IRAN
- rajv0sa
#25777 Re: IRAN
To nije kompleks to se zove Islam. Onaj ko je iskreni vjernik će uvijek imati simpatije prema drugim muslimanima. A ko je u zabludi i misli da će muslimani u Evropi biti ikad poželjni pa bili oni autohtoni kao što smo mi Bošnjaci je budala. Bošnjaci ako se odreknu svog religijskog identiteta osuđeni su na propast. Fala Bogu pa su ti sa takvim razmišljanjem u velikoj manjini. A ovi iz neutralnih nacija nek se kane tumačenja.Korisničkoime wrote: ↑07/01/2020 20:44Mislim da toga nema, vise je razloga za takvo razmisljanje.Kikibombona wrote: ↑07/01/2020 20:21Nije iskljuceno da ovdje imamo srpske sluzbe koje ulazu napor da Bosnjacima ogade Ameriku i NATO.Korisničkoime wrote: ↑07/01/2020 20:18
Nisam amerofil ali je intervencija protiv Srbije i srpskih snaga u BiH bila opravdana i ko god tvrdi da su rat u Yugi zapoceli Ameri kako bi unistili veliku Yugu (ciji je najveci samostalni industrijski proizvod za masovnu upotrebu bio jebelo Yugo 45) a ne Srbija sa svojim nacionaliznom ili je glup ili je izdajica ili je zlonamjeran.
Sto se mene licno tice ako ce biti na nasoj strani ako ce svojom vojnom moci garantovati cjelovitu i samostalnu BiH i biti nasi saveznici mogu pola BI sravniti sa zemljom.
Politika je kurva a nase Bosnje se ponasaju kao majka Tereza u javnoj kuci.
Jucer smo imali ponovo kao i za prosli pravoslavni Bozic tzv. "povorku mrznje" kroz Srebrenicu i Bratunac a nase Bosnje oplakuju Sulejmanijanija i hrle da se upisu u knjigu ozaloscenih. Ne kazem da c9vjek nije nikad valjao ali dok nam se radi o glavi nemal 100 kilometara mi se Bosnje zabavili problemima na drugom kraju dunjaluka
Ja recimo nisam Bosnjak, pa mi tako kao neutralnom covjeku izgleda kao realna mogucnost...
Ja sam Bosnjak pa mogu to reci a da ne bude neka uvreda na nacionalnoj osnovi ali tu u toj prici ima dosta kompleksa koji pucaju moje sunarodnjake tako da i nije potreban neki napor obavjestajnih sluzbi da se kod jednog dijela naroda ta teza etablira
- MorningStar
#25778 Re: IRAN
Perzijanci su cool... mislim upoznao sam par a citajuci historiju perzije ne mozes ostati ravnodusan na njihove poduhvate.. Ali ova teokratska vlada ce im dohakat - pretvaraju ih u arape doslovno (mislim mentalitetom)
- General War
#25779 Re: IRAN
Uf ja jakog generala...teroristicke organizacije, bas neocekivanoKing Theoden wrote: ↑07/01/2020 21:09 Mater im jebem bolesnu, ubiti generala (ravno objavi rata) države s kojom nisi u ratu i onda zahtjevati od iste da deeskalira situaciju.
Koji prokletnici i bolesnici.
Et, nek objave rat...ko i izraelu, zapali zastavu i baci kamen...to je krajnji domet.
Last edited by General War on 07/01/2020 21:17, edited 1 time in total.
- tandmand
#25780 Re: IRAN
nemoj tako, to je civilizacija stara hiljade godina ... znaju poso
- General War
#25781 Re: IRAN
Ma ne to...svaki narod je pametan ako im se dozvoli da se normalno razvijaju...nema tu genetike neke, vec uslova razvoja.MorningStar wrote: ↑07/01/2020 21:14Perzijanci su cool... mislim upoznao sam par a citajuci historiju perzije ne mozes ostati ravnodusan na njihove poduhvate.. Ali ova teokratska vlada ce im dohakat - pretvaraju ih u arape doslovno (mislim mentalitetom)
- Kikibombona
#25782 Re: IRAN
Marko Rubio kaze da nemaju nista protiv iranskog naroda. I nemaju, Amerikanci nisu rasisti. I sa Srbima nakon svega zele graditi prijateljske odnose, pozivaju ih u NATO itd.King Theoden wrote: ↑07/01/2020 21:09 Mater im jebem bolesnu, ubiti generala (ravno objavi rata) države s kojom nisi u ratu i onda zahtjevati od iste da deeskalira situaciju.
