Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Logovan wrote: ↑17/01/2020 10:20
Ljudi dragi, molim vas prestanite prelaziti u drugu traku samo da bi skrenuli. Ne vozite kamione, avione, pa da morate jednim dijelom ili čak čitavim autom preći u drugu traku da bi uspjeli skrenuti u drugu ulicu. Prije 2, 3 dana, vozim ulicom Skenderija i frajer ispred mene prešao haman čitavim autom u desnu traku da bi uspio skrenuti u ulicu Tabašnica, a uopšte nije bilo potrebe za ovim obzirom šta vozi. A prije ovoga zamalo da me budala zakači zbog ovakvog načina skretanja.
Ovo 100x
Vozi Punta i "fata luk" kad skreće u ulicu kao da vozi šlepera sa prikolicom. WTF.
A maglenke zavise od auta do auta. Na Focusu MK2 su bile totalno bespotrebne da nije bilo indikacije na tabli ne bih ni znao da su upaljene, dok su na Octaviji pravo dobre i pomažu u magli da vidiš krajeve ceste.
liaar wrote: ↑17/01/2020 11:41
Evo i ja pokušavam da skontam zbog čega smetaju maglenke ?
Ne mora ti nesto nuzno smetati. Ne bi ti smetalo da neko vozi sa upaljenim brisacima po vedrom vremenu, ali bi bio apsurd da te neko ubjedjuje da so ima svrhu i korist.
BadBoy wrote: ↑17/01/2020 11:57
A maglenke zavise od auta do auta. Na Focusu MK2 su bile totalno bespotrebne da nije bilo indikacije na tabli ne bih ni znao da su upaljene, dok su na Octaviji pravo dobre i pomažu u magli da vidiš krajeve ceste.
E ako su tako bespotrebne po magli mozes mislis kako su bespotrebne bez magle!
Meni smetaju one u farovima, npr Pezo 307, golf 4... Nije snop fokusiran na cestu kao kratko... Ili ako su rastelovane nakon udesa pa bacaju u nebo, nit ispunjavaju namjenu da osvjetle cestu a jos i smetaju vozacima iz suprotnog smjera.. Vecina ne zna ni da se moze podesavat visina kao na farovima
Ne mora ti nesto nuzno smetati. Ne bi ti smetalo da neko vozi sa upaljenim brisacima po vedrom vremenu, ali bi bio apsurd da te neko ubjedjuje da so ima svrhu i korist.
Ali to nije stvar ovdje, to što ih neko ima po danu, to nema svrhe i koristi, slažem se, ali da smetaju, ne smetaju. A upratit ćeš da raja pišu ovdje kako ispade da ih maglenkama ubijaju do mjere da plaču.
tempuser wrote: ↑17/01/2020 11:20
Nekad maglenke su bile dostupne serijske ni u boljim paketima opreme, nego su se doplacivale i neko kome je to nesto znacilo je jedva cekao da ih "pokaze" i da se "pohvali" ima opasan auto.
Danas su maglenke postale serijska oprema koliko npr AC ili el. podizaci, ali je taj primitivizam da se pale bez svrhe i koristi kako bi auto izgledao opasnije je ostao, pogotovo ako nije kaznjivo!
tempuser wrote: ↑17/01/2020 11:20
Nekad maglenke su bile dostupne serijske ni u boljim paketima opreme, nego su se doplacivale i neko kome je to nesto znacilo je jedva cekao da ih "pokaze" i da se "pohvali" ima opasan auto.
Danas su maglenke postale serijska oprema koliko npr AC ili el. podizaci, ali je taj primitivizam da se pale bez svrhe i koristi kako bi auto izgledao opasnije je ostao, pogotovo ako nije kaznjivo!
Najjace na onom fiatu 500 upali maglenke, badboy
Da se ne lazemo, meni ne smetaju maglenke kao maglenke, nego mi smeta seljakluk i primitivizam da se nesto radi samo zato sto se moze i sto nema straha od sankcije, a ne zato sto ima svrhe i smisla. Ista stvar kao i guslanje srednjom ili lijvom trakom.
Last edited by tempuser on 17/01/2020 12:16, edited 1 time in total.
Kod vitare gologuzan dnevna svjetla su u braniku na mjestu gdje visi nivoi opreme imaju maglenke. Da li su iste sijalice unutra ne znam. Murijske vitare su kokuz edisn, tako da ih mozes po danu vidjeti sa upaljenim "maglenkama".
kabal1337 wrote: ↑17/01/2020 12:16
nema glupljeg komentara
Nema potrebe za takvim komentarima, ali iskreno to je jedan od razloga koji mi je naumpao kada sam to vidio u Bernu prvi put u životu, jer ja po kiši npr jasnije vidim ono što je iscrtano na autobuskoj stanici nego na cesti.
Nisam mislio na tebe vec na tempusera. Njemu sve zivo smeta ja ne znam kako covjek zivi
Sta te briga gledaj svoja posla. Prica o krsenju zakona, on slika dok vozi. Smeta mu autoskola, dvije trake on nece da se prestroji vec izvadi telefon i slika. On krsi zakon a prica o drugima sto krse...
Nece da ga obidje vec on stvara kolonu jos vecu i nesto se zali. Strasno
Last edited by kabal1337 on 17/01/2020 12:33, edited 1 time in total.
