Ima iran...obranice...vidis da raja pljesce.MorningStar wrote: ↑07/01/2020 21:35Mislim imamo slucajeva da ono znas... ides u referendum koji ce sigurno donijeti rat .. pa kad zaokruzimo skonat cemo sta cemo![]()
IRAN
- General War
#25801 Re: IRAN
-
orbita12
#25802 Re: IRAN
ovdje na forumu samo neki navijaci, mnogima fali malo objektivnosti, ne zna se ko je gori salik i kompanija sa jedne ili kiki s druge strane
- Dozer
#25803 Re: IRAN
Kiki sam protiv svih 
Hebo Chuck Norrisa
Evo malo sege - Kiki u akciji:
Obavezno pogledati, ako vec niste
Hebo Chuck Norrisa
Evo malo sege - Kiki u akciji:
Obavezno pogledati, ako vec niste
Last edited by Dozer on 07/01/2020 21:50, edited 2 times in total.
- General War
#25804 Re: IRAN
Crnci su gori rasisti nego bijelci...ali nije to mjerilo...jedina rasisticka zemlja koja ima SEGREGATIVNI USTaV je BiH.Dozer wrote: ↑07/01/2020 21:37Mislim da se crnci u USA bas i ne bi slozili s tobom... Kao ni hispano, latino, itd.Kikibombona wrote: ↑07/01/2020 21:17 Marko Rubio kaze da nemaju nista protiv iranskog naroda. I nemaju, Amerikanci nisu rasisti. I sa Srbima nakon svega zele graditi prijateljske odnose, pozivaju ih u NATO itd.
Srbi... zna se zasto ih pozivaju - geopoliticka strategija.
- General War
- sadie_forever
#25806 Re: IRAN
Tangira al sam ne mozes, srbi imaju ruse nekad ce njihov lobi u pravo vrijeme moci izborit se za nesto svoje,,,znaci mi moramo imat neku jacu silu iza nas,, u nasem slucaju turska iran itdMorningStar wrote: ↑07/01/2020 21:32Sto tebe mnogo ne tangira.sadie_forever wrote: ↑07/01/2020 21:31
I ovima sto misle da ce ih ameri satrat jer nisu za njih mogu porucit ti bosnjo sii kap u moru to sto ti mislis nece ti pomoc ni odmoc,ako amerima nekad bude u interesu da bosna se rasparca to ce bit makar mi kolektivno presli s bosanskog na engleski i kleli se u ameriku
Naprotiv nasi neprijatelji zele da se zavadimo s islamskim svijetom i sta ces onda kad nemas nikoga? Americi smo niko i nista puki interes ali ako sutra imas svoj lobi u turskoj iranu koji i nisu bas mravi americi neces biti tek pregazen
Last edited by sadie_forever on 07/01/2020 21:44, edited 1 time in total.
- MorningStar
#25807 Re: IRAN
Dobra analiza mislim.. :
Fox News senior strategic analyst Gen. Jack Keane reacted Tuesday on “Outnumbered Overtime” to Iran issuing a series of threats against the U.S. after the death of Iranian commander Qassem Soleimani, saying, “Most of this rhetoric is bombastic” and “I wouldn't take it very seriously.”
“Iranian rhetoric for 41 years has been off the top, robust, vile, [and] exaggerated to a fault,” Keane, a retired general who served as U.S. Army vice chief of staff, told host Harris Faulkner, adding that Soleimani’s killing led to “more rhetoric.”
He added, “Is there going to be some retaliation [from Iran]? Yes. I do believe it will be measured. We’re not going to war with Iran. There’s not going to be a World War III, as people are claiming.”
“You've got to keep things in perspective here and not lose sight of what's really taking place,” Keane said on Tuesday. “We were justified in our actions against Soleimani. The Iranian regime is very much aware of the complicated and comprehensive attacks that they were planning against American troops. Multiple targets, multiple locations and we killed the guy that was in charge of planning and coordinating and directing those attacks. The Iranian regime is very much aware of all that.”
