Ja mislim da ce se NS u buducnosti okrenuti glasovima hrvata plus KS,sto je meni ok,da se kradeze izbaci, plus NiP,NBL i SDP i imas odvrha do dna sve. Samo pamet u glavu,pamtiti i glasati.tvojkomsija wrote: ↑29/01/2020 21:26Dino će nekad (za 3-4 ili više god) uzet značajne glasove u Zenici, Bihaću, Tuzli i ostalim mjestima, a NS će ostat ograničena na KS. Ja sam u to ubijeđen, iako sam glasao za NS i namjeravam opet. To je po meni glavna razlika između ove dvije stranke. SDP naravno ne treba ubacivat u tu priču jer imaju dosta jaču infrastrukturu, i poznatiji su.cyprus wrote: ↑29/01/2020 21:20 Mislim da se Dino ovim danas (ako već nije ranije) cementirao kao važna figura za narednu deceniju-dvije u domaćoj politici... Ako je moguće satrat SDA do kraja - to može samo on... Samo u tom slučaju ne znam šta bi se dobilo - tona žohara bi se samo prelila kod njega...
Međutim, nadam se da značajan dio lijevo-liberalnog glasačkog tijela neće poletiti da mu da glas... To bi mu dao apsolutnu moć, a nisam baš siguran da bih ga htio vidjeti u tom izdanju... NS i konsolidovani SDP su se pokazali u ovom svemu kako sasvim pouzdane opcije, i mislim da nema nikakvog razloga da se razmišlja o tome da li dati glas možda eto i Dini... Kao koalicioni partner je super, ali sa apsolutnom vlašću - neka hvala...
Narod i Pravda (Konakovic)
- moon_walker_90
#4476 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
-
last mohicans
#4477 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Stvarno kepec postaje jadan i mizeran u svojim pamfletima.
https://avaz.ba/vijesti/bih/545465/zuki ... konakovica
Čuj naslova demolirao ga Zukić. Da nisam gledao, ne bih vjerovao svojim očima.
-
zippoo87
#4478 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
ja sam u i oko stranke 10 godina i nikada nisam osjetio ni dozivio taj neki elitizam koji mnogi cesto spominju ...ne znam u cemo tacno se vama ogleda taj elitizam i gdje ga vi neki vidite ?tvojkomsija wrote: ↑29/01/2020 21:53 Da, to stoji naravno, dosta je veći bazen iz kojeg Dino može zagrabit u odnosu na NS.
Mislim da ljude od NS najviše odbija elitizam. Kada bi stavili Mirsada Camdzica za predsjednika stranke to bi im dosta pomoglo, uvjeren sam.
Tesko je trazit prvenstveno glasove od Bosnjaka, a u vrhu partije zanemarivat iste te Bosnjake. To ni u Njemackoj ne bi islo, a kamo li ovdje.
volio bih da mi to neko malo objasni...
mozda je nekima elitizam to sto su u NSu vecinom obrazovaniji i kulturniji ljudi,koji zive od svog rada i nisu ovisni od tendera i stranke a svidja im se gradjanska i liberalna ideja i jednaka prava za sve gradjane na cijelom teritoriju BiH
ako mozes ti malo da to pojasnis,iz svog ugla
- moon_walker_90
#4479 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne treba share-ovati linkove sa avaza i nabijati im klikove. Propali su kao kauč svakako.last mohicans wrote: ↑29/01/2020 22:22 Stvarno kepec postaje jadan i mizeran u svojim pamfletima.
-
zippoo87
#4480 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
hahaha koji moronlast mohicans wrote: ↑29/01/2020 22:22 Stvarno kepec postaje jadan i mizeran u svojim pamfletima.
i ja evo odgledao intervju...normalno sve bilo,po meni i pomalo dosadno,jer se evo mjesec i vise kod novinara vrte jedna te ista pitanja i Konakovic je na njih do sada odgovorio barem 10 puta...i njemu je dosadilo ponavljati
- Teletubbies
#4481 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
informer je za avaz tolstojeva zbirka najboljih djela
- RunnerX
#4482 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kakav govor Konakovića, auuu. 
