a da znam da u novčaniku imam da im dam.
Zašto bih se ja suosjećao sa nekim ILEGALNIM imigrantom iz Bangadeša, Maroka ili neke druge bjelosvjetske vukojebine?
Nisu dobrodošli niti ih ko u EU ili bilo gdje u civilizovanom svijetu želi kao takve.
Ako želiš da radiš postoje legalne procedure šta i kako, a ne ilegalno, preko 7 gora, preko 7 mora, bez dokumenata i na silu.
Image
Image
Ljudi iz ratom zahvaćenih područja - DA.
Svi ostali, marš odakle ste došli.
sadie_forever

#10968 Re: Migranti u BiH

Post by sadie_forever »

cLo wrote: 05/03/2020 08:03 Izgleda da je postalo blesavo i uvrnuto pomoći ili suosjećati sa ljudima u nevolji, poistovjećivati ih sa psima lutalicama, istovremeno je postalo sasvim prirodno udomljavati te iste lutajuće pse i mačke, a šutati ljude po ulici. Ok. Neka svako radi po svojoj savjesti. S obzirom da nemam nadležnost da rješavam problem migranata, oni su tu bez moje volje i ne mogu to promijeniti, ja mogu izabrati da se prema tim ljudima ponašam civilizirano ili da ih šutam. Uvijek ću izabrati prvo. I bez migranata ćušnem koju markicu ljudima koji prose, uglavnom starijima, uvijek, ne mogu proći pokraj njih, a da znam da u novčaniku imam da im dam.
i meni je ovaj forum zabrinuo,,rekoh gori smo od bilo kakvih desnicara Evrope,medjutim kako mi javljaju brat i snaha iz BIH to nije tako,ljudi su opcenito fini.dakle kao i uvijek ovaj forum nije odraz stanja
Recimo u Bihacu narod obicni skupio novac da naprave nisan jednom mladicu koji je zivot izgubio :( neko dodje sprda se s njima a zaboravlja da smo i mi isli ovako do nedavno a rat nam stao ima 30 godina i opet odlazimo na razne nacine--.moze njemac da kaze hebem vas ja ostajte u svojim mjestima i trazite poslove :-) :lol: ko sto i kazu jer obicni ljudi ne znaju da je ovo sve od vlade smisljeno,i nas dolazak, a i dolazak migranata
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#10969 Re: Migranti u BiH

Post by mk ultra »

Naslovnica wrote: 05/03/2020 08:20
Zašto bih se ja suosjećao sa nekim ILEGALNIM imigrantom iz Bangadeša, Maroka ili neke druge bjelosvjetske vukojebine?
Nisu dobrodošli niti ih ko u EU ili bilo gdje u civilizovanom svijetu želi kao takve.
Ako želiš da radiš postoje legalne procedure šta i kako, a ne ilegalno, preko 7 gora, preko 7 mora, bez dokumenata i na silu.
https://www.aljazeera.com/mritems/image ... 6c0_18.jpg
https://www.snopes.com/uploads/2019/02/ ... efugee.jpg
https://www.nbcnews.com/think/opinion/u ... cna1147426
svjezi_ustipak

#10970 Re: Migranti u BiH

Post by svjezi_ustipak »

Naslovnica wrote: 05/03/2020 08:20

Nije situacija baš tako jednostavna, da je Bogdo crno-bijela dobro bi bilo. Ali šta god da se napiše ti ionako vjerovatno nećeš uvažiti.
Bodkin

#10971 Re: Migranti u BiH

Post by Bodkin »

Sanjarko wrote: 05/03/2020 01:23
avetinja wrote: 04/03/2020 23:07 Zašto se migranti ne zapute u Hong Kong, Katar, Japan, Singapur, UAE? Onome iz Bangladeša Singapur pod nosom u odnosu na Francusku, ali on opet hoće ovamo.
Sve te drzave imaju milione migranata ili su imale milione migranata. Cak je Japan imao Koreance kao migrante prije nekad u historiji. Prije II svjetskog rata. Kako znam. Ima i sad. Tokijo ima skoro milion stranaca ako sam dobro shvatio. Emirati ti imaju oko 9-12 miliona migranata a samo oko 2 miliona domicilnog stanovnistva itd.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_s ... population

