Challenger_ wrote: ↑22/01/2020 17:05
Korisničkoime wrote: ↑22/01/2020 12:44
Ja samo ne znam kako @Challenger_ stigne tako brzo biti cas u Bijeloj kuci cas u Moskvi sa Putinom i generalima.
Sta veli generali nezadovoljni Putinom jer nije napao SAD u odbrani Irana pa ga natjerali da smjeni vladu da Medvedevom te jos galamili na njega. Zivota mi da nije bilo @Challenger__ nasamarali bi Putina ali kae @Challenger_ nemojte braco na Putina ja cu mu sad neke stvari iz globalne politike pojasnit pa ce mu onda biti sve jasnije.
Zapanjujuće priglup upis koga bih po pravilu izignorisao, ali radi dobronamjernih ljudi, ide sljedeće...
- Ko god prati temu Sirija zna ko je Elijah Magnier. Insajder, koji je sa svijetom podijelio masu unutrašnjih informacija a koje se tiču Libana, Sirije, Iraka, djelimično Irana. U realnom vremenu je prenosio dokumenta iz iračkog parlamenta i objavljivao pisma koja su slali američki vojni komendati vladi u Bagdadu, npr, prije bilo koga na svijetu i slično. Znači, insajder sa kredibilitetom.
- Sa Rusima je znatno teže, delikatnije, ali postoje insaderski izvori koji užoj javnosti žele da sugerišu nešto, da im nešto saopšte. Da bi stekao sliku šta se zaista dešava, moraš znati te izvore, znati barem dva svjetska jezika, pa ih onda komparirati i tražiti potvrdu u naknadnim analizama provjerenih autora. Tako to sa njima ide...
- Što se tiče Amerikanaca, odnosno ove administracije, pa i budala zna da informacije cure na sve strane.
Nemoj mi "objašnjavati" ništa, jasno mi je i ko si i šta si, te da si promašio podforum.
______
@Challenger_
Ruski vojni krugovi su nezadovoljni rekacijama Putina i u odnosu na rušenje vojnog aviona (Turska), nezadovoljni tolerisanjem Izraelskog divljanja i vrlo nezadovoljni zbog Putinovog - kako oni vide - premekanog odnosa prema USA.
Sada je platio Medvedev i njegova mahom liberalna vlada a sutra... Bog zna.
Navodno se generali izgalamili na Putina. Kao, je l' treba da ti Anerikanci ubiju Bašara, Šojgua ili tebe kao Sulejmanija pa da onda reaguješ...
Uglavnom, veliki potres iza scene čiji su korijeni dublji i dalji a ovaj događaj je bio samo okidač.
Ne znam sta ocekujes na ovakve postove barem od ljudi koji se nisu otudjili od realnosti.
Kod ovakvih prica vazda su neki insideri u pitanju, vazda nesto iza kulisa, vzada neko nesto zna ko niko drugi ne zna i to treba da budu pozdani neki izvori.
Ne zna se ko je gori ti sto pisu ili takvi kao ti sto presnose dalje.
Cuj generali galamili na Putina.
Cuj mekani Medvedev, prozapadni.
Pa de nek ti tvoj insider kaze ili sam pronadji koju funkciju sad obnasa " kaznjeni" Medvedev.
Svako ko povjeruje ovakim fantazijama ne zasluzuje nista drugo nego priglup upis.
Medjutim meni je jasno da ti vjerujes u sve sto zelis da cujes dok se uklapa u tvoju odmaknutu realnost u tvoju otudjenu sliku svijeta.
Ponavljam da nebi bilo kakve zabune Amerika itekako nekada vodi vanjsku politiku koja je za svaku osudu ali ni Iranovo maslo nije za Ramazama a o Rusiji koja se predstavlja kao vitez na bijelom konju da i ne govorim.
Znam na stotine se postova napisalo od nasih klix analiticara kako ce Rusija da napravi ovo ili ce da napravi ono ako Amerika nesto da pokusa, znam stotine i stotine insiderski prica se prenosilo kako ce Rusija da brani, da stane iza napacenih zemalja BI ako Amerika ili Izrael nesto nacine i sada kada Ameri ubise generala Ruje sute, nista podrska, nista avioni, nista odmazda nece Ruje ipak na Amere da udare za bracu s BI a toliko se pisalo o tome. To ne spada u vasu sliku sada naravno ide opet insajederska vijest kako je eto neko u Rusiji zaplatio zbog premekanog stava prema Amerima.
Hahahahahhahaha pa ovo je vise tuzno nego smijesno.
Znaci pisete do iznemoglosti, analizirate, tumacite, predvidjate, provedete stotine sati i onda se na konkretnoj situaciji koja se desava i realnom svijetu ispostavi da ste sve promasili i onda ide prica o galami generala na Putina.