Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Locked
Maraschino

#2101 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Maraschino »

MorningStar wrote: 27/01/2020 23:16
Maraschino wrote: 27/01/2020 23:07
MorningStar wrote: 27/01/2020 22:21 Interesantno i banalno, ali ko zna sta to znaci biti cetnik, mislim da vecina Srba ne zna tacno sta to podrazumjeva al sad necemo u detalje... :D dakle vase misljenje ? :-D
sinonim za stravicne zlocine
Postao je sinonim ali ti koji su cinili ta zvjerstva zlocine i slicno, mozemo reci divljaci poremeceni - i koji se definisu cetnicima (iako postoji odredjen broj koji zna sta je definicija cetnika) nemaju pojma da je osnova pojma cetnik zapravo Srpski rojalista (monarhista) kralju koji ne postoji (mislim krvno postoji ali kao i da ne postoji) a kojeg cekaju i zavjestali su se da nece kratiti brade tj. brijati se dok isti se ne vrati na prijestolje (izgleda da ce se nacekati :lol: ) Medjutim daleko su poremeceni divljaci od toga da razumiju pojmove monarhista itd... za njih je cetnik cetri s idi ubijaj muslimane ustase i nabij kokardu na glavu.. tragikomicno :lol:
jedino sta bi dodao da se ni po cemu ne razlikuju od ustasa i drugih fashista po zlocinima.
znam i drugi cine zlocine ali ovi su poznati i po masovnosti zlocina.
Hank Paldum

#2102 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Hank Paldum »

Dozer wrote: 27/01/2020 21:02
Hank Paldum wrote: 27/01/2020 16:47 Nikakvo brojanje krvnih zrnaca nego otkrivanje dvoličnosti FGRovaca koji tepaju sebi da su za građansku državu tipa Lejla Čolak " zgražavam se nad SAFFovcima i SDA ali nemam problem za Dodikovu RTRS dati intervju.
Kada napišete "Mi smo Bosanci a ne Bošnjaci jer smo za građansku državu i ne želimo u torove" a ja vas podsjetim da je predsjednik stranke se izjasnio kao Srbin a ne Bosanac to nije brojanje krvnih zrnaca nego ukazujem na vašu dvoličnost.
Valjda je to njegova licna dvolicnost, a ne nekakva kolektivna? Ne izjasnjava se on za mene, a ni ja za njega. Ni u cemu. Sreca pa generalizacija nije in danas...
Kada napišete da se nije vodio rat protiv Bošnjaka nego je rat bio protiv svih Bosanaca a ja napišem da je to tako onda bi Srbijanci: Srbi, Sandžaklije i Kosovari išli po BH selima i klali sve narode redom, samo neka su Bosanci onda to nije brojanje krvnih zrnaca nego dokaz da je vaša izjava glupost.
Rat se vodio protiv BiH, ako cemo biti realni i skreni. Bosnjaci su u tom ratu, kao i Bosanci, ali i ne bas tako mali broj Srba i Hrvata - bili na ispravnoj, odbrambenoj strani. S druge strane su bili ogromnom vecinom Srbi, pa se onda sve svelo na rat Srba protiv Bosnjaka. Srpska mitomanija je tu igrala veliku ulogu, naravno. Ali, cinjenica je da se rat vodio prvenstveno radi podjele BiH i aneksiranja njenih dijelova komsijama. Ili ti susjedima, kako ko voli.
To što ste suočeni sa vlastitom dvoličnošću pa kao odbranu koristite uvijek "fa fa fašista" nije moj problem. A to da zvučim kao kreten "Boo me all you want. I've seen what makes you cheer".
Jednom mi je dosta bilo doprinosa u odbrani bošnjačkog naroda i jedine nam domovine, dosta za ovaj život. A i ako bude, ja se ne moram boriti u ime Alaha, bit će neki novi Sratko što će mi automatski odrediti borbu.
U ovome je sustina. Niko tog aprila '92 nije krenuo da se bori u ime Allaha protiv Vlaha, nego su svi krenuli braniti svoju drzavu i ono za sta su glasali na referendumu, a istovremeno i svoje kuce i porodice.
Tek nekad kasnije je to postalo "u ime Allaha protiv Vlaha". Ali niposto zaslugom Bosanaca. Ako si se zaista borio, onda vrlo dobro znas da ovo jeste ovako. Sve ostalo je suplja.
Ni oni tamo nisu u startu krenuli s idejom napada na Bosnjake, nego su isli s namjerom stvaranja velike Srbije na racun Bosne, a onda se u hodu, i opet pod kapom njihove mitomanije koja ima malo vise od jednog pravca, to pretvorilo u rat protiv Turaka. Cinjenica je da se to pretvaranje desilo puno brze nego ovo ovamo, ali krajnji rezultat djelovanja se na kraju sveo na isto.
Previše je bilo primjera tipa SANU referendum, izjave Plavšićke kako treba dati Muslimanima malo prostora kada se BiH očisti da žive odvojeno, Karadžićeve prijetnje kako Muslimani ne mogu da odbrane, pjesme poput "Muslimani crni dani, nema više Tita da vs brani" davno prije osnivanja a kamoli tek "islamizacije" Armije da bi se jednostavno moglo govoriti samo o borbi srbijanski agresor protiv Bosanaca. Naravno da je bilo i to ali to nije bio glavni razlog.