NediM17 wrote: ↑17/01/2020 12:20
Kod vitare gologuzan dnevna svjetla su u braniku na mjestu gdje visi nivoi opreme imaju maglenke. Da li su iste sijalice unutra ne znam. Murijske vitare su kokuz edisn, tako da ih mozes po danu vidjeti sa upaljenim "maglenkama".
U Octaviama A5 FL su dnevna svjetla bila u kucistu od maglenki, odvojene sijalice i dodatno zasjenjene, i ljudi su imali problema dok se policjja nije "navikla". Na Passatu B8 na osnovim farovima je ista stvar.
kabal1337 wrote: ↑17/01/2020 12:29
Nisam mislio na tebe vec na tempusera. Njemu sve zivo smeta ja ne znam kako covjek zivi
Sta te briga gledaj svoja posla. Prica o krsenju zakona, on slika dok vozi. Smeta mu autoskola, dvije trake on nece da se prestroji vec izvadi telefon i slika. On krsi zakon a prica o drugima sto krse...
Nece da ga obidje vec on stvara kolonu jos vecu i nesto se zali. Strasno
Smeta mi seljakluk i primitivizam da se nesto radi samo zato sto se moze i sto nema kazne. Ako ise prepoznao i ako mas problem samo jos jedan dokaz da sam u pravu, inace me zivo zaboli!
Sto se tice krsenja zakona, boldiranim si dokazao da nemas pravo glasa!
Last edited by tempuser on 17/01/2020 12:37, edited 1 time in total.
Ok, po kiši jesu problematične, ali mislim da bi dosta raje trebalo otići malo oftamologu nekom kvalitetnijem.
Npr ti bi trebao otici cim ti ne udara u oci zadnja maglenka
Npr na grolfu5 bije u lijevu stranu crvena tacka
Valjda smokljan misli da je nekome zabremedet sa upaljenom zadnjom maglenkom i kad magle nema
vjeshalica wrote: ↑17/01/2020 12:37
Valjda smokljan misli da je nekome zabremedet sa upaljenom zadnjom maglenkom i kad magle nema
Nekako niko da odgvori sta je smisao i svrha upaljenih maglenki od kojih bez magle nemas nikakve koristi, osim ako neces da se pohvalis kako tvoj auto ima maglenke i da ti auto izgleda opasnije. Ko da je 1990-ta, a ne 2020!
Kakve veze ima koja je godina? Ustvari vi bi se trebali pitati jesu li sadasnje maglenke iste kao saturnus na stojadinu. Auto industrija citava izmislja oblike i vrste rasvjete za prepoznatljivost auta u prometu, a jedino maglenke krive sto neko hoce da bude prepoznatljiv?
basicm wrote: ↑17/01/2020 13:03
Kakve veze ima koja je godina? Ustvari vi bi se trebali pitati jesu li sadasnje maglenke iste kao saturnus na stojadinu. Auto industrija citava izmislja oblike i vrste rasvjete za prepoznatljivost auta u prometu, a jedino maglenke krive sto neko hoce da bude prepoznatljiv?
Pa 1990 ih je imao, karikiram, jedan od 20 auta, papku je to mogao biti "alat" da bude prepoznatljiv.
Ako hoces da budes prepoznatljiv po upaljenim maglenkama, otvaraj i zatvaraj prozore da svi znaju da imas podizace, bices jednako prepoznatljiv!
Optimist wrote: ↑17/01/2020 11:38
A sta cemo mi koji na tabli uopce nemamo lampicu da je upaljena maglenka? Bilo prednja ili zadnja.
Onda svijetli prekidač.... ili ti je neispravno nešto
Ok, po kiši jesu problematične, ali mislim da bi dosta raje trebalo otići malo oftamologu nekom kvalitetnijem.
Kad već pitaš... Mislim da je suprotno, da slabije vide oni kojima ne smetaju ali eto... u svakom slučaju na momenat smetanja po kiši si već sam sebi odgovorio... citiraću sebe za još jedan mogući način smetanja ( moglo se odmah pročitati sve komplet ali nema veze ) :
"Naročito kad se ima u vidu da velika većina vozača koji stalno voze pod maglenkama su nekakvi pokušaji tunera kojima karambolke vise malo ukrivo a maglenke su ušarafljene bez podešavanja već samo da popune rupe... Moj lični utisak, isključivo sa terena po kojem vozim..."
Throttle wrote: ↑17/01/2020 12:02
Meni smetaju one u farovima, npr Pezo 307, golf 4... Nije snop fokusiran na cestu kao kratko... Ili ako su rastelovane nakon udesa pa bacaju u nebo, nit ispunjavaju namjenu da osvjetle cestu a jos i smetaju vozacima iz suprotnog smjera.. Vecina ne zna ni da se moze podesavat visina kao na farovima
Da... i na taj način takođe smetaju...
...
...
...
I opet ću se ponoviti :
"...ovu pojavu više ne možeš ni prijaviti već ostaje ili da se čovjek navikne na to ili da vrati istom mjerom, što je bezveze..."
Ono šta je suština... meni smetaju... nekome ne smetaju... i to je to ... sve dalje je bespotrebna rasprava koja neće promijeniti činjenicu da je korištenje istih godinama bilo kažnjivo i da sada više nije... no u mom slučaju i takve nekažnjive smetaju...