IRAN

Post Reply
MorningStar

#24251 Re: IRAN

Post by MorningStar »

Novosti wrote: 05/01/2020 20:45
Koje su ONI i isforsirali. Kako bi narusili saveznistvo ? Ar BiH je izbjegavala sukob sa HVOom i ista je napadnuta od HVOa, 93'e ko se sjeca zna situaciju tako da ne duzimo djaba.

Ponovno pročitaj o "lose-lose situaciji" :lol: Ti ne znaš shvatiti par rečenica izgleda.

Dakle znaš da su oni isforsirali a pitaš sto SAD nije mogo reći Tuđmanu i Slobi da podijele BiH :-)

Hrvatsko-bošnjački sukob je pičeo 92.e :)
Poenta je da je mogao ali nisu ? Kontas.

O tome kad je poceo nebih... jednostavno glupost. Koskanja je bilo, ali sukob je 93.e poceo.
MorningStar

#24252 Re: IRAN

Post by MorningStar »

@salik79 Ti izgleda imas folder sa slikama,linkovima itd i samo ponavljas... jesi ti sklopio ili su ti poslali ? :lol:
oaza85

#24253 Re: IRAN

Post by oaza85 »

vjeshalica wrote: 05/01/2020 20:40
oaza85 wrote: 05/01/2020 20:27 Hajde sto oni zdusno podrzavaju te tamo mule, spule, koga sve ne, al’ sto mi onda najebemo i moramo poslati avion da ih kuci dovuce.
Izlazu nas nepotrebnom trosku.
Amerika i saveznici su naredili da se vrate,odnosno nametnuli,i napravili nama problem sa svojim tupim placenicima koji i sami u kameru u siriji govore da ne znaju ni sta su dosli ni za sta ratuju,mozda bi manje vapio da su Ameri dali sergiju za trosak avionskog goriva?
Masis poentu bona, ti si meni u istoj ekipi.
Necu da razmisljam o vama, imam preceg posla.
Zato predlazem da vas preventivno zatvorimo, dok bar ovaj belaj malo prodje. Sta ja znam sta se vama mota po glavi.
vjeshalica

#24254 Re: IRAN

Post by vjeshalica »

oaza85 wrote: 05/01/2020 20:39
salik79 wrote: 05/01/2020 20:34

Koja moja sekta?! Sufizam je prisutan u Bosni otkako je islama u njoj!

Je li to i muhaddis, ratni emir 7. muslimanske, prof. Mahmut ef. Karalic sektas?!

Kao sto rekoh, potrebne budale i njihovu ideologiju su nam doveli Ameri.
Ma pojma nemam sta je to, sam’ znam da mi sa tim vasim zajebancijama oko mene, rastu sanse da me tomahavk zvekne u glavu, ni krivog ni duznog.
Znaci, gasi.
Idi brate u dzamiju k’o sav normalan svijet, nije ti ni dedo sufiziro okolo.
Bas si neuk...pa sufije ovdje funkcionisu pod blagoslovom IZ
Njih nasa IZ ne maltretira i ne osporava
Pa Halvetije su jos prije 1500 imale svoj centar na danasnjem mjestu Gazihusr.mederese
Msm Sufije u BiH su blago koje malo ko ima a vidi ne bihuzure nikoga al ti pricas nekome da se ostavi sufizma da ga ne bi nesto utrefilo u glavu....kad si posten tako sto bi te Amerika dirala? Pa Amerika vas brani od zla!
Dozer

#24255 Re: IRAN

Post by Dozer »

MorningStar wrote: 05/01/2020 20:25 Vec sam pisao al evo opet cu.

Da nije te amerike bilo, sudbinu u ratu proteklom bi krojili oni koji su favorizirali srbiju. Sta je to sprjecavalo da Srbija mobilizuje se i vojskom krene u BiH ? Pod vojskom mislim 100-200 k vojnika,avioni,tenkovi,neogranicen rat u kojem bi bosanci bosnjaci se nasli orkuzeni neprijateljima sa svih strana kojim bi ruke bile odrjesene da rade sta oce i kako god oce. Hrvati bi jedva docekali da sebi jedan komad odma odvoje koji su zapikali.Za to vrijeme bi jela travu,i bacala sihre :D na neprijatelje.