Cilj Velike Srbije je bio da srpski narod iz svih republika vlada, kako je svaka ex-Yu republika bila naseljena srpskim stanovništvom računalo je se da se taj narod udruži i okrene protiv drugih naroda iz svojih republika kako bi se te republike etnički očistile. BiH je se sastojala od Hrvata ali su Bošnjaci bili brojniji tako da su oni bili glavni neprijatelji u toj republici i zato su krenule pjesme i priče o balijama i Turcima i gađala su semjesta sa bošnjačkom većinom. Politika velike srbije nikada nije nigdje smatrala neprijateljima građane nego narode u novonastalim državama jer je u svakoj bilo Srba građana i oni nisu bili neprijatelji.

Naravno mnogo Srba je se pridružilo ARBiH jer im je država bila na prvom mjestu a ne nacionalizam što je mnoge četnike iznenadilo, zato su krenuli nazivi poput Alijini Srbi i njima je bila država na prvom mjestu a ne etnije kao i mnogim Bošnjacima i Bosancima sa popisa ali to ne mijenja činjenicu definicije velike srbije i početka rata na Balkanu.
Ja mogu misliti da si me ošamario jer ti se ne sviđa moja košulja ali se tebi ne sviđaju moje cipele, znači ja mogu mijenjati košulje koliko hoću cipele će i dalje biti tu. Znači nije važno u šta žrtva vjeruje ako agresor ima drugačiju definiciju
Dozer

#2103 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

@Maraschino
Tacno.

Ali, ako cemo realno, svaka radikala i bez obzira na background i profil - ako dobije priliku, postaje zlocinacka. Nema tu nekih sustinskih razlika koje se ticu imena.
Hank Paldum

#2104 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Hank Paldum »

General War wrote: 27/01/2020 22:55
Hank Paldum wrote: 27/01/2020 22:34
General War wrote: 27/01/2020 21:28

:shock: :-)
Kad Tuzlake spomenes, trebas mirno ustati :bih:
Tuzlaci znaju kad treba ratovati, a kad treba biti gospodin.
A drugi ne znaju kada treba ratovati a kada treba biti gospoda? Navedi mi jedan primjer ko ne zna biti
Pa eto takvi kao ti, jer ne znas da kad ti dodje gost ti ga ispostujes, kad ti dodje dupak ti ga nabijes nogom.
Pa gdje ima da navijači masovno aplaudiraju himni protivnika (osim u ekstremnim slucajevima ako je bio teroristički napad u toj zemlji pa kao znak podrške)? Nigdje. To nema veze sa poštivanjem gosta, poštuju goste i u drugim zemljama i zna se kako. Znači čisti kompleksi
Dozer

#2105 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

Hank Paldum wrote: 27/01/2020 23:33 Cilj Velike Srbije je bio da srpski narod iz svih republika vlada, kako je svaka ex-Yu republika bila naseljena srpskim stanovništvom računalo je se da se taj narod udruži i okrene protiv drugih naroda iz svojih republika kako bi se te republike etnički očistile. BiH je se sastojala od Hrvata ali su Bošnjaci bili brojniji tako da su oni bili glavni neprijatelji u toj republici i zato su krenule pjesme i priče o balijama i Turcima i gađala su semjesta sa bošnjačkom većinom. Politika velike srbije nikada nije nigdje smatrala neprijateljima građane nego narode u novonastalim državama jer je u svakoj bilo Srba građana i oni nisu bili neprijatelji.

