Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Prpa.ba

#4501 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Banksy wrote: 30/01/2020 09:36 Da, produžiti momentum stalnim podgrijavanjem, pa dokle se dobaci, što dalje u proljeće...
A onda pametno i složno u lokalne.
Niksiceva slika sa okupljenom i nasmijanom vrhuskom Cetvorke je dobar pokazatelj trenutnog stanja. Stvarno su se uhodali kao jedna ekipa sa sarolikim ideoloskim stavovima, i to se prenosi i na nize nivoe unutar stranaka gdje se intenzivira druzenje i saradnja. Nadam se da ce se tako i nastaviti. Nasmijani, mladi ljudi koji se nisu iskompromitovali tokom godinu dana vladavine na uzarenim stolicama su nesto sto prvi put vidimo i budi nadu.
Banksy wrote: 30/01/2020 09:36 Očwkuje li se neka?
Moje licno misljenje je da nema nista posebno, da je bilo, vec bi to izletilo u SDA medijima. SDA inace mudro koristi svoje medijske i operativne resurse za pravljenje "ladica". Ipak, kifla im je svojim medijskim istupima stvorio mnogo ostrascene ekipe kojoj bi se bilo tesko suzdrzati da ne izbaci zucnu ekskluzivu, bez obzira na naredenja sa vrha da ide u ladicu.

Mozda probaju stagod iskontruisati, ali problem je opet sto su ovi sve ionako objavljivali. Vrhunac ekskluzive su bila poneka imenovanja koja nisu okacili na fb stranicu. :lol:
invincible1921

#4502 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by invincible1921 »

_Reds_ wrote: 30/01/2020 09:15 Sve je moguce, samo SDP 5, nema sanse.
Mislim da su i 4 nesigurna jer sad im je jedno dodatno donio Damir sam na racun svoje popularnosti..

Da iskorstim priliku da pohvalim jos jednom dinu :thumbup: sve udara nogom i glavu i pita hoces jos?
emmir1

#4503 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by emmir1 »

Prpa.ba wrote: 30/01/2020 09:10 Rezultati cijele situacije se vec polako naziru, posebno ko je upuceniji na lokalnom nivou.

I prije petka 13. "Sandzacko-gradjanske" opcije SBB i BPS su poceli gubiti kadrove i clanstvo prema NiP-u, a sada je taj proces omasovljen i ubrzan. Zajedno su te dvije politicke opcije u periodu 2016-2018 imale oko 25 hiljada glasova na teritoriji KS, da su danas izbori ne vjerujem da bi presli 13 do 15 hiljada glasova, sto mnogo bolje odgovara i strukturi njihovih uhljebljenih kadrova. Posto BPS da predje izborne pragove postaje nemoguce, SBB moze racunati na ulogu stranke srednje velicine medju malim strankama. Prevedeno u Skupstinu KS, 1 ruka sigurno, 2 ruke vrlo vjerovatno, 3 izrazito malo vjerovatno. U odnosu na sadasnje 4.

Sto se tice DF-a, oni su na teritoriji KS vec propali u periodu 2014-2018 i prepolovili se. Ostalo je tu dovoljno lokalno poznatih imena interesno vezanih uz SDA, i oni se nece dalje odljevati prema Cetvorci. Tek manji dio glasaca koji je glasao zbog ideje a ne zbog ljudi ce otici prema Cetvorci. 2018. se radilo o nekih 13 hiljada glasova, a na iducim izborima ce to biti otprilike isto, iako je sam DF na nivou 8 do 10. SDA ovdje igra pametno i uz DF ce ubrzano vezati Lagumdzije, Lazovice i kompletnu Dzaferovicevu ljevicu, koja ce nabrati dovoljno da DF tj. SPID ili kako ih vec Dzaferovic zove ostane tu gdje jeste. Dakle opet, jedna ruka sigurno, dvije vrlo vjerovatno, tri mozda.

SDA ce imati opciju sahranjivanja BOSS-a kako bi zadrzali ili poboljsali svoj rezultat, ali to je i dalje gdje jeste, oko 50.000 glasova u KS.

SDP i NS ce izvuci dio svojih apstinenata nazad na izbore, a NiP ima sansu da dodje do nivoa SDA. Pogurani sa oko 10.000 glasova koji im dolaze iz sandzacko-gradjanskih krugova, moraju mobilizirati centristicke i desnicarske apstinente po vangradskim opcinama.

