IRAN

sarajevoxxxx

#28776 Re: IRAN

Post by sarajevoxxxx »

31. oktobra 2019. Amerika i 6 zemalja zaljeva Basidž stavili na terorističku listu, a samo tri mjeseca nakon toga glavni komandant im likvidiran.

Znači kada su u Siriji Iranci završili svoj posao za Ameriku i zemlje zaljeva, prvo na crnu listu, a onda likvidacije.

Oni kontali to oni vode rat protiv Amerike, oslobađaju Kuds, a zapravo ginuli za bogataše u zemljama zaljeva.

Jesi završio posao? Jesi? Alahimanet, raketa i metak u glavu, a onima što ostaju sankcije i crna lista.

Sve ovo su Amerikanci mogli izvesti 2013. nakon Kusajra i onih gradića u Damasku tj nakon prvog ozbiljnog angažmana šiitskih milicija.

Ali zašto bi?

Ko bi ginuo za bogatu elitu u Damasku, i gradovima zaljeva?
Kikibombona

#28777 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Predjesjednik Kurdistana sa TraNpom

Sa TraNpom se sastao i predsjednik Iraka, Berham Salih, koji je takodje Kurd. Iranski teroristi su upozorili Saliha da se ne smije sastati sa Trampom. Nakon sastanka, sada prijete i prorucuju da napusti Bagdad.

Cirkus drzava, iranski teroristi slobodno prijete predsjedniku drzave.

sarajevoxxxx

#28778 Re: IRAN

Post by sarajevoxxxx »

U samo desetak dana najmanje pet visokih oficira šiitskih milicija likvidirano!

Znači da su u vrijeme onih najvećih pokolja u Damasku svi bili na američkom nišanu!

Samo ludak bi ih tada ubijao.

Nego jesi li obavio zadatak? Jesi!

Nakon toga zna se. Raketa, metak, crna lista...
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#28779 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

sarajevoxxxx wrote
- Da li ih osuđujem. Bože sačuvaj, ni u snu. Ni njih ni ISIL ni Nusru. Je li dovoljno otvoreno :)
2013-a, kada je mislio da pobjeđuju.

:lol:

:arrow: LINK

Gdje su ti sad?

De, Boga ti, šta su oni? "Borci za narod" ili puke marionete?
sarajevoxxxx

#28780 Re: IRAN

Post by sarajevoxxxx »

Challenger_ wrote: 22/01/2020 16:43
sarajevoxxxx wrote
- Da li ih osuđujem. Bože sačuvaj, ni u snu. Ni njih ni ISIL ni Nusru. Je li dovoljno otvoreno :)

Gdje su ti sad?

Iskorišteni, odbačeni, i na kraju likvidirani, ne sa pola muke, nego onako. Ima čovjek osjećaj da ih ubijaju uz dosade. Toliko su jadni ti tvoji koje godinama predstavljaš kao nekim bitnim faktorom.

Bitan si i jak si dok te niko ne dira.

Raspadoše se na proste faktore a nisu ni metka ispalili kako treba.

Ubice sirijske djece, najveće kukavice koje je svijet ikada vidio.
Challenger_

#28781 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Korisničkoime wrote: 22/01/2020 12:44
Ja samo ne znam kako @Challenger_ stigne tako brzo biti cas u Bijeloj kuci cas u Moskvi sa Putinom i generalima.
Sta veli generali nezadovoljni Putinom jer nije napao SAD u odbrani Irana pa ga natjerali da smjeni vladu da Medvedevom te jos galamili na njega. Zivota mi da nije bilo @Challenger__ nasamarali bi Putina ali kae @Challenger_ nemojte braco na Putina ja cu mu sad neke stvari iz globalne politike pojasnit pa ce mu onda biti sve jasnije.
Zapanjujuće priglup upis koga bih po pravilu izignorisao, ali radi dobronamjernih ljudi, ide sljedeće...

- Ko god prati temu Sirija zna ko je Elijah Magnier. Insajder, koji je sa svijetom podijelio masu unutrašnjih informacija a koje se tiču Libana, Sirije, Iraka, djelimično Irana. U realnom vremenu je prenosio dokumenta iz iračkog parlamenta i objavljivao pisma koja su slali američki vojni komendati vladi u Bagdadu, npr, prije bilo koga na svijetu i slično. Znači, insajder sa kredibilitetom.

- Sa Rusima je znatno teže, delikatnije, ali postoje insaderski izvori koji užoj javnosti žele da sugerišu nešto, da im nešto saopšte. Da bi stekao sliku šta se zaista dešava, moraš znati te izvore, znati barem dva svjetska jezika, pa ih onda komparirati i tražiti potvrdu u naknadnim analizama provjerenih autora. Tako to sa njima ide...