Naravno mnogo Srba je se pridružilo ARBiH jer im je država bila na prvom mjestu a ne nacionalizam što je mnoge četnike iznenadilo, zato su krenuli nazivi poput Alijini Srbi i njima je bila država na prvom mjestu a ne etnije kao i mnogim Bošnjacima i Bosancima sa popisa ali to ne mijenja činjenicu definicije velike srbije i početka rata na Balkanu.
Ja mogu misliti da si me ošamario jer ti se ne sviđa moja košulja ali se tebi ne sviđaju moje cipele, znači ja mogu mijenjati košulje koliko hoću cipele će i dalje biti tu. Znači nije važno u šta žrtva vjeruje ako agresor ima drugačiju definiciju
A sta sam ja drugo rekao...?
Dakle, nije njima primarni cilj bio unistenje bilo koga, to je u veliko-ovo-i-ono nastojanjima uvijek sekundarni cilj. Primarni je zauzeti teritoriju, a sekundarni je stanovnistvo s te teritorije asimilirati i/ili etnicki ocistiti. To je tako kod svih osvajaca, od Huna, preko Rima, Vikinga, Osmanlija, ISIL-a, pa do ovog zadnjeg, tj. Srba (a dijelom i Hrvata).
Svo unistenje i ubijanje je tu zapravo usputno, i sluzi samo postizanju primarnog cilja, tj. zauzimanju teritorije radi pripajanja sebi.

A s obzirom na gornje cinjenice, mislim da se nikako ne moze pricati o sveukupnom napadu jednog naroda na drugi. To je naprosto netacno i pogresno. Ne branim ja ovdje nikoga i nista, jer sve se zna ko je sta, kada, kako i kome radio, ali upravo radi ljudi pripadnika tog napadackog naroda, a koji su ipak ostali na drugoj strani (nasoj) i zajedno s ostalima branili svoje, generalizacija nije prihvatljiva.
CPT

#2106 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

Dozer wrote: 27/01/2020 23:49
Hank Paldum wrote: 27/01/2020 23:33 Cilj Velike Srbije je bio da srpski narod iz svih republika vlada, kako je svaka ex-Yu republika bila naseljena srpskim stanovništvom računalo je se da se taj narod udruži i okrene protiv drugih naroda iz svojih republika kako bi se te republike etnički očistile. BiH je se sastojala od Hrvata ali su Bošnjaci bili brojniji tako da su oni bili glavni neprijatelji u toj republici i zato su krenule pjesme i priče o balijama i Turcima i gađala su semjesta sa bošnjačkom većinom. Politika velike srbije nikada nije nigdje smatrala neprijateljima građane nego narode u novonastalim državama jer je u svakoj bilo Srba građana i oni nisu bili neprijatelji.

A sta sam ja drugo rekao...?
Dakle, nije njima primarni cilj bio unistenje bilo koga, to je u veliko-ovo-i-ono nastojanjima uvijek sekundarni cilj. Primarni je zauzeti teritoriju, a sekundarni je stanovnistvo s te teritorije asimilirati i/ili etnicki ocistiti. To je tako kod svih osvajaca, od Huna, preko Rima, Vikinga, Osmanlija, ISIL-a, pa do ovog zadnjeg, tj. Srba (a dijelom i Hrvata).
Svo unistenje i ubijanje je tu zapravo usputno, i sluzi samo postizanju primarnog cilja, tj. zauzimanju teritorije radi pripajanja sebi.

A s obzirom na gornje cinjenice, mislim da se nikako ne moze pricati sveukupnom napadu jednog naroda na drugi. To je naprosto netacno i pogresno. Ne branim ja ovdje nikoga i nista, jer sve se zna ko je sta, kada i kako radio, ali upravo radi ljudi iz tog napadackog naroda, a koji su ipak ostali na drugoj strani i zajedno s ostalima branili svoje, generalizacija nije prihvatljiva.
Ono kad se filozofiranjem negiraju cak i sudske presude.... Genocid je po definiciji pokusaj unistenje jednog naroda (od strane drugog).

