Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Naslovnica wrote: ↑16/01/2020 21:10
Hajde ba, nisam jednom palio sva 4 po magli, ne vidim liniju ispred, sa strane, nista se ne vidi nazad, nista ne vidim, sva 4 je mnogo lakse uociti nego jednu (eventualno dvije) razdrnade maglenke, pogotovu kod starijih automobila.
Kod mene maglenka dole negdje, nicemu ne sluzi.
Pa palili smo stealth mode birvaktile po maglama jer skoro niko nije imao maglenke, a i farovi svima za kujac bili...
Ja se sjecam jedne godine prije rata ja sa posla iz druge smjene, i na Marindvoru na sred ceste stoji narandzasta buba, na pjesackom poprijeko.
Kraj nje lik stoji i gleda okolo gdje je. Dakle frajer bukvalno ne zna gdje je, nekako zavrsio na pjesackom odnekud... pa se onda uhvatis nekog i vozis za njim drzeci se za njegove pozicije. Najgore je kad te tako odvede negdje s tvog puta pa nit znas gdje si ni kuda ces se vratit....
Jeli kontaju ljudi da je po magli gore kada upale duga svjetla ? I ja ne znam sta je sa ljudima to sve ocoravilo pa duga+maglenke jos mu reflektori fale corava ga ***** ko mu pusti da prodje ocni pregled
MorningStar wrote: ↑16/01/2020 22:42
Jeli kontaju ljudi da je po magli gore kada upale duga svjetla ? I ja ne znam sta je sa ljudima to sve ocoravilo pa duga+maglenke jos mu reflektori fale corava ga ***** ko mu pusti da prodje ocni pregled
odavno se ja to pitam za tu coravost,mnogima trebaju svjetla da bi po danu vidjeli auto koji im dolazi u susret
MorningStar wrote: ↑16/01/2020 22:42
odavno se ja to pitam za tu coravost,mnogima trebaju svjetla da bi po danu vidjeli auto koji im dolazi u susret
I kad ce se neko sjetiti da obara na tehnickom ove manijake sa kineskim nenastimanim ultra xenon magnon kur*on svjetlima koja vozacu daju malo ili nimalo poboljsanje vidljivosti al zato u susret kad dolazis ostanes 10 sekundi zasljepljen ono konta upali pored kuce na sumu i kae gleaj jes dobro al sto na cesti to ne funkcionise to nista... izvali pare za nastimane propisne xenone ....
Oprostite... sad sa puta pa sam jos pod utiskom... mam*cu im
Naslovnica wrote: ↑16/01/2020 21:10
Hajde ba, nisam jednom palio sva 4 po magli, ne vidim liniju ispred, sa strane, nista se ne vidi nazad, nista ne vidim, sva 4 je mnogo lakse uociti nego jednu (eventualno dvije) razdrnade maglenke, pogotovu kod starijih automobila.
Kod mene maglenka dole negdje, nicemu ne sluzi.
Pa palili smo stealth mode birvaktile po maglama jer skoro niko nije imao maglenke, a i farovi svima za kujac bili...
Ja se sjecam jedne godine prije rata ja sa posla iz druge smjene, i na Marindvoru na sred ceste stoji narandzasta buba, na pjesackom poprijeko.
Kraj nje lik stoji i gleda okolo gdje je. Dakle frajer bukvalno ne zna gdje je, nekako zavrsio na pjesackom odnekud... pa se onda uhvatis nekog i vozis za njim drzeci se za njegove pozicije. Najgore je kad te tako odvede negdje s tvog puta pa nit znas gdje si ni kuda ces se vratit....
Jednom sam na Stupu izašao ispred ćaćinog stojadina i išao ispred njega dok nismo skontali gdje treba skrenuti.
Ono kada ne vidiš bočnu liniju na pola metra od auta
Cak mislim da to vise nisu u pitanju ni seljoni vec kineske uber LED sijalice koje cmar dragon promovise.
Stvarno je postalo smaranje voziti po noci zbog takvih teletabisa i svjetala koja svugdje svijetle samo ne svijetle na cestu.
Kad smo kod zasljepljivaĆa, najgori su mi oni bezobraznici koji voze pod dugim bez prestanka... Takodjer ne znam da li je jos neko primijetio, ali znaju mi gori biti ovi novi auti sa fabrickim LED svjetlima nego li Golf 4 i sl. sa aftermarket seljonima...
Sve u svemu nije mi to tako strasno, ali zna smetati. Ono sto u zadnje vrijeme radim jeste da nocu uvijek vozim sa upaljenim farovima za maglu... Nikome ne smetaju a poboljsavaju vidljivost ipak u odredjenoj mjeri...
NediM17 wrote: ↑17/01/2020 00:42
Kad smo kod zasljepljivaĆa, najgori su mi oni bezobraznici koji voze pod dugim bez prestanka... Takodjer ne znam da li je jos neko primijetio, ali znaju mi gori biti ovi novi auti sa fabrickim LED svjetlima nego li Golf 4 i sl. sa aftermarket seljonima...
Sve u svemu nije mi to tako strasno, ali zna smetati. Ono sto u zadnje vrijeme radim jeste da nocu uvijek vozim sa upaljenim farovima za maglu... Nikome ne smetaju a poboljsavaju vidljivost ipak u odredjenoj mjeri...
Slabo detektuju vozilo iz suprotnog smjera a posebno na autoputu, ja im svako malo duga upalim instinktivno
Sinoc vozim od aerodroma prema Lukavici kad prema meni ide samo jedno svijetlo pobjegnem sto vise desno, ne znam jel mu lijevo ili desno, kako se priblizio vidim neki golf 4, desni far ni pozicija mu ne radi.
Bilo bi dobro da malo vise porade na horizontalnoj signalizaciji, tamo gdje se farba izlizala i nema rasvjete je veoma teško održati putanju.
Izazivas moraliste da te lincuju? Maglenke bez magle, hm...
Koliko znam novi zakon je takav da je kaznjivo samo ako ih ne upalis po magli, ne i obratno. Objektivno ne smetaju nikome, a vrijedi nesto dodatnog svjetla, tako da ne vidim nikakav problem.
Izazivas moraliste da te lincuju? Maglenke bez magle, hm...
A sta ce ti ? Ako ne vidis sa normalnim svjetlima batali auto
Evo na imam ksenone i to duga kad upalim da mislis da je svjetlo na kraju tunela maglenke .. pa nema potrebe ne sjecam se kada sam upalio duga svjetla , maglenku zadnju samo da me kakav ovaj sto sve pali sto stigne ne zvajzne u gradu.
Last edited by MorningStar on 17/01/2020 09:57, edited 1 time in total.
NediM17 wrote: ↑17/01/2020 09:52
Koliko znam novi zakon je takav da je kaznjivo samo ako ih ne upalis po magli, ne i obratno. Objektivno ne smetaju nikome, a vrijedi nesto dodatnog svjetla, tako da ne vidim nikakav problem.
Ja sam ovaj iz bitanginog posta, svaki vozac koji upali maglenke je moj bruda. Meni nikad nisu smetale niti sam kad kontao cemu dreka kad ih neko upali.