-
putokaz1
#4483 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Informer je obicni ološ reče kyle scot
-
stranacc
#4484 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ovaj Sebiju sanja....
Malo je ovo i bolesno postalo...

Malo je ovo i bolesno postalo...
-
mali_balon
- Styling
-
slavemaster
#4487 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
kako to da izvedu molim te?undefined007 wrote: ↑29/01/2020 21:20Vjerovatno u skorijoj budućnosti (6-10 godina) ili na čelu SM ili u Predsjedništvu.The 51st State wrote: ↑29/01/2020 20:58 kifla lud ko struja, ne jebe zivu silu. konacno politicar iz reda bosnjaka da ima odredjeni integritet i sposobnost.
Zanimljiv razgovor na N1.
Mislim da će mu se u budućnosti pridružiti Efendić dok SDA bude slabila.
-
The 51st State
#4488 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
sinoc zaboravih napisati i pohvaliti, svaka mu cast za camila durakovica i angazman nakon sto ga je sda ostavila na ulici, drzavnicko ponasanje.
-
Milenkov buraz
#4489 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mene je nervirao Zukić sa onim ponavljanjem pitanja oko 600.000KM. Konaković mu odgovori da imaju odluke vlade i da se zna kome i kako je otišlo ali ovaj k'o papapgaj 600 pa 600. Nemam neko posebno mišljenje o Zukorliću, nit mi miriše nit smrdi, ali ko ga je slušao slagao se sa njim ili ne čovjek nije glup ni lud. Ako je ko gledao njegov interviju sa Šešeljem treba pogledati i vidjeti kako se brani svoj stav ali i krmka drži na uzici i na distanci.scarface32 wrote: ↑29/01/2020 21:06Pogledaj par intervjua Zukorlica za srbijanske medije.Pametnijeg covjeka ja odavno nisam slusao. Ako je kifli uzor zukorlic ja ga podrzavamHomeSweetHome wrote: ↑29/01/2020 21:04 Dobar je bio kod Zukica, sve se slazem osim oko ovog Zukorlica. Ta prica mi ne smeka i gotovo.
- Banksy
#4490 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dobar je bio sinoć, odličan...
- Styling
#4491 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Efendic i Campara vec kuju plan kako da se rijese Sebije. to je taj raskol u kantonalnom odboru SDA o kojem Dino govori. Ima Bakir ozbiljnih problema sa ljudima is stranke zbog hanume mu u njega.slavemaster wrote: ↑30/01/2020 08:06kako to da izvedu molim te?undefined007 wrote: ↑29/01/2020 21:20Vjerovatno u skorijoj budućnosti (6-10 godina) ili na čelu SM ili u Predsjedništvu.The 51st State wrote: ↑29/01/2020 20:58 kifla lud ko struja, ne jebe zivu silu. konacno politicar iz reda bosnjaka da ima odredjeni integritet i sposobnost.
Zanimljiv razgovor na N1.
Mislim da će mu se u budućnosti pridružiti Efendić dok SDA bude slabila.
- Styling
#4492 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
I za najbolju studenticu pravaThe 51st State wrote: ↑30/01/2020 08:15 sinoc zaboravih napisati i pohvaliti, svaka mu cast za camila durakovica i angazman nakon sto ga je sda ostavila na ulici, drzavnicko ponasanje.
- Prpa.ba
#4493 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Rezultati cijele situacije se vec polako naziru, posebno ko je upuceniji na lokalnom nivou.
I prije petka 13. "Sandzacko-gradjanske" opcije SBB i BPS su poceli gubiti kadrove i clanstvo prema NiP-u, a sada je taj proces omasovljen i ubrzan. Zajedno su te dvije politicke opcije u periodu 2016-2018 imale oko 25 hiljada glasova na teritoriji KS, da su danas izbori ne vjerujem da bi presli 13 do 15 hiljada glasova, sto mnogo bolje odgovara i strukturi njihovih uhljebljenih kadrova. Posto BPS da predje izborne pragove postaje nemoguce, SBB moze racunati na ulogu stranke srednje velicine medju malim strankama. Prevedeno u Skupstinu KS, 1 ruka sigurno, 2 ruke vrlo vjerovatno, 3 izrazito malo vjerovatno. U odnosu na sadasnje 4.