Unistenje Bosnjaka nije posljedica uzima teritorije vec dio uzimanja teritorija. Projekt je propao upravo zbog toga sto prednost dali unistavanju Bosnjaka i ne uzimanju teritorije. Svako intervencija Zapada je bila posljedica napada na Bosnjake in ne na uzimanje teritorije.

Da samo uzimanje nije bio *prioritet* svjedoce gradovi gdje su Bosnjaci unisteni iako to nije bilo potrebno (Banja Luka, Prijedor, Sanski Most, Kljuc, itd, itd). U okupiranim gradovima broj Bosnjaka je sistemsko ogranicen na 3% za koje se jos smatralo "sigurnim" i koji su se mogli koristiti za PR.
Last edited by CPT on 28/01/2020 00:03, edited 1 time in total.
General War

#2107 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by General War »

Hank Paldum wrote: 27/01/2020 23:38
Hank Paldum wrote: 27/01/2020 22:34

A drugi ne znaju kada treba ratovati a kada treba biti gospoda? Navedi mi jedan primjer ko ne zna biti
Pa eto takvi kao ti, jer ne znas da kad ti dodje gost ti ga ispostujes, kad ti dodje dupak ti ga nabijes nogom.
Pa gdje ima da navijači masovno aplaudiraju himni protivnika (osim u ekstremnim slucajevima ako je bio teroristički napad u toj zemlji pa kao znak podrške)? Nigdje. To nema veze sa poštivanjem gosta, poštuju goste i u drugim zemljama i zna se kako. Znači čisti kompleksi
Ne znam jarane sta ti uopste vise zastupas...jedino da ti pustim kaki prigodan video na ovu temu:

Dozer

#2108 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

E vidi onog pacijenta gore :roll:
Dozer wrote:Ne branim ja ovdje nikoga i nista, jer sve se zna ko je sta, kada i kako radio
Al' nastavi ti slobodno svoje guslanje i sviranje qrcu.
CPT

#2109 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

Pored toga sigurno znas da napad na Bosnjake nije bio ogranicen na BiH...
Image

I da bi padom BiH i ostali dosli na red.
CPT

#2110 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

Dozer wrote: 28/01/2020 00:04 E vidi onog pacijenta gore :roll:
Dozer wrote:Ne branim ja ovdje nikoga i nista, jer sve se zna ko je sta, kada i kako radio
Al' nastavi ti slobodno svoje guslanje i sviranje qrcu.
Ne, te se igras relativizacije i revizije.... A to je jos gore.
Dozer

#2111 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

Jarane...UKCLJ ima fakat kvalitetnu Neurohirurgiju, ali i psihijatriju... Jesi fakat siguran da ti ne treba neka pomoc, makar u vidu kakvog savjetovanja... Odavno ti rekoh da nisi u vinklu, a sad sam u to 100% siguran.
Last edited by Dozer on 28/01/2020 00:10, edited 1 time in total.
Hank Paldum

#2112 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Hank Paldum »

General War wrote: 28/01/2020 00:00
Hank Paldum wrote: 27/01/2020 23:38

Ne znam jarane sta ti uopste vise zastupas...jedino da ti pustim kaki prigodan video na ovu temu:

Evo i od mene jedan video na ovu temu

Niti protivnički navijači svršavaju od dragosti niti ih sa tribina pljuju
Point.

#2113 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Point. »

Nisu ni Radovan, Biljana, Ratko, Dobrica, Milan Lukić, Momčilo, Nikola imali duge brade (osim kad je Radovan bio u fazi Dabića The Iscijeditelja) niti su nosali kokarde al da su bili i ostali četnici, jesu brate. I to veliki. Četnici su sinonim za zlo. Sa ili bez brade i kokarde.
Dozer

#2114 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

U medjuvremenu MAC 2020... Komplet region... Svi zajedno... Toliko o nemogucnosti medjusobnog funkcionisanja i uvazavanja normalnih ljudi.
Dozer