Realisticna procjena Skupstine KS u iducem mandatu bi onda bila sljedeca:
SDA 10
NiP 8
NS 6
SDP 5
SBB 3
SPID 2
NBL 1

Nemojte ocekivati plebiscitarnu podrsku za Cetvorku. Dosta ima vremena do izbora, kompletna drama ce se poceti zaboravljati, i ovo je njihov maksimum u ovom trenutku koji je jos i najbolji za njih. 19 do 20 ruku za jedva stabilnu vecinu uz izuzetno jaku opoziciju.

Predstoji puno, puno posla. I da iz ladica ne izleti bilo kakva konkretna afera.

Nema šanse da SDA uzme više od NiP.

Ne znam šta se može dešavat i šta mogu Dini da smjeste.

No Dino mi se čini da potpuno vlada situacijom, da ima kontrolu, da nema oraha u dzepovima.

Tvrdim da narod nikada nije želio promjenu i da nikada do sada nije imao nadu da neko može da sruši SDA.

U mom okruženju potpuno apolitični ljudi koji nikada nisu izašli na izbore, sada jedva čekaju izbore da Dini daju glas.

Mislim da će NIP brutalno da dobije.

Isto kao što SDA može da spakuje neke afere Dini

Računaj na to da i on ima keca u rukavu, da je bio u središtu i da zna mnogo toga čega se oni boje.

Stoga očekujem pred izbore da krene sa teškim frontalnim napadima.
Kikibombona

#4504 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

The 51st State wrote: 29/01/2020 21:16 kod zukorlica je vise sandzakofobija razlog antipatije nego neka njegova konkretna prica, ko ga je jednom sluso mogo je zakljuciti da se rsdi o izrazito pametnoj osobi.
Zukorlic govori stvari koje su mnogim Srbima teske za slusati. I uprkos tome, procitaj komentare Srba ispod videa. :idea: :idea: :idea: :idea:

https://m.youtube.com/watch?v=DtHMm0FxfTg&t=9s

O cemu se ovdje radi, zasto Srbi, OBICAN NAROD, pozitivno reaguju na Zukorlica????

Rekao bih, iz nekoliko razloga. Zukorlic plijeni izvrsnim retorickim sposobnostima i inteligencijom. To je prvi momenat koji ostavi utisak na slusaoca. Druga stvar, kljucna za konacni sud, je ta sto Zukorlic ne pokazuje elemente hinjaluka i pakosti, ne pokazuje zlu namjeru. I ljudi to osjete, ukazuju postovanje cak i kada se ne slazu sa njim.

...

Naravno, SDA glave ce sve ovo protumaciti na pogresan nacin, zakljuciti da je Zukorlic placenik srpskih sluzbi i slicno. Tipicno za njihA.
Kikibombona

#4505 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

tvojkomsija wrote: 29/01/2020 21:26
cyprus wrote: 29/01/2020 21:20 Mislim da se Dino ovim danas (ako već nije ranije) cementirao kao važna figura za narednu deceniju-dvije u domaćoj politici... Ako je moguće satrat SDA do kraja - to može samo on... Samo u tom slučaju ne znam šta bi se dobilo - tona žohara bi se samo prelila kod njega...

Međutim, nadam se da značajan dio lijevo-liberalnog glasačkog tijela neće poletiti da mu da glas... To bi mu dao apsolutnu moć, a nisam baš siguran da bih ga htio vidjeti u tom izdanju... NS i konsolidovani SDP su se pokazali u ovom svemu kako sasvim pouzdane opcije, i mislim da nema nikakvog razloga da se razmišlja o tome da li dati glas možda eto i Dini... Kao koalicioni partner je super, ali sa apsolutnom vlašću - neka hvala...
Dino će nekad (za 3-4 ili više god) uzet značajne glasove u Zenici, Bihaću, Tuzli i ostalim mjestima, a NS će ostat ograničena na KS. Ja sam u to ubijeđen, iako sam glasao za NS i namjeravam opet. To je po meni glavna razlika između ove dvije stranke. SDP naravno ne treba ubacivat u tu priču jer imaju dosta jaču infrastrukturu, i poznatiji su.
NS je liberalna stranka i njihov limit u ovakvom drustvu je 100 000 glasova. Mislim da je za BiH izuzetno vazno da ima liberalnu i multietnicnu stranku. Nasa stranka je svjetonazorski na nivou liberalnih stranaka iz Skandinavije, u nasem slucaju ispred vremena. Dobro je da postoje i u domenu moci ubrzavaju drustveni napredak.