Sto se tice DF-a, oni su na teritoriji KS vec propali u periodu 2014-2018 i prepolovili se. Ostalo je tu dovoljno lokalno poznatih imena interesno vezanih uz SDA, i oni se nece dalje odljevati prema Cetvorci. Tek manji dio glasaca koji je glasao zbog ideje a ne zbog ljudi ce otici prema Cetvorci. 2018. se radilo o nekih 13 hiljada glasova, a na iducim izborima ce to biti otprilike isto, iako je sam DF na nivou 8 do 10. SDA ovdje igra pametno i uz DF ce ubrzano vezati Lagumdzije, Lazovice i kompletnu Dzaferovicevu ljevicu, koja ce nabrati dovoljno da DF tj. SPID ili kako ih vec Dzaferovic zove ostane tu gdje jeste. Dakle opet, jedna ruka sigurno, dvije vrlo vjerovatno, tri mozda.
SDA ce imati opciju sahranjivanja BOSS-a kako bi zadrzali ili poboljsali svoj rezultat, ali to je i dalje gdje jeste, oko 50.000 glasova u KS.
SDP i NS ce izvuci dio svojih apstinenata nazad na izbore, a NiP ima sansu da dodje do nivoa SDA. Pogurani sa oko 10.000 glasova koji im dolaze iz sandzacko-gradjanskih krugova, moraju mobilizirati centristicke i desnicarske apstinente po vangradskim opcinama.
Realisticna procjena Skupstine KS u iducem mandatu bi onda bila sljedeca:
SDA 10
NiP 8
NS 6
SDP 5
SBB 3
SPID 2
NBL 1
Nemojte ocekivati plebiscitarnu podrsku za Cetvorku. Dosta ima vremena do izbora, kompletna drama ce se poceti zaboravljati, i ovo je njihov maksimum u ovom trenutku koji je jos i najbolji za njih. 19 do 20 ruku za jedva stabilnu vecinu uz izuzetno jaku opoziciju.
Predstoji puno, puno posla. I da iz ladica ne izleti bilo kakva konkretna afera.
I prije petka 13. "Sandzacko-gradjanske" opcije SBB i BPS su poceli gubiti kadrove i clanstvo prema NiP-u, a sada je taj proces omasovljen i ubrzan. Zajedno su te dvije politicke opcije u periodu 2016-2018 imale oko 25 hiljada glasova na teritoriji KS, da su danas izbori ne vjerujem da bi presli 13 do 15 hiljada glasova, sto mnogo bolje odgovara i strukturi njihovih uhljebljenih kadrova. Posto BPS da predje izborne pragove postaje nemoguce, SBB moze racunati na ulogu stranke srednje velicine medju malim strankama. Prevedeno u Skupstinu KS, 1 ruka sigurno, 2 ruke vrlo vjerovatno, 3 izrazito malo vjerovatno. U odnosu na sadasnje 4.
Sto se tice DF-a, oni su na teritoriji KS vec propali u periodu 2014-2018 i prepolovili se. Ostalo je tu dovoljno lokalno poznatih imena interesno vezanih uz SDA, i oni se nece dalje odljevati prema Cetvorci. Tek manji dio glasaca koji je glasao zbog ideje a ne zbog ljudi ce otici prema Cetvorci. 2018. se radilo o nekih 13 hiljada glasova, a na iducim izborima ce to biti otprilike isto, iako je sam DF na nivou 8 do 10. SDA ovdje igra pametno i uz DF ce ubrzano vezati Lagumdzije, Lazovice i kompletnu Dzaferovicevu ljevicu, koja ce nabrati dovoljno da DF tj. SPID ili kako ih vec Dzaferovic zove ostane tu gdje jeste. Dakle opet, jedna ruka sigurno, dvije vrlo vjerovatno, tri mozda.
SDA ce imati opciju sahranjivanja BOSS-a kako bi zadrzali ili poboljsali svoj rezultat, ali to je i dalje gdje jeste, oko 50.000 glasova u KS.
