Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Locked
Bodkin

#2126 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Bodkin »

I u sveckoj isto zvizde himnama. Doduse ovi sa teme vjerovatno i zvizde. Drugacije srbina ne mogu ni vidjeti pa je to jedini nacin da pokazu “patriotizam”
General War

#2127 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by General War »

LBVIEW wrote: 28/01/2020 08:58
MarlboroGold wrote: 28/01/2020 07:18
Hank Paldum wrote: 27/01/2020 21:20

Je li to ista ona grupa Tuzlaka što je aplaudirala srbijanskoj himni?
Da. Sportski dogadjaj u kojem nacionalizam i mrznja nemaju sta traziti. Primjer svima u regionu da moze i treba puno bolje.

Srami se sa takvim idiotskim izjavama.
A jel'?
K'o ona delegacija mladih sto se, netom nakon povratka, ismijavala "Kapijji". :oops:
Mislis ona sto je isarala kapiju?
General War

#2128 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by General War »

CPT wrote: 28/01/2020 00:00
Dozer wrote: 27/01/2020 23:49
Hank Paldum wrote: 27/01/2020 23:33 Cilj Velike Srbije je bio da srpski narod iz svih republika vlada, kako je svaka ex-Yu republika bila naseljena srpskim stanovništvom računalo je se da se taj narod udruži i okrene protiv drugih naroda iz svojih republika kako bi se te republike etnički očistile. BiH je se sastojala od Hrvata ali su Bošnjaci bili brojniji tako da su oni bili glavni neprijatelji u toj republici i zato su krenule pjesme i priče o balijama i Turcima i gađala su semjesta sa bošnjačkom većinom. Politika velike srbije nikada nije nigdje smatrala neprijateljima građane nego narode u novonastalim državama jer je u svakoj bilo Srba građana i oni nisu bili neprijatelji.

Naravno mnogo Srba je se pridružilo ARBiH jer im je država bila na prvom mjestu a ne nacionalizam što je mnoge četnike iznenadilo, zato su krenuli nazivi poput Alijini Srbi i njima je bila država na prvom mjestu a ne etnije kao i mnogim Bošnjacima i Bosancima sa popisa ali to ne mijenja činjenicu definicije velike srbije i početka rata na Balkanu.
Ja mogu misliti da si me ošamario jer ti se ne sviđa moja košulja ali se tebi ne sviđaju moje cipele, znači ja mogu mijenjati košulje koliko hoću cipele će i dalje biti tu. Znači nije važno u šta žrtva vjeruje ako agresor ima drugačiju definiciju
A sta sam ja drugo rekao...?
Dakle, nije njima primarni cilj bio unistenje bilo koga, to je u veliko-ovo-i-ono nastojanjima uvijek sekundarni cilj. Primarni je zauzeti teritoriju, a sekundarni je stanovnistvo s te teritorije asimilirati i/ili etnicki ocistiti. To je tako kod svih osvajaca, od Huna, preko Rima, Vikinga, Osmanlija, ISIL-a, pa do ovog zadnjeg, tj. Srba (a dijelom i Hrvata).
Svo unistenje i ubijanje je tu zapravo usputno, i sluzi samo postizanju primarnog cilja, tj. zauzimanju teritorije radi pripajanja sebi.

A s obzirom na gornje cinjenice, mislim da se nikako ne moze pricati sveukupnom napadu jednog naroda na drugi. To je naprosto netacno i pogresno. Ne branim ja ovdje nikoga i nista, jer sve se zna ko je sta, kada i kako radio, ali upravo radi ljudi iz tog napadackog naroda, a koji su ipak ostali na drugoj strani i zajedno s ostalima branili svoje, generalizacija nije prihvatljiva.
Ono kad se filozofiranjem negiraju cak i sudske presude.... Genocid je po definiciji pokusaj unistenje jednog naroda (od strane drugog).

Unistenje Bosnjaka nije posljedica uzima teritorije vec dio uzimanja teritorija. Projekt je propao upravo zbog toga sto prednost dali unistavanju Bosnjaka i ne uzimanju teritorije. Svako intervencija Zapada je bila posljedica napada na Bosnjake in ne na uzimanje teritorije.