#2115 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

Point. wrote: 28/01/2020 00:11 Nisu ni Radovan, Biljana, Ratko, Dobrica, Milan Lukić, Momčilo, Nikola imali duge brade (osim kad je Radovan bio u fazi Dabića The Iscijeditelja) niti su nosali kokarde al da su bili i ostali četnici, jesu brate. I to veliki. Četnici su sinonim za zlo. Sa ili bez brade i kokarde.
Nikad oni za sebe to nisu tvrdili, da su cetnici. Ali da su zlocinci - jesu.
Kao sto vidimo, cetnici se dice svojim cetnistvom, pa ne vidim razlog da bilo ko od nabrojanih to krije za sebe, s obzirom da je to ocito nekakav ponos. Jedino je Bilja problematicna, radi brade, ali Haagu to nije smetalo :D

S druge strane, da znas kako je kcerka Nikole Poplasena dobra :D
General War

#2116 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by General War »

Point. wrote: 28/01/2020 00:11 Nisu ni Radovan, Biljana, Ratko, Dobrica, Milan Lukić, Momčilo, Nikola imali duge brade (osim kad je Radovan bio u fazi Dabića The Iscijeditelja) niti su nosali kokarde al da su bili i ostali četnici, jesu brate. I to veliki. Četnici su sinonim za zlo. Sa ili bez brade i kokarde.
Nadam se da neces pogresno shvatiti...oni gore pobrojani su sinonim za zlo zato sto su sudjeni i osudjeni van svake sumnje a ne sto furaju nesto...jbg, i seselj je cetnik i dobrica...ali iz nekog razloga slali proteste da se Aljo i njegova grupa izvuce iz zatvora...sto je interesantno za nase prostore od skora...vladari se stite i uvazavaju a narod poklan, jbg kad su turci bili vladaru ocaparili glavu a narod postedili...sve nesto naopako danas.
MorningStar

#2117 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by MorningStar »

General War wrote: 28/01/2020 00:18
Nadam se da neces pogresno shvatiti...oni gore pobrojani su sinonim za zlo zato sto su sudjeni i osudjeni van svake sumnje a ne sto furaju nesto...jbg, i seselj je cetnik i dobrica...ali iz nekog razloga slali proteste da se Aljo i njegova grupa izvuce iz zatvora...sto je interesantno za nase prostore od skora...vladari se stite i uvazavaju a narod poklan, jbg kad su turci bili vladaru ocaparili glavu a narod postedili...sve nesto naopako danas.
Khm Mladic naprimjer nije bio neki pristalica cetnickog pokreta pa se je i cesto dolazio u sukob sa Seseljom itd. Naravno to ne znaci da nije bio kasapin uz to jos vojno tanak.
hAZNADAR

#2118 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by hAZNADAR »

Dozer wrote: 27/01/2020 22:24
hAZNADAR wrote: 27/01/2020 22:18 Cuj sad ovoga,.. etnicke skupine diljem svijeta postase separatisti? :-)

Valjda je poenta ovog klix svojatanja gradjanske opcije da samo Srbi spasavaju gradjansku BiH. Koji nikako jos da prihvate ispruzenu ruku.
Dakle, svi koji pricaju o gradjanskoj drzavi su po defaultu Srbi, a istovremeno su Bosnjaci jedini "drzavotvorni i gradjanski faktor"? :facepalm:

Procitas li ti svoje izjave ikad, svega ti..?
Pa nisu jedini ali jesu jedina realna politicka i drzavotvorna i gradjanska snaga.

U vasoj neetnickoj gradjanskoj verziji vam treba mnogo vise neetnicara nego sto ima danas,... i to ne samo iz Sarajeva vec i iz RS i kamenjara. Kako stvari sada stoje - ne smetaju vam etnicki Srbi i njihovo etnicarenje,... koliko u Bosnjaka.

Valjda je svakome jasno danas da je gradjanski koncept moguc samo kao rezultat pritiska, naturanja, snage,.... a ne na dobrovoljnoj bazi u svim krajevima BiH.
hAZNADAR

#2119 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by hAZNADAR »

Bodkin wrote: 27/01/2020 22:46
hAZNADAR wrote: 27/01/2020 22:18
madner wrote: 27/01/2020 22:09 To je upravo definicija etnicke skupine. Grupa koja tezi odvajanju iz postojece nacije u stasanje u novu cijelinu sa svojim teritorijom.