“I give the president enormous credit for the restraint that he exercised over this last year,” Keane said in response. “An American drone was shot down, tankers [were] blown up and seized, oil production capabilities to include one of the largest oil fields in the world [were] attacked. Then ten rocket attacks on bases where U.S. troops were at, and we still did nothing. It wasn't until the 11th one when an American citizen [was] killed and four servicemen [were] wounded.”
He added, “The president finally responded, but he responded very strongly and I believe this regime knows full well this president will follow through on what he says. If you kill Americans, we’re going to come after you.”
- Dozer
#25808 Re: IRAN
Slazem se za BiH.General War wrote: ↑07/01/2020 21:41 Crnci su gori rasisti nego bijelci...ali nije to mjerilo...jedina rasisticka zemlja koja ima SEGREGATIVNI USTaV je BiH.
Za ovo prvo... Moguce, ali ko ih je napravio takvima? Nije mi poznat slucaj da je bilo gdje na planeti bijelac bio roblje crncu...
- MorningStar
#25809 Re: IRAN
Sta ti pricas ja te ne razumijem ? Moze li neko ovo pojasniti molim ???sadie_forever wrote: ↑07/01/2020 21:44
Tangira al sam ne mozes, srbi imaju ruse nekad ce njihov lobi u pravo vrijeme moci izborit se za nesto svoje,,,znaci mi moramo imat neku jacu silu iza nas,, u nasem slucaju turska iran itd
Naprotiv nasi neprijatelji zele da se zavadimo s islamskim svijetom i sta ces onda kad nemas nikoga? Americi smo niko i nista puki interes ali ako sutra imas svoj lobi u turskoj iranu koji i nisu bas mravi americi neces biti tek pregazen![]()
- General War
#25810 Re: IRAN
Ma pusti im suplju...pogledaj pod istoriju " Liberije"Dozer wrote: ↑07/01/2020 21:45Slazem se za BiH.General War wrote: ↑07/01/2020 21:41 Crnci su gori rasisti nego bijelci...ali nije to mjerilo...jedina rasisticka zemlja koja ima SEGREGATIVNI USTaV je BiH.
Za ovo prvo... Moguce, ali ko ih je napravio takvima? Nije mi poznat slucaj da je bilo gdje na planeti bijelac bio roblje crncu...
- sadie_forever
#25811 Re: IRAN
Moras imat svoje prijatelje koji ce te nekad pogurat,ne mozes s amerikom kao mrav uspjet dobit svoje interede.nas bosnjaka nema ni 2 miliona lakse je americi raselit nas i popuatit srbima,ali ako imas tursku iran koji ce bar rijecima to spominjat bit ce tezeMorningStar wrote: ↑07/01/2020 21:45Sta ti pricas ja te ne razumijem ? Moze li neko ovo pojasniti molim ???sadie_forever wrote: ↑07/01/2020 21:44
Tangira al sam ne mozes, srbi imaju ruse nekad ce njihov lobi u pravo vrijeme moci izborit se za nesto svoje,,,znaci mi moramo imat neku jacu silu iza nas,, u nasem slucaju turska iran itd
Naprotiv nasi neprijatelji zele da se zavadimo s islamskim svijetom i sta ces onda kad nemas nikoga? Americi smo niko i nista puki interes ali ako sutra imas svoj lobi u turskoj iranu koji i nisu bas mravi americi neces biti tek pregazen![]()
- SmokingMan
#25812 Re: IRAN
Admin posljednih sedimca ima žestoke prenose....
Pojašnjenje nije dato....

Pojašnjenje nije dato....

- MorningStar
#25813 Re: IRAN
Ko god je mogao pravio je roblje od koga je stigao.. sto su neki bili bolje organizovani,naucno napredniji,vojno bolji ne znaci da to drugi nebi radili.Ne znam koliko si upoznat ali vecinu robova iz afrike su prodavali upravo crnci robovlasnici i arapi.Dozer wrote: ↑07/01/2020 21:45Slazem se za BiH.General War wrote: ↑07/01/2020 21:41 Crnci su gori rasisti nego bijelci...ali nije to mjerilo...jedina rasisticka zemlja koja ima SEGREGATIVNI USTaV je BiH.
Sto se tice whites blacks i to...