- Što se tiče Amerikanaca, odnosno ove administracije, pa i budala zna da informacije cure na sve strane.

Nemoj mi "objašnjavati" ništa, jasno mi je i ko si i šta si, te da si promašio podforum.

______
Challenger_

#28782 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

sarajevoxxxx wrote: 22/01/2020 16:59
sarajevoxxxx wrote

Gdje su ti sad?

Iskorišteni, odbačeni, i na kraju likvidirani, ne sa pola muke, nego onako. Ima čovjek osjećaj da ih ubijaju uz dosade. Toliko su jadni ti tvoji koje godinama predstavljaš kao nekim bitnim faktorom.

O kome ti to, Allaha ti? ISIL-u, Nusri, za koje te pitam...
sarajevoxxxx

#28783 Re: IRAN

Post by sarajevoxxxx »

Challenger_ wrote: 22/01/2020 17:05
Korisničkoime wrote: 22/01/2020 12:44
Ja samo ne znam kako @Challenger_ stigne tako brzo biti cas u Bijeloj kuci cas u Moskvi sa Putinom i generalima.
Sta veli generali nezadovoljni Putinom jer nije napao SAD u odbrani Irana pa ga natjerali da smjeni vladu da Medvedevom te jos galamili na njega. Zivota mi da nije bilo @Challenger__ nasamarali bi Putina ali kae @Challenger_ nemojte braco na Putina ja cu mu sad neke stvari iz globalne politike pojasnit pa ce mu onda biti sve jasnije.
Zapanjujuće priglup upis koga bih po pravilu izignorisao, ali radi dobronamjernih ljudi, ide sljedeće...

- Ko god prati temu Sirija zna ko je Elijah Magnier. Insajder, koji je sa svijetom podijelio masu unutrašnjih informacija a koje se tiču Libana, Sirije, Iraka, djelimično Irana. U realnom vremenu je prenosio dokumenta iz iračkog parlamenta i objavljivao pisma koja su slali američki vojni komendati vladi u Bagdadu, npr, prije bilo koga na svijetu i slično. Znači, insajder sa kredibilitetom.

- Sa Rusima je znatno teže, delikatnije, ali postoje insaderski izvori koji užoj javnosti žele da sugerišu nešto, da im nešto saopšte. Da bi stekao sliku šta se zaista dešava, moraš znati te izvore, znati barem dva svjetska jezika, pa ih onda komparirati i tražiti potvrdu u naknadnim analizama provjerenih autora. Tako to sa njima ide...

- Što se tiče Amerikanaca, odnosno ove administracije, pa i budala zna da informacije cure na sve strane.

Nemoj mi "objašnjavati" ništa, jasno mi je i ko si i šta si, te da si promašio podforum.
Za mnoge stvari si u pravu.

Ali nekada se bez potrebe pozivaš na Elijaha, na Dizdarevića pogotovo.

Za Dizdarevića si doktor što se tiče Bliskog istoka, za Elijaha isto tako, sve te analize i sam znaš i možeš povezati stvari.

Naravno govorim o informacijama koje imaš i kojima barataš.
sarajevoxxxx

#28784 Re: IRAN

Post by sarajevoxxxx »

Challenger_ wrote: 22/01/2020 17:10
sarajevoxxxx wrote: 22/01/2020 16:59

Gdje su ti sad?

O kome ti to, Allaha ti? ISIL-u, Nusri, za koje te pitam...
O šiitskim milicijama. Kasimu, Basidžu...
Challenger_

#28785 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

sarajevoxxxx wrote: 22/01/2020 17:12Za mnoge stvari si u pravu.

Za Dizdarevića si doktor što se tiče Bliskog istoka, za Elijaha isto tako, sve te analize i sam znaš i možeš povezati stvari.

Zahvaljujem Sa'vox.

Zlatko je samo prenio strane izvore u pogledu brojki tzv. "libijske grupe". Što se tiče Elijaha, više puta sam se uvjerio da je neke vijesti imao prvi.
Challenger_

#28786 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

sarajevoxxxx wrote: 22/01/2020 17:13O šiitskim milicijama. Kasimu, Basidžu...
Dobro. Njih držiš za eliminisane marionete a sa tim se ne slažem. Pitao sam te za šta držiš ISIL i AQ? Marionete ili ne?
sumirprimus

#28787 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Challenger_ wrote: 22/01/2020 17:16
sarajevoxxxx wrote: 22/01/2020 17:12Za mnoge stvari si u pravu.