Uvazeni senator Lindzi Grem. Umjereni Iranci su zrtve rezima, vlast drze radikali i fanaticiThe problem isn’t #Iran’s people,who come from numerous ethnic groups & religions & share one of the worlds oldest civilizations & a rich cultural legacy The problem is clerics who put their nuclear ambitions ahead of their people & use violence to respond to economic sanctions
The moderate Iranian voices are being shot down in the street for demanding freedom. There is only one voice when it comes to Iranian foreign policy – it is that of the Ayatollah and his henchmen.
They are intent on continuing to be the largest state sponsor of terrorism by dismembering the Middle East, destroying the state of Israel, and acquiring a nuclear weapon. Any senator or president who fails to understand this makes a grave mistake.
- mirsek
#25783 Re: IRAN
Objavili su zestoku osvetu, rat nek ameri prvi proglase. U svakom slucaju sam siguran da ce minimalno trocifren broj Americkih vojnika do kraja godine biti ubijeno kao direktna posljedica ovog napada, eskalirao ili ne Iran ovu situaciju.General War wrote: ↑07/01/2020 21:14Uf ja jakog generala...teroristicke organizacije, bas neocekivanoKing Theoden wrote: ↑07/01/2020 21:09 Mater im jebem bolesnu, ubiti generala (ravno objavi rata) države s kojom nisi u ratu i onda zahtjevati od iste da deeskalira situaciju.
Koji prokletnici i bolesnici.takvih se je Izrael vec naubijao.
![]()
Et, nek objave rat...
- mirsek
#25785 Re: IRAN
Pa Iran se razvija, samo ih sa sankcijama koce, al su opet razvijeniji od svake arapske zemlje, i naucno i kulturno.General War wrote: ↑07/01/2020 21:16Ma ne to...svaki narod je pametan ako im se dozvoli da se normalno razvijaju...nema tu genetike neke, vec uslova razvoja.MorningStar wrote: ↑07/01/2020 21:14Perzijanci su cool... mislim upoznao sam par a citajuci historiju perzije ne mozes ostati ravnodusan na njihove poduhvate.. Ali ova teokratska vlada ce im dohakat - pretvaraju ih u arape doslovno (mislim mentalitetom)
- MorningStar
#25786 Re: IRAN
Objava zestokih osveta je inace zestoka
- General War
#25787 Re: IRAN
mirsek wrote: ↑07/01/2020 21:21Pa Iran se razvija, samo ih sa sankcijama koce, al su opet razvijeniji od svake arapske zemlje, i naucno i kulturno.General War wrote: ↑07/01/2020 21:16Ma ne to...svaki narod je pametan ako im se dozvoli da se normalno razvijaju...nema tu genetike neke, vec uslova razvoja.MorningStar wrote: ↑07/01/2020 21:14
Perzijanci su cool... mislim upoznao sam par a citajuci historiju perzije ne mozes ostati ravnodusan na njihove poduhvate.. Ali ova teokratska vlada ce im dohakat - pretvaraju ih u arape doslovno (mislim mentalitetom)
Onda bas ne pratis desavanja na bliskom istoku.
-
orbita12
#25788 Re: IRAN
to dvoje sto si naveo nije dovoljno ni blizu da bi Ameri imali razloga za napad, problem kojeg se Ameri boje je rekcija domace javnosti, a njihova javnost se nije nesto nalozila sa ova dva dogadjaja, moraju dobiti podrsku americke javnosti za napad na Iran a to se moze desiti samo ako Iran napadne i ubije americke drzavaljane, zato sam i naveo ranije, da je napad na ovog generala samo zamka kojm se tjera Iran da napravi kardinalnu gresku i krene napadati americke ciljeve, sto bi Ameri jedva docekali.General War wrote: ↑07/01/2020 21:09 Da je trump htio napasti iran, napali bi ih kad su ih uhvatili spustenih gaca u zalivu kad su minirali tankere i oborili global hawka...ubistvo kasima se poklopila iranska kurcevitost bez pokrica i trumpov inpichment.