Da samo uzimanje nije bio *prioritet* svjedoce gradovi gdje su Bosnjaci unisteni iako to nije bilo potrebno (Banja Luka, Prijedor, Sanski Most, Kljuc, itd, itd). U okupiranim gradovima broj Bosnjaka je sistemsko ogranicen na 3% za koje se jos smatralo "sigurnim" i koji su se mogli koristiti za PR.
...dok iz tih mjesta su uputili " zamolbu" hrvatskom zivlju da privremeno napusti domove i organizovali prevoz i obestecenje :-) do trece zemlje.
Toliko ste fokusirani samo bosnjackim pitanjem da svu posljedicu rata ste kadri staviti pod noge ...ignorancija je gora od neznanja.
Point.

#2129 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Point. »

Dozer wrote: 28/01/2020 00:14
Point. wrote: 28/01/2020 00:11 Nisu ni Radovan, Biljana, Ratko, Dobrica, Milan Lukić, Momčilo, Nikola imali duge brade (osim kad je Radovan bio u fazi Dabića The Iscijeditelja) niti su nosali kokarde al da su bili i ostali četnici, jesu brate. I to veliki. Četnici su sinonim za zlo. Sa ili bez brade i kokarde.
Nikad oni za sebe to nisu tvrdili, da su cetnici. Ali da su zlocinci - jesu.
Kao sto vidimo, cetnici se dice svojim cetnistvom, pa ne vidim razlog da bilo ko od nabrojanih to krije za sebe, s obzirom da je to ocito nekakav ponos. Jedino je Bilja problematicna, radi brade, ali Haagu to nije smetalo :D

S druge strane, da znas kako je kcerka Nikole Poplasena dobra :D
Kažem ti, četnici su sinonim za zlo, ovi gore su zločinci i ljudsko zlo, što ih čini četnicima.
CPT

#2130 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

General War wrote: 28/01/2020 09:20...dok iz tih mjesta su uputili " zamolbu" hrvatskom zivlju da privremeno napusti domove i organizovali prevoz i obestecenje :-) do trece zemlje.
Toliko ste fokusirani samo bosnjackim pitanjem da svu posljedicu rata ste kadri staviti pod noge ...ignorancija je gora od neznanja.
U tim gradovima bilo je malo vrlo malo hrvatskog zivlja i oni su bili samo koletarala u obracunu sa "Turcima". Nije imalo nikakve veze sa drzavom ili Nacionalnim Bosanacima. Mozes slobodno provjeriti tekstove, proglase, zakone iz onog doba.
Dozer

#2131 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

hAZNADAR wrote: 28/01/2020 06:44
Dozer wrote: 28/01/2020 00:09 Jarane...UKCLJ ima fakat kvalitetnu Neurohirurgiju, ali i psihijatriju... Jesi fakat siguran da ti ne treba neka pomoc, makar u vidu kakvog savjetovanja... Odavno ti rekoh da nisi u vinklu, a sad sam u to 100% siguran.
Kako znas?
Imam raje koja tamo rade, pa eto...mozda vam obojici mogu srediti nesto... :D
CPT

#2132 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

Dozer wrote: 28/01/2020 09:32
hAZNADAR wrote: 28/01/2020 06:44
Dozer wrote: 28/01/2020 00:09 Jarane...UKCLJ ima fakat kvalitetnu Neurohirurgiju, ali i psihijatriju... Jesi fakat siguran da ti ne treba neka pomoc, makar u vidu kakvog savjetovanja... Odavno ti rekoh da nisi u vinklu, a sad sam u to 100% siguran.
Kako znas?
Imam raje koja tamo rade, pa eto...mozda vam obojici mogu srediti nesto... :D
To ti trazio 2. misljenje? :lol: ili ti je standardna prica sa "rajom"? :lol:
Maraschino

#2133 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Maraschino »

Dozer wrote: 27/01/2020 23:35 @Maraschino
Tacno.