Novinarka na N1 pita Edina Fortu kako komentarise cinjenicu da ce novi mandatar biti Hrvat. Njegov jednostavan odgovor je mene odusevio, pokazao je koliko je Forto ispred vremena u kojem zivimo. Rekao je: za stranku iz koje dolazim nije vazno koje si nacionalisti vec kako radis. I kraj price, ENDE. Nema potrebe na tako jednostavnu stvar trositi dodatno vrijeme.

S druge strane, Zeljko Komsic milion puta ponavlja Nenadica Hrvata i nekakav sistem vrijednosti. Time vrijedja Hrvate i Bosnjake, sve gradjane Sarajeva. Zasto je Nenadic sistem vrijednosti? Na isto pitanje bi Bakir rekao kako su se Hrvati sa nama borili, kako moraju imati vazne funkcije. Slicno bi rekao Radoncic i drugi. A niko ne bi komentarisao ono kljucno: sta taj covjek moze uraditi za gradjane Sarajeva. To se druze zove zaostalost i primitivizam. Ne mozemo nikad naprijed sa takvim razmisljanjem. Ako je najveci kvalitet Nenadica to sto je Hrvat, onda stvarno...

...

SDP ima ogromnu potencijalnu bazu. Ako bi promijenili kurs, na celo stranke doveli malo agilnije i sposobnije ljude, mogli bi pretendirati na 300 000 glasova. Mogli bi preuzeti primat. E zamisli samo da je Konakovic u SDP-eu, da ga pogura stranacka infrastruktura, uz njegovu agilnost i energiju...

...

Nece ni NiP-u biti lako siriti se u Zenici, Tuzli ili Mostaru. Nece biti lako u Kaknju, Travniku, Kalesiji i drugim gradovima. Potrebni su jaki ljudi na lokalu. Nije to tako lako postici. Treba vremena. U Sarajevu je jak. U Zenici uziva simpatije koliko mogu primjetiti, ali ce ogromna vecina glasati za Kasumovicevu lisu. Ovdje je Kasumovic 1 000 puta popularniji od Konakovica. Valjda razumijes poentu.
_Reds_

#4506 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _Reds_ »

invincible1921 wrote: 30/01/2020 11:01
Mislim da su i 4 nesigurna jer sad im je jedno dodatno donio Damir sam na racun svoje popularnosti..

Da iskorstim priliku da pohvalim jos jednom dinu :thumbup: sve udara nogom i glavu i pita hoces jos?
I ja mislim da im je 3 plafon, ali eto. SDP i NS imaju slicnu bazu, i ako bude jacanja NS, to je pad SDP-a.

Koliko god je neko sit SDA, ljudi su prični siti i SDP-a, i ne vjeruju im. Nekada je dio ljudi glasao za SDP, samo sto je bio protiv SDA, sada tu ima kvalitetnijih opcija, i ti svi glasovi ce otici ili NIP ili NS. Zato kažem, njima je 3 kapacitet.
putokaz1

#4507 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by putokaz1 »

Na tragu smo rezultata 22,polako prvo predvidjeti Oktobar,ko ce profitirat
itekako

#4508 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by itekako »

Kikibombona wrote:

Naravno, SDA glave ce sve ovo protumaciti na pogresan nacin, zakljuciti da je Zukorlic placenik srpskih sluzbi i slicno. Tipicno za njihA.
ne znam sjecas li ona tri bijela BMW djipa na cijim sofersajbama je pisalo muftija!?
takvo predstavljanje ne rade ljudi postenih i casnih namjera...

sto se mene tice, taj slatkorjecivac i borac za Bosnjake je kukavicije jaje koje dolazi iz beogradske kuhinje.

Image
Kikibombona

#4509 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

itekako wrote: 30/01/2020 12:36
Kikibombona wrote:

ne znam sjecas li ona tri bijela BMW djipa na cijim sofersajbama je pisalo muftija!?

sto se mene tice, taj slatkorjecivac i borac za Bosnjake je kukavicije jaje koje dolazi iz beogradske kuhinje.

Image
Ovo su automobili jedne beogradske zastitarske agencije koju je angazovala IZ.

Nije bas lijepo, ali sta jeste lijepo u strukturama vjerskih zajednica?

Poenta je sljedeca: da je Zukorlic pro-SDA bio bi bosnjacki vitez, bosnjacka inteligencija, bosnjacki duhovni lider, gazija koji vodi odsudnu bitku duboko unutar neprijateljskog teritorija.

...