Samo nije azuriran clanak. Bajati podatci.
Pored kruske i avione. Emirati nemaju ilegalne migrante. Imaju zapadnu i istocnu visoko strucnu radnu snagu i uvoznu nisku iz bangladesa, sri lanke ili afrike. Nisu presli granicu kao ovi i nemaju skoro nikakva prava. Tretiraju ih kao robove za sitnis. Nemaju naravno pravo na stanove, socijale, penzije ili drzavljanstvo
Tokio ipet ima strance koji su legalno dosli i uglavnom su visoko strucna snaga, a oni se tamo tesko uklapaju zbog lokalne kulture. Cuj milion na 30 miliona stanovnika

Najvise izbjeglica/migranata je primila evropa. Iza njih, turska i liban. Samo da evropa nije primila toliki broj, ne bi ni turska/liban/jordan morali jer ne bi dolazili migranti iz pakistana ili bangladesa
Naslovnica

#10972 Re: Migranti u BiH

Post by Naslovnica »

sadie_forever wrote: 05/03/2020 08:36
i meni je ovaj forum zabrinuo,,rekoh gori smo od bilo kakvih desnicara Evrope,medjutim kako mi javljaju brat i snaha iz BIH to nije tako,ljudi su opcenito fini.dakle kao i uvijek ovaj forum nije odraz stanja
Recimo u Bihacu narod obicni skupio novac da naprave nisan jednom mladicu koji je zivot izgubio :( neko dodje sprda se s njima a zaboravlja da smo i mi isli ovako do nedavno a rat nam stao ima 30 godina i opet odlazimo na razne nacine--.moze njemac da kaze hebem vas ja ostajte u svojim mjestima i trazite poslove :-) :lol: ko sto i kazu jer obicni ljudi ne znaju da je ovo sve od vlade smisljeno,i nas dolazak, a i dolazak migranata
Ja idem legalno, učim jezik, nađem poslodavca, čekam u redu ispred ambasade, dobijem potrebnu papirologiju i tutanj.
Ne plaćam švercerima da me ilegalno prebacuju preko granica, bez dokumenata. Ne idem na silu i ilegalno. Ne kažem "otvorite granice".
Porediti nas 90-tih godina i klanja, i nekog nepismenog uhljupa iz Bangladeša koji ne zna ni kako se zove jer nema nikakav identifikacioni dokument, je, u najmanju ruku, degutantno.
sadie_forever

#10973 Re: Migranti u BiH

Post by sadie_forever »

Naslovnica wrote: 05/03/2020 08:45
sadie_forever wrote: 05/03/2020 08:36
Ja idem legalno, učim jezik, nađem poslodavca, čekam u redu ispred ambasade, dobijem potrebnu papirologiju i tutanj.
Ne plaćam švercerima da me ilegalno prebacuju preko granica, bez dokumenata. Ne idem na silu i ilegalno. Ne kažem "otvorite granice".
Porediti nas 90-tih godina i klanja, i nekog nepismenog uhljupa iz Bangladeša koji ne zna ni kako se zove jer nema nikakav identifikacioni dokument, je, u najmanju ruku, degutantno.
Ne poredim 90e ali poredim 2004-e

dalje nije obicno njemcu bitno to u njegovoj glavi ti mu krades posao i ne zeli ni tebe tu(ne zna on da to vladi treba,kao i ovi migranti,sve je smisljena igra nista se ne desava slucajno trust me)
Bodkin

#10974 Re: Migranti u BiH

Post by Bodkin »

Znaci njemcu nije bitno ko dolazi jer ce avakako mrziti doslje pa je zato ok da mu udje 3 mil ljudi bez provjere. Koji si ti trol neinteligentni
sadie_forever

#10975 Re: Migranti u BiH

Post by sadie_forever »

Bodkin wrote: 05/03/2020 08:51 Znaci njemcu nije bitno ko dolazi jer ce avakako mrziti doslje pa je zato ok da mu udje 3 mil ljudi bez provjere. Koji si ti trol neinteligentni
hajde ti kad si inteligentan skontaj ponovo sta sam htjela napisat,odoh sada :thumbup: :kiss:
Locked