Zahvaljujem Sa'vox.

Zlatko je samo prenio strane izvore u pogledu brojki tzv. "libijske grupe". Što se tiče Elijaha, više puta sam se uvjerio da je neke vijesti imao prvi.
Love is in the air..
Challenger_

#28788 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

sumirprimus wrote: 22/01/2020 17:20Love is in the air..
Nije riječ o tome već o uvažavanju. Neke sam stvari i ja od njega naučio, što jest, jest.
Novosti

#28789 Re: IRAN

Post by Novosti »

Kikibombona wrote: 21/01/2020 21:38
Novosti wrote: 21/01/2020 21:28Inače, kakav će biti tvoj stav ako SDF uđe u sastav SAA, oćeš tada biti pro ili kontra Irana/Hezbolaha?
Ja cu uvijek biti protiv mulanskog rezima i Hezbolaha kao oruzane skupine. Ljudi samo sto nisu napravili nastambe na Marsu a ove budale zive u desetom stoljecu.

Nijemci, Britanci i Francuzi su se stoljecima tukli, gazili male susjede, ali su shvatili da je doslo drugo vrijeme. I sada normalno koegzistiraju. Englezi dozvole Skotima da raspisu referendum i sl. Nikome od velikih Evropljana ne pada na pamet da silom ili mahinacijama poklapa Dansku, Belgiju, Austriju i sl. Ljudi sve snage usmjerili na obrazovanje, nauku i ekonomiju.

...

Kada vidim mule place mi se. Pa oni su gori od ovih nasih babuna iz SDA, SNSD i HDZ. Na nizem su civilizacijskom nivou.

...

Narod Irana i Libanona, Iraka i Sirije, je osudjen na bijedu dok ne promijeni pristup.
Mislio sam više na iransku vanjsku politiku, unutarnja nije za 21.st. al ako SDF uđe u sastav SAA onda će biti ujedno i čvrsti saveznik IRGC-a i Hezbollaha a ti i dalje kontra :D
Ljuci

#28790 Re: IRAN

Post by Ljuci »

Iran ni u snu nema namjeru napraviti atomsku bombu. Sta ce im to, kada iza njih stoje Rusija i Kina. SAD nikada nece napasti Iran jer to bi bila velika avantura za Amere.
mealim_fi_tarik

#28791 Re: IRAN

Post by mealim_fi_tarik »

Isil nije nicija marioneta. To su pokazali svojom borbom protiv svih. Sve frakcije, sve drzave, svi savezi obrušili su se na njih dok ih nisu skršili. No činjenica je da bi Isil davno bio i u Damasku i u Bagdadu da nije ruskih, americkih, iranskih, saudijskih i turskih aviona koji su ih bombardovali.
Novosti

#28792 Re: IRAN

Post by Novosti »

mealim_fi_tarik wrote: 23/01/2020 21:17 Isil nije nicija marioneta. To su pokazali svojom borbom protiv svih. Sve frakcije, sve drzave, svi savezi obrušili su se na njih dok ih nisu skršili. No činjenica je da bi Isil davno bio i u Damasku i u Bagdadu da nije ruskih, americkih, iranskih, saudijskih i turskih aviona koji su ih bombardovali.
Samo što na ovom forumu više vole teorije zavjera (prodane pod geopolitikom, iako nema veze s tim) nego činjenice. Smiješno da se to mora i navoditi (da nisu ničija marioneta).
Novosti

#28793 Re: IRAN

Post by Novosti »

jeza u ledja wrote: 22/01/2020 01:02
Challenger_ wrote: 22/01/2020 00:11 Ono, kao, ismijava. Koji odron od lika. Haha.
Tebe svi ismijavaju, smijesni covjece. Zar nisi to do sad skonto? :brusli:
Možda se Cheli samo zajebava da bi izvuko reakcije, tko zna :)
jeza u ledja

#28794 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

mealim_fi_tarik wrote: 23/01/2020 21:17 Isil nije nicija marioneta. To su pokazali svojom borbom protiv svih. Sve frakcije, sve drzave, svi savezi obrušili su se na njih dok ih nisu skršili. No činjenica je da bi Isil davno bio i u Damasku i u Bagdadu da nije ruskih, americkih, iranskih, saudijskih i turskih aviona koji su ih bombardovali.
Naravno da su se obrusili kad su najvece zlo koje covjek moze zamisliti. Pobit ih sve do jednog, a njihove apologete prijavit vlastima. :wink:
mealim_fi_tarik