Barbary slave trade
Main articles: Barbary slave trade and Barbary corsairs
The Barbary Coast
Giulio Rosati, Inspection of New Arrivals, 1858–1917, Circassian beauties.
The purchase of Christian captives by Catholic monks in the Barbary states.
Slave markets flourished on the Barbary Coast of North Africa, in what is modern-day Morocco, Algeria, Tunisia, and western Libya, between the 15th and middle of the 18th century.
These markets prospered while the states were nominally under Ottoman suzerainty, though, in reality, they were mostly autonomous. The North African slave markets traded in European slaves which were acquired by Barbary pirates in slave raids on ships and by raids on coastal towns from Italy to Spain, Portugal, France, England, the Netherlands, and as far afield as the Turkish Abductions in Iceland. Men, women, and children were captured to such a devastating extent that vast numbers of sea coast towns were abandoned.
1815 illustration of a British Captain horrified by seeing Christians worked as slaves in Algiers.
According to Robert Davis, between 1 million and 1.25 million Europeans were captured by Barbary pirates and sold as slaves in North Africa and Ottoman Empire between the 15th and 19th centuries.However, to extrapolate his numbers, Davis assumes the number of European slaves captured by Barbary pirates were constant for a 250-year period, stating:
There are no records of how many men, women and children were enslaved, but it is possible to calculate roughly the number of fresh captives that would have been needed to keep populations steady and replace those slaves who died, escaped, were ransomed, or converted to Islam. On this basis it is thought that around 8,500 new slaves were needed annually to replenish numbers - about 850,000 captives over the century from 1580 to 1680. By extension, for the 250 years between 1530 and 1780, the figure could easily have been as high as 1,250,000."
Davis' numbers have been challenged by other historians, such as David Earle, who cautions that true picture of Europeans slaves is clouded by the fact the corsairs also seized non-Christian whites from eastern Europe and black people from west Africa.
In addition, the number of slaves traded was hyperactive, with exaggerated estimates relying on peak years to calculate averages for entire centuries, or millennia. Hence, there were wide fluctuations year-to-year, particularly in the 18th and 19th centuries, given slave imports, and also given the fact that, prior to the 1840s, there are no consistent records. Middle East expert, John Wright, cautions that modern estimates are based on back-calculations from human observation.
Such observations, across the late 1500s and early 1600s observers, account for around 35,000 European Christian slaves held throughout this period on the Barbary Coast, across Tripoli, Tunis, but mostly in Algiers. The majority were sailors (particularly those who were English), taken with their ships, but others were fishermen and coastal villagers. However, most of these captives were people from lands close to Africa, particularly Spain and Italy.
From bases on the Barbary coast, North Africa, the Barbary pirates raided ships traveling through the Mediterranean and along the northern and western coasts of Africa, plundering their cargo and enslaving the people they captured. From at least 1500, the pirates also conducted raids along seaside towns of Italy, Spain, France, England, the Netherlands and as far away as Iceland, capturing men, women and children. On some occasions, settlements such as Baltimore, Ireland were abandoned following the raid, only being resettled many years later. Between 1609 and 1616, England alone had 466 merchant ships lost to Barbary pirates.
While Barbary corsairs looted the cargo of ships they captured, their primary goal was to capture people for sale as slaves or for ransom. Those who had family or friends who might ransom them were held captive, but not obliged to work; the most famous of these was the author Miguel de Cervantes, who was held for almost five years. Others were sold into various types of servitude. Attractive women or boys could be used as sex slaves. Captives who converted to Islam were generally freed, since enslavement of Muslims was prohibited; but this meant that they could never return to their native countries.
16th- and 17th-century customs statistics suggest that Istanbul's additional slave import from the Black Sea may have totaled around 2.5 million from 1450 to 1700. The markets declined after the loss of the Barbary Wars and ended in the 1830s, when the region was conquered by France.