SDP i NS ce izvuci dio svojih apstinenata nazad na izbore, a NiP ima sansu da dodje do nivoa SDA. Pogurani sa oko 10.000 glasova koji im dolaze iz sandzacko-gradjanskih krugova, moraju mobilizirati centristicke i desnicarske apstinente po vangradskim opcinama.
Realisticna procjena Skupstine KS u iducem mandatu bi onda bila sljedeca:
SDA 10
NiP 8
NS 6
SDP 5
SBB 3
SPID 2
NBL 1
Nemojte ocekivati plebiscitarnu podrsku za Cetvorku. Dosta ima vremena do izbora, kompletna drama ce se poceti zaboravljati, i ovo je njihov maksimum u ovom trenutku koji je jos i najbolji za njih. 19 do 20 ruku za jedva stabilnu vecinu uz izuzetno jaku opoziciju.
Predstoji puno, puno posla. I da iz ladica ne izleti bilo kakva konkretna afera.
- _Reds_
#4494 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sve je moguce, samo SDP 5, nema sanse.
- HomeSweetHome
#4495 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
S tom zenom svi u zivotu imaju problem, od muza i kcerke, radnih kolega, podanika, pa do obicnog svijeta. Ne znam kako se zena ne zapita pa jbt je li nesto do mene?
Ne znam puno o Zukorlicu, znam da je jako pametan i nacitan, ali cini mi se vrlo opasan i mutan lik. Bas cu se narednih dana malo zadati da vise saznam.
Dini tako brzo radi mozak da se tacno prepoznaje kako mu misli naviru, kako bujica rijeci ceka iza zuba da pljusne, mislim da jednom sloju ljudi nije jednostavno da ga prate. Mozda bi trebao samo malo poraditi na tome, da smanji brzinu katapultiranja informacija i recenica kako bi ljudi imali priliku da procesuiraju prethodno izreceno.
Uz Efendica i Aljosu, koliko cujem, stoji i Zvizdic?
Ne znam puno o Zukorlicu, znam da je jako pametan i nacitan, ali cini mi se vrlo opasan i mutan lik. Bas cu se narednih dana malo zadati da vise saznam.
Dini tako brzo radi mozak da se tacno prepoznaje kako mu misli naviru, kako bujica rijeci ceka iza zuba da pljusne, mislim da jednom sloju ljudi nije jednostavno da ga prate. Mozda bi trebao samo malo poraditi na tome, da smanji brzinu katapultiranja informacija i recenica kako bi ljudi imali priliku da procesuiraju prethodno izreceno.
-
putokaz1
#4496 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ima logike ali ja mislim da SBB nemoze 3,a koalicija DF GS SD SPID nemoze do 2.Ako SBB i DF dozive sramotu u 4 gradske opcine u ojtobru nema njih ni 22e
- Styling
#4497 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ona je Zvizdica i kostala funkcije ministra vanjskih poslova i uvalila svoju penzionisanu drugaricu Biser(k)u.HomeSweetHome wrote: ↑30/01/2020 09:16 S tom zenom svi u zivotu imaju problem, od muza i kcerke, radnih kolega, podanika, pa do obicnog svijeta. Ne znam kako se zena ne zapita pa jbt je li nesto do mene?
- bunk
#4498 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kakve vi gluposti ovdje valjate..
- _Reds_
#4499 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Šta je sa Ćesirom? Hoće li i on kod Kifle 
Efendić ni sa njim se izboriti ne može. NG je vječito imao najgore kadrove, od Hubijara pa nadalje.
Efendić ni sa njim se izboriti ne može. NG je vječito imao najgore kadrove, od Hubijara pa nadalje.
- Banksy
#4500 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Da, produžiti momentum stalnim podgrijavanjem, pa dokle se dobaci, što dalje u proljeće...Prpa.ba wrote: ↑30/01/2020 09:10 Nemojte ocekivati plebiscitarnu podrsku za Cetvorku. Dosta ima vremena do izbora, kompletna drama ce se poceti zaboravljati, i ovo je njihov maksimum u ovom trenutku koji je jos i najbolji za njih. 19 do 20 ruku za jedva stabilnu vecinu uz izuzetno jaku opoziciju.
A onda pametno i složno u lokalne.
Očwkuje li se neka?