Naravno i to se ne treba zaboraviti ali se isto ne treba zaboraviti da je agresija na BiH imala cilj dijeljenje države na 2 dijela i pripajanje Srbiji/Hrvatskoj kao i etničko čišćenje i nestanak Bošnjaka. To što je poginulo mnogo Mihajla, Dragana, Jovana, Katarina, da li kao borci ARBiH, da li kao civili, je zato što su bili ljudi i nisu željeli napustiti svoj grad, prijatelje, komšije, stranu dobre i pozitivne strane.Bloo wrote: ↑21/01/2020 09:15Vidis...i ljudi koji ne pripadaju tvojoj grupaciji su prosli kroz ratna stradanja...u Sarajevu pod opsadom snajperi nisu birali. Ti i dalje generilizaj sve i mrzi i potenciraj strah, ja necu. Svakom po zaslugama. Bez generalizacija.Hank Paldum wrote: ↑21/01/2020 09:09Ili se dobije na XP +9999 kada se bude spremao slijedeći genocid da se ne živi više u komunističkoj zabludi.
To dugujem jednom Mihajlu Petrovicu, pokoj mu dusi i jednom i njegovom saborcu, rahmet mu dusi...
@piupiu
Perpetuating victimhood?
Snajperi nisu birali ali su u svakom BH gradu gdje je bila bilo koja vrsta velikosrpskog napada svi Srbi su dobili informacije da napuste mjesto da ne bi stradali tako da se i nije moralo birati. Srbi koji su poginuli od četničkih snajpera i granata su poginuli jer četnici nisu znali da ima tu Srba ili su ih smatrali izdajicama pa ih nisu štedili. Srđan Aleksić nije ubijen jer se zvao Srđan nego što je se zauzeo za svog prijatelja Bošnjaka. Srdan je ubijen jer je se zauzeo, da nije ne bi ga niko dirao ali prijatelj mu nije morao ništa raditi, njegova greška je samo što je bio što je bio.
99% što si napisao/la u komentaru je tačno ali to ne mijenja kakav je plan bio pred rat.
To što tebi ne paše istina pa me optužuješ za mržnju da bi se romantizovala definicija rata nije moj problem, ima dovoljno činjenica, primjera i statistika da sam u pravu.
Volio bih i ja da smo svi Bosanci i Hercegovinu, nevažno kako se ko zove branili državu ali nažalost to nije bio slučaj.