Posto nije SDA, sta preostaje...? Izdajnik.
itekako

#4510 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by itekako »

Kikibombona wrote: 30/01/2020 12:42
Kikibombona wrote:

Image
Ovo su automobili jedne beogradske zastitarske agencije koju je angazovala IZ.

Nije bas lijepo, ali sta jeste lijepo u strukturama vjerskih zajednica?

Poenta je sljedeca: da je Zukorlic pro-SDA bio bi bosnjacki vitez, bosnjacka inteligencija, bosnjacki duhovni lider, gazija koji vodi odsudnu bitku duboko unutar neprijateljskog teritorija.

...

Posto nije SDA, sta preostaje...? Izdajnik.
necu tvrditi da nisi upravu... ipak,
poucen iskustvom te spoznajom o snazi i umijecu beogradske kuhinje a na osnovu okolnosti i vremenu kada je Zukorlic isplivao na povrsinu zadrzavam pravo da mu ne vjerujem, uz napomenu, da na cijelu stvar gledam kao neko ko ne pripada bosnjackom korpusu niti glasa za SDA.
Opetja033

#4511 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Opetja033 »

_Reds_ wrote: 30/01/2020 12:07

I ja mislim da im je 3 plafon, ali eto. SDP i NS imaju slicnu bazu, i ako bude jacanja NS, to je pad SDP-a.

Koliko god je neko sit SDA, ljudi su prični siti i SDP-a, i ne vjeruju im. Nekada je dio ljudi glasao za SDP, samo sto je bio protiv SDA, sada tu ima kvalitetnijih opcija, i ti svi glasovi ce otici ili NIP ili NS. Zato kažem, njima je 3 kapacitet.
Mislim da SDP vec moze poceti slaviti izbornu pobjedu 2022. godine obzirom da je ovaj vrli analiticar par dana pred izbore 2018. godine predviđao totalni potop NiP-a i kraj politicke karijere Dine Konakovica.
Opetja033

#4512 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:

Image
Automobili beogradske zastitarske agencije kojima nije bilo bas svejedno da se 11.07., na dan i godisnjicu obiljezavanja genocida, u Srebrenici i Potocarima pojave sa beogradskim tablicama.
denis.istok

#4513 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by denis.istok »

Opetja033 wrote: 30/01/2020 14:28
Kikibombona wrote:

Image
Automobili beogradske zastitarske agencije kojima nije bilo bas svejedno da se 11.07., na dan i godisnjicu obiljezavanja genocida, u Srebrenici i Potocarima pojave sa beogradskim tablicama.
Cuuj zastitarske? Jel to Muftijina agencija ili :D

https://sandzakhaber.net/2013/04/vozni- ... zukorlica/

Mufty in Da Haus
_Reds_

#4514 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _Reds_ »

Opetja033 wrote: 30/01/2020 14:25 Mislim da SDP vec moze poceti slaviti izbornu pobjedu 2022. godine obzirom da je ovaj vrli analiticar par dana pred izbore 2018. godine predviđao totalni potop NiP-a i kraj politicke karijere Dine Konakovica.
Ali ga lupaš, potop NIPa koji na izbore ni izlazio do tada nije.

Ja jesam predviđao manje zatupnika i NIPu i SDA prije samih izbora. Ali nikak poptop i gluposti koje ti pišeš. Čak šta više mislio sam da će SDP imati više od onih 4. Za tri godine se svašta može desiti. Samo SDP 5 ne može imati.
bunk

#4515 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bunk »

Sdp ce u oktobru grohnut kao nikad. A za ostale nemam pojma.
Polazna tacka " samo necu sa sda" mi zvoni na pogresku ali ko zna ima 8 i po mjeseci..
itekako

#4516 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by itekako »

Kikibombona wrote:

Image
nije li pomalo sumnjivo da Zukorlic pored toliko ozbiljnih momaka i zastitarskih agencija od Sandzaka do Bosne za dolazak u Srebrenicu angazuje beogradsku zasatitarsku agenciju da ga cuva?
drug_profi

#4517 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

bunk wrote: 30/01/2020 15:54 Sdp ce u oktobru grohnut kao nikad. A za ostale nemam pojma.
Polazna tacka " samo necu sa sda" mi zvoni na pogresku ali ko zna ima 8 i po mjeseci..
:lol:
Pa onaj ko hoce sa SDA, moze birat SDA. :lol:
Ja se sad pitam jel ti stvarno trolas ili si prirodno nadaren za ove budalastine koje ispaljujes.
Bio sam siguran da si trol.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#4518 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

Kikibombona wrote:

Image
U novom pazaru ne postoje zastitarske agencije?
madner

#4519 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by madner »

Opetja033 wrote: 30/01/2020 14:25
_Reds_ wrote: 30/01/2020 12:07

Mislim da SDP vec moze poceti slaviti izbornu pobjedu 2022. godine obzirom da je ovaj vrli analiticar par dana pred izbore 2018. godine predviđao totalni potop NiP-a i kraj politicke karijere Dine Konakovica.
Nikako da shvate sta znaci BH blok.