#28795 Re: IRAN

jeza u ledja wrote: 23/01/2020 22:09
Naravno da su se obrusili kad su najvece zlo koje covjek moze zamisliti. Pobit ih sve do jednog, a njihove apologete prijavit vlastima. :wink:
Svim svojim "zlom" koje su pocinili nisu počinili niti 1% zločina koje su počinili zločinci i masovne ubice sa Zapada i sa Bliskog Istoka. Jedan prelet ruskih, americkih, iračkih aviona bagdadskog režima ili pak prelet iranskih aviona pobije civila koliko Isil za tri mjeseca.
jeza u ledja

#28796 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

mealim_fi_tarik wrote: 23/01/2020 22:19 Svim svojim "zlom" koje su pocinili nisu počinili niti 1% zločina koje su počinili zločinci i masovne ubice sa Zapada i sa Bliskog Istoka. Jedan prelet ruskih, americkih, iračkih aviona bagdadskig režima ili pak prelet iranskih aviona pobije civila koliko Isil za tri mjeseca.
Sta "zlo"? Sta navodnici, a? ISIL su najveci ljudski sljam, gomila drogiranih propalica kojima je jedini cilj pobiti sto vise ljudi. Pobiti, silovati, porobiti. Cuj "zlo"?!!? Sjeme im se zatrlo.
mealim_fi_tarik

#28797 Re: IRAN

jeza u ledja wrote: 23/01/2020 22:34
mealim_fi_tarik wrote: 23/01/2020 22:19 Svim svojim "zlom" koje su pocinili nisu počinili niti 1% zločina koje su počinili zločinci i masovne ubice sa Zapada i sa Bliskog Istoka. Jedan prelet ruskih, americkih, iračkih aviona bagdadskig režima ili pak prelet iranskih aviona pobije civila koliko Isil za tri mjeseca.
Sta "zlo"? Sta navodnici, a? ISIL su najveci ljudski sljam, gomila drogiranih propalica kojima je jedini cilj pobiti sto vise ljudi. Pobiti, silovati, porobiti. Cuj "zlo"?!!? Sjeme im se zatrlo.
Ok, koliko si ih prijavio tim vlastima? Koliko si ih bar čvokom iza ušiju opucao, koliko bar namršteno pogledao i bar u lice im pljunuo? Ili samo mlatiš testisima i po forumu pišeš u pasivu kako im treba uradit ovo ili ono? Koliko? Hajdmo brojke..
tetejac

#28798 Re: IRAN

Post by tetejac »

mealim_fi_tarik wrote: 23/01/2020 22:19
jeza u ledja wrote: 23/01/2020 22:09
Svim svojim "zlom" koje su pocinili nisu počinili niti 1% zločina koje su počinili zločinci i masovne ubice sa Zapada i sa Bliskog Istoka. Jedan prelet ruskih, americkih, iračkih aviona bagdadskog režima ili pak prelet iranskih aviona pobije civila koliko Isil za tri mjeseca.
Simpatizere ISIL-a permanentno banirati kao što se baniraju simpatizeri nacista i fašista. Očistiti forum za zdravu i normalnu diskusiju :thumbup:
jeza u ledja

#28799 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

mealim_fi_tarik wrote: 23/01/2020 22:39 Ok, koliko si ih prijavio tim vlastima? Koliko si ih bar čvokom iza ušiju opucao, koliko bar namršteno pogledao i bar u lice im pljunuo? Ili samo mlatiš testisima i po forumu pišeš u pasivu kako im treba uradit ovo ili ono? Koliko? Hajdmo brojke..
Jel se racunaju bradice podvijenih tola koji su nam srali u ratu dok ih nismo ugazili? Jesi li ti tada imao dovoljno godina da ti naraste brada?

Nema ovdje oko mene Isilovaca, mi ih gadjamo pritiskom na gumbic. :wink:
mealim_fi_tarik wrote: 23/01/2020 22:39 Ok, koliko si ih prijavio tim vlastima?
Samo nastavi pisat.
mealim_fi_tarik

#28800 Re: IRAN

@tetejac

Simpatizere ISIL-a permanentno banirati kao što se baniraju simpatizeri nacista i fašista. Očistiti forum za zdravu i normalnu diskusiju :thumbup:

Cinjenica je da samo jedna avio-bomba ubije civila u nekom sirijskom ili irackom gradu/selu vise nego isil u tri mjeseca i cinjenica je da je isil od svih zaracenih frakcija u Siriji i Iraku ubio daleko najmanje civila.
Post Reply