Ali, ako cemo realno, svaka radikala i bez obzira na background i profil - ako dobije priliku, postaje zlocinacka. Nema tu nekih sustinskih razlika koje se ticu imena.
Dozeru jarane, prozivio si zadnji rat i svjedok si jednom uzasnom vremenu pa shodno tome vrijedi malo podsjecanje, nase budale, ekstremisti, zlocinci(ma ko bio) strijeljase ljude u parku(ne kazem neduzne ili krive) ali to nisu smjeli uraditi ''nasi ekstremisti''.
Zar trebam nabrajati sta su cetnicki ekstremisti radili od civila od Orasca(Bihac) do Kozluka i Sepka?
O tome se radi, svirepost i masovnost.
LBVIEW

#2134 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by LBVIEW »

General War wrote: 28/01/2020 09:09
LBVIEW wrote: 28/01/2020 08:58
MarlboroGold wrote: 28/01/2020 07:18
Da. Sportski dogadjaj u kojem nacionalizam i mrznja nemaju sta traziti. Primjer svima u regionu da moze i treba puno bolje.

Srami se sa takvim idiotskim izjavama.
A jel'?
K'o ona delegacija mladih sto se, netom nakon povratka, ismijavala "Kapijji". :oops:
Mislis ona sto je isarala kapiju?
Ne, nego ona sto se fino, nakon sto se vratila u Beges sprdala sa simbolikom "Kapije".
Sta onu budaliu iz Sarajeva ubacujes u ovu pricu, ustvari znam zasto. :-)
Last edited by LBVIEW on 28/01/2020 09:58, edited 1 time in total.
LBVIEW

#2135 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by LBVIEW »

Maraschino wrote: 28/01/2020 09:45
Tacno.

Ali, ako cemo realno, svaka radikala i bez obzira na background i profil - ako dobije priliku, postaje zlocinacka. Nema tu nekih sustinskih razlika koje se ticu imena.
Dozeru jarane, prozivio si zadnji rat i svjedok si jednom uzasnom vremenu pa shodno tome vrijedi malo podsjecanje, nase budale, ekstremisti, zlocinci(ma ko bio) strijeljase ljude u parku(ne kazem neduzne ili krive) ali to nisu smjeli uraditi ''nasi ekstremisti''.
Zar trebam nabrajati sta su cetnicki ekstremisti radili od civila od Orasca(Bihac) do Kozluka i Sepka?
Ne znam, nekad se pitam sta bi bilo da se krenulo svetiti - a nije da se nije imalo razloga za to - kakva bi tek onda prica bila. :-)
Dozer

#2136 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

CPT wrote: 28/01/2020 09:43 To ti trazio 2. misljenje? :lol: ili ti je standardna prica sa "rajom"? :lol:
Mah...samo ti spomenuh da ti imam stelu u dezeli, zlu ne trebalo. A, po svoj prilici, i te kako ti treba ;)
Opet preskaces terapiju, a to nije dobro...

---

U medjuvremenu, evo jednog od razloga zbog kojih ovdje etnicke ruke ruku miju...

https://www.cin.ba/skrivena-imovina-sar ... nacelnika/
Last edited by Dozer on 28/01/2020 10:15, edited 1 time in total.
Bodkin

#2137 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Bodkin »

LBVIEW wrote: 28/01/2020 09:54
General War wrote: 28/01/2020 09:09 Mislis ona sto je isarala kapiju?
Ne, nego ona sto se fino, nakon sto se vratila u Beges sprdala sa simbolikom "Kapije".
Jedan budala, drugi zlocinac.
Zvizdi himni srbije jer su svi zlocinci :thumbup:
CPT

#2138 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

Dozer wrote: 28/01/2020 10:13
CPT wrote: 28/01/2020 09:43 To ti trazio 2. misljenje? :lol: ili ti je standardna prica sa "rajom"? :lol:
Mah...samo ti spomenuh da ti imam stelu u dezeli, zlu ne trebalo. A, po svoj prilici, i te kako ti treba ;)
Opet preskaces terapiju, a to nije dobro...

---

U medjuvremenu, evo jednog od razloga zbog kojih ovdje etnicke ruke ruku miju...

https://www.cin.ba/skrivena-imovina-sar ... nacelnika/
Ma naravno... "Sta ima, kakva vam je neurohirugija, itd...", standardna prica :lol:

Ista prica doslovce je u drugim ex yu gradovima. Zagreb (Bandic), Ljubljana (Jankovic), Beograd (Djilas), itd, itd... Bice da je do SDA, Alije ili Islamske dekleracije i nikako do tranzicije. A nisi ni Nacionalni Bosanci imuni na pare.... Tako je jedan pod poznatijih slucajeva 'amdija Lipovaca.
Last edited by CPT on 28/01/2020 10:26, edited 1 time in total.
Dozer