Ovi jeftini pokusaji da se SDP opet okrene sa SDA su smjesni. Pa glavni razlog zasto ljudi nisu glasali za SDP jeste strah da ce im prodati glasove opet SDA.
A_A_AKCIJA

#4521 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

A da otvorite temu o Zukorliću?

Prestanite jahati na valovima gluposti. Zukorlić ima veze sa NiP i Konakovićem kao i svaki drugi član organizacije koja je dobila novac od Predsjednika Skupštine KS. Takvih organizacija je jako puno, a vi se svezali Zukorlića.

Btw ANUBIH je dobila 15ak puta više novca, pa se ne satirete da ih povežete sa NiP ili Konakovićem. Što li...?

Nevjerojatno je koliko nema dokaza ili materijala za blaćenje, da se moraju poduzimati ovakve akrobacije.
Opetja033

#4522 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Opetja033 »

madner wrote: 30/01/2020 16:13

Ovi jeftini pokusaji da se SDP opet okrene sa SDA su smjesni. Pa glavni razlog zasto ljudi nisu glasali za SDP jeste strah da ce im prodati glasove opet SDA.
Meni nije jasno na cemu se zasniva spin da je SDP najslabija karika cetvorke u kontekstu kadrova na ministarskim mjestima.
Radili su podjednako kao i ostali ministri s tim da je Garibija općenito bio među najboljim ministrima ove vlade.
SDP moze samo profitirati 20 i 22 zbog politike zadnjih godinu i nešto te nestanka DF-a.
sandoz11

#4523 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sandoz11 »

:D :D
Banksy

#4524 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

Opetja033 wrote: 30/01/2020 17:58
madner wrote: 30/01/2020 16:13

Meni nije jasno na cemu se zasniva spin da je SDP najslabija karika cetvorke u kontekstu kadrova na ministarskim mjestima.
Radili su podjednako kao i ostali ministri s tim da je Garibija općenito bio među najboljim ministrima ove vlade.
SDP moze samo profitirati 20 i 22 zbog politike zadnjih godinu i nešto te nestanka DF-a.
Može ako dobro podeblja kadrove, iskreira novi koncept i ideje, i na koncu, uloži puno u marketing. Ne učine li to, NS uzima njihove glasove apstinenata i mladih. Penzići neće pobjeći, štagod da se desi.
HomeSweetHome

#4525 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by HomeSweetHome »

A_A_AKCIJA wrote: 30/01/2020 17:37 A da otvorite temu o Zukorliću?

Prestanite jahati na valovima gluposti. Zukorlić ima veze sa NiP i Konakovićem kao i svaki drugi član organizacije koja je dobila novac od Predsjednika Skupštine KS. Takvih organizacija je jako puno, a vi se svezali Zukorlića.

Btw ANUBIH je dobila 15ak puta više novca, pa se ne satirete da ih povežete sa NiP ili Konakovićem. Što li...?

Nevjerojatno je koliko nema dokaza ili materijala za blaćenje, da se moraju poduzimati ovakve akrobacije.
Boga ti halali ako sam te sta uvrijedila 🙂
Postavljam pitanje o Zukorlicu na ovoj temi upravo zato sto me ne zanima Zukorlic licno da bih otvarala temu o njemu, nego me zanima njegova relacija s NiP-om, odnosno Kiflom.
Posto mu se spocitava ova veza i njom se pokusava diskreditovati, smatram da je u interesu NiP- a i Konakovica samog da se demaskira nepostojanje ove veze. Rezanje na samo pitanje na tu temu im skodi i ostavlja prostor da se konstrukcije nastave redati.
S druge strane, meni licno je bitno da budem apsolutno ubijedjena da ova veza ne postoji, ako je Zukorlic mutan lik, ili da Zukorlic nije mutan lik ako ta veza postoji.
Sklona sam da propitujem stvari, i dok pruzam podrsku ovoj stranci unutar ove koalicije i Kifli licno, paralelno ispitujem sve eventualne "nevaljalosti". Ne vidim nista sporno ni u tome, a ni u mom postu.
Post Reply