- MorningStar
#25814 Re: IRAN
Kako ti Turska i Iran mogu pomoci ovdje ako to EU i Amerika ne dopuste ?sadie_forever wrote: ↑07/01/2020 21:49
Moras imat svoje prijatelje koji ce te nekad pogurat,ne mozes s amerikom kao mrav uspjet dobit svoje interede.nas bosnjaka nema ni 2 miliona lakse je americi raselit nas i popuatit srbima,ali ako imas tursku iran koji ce bar rijecima to spominjat bit ce teze
- Dozer
#25815 Re: IRAN
Molitvom. Prijetnjama. Slanjem zastarjelih polovnih autobusa. Izrazavanjem verbalne podrske. Eventualno nekom klopom.
Ovdje su vise dali Japanci nakon rata, nego Turska i Iran zajedno (ne zajebavam se).
Ovdje su vise dali Japanci nakon rata, nego Turska i Iran zajedno (ne zajebavam se).
Last edited by Dozer on 07/01/2020 21:56, edited 2 times in total.
- MorningStar
- sadie_forever
#25817 Re: IRAN
Jednostavno njima nesto treba od turske i nece da se zamjere s turcima toliko samilm tim manje radikalno postupaju prema nama..ovo je samo primjer,sve zavisi i ko je na vlasti ,erdogan bi al ako sekularisti dodju tesko...MorningStar wrote: ↑07/01/2020 21:52Kako ti Turska i Iran mogu pomoci ovdje ako to EU i Amerika ne dopuste ?sadie_forever wrote: ↑07/01/2020 21:49
Moras imat svoje prijatelje koji ce te nekad pogurat,ne mozes s amerikom kao mrav uspjet dobit svoje interede.nas bosnjaka nema ni 2 miliona lakse je americi raselit nas i popuatit srbima,ali ako imas tursku iran koji ce bar rijecima to spominjat bit ce teze
- MorningStar
#25818 Re: IRAN
Opet pricas nesto al te ne razumijem ?sadie_forever wrote: ↑07/01/2020 21:56
Jednostavno njima nesto treba od turske i nece da se zamjere s turcima toliko samilm tim manje radikalno postupaju prema nama..ovo je samo primjer,sve zavisi i ko je na vlasti ,erdogan bi al ako sekularisti dodju tesko...
Evo ti karta malo da ti pomogne mozda u formiranju stavova -
- Dozer
#25819 Re: IRAN
I onda neko nakon ovakvih komentara:
Kakve mi stvarne veze, osim djelimicne religijske, imamo s Turskom i Iranom, mile ti majke...? Zanemarimo Stokholmski sindrom prema Turcima...
...kaze da vjera nema veze u medjunarodnim odnosima...sadie_forever wrote: ↑07/01/2020 21:49 Moras imat svoje prijatelje koji ce te nekad pogurat,ne mozes s amerikom kao mrav uspjet dobit svoje interede.nas bosnjaka nema ni 2 miliona lakse je americi raselit nas i popuatit srbima,ali ako imas tursku iran koji ce bar rijecima to spominjat bit ce teze
Kakve mi stvarne veze, osim djelimicne religijske, imamo s Turskom i Iranom, mile ti majke...? Zanemarimo Stokholmski sindrom prema Turcima...
Last edited by Dozer on 07/01/2020 22:00, edited 2 times in total.