Sad opet prepadaju sa nekakvom iranskom odmazdom i irackim parlamentarnim glasanjem...ako neko stvarno prati desavanja...parlament je istu rezoluciju izglasao i 2009 godine i Maliki potvrdio...i nista...sve je sa razlogom da svijetu ogade trumpa a na iranskoj strani damage control.
Otrest ce ih ameri ko slinu...a trumpu ce samo pomoci ako sta probaju.
- basar
#25789 Re: IRAN
Narod i zemlja koja sama odlučuje o svojoj sudbini.
Sasvim dovoljno.
Sasvim dovoljno.
- bogoljub
#25790 Re: IRAN
Oni su tu, hiljade kilometara daleko od svoje zemlje, desetine hiljada vojnika doveli u tuđu zemlju i ubijaju ljude a "nisu" agresori, oni su...King Theoden wrote: ↑07/01/2020 21:09 Mater im jebem bolesnu, ubiti generala (ravno objavi rata) države s kojom nisi u ratu i onda zahtjevati od iste da deeskalira situaciju.
- sadie_forever
#25791 Re: IRAN
rajv0sa wrote: ↑07/01/2020 21:13To nije kompleks to se zove Islam. Onaj ko je iskreni vjernik će uvijek imati simpatije prema drugim muslimanima. A ko je u zabludi i misli da će muslimani u Evropi biti ikad poželjni pa bili oni autohtoni kao što smo mi Bošnjaci je budala. Bošnjaci ako se odreknu svog religijskog identiteta osuđeni su na propast. Fala Bogu pa su ti sa takvim razmišljanjem u velikoj manjini. A ovi iz neutralnih nacija nek se kane tumačenja.Korisničkoime wrote: ↑07/01/2020 20:44Mislim da toga nema, vise je razloga za takvo razmisljanje.Kikibombona wrote: ↑07/01/2020 20:21
Nije iskljuceno da ovdje imamo srpske sluzbe koje ulazu napor da Bosnjacima ogade Ameriku i NATO.
Ja recimo nisam Bosnjak, pa mi tako kao neutralnom covjeku izgleda kao realna mogucnost...
Ja sam Bosnjak pa mogu to reci a da ne bude neka uvreda na nacionalnoj osnovi ali tu u toj prici ima dosta kompleksa koji pucaju moje sunarodnjake tako da i nije potreban neki napor obavjestajnih sluzbi da se kod jednog dijela naroda ta teza etablira
I ovima sto misle da ce ih ameri satrat jer nisu za njih mogu porucit ti bosnjo sii kap u moru to sto ti mislis nece ti pomoc ni odmoc,ako amerima nekad bude u interesu da bosna se rasparca to ce bit makar mi kolektivno presli s bosanskog na engleski i kleli se u ameriku
S druge strane prijatelja se odrec ne smijes jer arapski svijet prema nama gaji simpatije radi islam i to nije interes kao amerika vrc islam koji nas veze
Last edited by sadie_forever on 07/01/2020 21:33, edited 1 time in total.
- General War
#25792 Re: IRAN
Ugrozavanje interesa amerike kao i zemalja sa kojima imaju ugovor o odbrani je dovoljan razlog za ogranicen napad...bilo je toga i u proslosti...ne ide se u rat referendumom.orbita12 wrote: ↑07/01/2020 21:25to dvoje sto si naveo nije dovoljno ni blizu da bi Ameri imali razloga za napad, problem kojeg se Ameri boje je rekcija domace javnosti, a njihova javnost se nije nesto nalozila sa ova dva dogadjaja, moraju dobiti podrsku americke javnosti za napad na Iran a to se moze desiti samo ako Iran napadne i ubije americke drzavaljane, zato sam i naveo ranije, da je napad na ovog generala samo zamka kojm se tjera Iran da napravi kardinalnu gresku i krene napadati americke ciljeve, sto bi Ameri jedva docekali.General War wrote: ↑07/01/2020 21:09 Da je trump htio napasti iran, napali bi ih kad su ih uhvatili spustenih gaca u zalivu kad su minirali tankere i oborili global hawka...ubistvo kasima se poklopila iranska kurcevitost bez pokrica i trumpov inpichment.