I onda se smije ovaj neznalica a covjek cita definiciju.

Onaj Hanka lezerno agresiju na drzavu pretvorio u gradjanski rat etnija...
Cuj sad ovoga,.. etnicke skupine diljem svijeta postase separatisti? :-)

Valjda je poenta ovog klix svojatanja gradjanske opcije da samo Srbi spasavaju gradjansku BiH. Koji nikako jos da prihvate ispruzenu ruku.
Opet kompleksi. Kakve veze srbi imaju sa postom iznad?
Pa imaju,.... i Bursac i Puhalo su ipak etnicki Srbi i takve bi rado i objerucke primili u svoje redove. Jer je takav kadar deficitaran u vasoj verziji gradjanstva pa daj sta das.
Last edited by hAZNADAR on 28/01/2020 06:47, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#2120 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by hAZNADAR »

Dozer wrote: 28/01/2020 00:09 Jarane...UKCLJ ima fakat kvalitetnu Neurohirurgiju, ali i psihijatriju... Jesi fakat siguran da ti ne treba neka pomoc, makar u vidu kakvog savjetovanja... Odavno ti rekoh da nisi u vinklu, a sad sam u to 100% siguran.
Kako znas?
MarlboroGold

#2121 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by MarlboroGold »

Hank Paldum wrote: 27/01/2020 21:20
MarlboroGold wrote: 27/01/2020 17:12 Kako te bolan nije sramota izjaviti nešto ovog tipa? Daj da te vide u Tuzli da pričaš ove gluposti... ne bi dobro prošao.
Je li to ista ona grupa Tuzlaka što je aplaudirala srbijanskoj himni?
Da. Sportski dogadjaj u kojem nacionalizam i mrznja nemaju sta traziti. Primjer svima u regionu da moze i treba puno bolje.

Srami se sa takvim idiotskim izjavama.
LBVIEW

#2122 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by LBVIEW »

General War wrote: 28/01/2020 00:18
Ejs, a Radosav na kolcu, pa kuluk, dahije...
LBVIEW

#2123 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by LBVIEW »

hAZNADAR wrote: 28/01/2020 06:44
Dozer wrote: 28/01/2020 00:09 Jarane...UKCLJ ima fakat kvalitetnu Neurohirurgiju, ali i psihijatriju... Jesi fakat siguran da ti ne treba neka pomoc, makar u vidu kakvog savjetovanja... Odavno ti rekoh da nisi u vinklu, a sad sam u to 100% siguran.
Kako znas?
:lol:
LBVIEW

#2124 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by LBVIEW »

MarlboroGold wrote: 28/01/2020 07:18
Hank Paldum wrote: 27/01/2020 21:20
MarlboroGold wrote: 27/01/2020 17:12 Kako te bolan nije sramota izjaviti nešto ovog tipa? Daj da te vide u Tuzli da pričaš ove gluposti... ne bi dobro prošao.
Je li to ista ona grupa Tuzlaka što je aplaudirala srbijanskoj himni?
Da. Sportski dogadjaj u kojem nacionalizam i mrznja nemaju sta traziti. Primjer svima u regionu da moze i treba puno bolje.

Srami se sa takvim idiotskim izjavama.
A jel'?
K'o ona delegacija mladih sto se, netom nakon povratka, ismijavala "Kapijji". :oops:
madner

#2125 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by madner »

hAZNADAR wrote: 27/01/2020 22:18
madner wrote: 27/01/2020 22:09 To je upravo definicija etnicke skupine. Grupa koja tezi odvajanju iz postojece nacije u stasanje u novu cijelinu sa svojim teritorijom.

I onda se smije ovaj neznalica a covjek cita definiciju.

Onaj Hanka lezerno agresiju na drzavu pretvorio u gradjanski rat etnija...
Cuj sad ovoga,.. etnicke skupine diljem svijeta postase separatisti? :-)

Obicno kada veze nemas pravis se da si nesto drugo htio reci. Ovdje ti jos nije jasno kolike gluposti pises pa nisi u akciji spasacanja reputacije.

Ove random gluposti u drugog pasusu su neka vise lupetanja, u nadi da ima smisla.
Locked