- sadie_forever
#25820 Re: IRAN
Bolje imat nekog bitnijeg sa scene na tvojoj strani nego kao repa bez korijena nadat se da ce ti se USA smilovat a niko ne zna za tebe
-
Benjo34
#25821 Re: IRAN
Nemojte miješat babe i žabe. Nema nikakve veze ni Iran ni Turska sa opstankom BiH nit bi imali. BiH je opstala samo zato sto su srbi veći rusi od samih rusa i ameri ne dopuštaju njihov uticaj u nato dubini. Mi imamo ludu sreću ali nesposobne političare da to kapitalizujemo
- MorningStar
#25822 Re: IRAN
Korijen repe je u bih, tvoj problem je sto trazis korijene. A mi se moramo tj trebali bi prikloniti onim koji vedre i oblace na prostoru gdje se nalazimo - a to nisu iran i turska.sadie_forever wrote: ↑07/01/2020 21:58
Bolje imat nekog bitnijeg sa scene na tvojoj strani nego kao repa bez korijena nadat se da ce ti se USA smilovat a niko ne zna za tebe
- Dozer
#25823 Re: IRAN
Tacno tako.MorningStar wrote: ↑07/01/2020 22:00Korijen repe je u bih, tvoj problem je sto trazis korijene. A mi se moramo tj trebali bi prikloniti onim koji vedre i oblace na prostoru gdje se nalazimo - a to nisu iran i turska.sadie_forever wrote: ↑07/01/2020 21:58
-
Korisničkoime
#25824 Re: IRAN
Kakve veze ima Islam sa terijom da su SAD zapocele rat u bivsoj Yugi kako bi istu unistile jer je lakse kontrolisat 6 malih drzava nego jednu veliku i jaku.rajv0sa wrote: ↑07/01/2020 21:13To nije kompleks to se zove Islam. Onaj ko je iskreni vjernik će uvijek imati simpatije prema drugim muslimanima. A ko je u zabludi i misli da će muslimani u Evropi biti ikad poželjni pa bili oni autohtoni kao što smo mi Bošnjaci je budala. Bošnjaci ako se odreknu svog religijskog identiteta osuđeni su na propast. Fala Bogu pa su ti sa takvim razmišljanjem u velikoj manjini. A ovi iz neutralnih nacija nek se kane tumačenja.Korisničkoime wrote: ↑07/01/2020 20:44Mislim da toga nema, vise je razloga za takvo razmisljanje.Kikibombona wrote: ↑07/01/2020 20:21
Nije iskljuceno da ovdje imamo srpske sluzbe koje ulazu napor da Bosnjacima ogade Ameriku i NATO.
Ja recimo nisam Bosnjak, pa mi tako kao neutralnom covjeku izgleda kao realna mogucnost...
Ja sam Bosnjak pa mogu to reci a da ne bude neka uvreda na nacionalnoj osnovi ali tu u toj prici ima dosta kompleksa koji pucaju moje sunarodnjake tako da i nije potreban neki napor obavjestajnih sluzbi da se kod jednog dijela naroda ta teza etablira
To je teorija kako je ja zovem "ko nas bre zavadi" i ima svoje zagovornike kod istocnih komsija.
Kako i na koji nacin se kod jednog Bosnjaka stvori kratki spoj u glavi i da za sve sto je prozivio okrivi SAD a ne likove koji su u njega pucali 4 godine meni ce ostati zagonetka do kraja zivota.
Simpatije BH muslimana, Bosnjaka prema braci muslimanima vidimo zadnjih godinu dana kada su u pitanju promrzli i gladni migranti, svaka nam cast. Simpatije i podrska preko tastature al kad dodje na kucni prag sav nikakav umjesto da ga brat musliman pomogne on bi ga najradije zatukao.
Takodjer razmisljanje kako se nas religijski identitet sastoji u pruzanju isprazne politicke podrske muslimanima BI je samo odraz katastrofalnog stanja vjere kod muslimana i BiH sto je zalosno.
Namaz je temelj svega, bez namaza, bez temelja nista drugo ne vrijedi pogotovo laprdanje o podrski muslimanima kao dio religijskog identiteta.
- sadie_forever
#25825 Re: IRAN
Da jebeno nam je jako u sred evrope kap muslimana,sta mislis hocel nas pazit kao neki ukras cvijece ? Ti zapadnjaci? Za bosnu se iran zalagao kad je evropa mislila zatvorit oci i nadat se da sto prije nestanemo, usa je prihvayila jer je vidjela da citav islamski svijet gleda,ikace bi ih bolila ona stvar.sta mislis sta bi bilo da je alija reko hebite se mi nismo muslimani? Okrenuli bi se i muslimani i evropljani a srbi bi zavrsili svojeMorningStar wrote: ↑07/01/2020 21:57Opet pricas nesto al te ne razumijem ?sadie_forever wrote: ↑07/01/2020 21:56
Jednostavno njima nesto treba od turske i nece da se zamjere s turcima toliko samilm tim manje radikalno postupaju prema nama..ovo je samo primjer,sve zavisi i ko je na vlasti ,erdogan bi al ako sekularisti dodju tesko...
Evo ti karta malo da ti pomogne mozda u formiranju stavova -
![]()