Sad opet prepadaju sa nekakvom iranskom odmazdom i irackim parlamentarnim glasanjem...ako neko stvarno prati desavanja...parlament je istu rezoluciju izglasao i 2009 godine i Maliki potvrdio...i nista...sve je sa razlogom da svijetu ogade trumpa a na iranskoj strani damage control.
- MorningStar
#25793 Re: IRAN
Sto tebe mnogo ne tangira.sadie_forever wrote: ↑07/01/2020 21:31
I ovima sto misle da ce ih ameri satrat jer nisu za njih mogu porucit ti bosnjo sii kap u moru to sto ti mislis nece ti pomoc ni odmoc,ako amerima nekad bude u interesu da bosna se rasparca to ce bit makar mi kolektivno presli s bosanskog na engleski i kleli se u ameriku
- MorningStar
#25794 Re: IRAN
Bogami kako koGeneral War wrote: ↑07/01/2020 21:31Ugrozavanje interesa amerike kao i zemalja sa kojima imaju ugovor o odbrani je dovoljan razlog za ogranicen napad...bilo je toga i u proslosti...ne ide se u rat referendumom.orbita12 wrote: ↑07/01/2020 21:25to dvoje sto si naveo nije dovoljno ni blizu da bi Ameri imali razloga za napad, problem kojeg se Ameri boje je rekcija domace javnosti, a njihova javnost se nije nesto nalozila sa ova dva dogadjaja, moraju dobiti podrsku americke javnosti za napad na Iran a to se moze desiti samo ako Iran napadne i ubije americke drzavaljane, zato sam i naveo ranije, da je napad na ovog generala samo zamka kojm se tjera Iran da napravi kardinalnu gresku i krene napadati americke ciljeve, sto bi Ameri jedva docekali.General War wrote: ↑07/01/2020 21:09 Da je trump htio napasti iran, napali bi ih kad su ih uhvatili spustenih gaca u zalivu kad su minirali tankere i oborili global hawka...ubistvo kasima se poklopila iranska kurcevitost bez pokrica i trumpov inpichment.
- King Theoden
#25795 Re: IRAN
Aaaaaaaaaaaaaaaahahhahaha
Nadmašio si sam sebe. U moru gluposti koje si napisao, ovo je najveća
Nego, da vidimo američke dokaze da je sulejmani planirao napad
US Defense Secretary Mark Esper said today that the “exquisite intelligence” on the threat posed by Iranian general Qasem Soleimani will only be shared with a group of congressional leaders known as the Gang of Eight.
He went on to say that “most members (of Congress) will not have access to that" information.
- MorningStar
#25796 Re: IRAN
Daj budi ozbiljan, covjek je komandovao svim iranskim formacijama po Iraku i Siriji..King Theoden wrote: ↑07/01/2020 21:33Aaaaaaaaaaaaaaaahahhahaha
US Defense Secretary Mark Esper said today that the “exquisite intelligence” on the threat posed by Iranian general Qasem Soleimani will only be shared with a group of congressional leaders known as the Gang of Eight.
He went on to say that “most members (of Congress) will not have access to that" information.
Last edited by MorningStar on 07/01/2020 21:34, edited 1 time in total.
- General War
#25797 Re: IRAN
A no dje
Ovdje je bio povod a ne uzrok.
Ovdje je bio povod a ne uzrok.
- General War
#25798 Re: IRAN
...i smaknnut u irakuMorningStar wrote: ↑07/01/2020 21:34Daj budi ozbiljan, covjek je komandovao svim iranskim formacijama po Iraku i Siriji..King Theoden wrote: ↑07/01/2020 21:33Aaaaaaaaaaaaaaaahahhahaha
- MorningStar
#25799 Re: IRAN
Mislim imamo slucajeva da ono znas... ides u referendum koji ce sigurno donijeti rat .. pa kad zaokruzimo skonat cemo sta cemo
- Dozer
#25800 Re: IRAN
Mislim da se crnci u USA bas i ne bi slozili s tobom... Kao ni hispano, latino, itd.Kikibombona wrote: ↑07/01/2020 21:17 Marko Rubio kaze da nemaju nista protiv iranskog naroda. I nemaju, Amerikanci nisu rasisti. I sa Srbima nakon svega zele graditi prijateljske odnose, pozivaju ih u NATO itd.
Srbi... zna se zasto ih pozivaju - geopoliticka strategija.