Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Broj poginulih u stampedu u Iranu porastao na 50, odgođena dženaza Soleimaniju
I ono bi negdje ratovalo. Nisu u stanju organizirati sahranu. Pa što bi tek u ratu bilo kada bi pokapali poginule vojnike, desetak ''jačih'' sahrana i nestalo bi ih.
Događa se to i na zapadu gdje su mase, np. techno party u Njemačkoj 2010.
STAMPEDO na Love paradi u Duisburgu okončao je tragično smrću 19 osoba, a ozljeđivanjem oko 400 sudionika. Prema pisanju CNN-a, nesreća se dogodila na jučer održanom festivalu techno glazbe koji se svake godine održava u Njemačkoj.
Tragedija se dogodila u tunelu na putu prema zatvorenom teretnom željezničkom kolodvoru u kojem se prvi put održava ovaj festival. Kad je mnoštvo ušlo u tunel, nastala je panika i ljudi su počeli trčati. U stampedu je poginulo 19 osoba. Od oko 300 ozlijeđenih, 25 se nalazi u kritičnom stanju pa njemački liječnici strahuju da će broj smrtno stradalih biti i veći.
MorningStar wrote: ↑07/01/2020 20:25
Teorija ti je klimava jer su rusi bili u go**ima do guse u tom periodu.Imali su otprilike nista uticaja i spasavali su sto se moze u vlastitoj kuci.
jes...jes...a imali su para da kupe prese za proizvodnju avionskih dijelova za vojnu industriju u exyu u Podgorici...
MorningStar wrote: ↑07/01/2020 20:25
Teorija ti je klimava jer su rusi bili u go**ima do guse u tom periodu.Imali su otprilike nista uticaja i spasavali su sto se moze u vlastitoj kuci.
jes...jes...a imali su para da kupe prese za proizvodnju najvece presa za vojnu industriju u exyu u Podgorici...
91 su ruski pukovnici prodavali tenkove helikoptere ispod ruke iz baza i skladista... raspad sistema-postojala je bojazan amera da ce krenuti nestajati i nuklearno oruzje pa su im bukvalno placali za odrzavanje istog sigurnim. Tenkovi isli na dumu i tako...
MorningStar wrote: ↑07/01/2020 20:31
91 su ruski pukovnici prodavali tenkove helikoptere ispod ruke iz baza i skladista... raspad sistema-postojala je bojazan amera da ce krenuti nestajati i nuklearno oruzje pa su im bukvalno placali za odrzavanje istog sigurnim. Tenkovi isli na dumu i tako...
nije stvar u tome sto su oni imali i imaju kapacitete...treba i drugima onemoguciti da nesto proizvode...
Ne kontas. Nije za raspad Jugoslavije, Amerika kriva nego mi najvise sami, mi ovdasnji narodi i elite, ali i Rusija tj., da budem precizniji tadasnje Ruske elite. Ruski narod je bio za ocuvanje Jugoslavije kako znam.
A imam razlog sto kazem da je Ruskim elitama odgovarao najvise raspad Jugoslavije tada.
Rusija se rusila kao kula od karata, voda im ulazila u nozdrve, nisu ni znali da se Jugoslavija raspada.
...
Prema teoreticarima, Amerika je kriva za sve. Samo je razlika u prebivalistu, etnicitetu i vjeri teoreticara. Samo radi toga ima malih varijacija ali je matrica ista.
...
Bashar al-Asad, idol Iranaca sa teme, smatra da su Srbija i Sirija dozivjele istu sudbinu. Pametnom dosta.
nije stvar u tome sto su oni imali i imaju kapacitete...treba i drugima onemoguciti da nesto proizvode...
Kupovina prese iz juge im je bila zaista bitna dok su se raspadali.
Kupovina prese iz juge im je bila zaista bitna dok su se raspadali.
bitno je bitno...kao sto je amerikancima bitno da presa od 10.000 tona iz DD zavrsi u americi...
Broj poginulih u stampedu u Iranu porastao na 50, odgođena dženaza Soleimaniju
I ono bi negdje ratovalo. Nisu u stanju organizirati sahranu. Pa što bi tek u ratu bilo kada bi pokapali poginule vojnike, desetak ''jačih'' sahrana i nestalo bi ih.
Događa se to i na zapadu gdje su mase, np. techno party u Njemačkoj 2010.
STAMPEDO na Love paradi u Duisburgu okončao je tragično smrću 19 osoba, a ozljeđivanjem oko 400 sudionika. Prema pisanju CNN-a, nesreća se dogodila na jučer održanom festivalu techno glazbe koji se svake godine održava u Njemačkoj.
Tragedija se dogodila u tunelu na putu prema zatvorenom teretnom željezničkom kolodvoru u kojem se prvi put održava ovaj festival. Kad je mnoštvo ušlo u tunel, nastala je panika i ljudi su počeli trčati. U stampedu je poginulo 19 osoba. Od oko 300 ozlijeđenih, 25 se nalazi u kritičnom stanju pa njemački liječnici strahuju da će broj smrtno stradalih biti i veći.
E ovdje je vec uzrok LSD.
...
Sjecam se jedne prilike, moj komsija, trci, vristi. Rekoh, sta ti je. Ka'e, ganja me helikopter, zar ne cujes. A ono ispala Toplana i pod ogromnim pritiskom stvara buku. On kontao helikopter, izbezumio se i poceo bjezati.
rajv0sa wrote: ↑07/01/2020 20:00
Kako ne kontate vi amerofili da ste vi samo druga strana medalje tih teoretičara zavjere, dok oni tvrde da je za sve kriva Amerika, vi tvrdite da je bezgrešana i da je svaka intervencija bila opravdana.