#2139 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

Prije ce biti da je do sprovodjenja zakona, al' eto...A svi znamo ko ovdje kreira zakone, a jos bitnije - ko ih sprovodi ;)
CPT

#2140 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

Dozer wrote: 28/01/2020 10:24 Prije ce biti da je do sprovodjenja zakona, al' eto...A svi znamo ko ovdje kreira zakone, a jos bitnije - ko ih sprovodi ;)
To SDA (ne) sprovodi zakone u Sloveniji? Hrvatskoj? Srbiji? :-) Zamisli, nikakve veze sa Bosnom, Bosnjacima ili Nacionalnim Bosancima i istovremeno rade identicne stvari.

Ili bo to sprovodili kao 'amdija u Bihacu? :wink:
Last edited by CPT on 28/01/2020 10:29, edited 1 time in total.
MorningStar

#2141 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by MorningStar »

LBVIEW wrote: 28/01/2020 09:58
Tacno.

Ne znam, nekad se pitam sta bi bilo da se krenulo svetiti - a nije da se nije imalo razloga za to - kakva bi tek onda prica bila. :-)
Vojno-strateski pucanj u nogu sam sebi. Sumnjam da ce ssa uradnici dugog dometa a niskog ranga shvatiti
Bloo
Globalna šefica

#2142 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Bloo »

Eto da se ne zadire u privatnost, izbrisah. :mrgreen:
BHCluster

#2143 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by BHCluster »

Bodkin wrote: 28/01/2020 10:15
Zvizdi himni Srbije jer nije spriječila genocid (a i osudjena je za to) ili nije bitno zato sto je genocid pocinjen nad Bosnjacima. :thumbup:
LBVIEW

#2144 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by LBVIEW »

Upravo tako.
S tim da ovi drugi mozda nisu zlocinci, ali se sa istim solidariziraju.
Nego, gdje je ono onaj brkati zlocinac Djukic, da nije u Zimbabveu? I ko,i u cije ime, na vojnom poligonu u Batajnici pravi simulacije
ispaljenog projektila na "Kapiju" s polozaja Armije BiH ?
A kazu kako je Beograd bio zakrcen od strane onih sto su
protestirali protiv tog sramnog cina,a nekoliko ih se i samozapalilo.
Bloo
Globalna šefica

#2145 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Bloo »

BHCluster wrote: 28/01/2020 11:05

Zvizdi himni Srbije jer nije spriječila genocid (a i osudjena je za to) ili nije bitno zato sto je genocid pocinjen nad Bosnjacima. :thumbup:
Nekako srediti da nikad ne igramo protiv Srbije i Hrvatske.
LBVIEW

#2146 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by LBVIEW »

MorningStar wrote: 28/01/2020 10:51
LBVIEW wrote: 28/01/2020 09:58

Vojno-strateski pucanj u nogu sam sebi. Sumnjam da ce ssa uradnici dugog dometa a niskog ranga shvatiti
Ne znam drug, samo znam da, bude li rata u buducnosti, i kod Bosnjaka ce svi biti kuvari, pa ti vidi.
LBVIEW

#2147 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by LBVIEW »

Bloo wrote: 28/01/2020 11:06

Igrali ne igrali, navijacima Srbije su "Turci, Siptari i ustase" vazda u ustima.
Dozer

#2148 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

I jbt ih.
BHCluster

#2149 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by BHCluster »

Pa ako je njihov Srpsko/Hrvatski nacionalni interes negiranje i slavljenje zlocina zasto bi onda bio problem zvizdanje himni takve jedne drzave.
Bloo
Globalna šefica

#2150 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Bloo »

BHCluster wrote: 28/01/2020 11:39

Pa ako je njihov Srpsko/Hrvatski nacionalni interes negiranje i slavljenje zlocina zasto bi onda bio problem zvizdanje himni takve jedne drzave.
Zar nije lakse odbijati da se igra sa njihovim reprezentacijama, timovima itd...uputiti i zahtjev svim sportskim organizacijama za sve sportove...da nas ne stavljaju u grupu sa njima. Pokazati zube. Ne dozvoliti da im timovi (nacionalni, lokalni itd) stupe nogom na tlo BiH.

A ne vako...zvizdati a onda nastavlja se utakmica...

Thats for losers.

Treba ostrije pokazati da znamo ko su i sta su.
Locked