Nisam amerofil ali je intervencija protiv Srbije i srpskih snaga u BiH bila opravdana i ko god tvrdi da su rat u Yugi zapoceli Ameri kako bi unistili veliku Yugu (ciji je najveci samostalni industrijski proizvod za masovnu upotrebu bio jebelo Yugo 45) a ne Srbija sa svojim nacionaliznom ili je glup ili je izdajica ili je zlonamjeran.
Sto se mene licno tice ako ce biti na nasoj strani ako ce svojom vojnom moci garantovati cjelovitu i samostalnu BiH i biti nasi saveznici mogu pola BI sravniti sa zemljom.
Politika je kurva a nase Bosnje se ponasaju kao majka Tereza u javnoj kuci.
Jucer smo imali ponovo kao i za prosli pravoslavni Bozic tzv. "povorku mrznje" kroz Srebrenicu i Bratunac a nase Bosnje oplakuju Sulejmanijanija i hrle da se upisu u knjigu ozaloscenih. Ne kazem da c9vjek nije nikad valjao ali dok nam se radi o glavi nemal 100 kilometara mi se Bosnje zabavili problemima na drugom kraju dunjaluka
Nije iskljuceno da ovdje imamo srpske sluzbe koje ulazu napor da Bosnjacima ogade Ameriku i NATO.
Ja recimo nisam Bosnjak, pa mi tako kao neutralnom covjeku izgleda kao realna mogucnost...
Mislim da toga nema, vise je razloga za takvo razmisljanje.
Ja sam Bosnjak pa mogu to reci a da ne bude neka uvreda na nacionalnoj osnovi ali tu u toj prici ima dosta kompleksa koji pucaju moje sunarodnjake tako da i nije potreban neki napor obavjestajnih sluzbi da se kod jednog dijela naroda ta teza etablira
Tad je Rusima, KGB-u, i Ruskoj mafiji bilo spasavaj sta se spasiti da. Kazem imam razlog sto im je u interesu bio raspad Jugoslavije i ovo podrucje. Nisu bez razloga pucali veta u UN-u na sto sta.
EU je isla na spasavanje Jugoslavije putem sporazuma i nudzenja kredita. Americi nije eskalacija toliko bila interes, ali i da eskalira, nije ih toliko bilo briga. + i - je tad radio. Mi ovdje smo izvukli nazalost svi -.
Nije tema uglavnom.
Tako i u vezi Irana itd., radi + i -. Ko ce sta dobit ne znam. Ali primjecujem jednu stvar, a to je da - uvijek narod dobije, nazalost.
Veoma vazna izjava Marka Espera za CNN koja objasnjava razloge neutralizacije kreatora iranske teroristicke mreze na BI
"I can assure you that it's more than razor thin &it's persuasive. The fact of the matter is Soleimani was caught red handed on the ground in Baghdad...meeting w/ another terrorist leader to synchronize & plan additional attacks on American forces"
"I think the threat was being orchestrated by Soleimani that's what the intelligence reported, that's what he was doing on the ground in both Baghdad &Damascus & elsewhere & I think it was only a matter days, certainly no more than weeks"
Dakle, spremao se veliki napad na americke ciljeve, vjerovatno preko teroristickih skupina poput Kataib Hezbolah, Asaib al-Hak itd.
orbita12 wrote: ↑07/01/2020 18:58
ja na kraju svega mislim da je USA namjerno ubio generala samo iz jednog razloga, da isprovocira napad Irana. Kao sto neko prije rece, kad god je USA trebala da napadne neku zemlju , desio se neki veliki dogadjaj koji je "primorao" USA na akciju, vecinom su to bili false flag napadi, rusenje tornjeva npr.
Glupost hiljadu puta ponovljena i dalje ostaje glupost.
Esper se nada da ce ohladiti usijane iranske glave
Esper on
@CNN
just now says the US is “prepared for the worst” but hopes that cooler heads in Iran “will wisen up and decide to de escalate the situation”
@EsperDoD
Rekao je da Amerika ne ide nigdje iz Iraka. Isto je porucila Italija, na cemu se Amerika zahvalila.
...
Zabrinjavajuce je da su se neke zemlje poput Kanade odlucile povuci. Jos neke zemlje najavljuju povlacenje sto moze znaciti da se ozbiljno kuha iza zavjese.
I komicno mi je ovo postavljanje slika i izjava Rusa, kako su ozalosceni zbog Sulejmanija i tako, kad su oni navijali i sve moguce uradili da pomognu Trumpu da dodje na tu poziciju.
Da je trump htio napasti iran, napali bi ih kad su ih uhvatili spustenih gaca u zalivu kad su minirali tankere i oborili global hawka...ubistvo kasima se poklopila iranska kurcevitost bez pokrica i trumpov inpichment.
Sad opet prepadaju sa nekakvom iranskom odmazdom i irackim parlamentarnim glasanjem...ako neko stvarno prati desavanja...parlament je istu rezoluciju izglasao i 2009 godine i Maliki potvrdio...i nista...sve je sa razlogom da svijetu ogade trumpa a na iranskoj strani damage control.
Otrest ce ih ameri ko slinu...a trumpu ce samo pomoci ako sta probaju.
Mater im jebem bolesnu, ubiti generala (ravno objavi rata) države s kojom nisi u ratu i onda zahtjevati od iste da deeskalira situaciju.
Koji prokletnici i bolesnici.