Danas pomaze tako sto konstantno suzbija seperatisticke pokrete RS-a koje Rusija uz Srbiju velikodusno potpiruje- amerika donira opremu,vozila itd za OS BiH koje su i osnovane americkim pritiskom. Radila je program opremi i obuci. itd itd
Sve ovo stoji, ali ti, izgleda, ne kontas da njihova politika uvijek ima 2 istovremena pravca djelovanja, a sve upakovano u 1, uvijek naizgled pozitivan i ispravan.
Evo kao je to zaista izgledalo. Prvo su nam uveli embargo na oruzje, znajuci da se samo muslimani ovdje nemaju cime ni braniti, ni ratovati. I taj embargo nikad nisu ukinuli.
Onda su 4 godine gledali kako se stvari ovdje odvijaju, saljuci humanitarnu pomoc da ne bude da bas nista ne rade, i uvodeci sankcije Srbiji (sto je bilo vise radi slabljenja uticaja Rusa ovdje, al' hajd').
Tek su se na kraju ukljucili, i kada su se stvari na terenu pocele okretati, a i tada su samo vratili sve na polazne tacke. Naravno, sve su predstavili kao svoje dobro djelo, stigoa Mesija da nas spasi, da zaustavi rat (nakon skoro 4 godine i genocida?!), i sad su oni dobrocinitelji.
Onda napravise Dayton, a sto je klasicna ludjacka kosulja svima nama ovdje, i tako vec 24 godine.

A, ako cemo biti iskreni i realni, i kao sto upravo sada gledamo i svi mozemo vidjeti - do sada su mogli napraviti Dayton 2 kad god su htjeli, i jednostavno ga implementirati silom ovdje, praveci od BiH normalnu gradjansku drzavu. Ali nisu, niti ce, jer im to ne odgovara u sirim geopolitickim planovima.

U sustini, njihova politika se uvijek svodi na onu staru narodnu - zavadi, pa vladaj. Pri tome rade sve sta i kako njima odgovara, a onima preko cijih ledja se sve lomi sebe prikazuju kao good guys i spasioce.
salik79

#24256 Re: IRAN

Post by salik79 »

vjeshalica wrote: 05/01/2020 20:40
oaza85 wrote: 05/01/2020 20:27 Hajde sto oni zdusno podrzavaju te tamo mule, spule, koga sve ne, al’ sto mi onda najebemo i moramo poslati avion da ih kuci dovuce.
Izlazu nas nepotrebnom trosku.
Amerika i saveznici su naredili da se vrate,odnosno nametnuli,i napravili nama problem sa svojim tupim placenicima koji i sami u kameru u siriji govore da ne znaju ni sta su dosli ni za sta ratuju,mozda bi manje vapio da su Ameri dali sergiju za trosak avionskog goriva?
Asked about the Saudi-funded spread of Wahhabism, the austere faith that is dominant in the kingdom and that some have accused of being a source of global terrorism, Mohammed said that investments in mosques and madrassas overseas were rooted in the Cold War, when allies asked Saudi Arabia to use its resources to prevent inroads in Muslim countries by the Soviet Union.

Successive Saudi governments lost track of the effort, he said, and now “we have to get it all back.” Funding now comes largely from Saudi-based “foundations,” he said, rather than from the government.
https://www.washingtonpost.com/world/na ... story.html
salik79

#24257 Re: IRAN

Post by salik79 »

MorningStar wrote: 05/01/2020 20:48 @salik79 Ti izgleda imas folder sa slikama,linkovima itd i samo ponavljas... jesi ti sklopio ili su ti poslali ? :lol:
Ko mi je poslao?!

Mobitel je cudo ;-)
vjeshalica

#24258 Re: IRAN

Post by vjeshalica »

MorningStar wrote: 05/01/2020 20:46

Procitaj onaj post moj iznad opet.. probaj malo razmisliti. A radi takvih kao ti tacno nekada pomislim da su trebali samo okrenuti glavu pustiti da srbija i hrvatska odrade svoje.
Ne slazes se sa postom pa kazes da su hr i srbija trebali da odrade svoje?
Sta da me ubiju?
Hahaha prijavljen ti je post pa neka svi citaju sta pises
Diskutovati.ne znas,istina te boli i jos kazes da je bolje da me je neki četo ubio?
MorningStar

#24259 Re: IRAN

Post by MorningStar »

Dozer wrote: 05/01/2020 20:50
Sve ovo stoji, ali ti, izgleda, ne kontas da njihova politika uvijek ima 2 istovremena pravca djelovanja, a sve upakovano u 1, uvijek naizgled pozitivan i ispravan.
Evo kao je to zaista izgledalo. Prvo su nam uveli embargo na oruzje, znajuci da se samo muslimani ovdje nemaju cime ni braniti, ni ratovati. I taj embargo nikad nisu ukinuli.
Onda su 4 godine gledali kako se stvari ovdje odvijaju, saljuci humanitarnu pomoc da ne bude da bas nista ne rade, i uvodeci sankcije Srbiji (sto je bilo vise radi slabljenja uticaja Rusa ovdje, al' hajd').
Tek su se na kraju ukljucili, i kada su se stvari na terenu pocele okretati, a i tada su samo vratili sve na polazne tacke. Naravno, sve su predstavili kao svoje dobro djelo, stigoa Mesija da nas spasi, da zaustavi rat (nakon skoro 4 godine i genocida?!), i sad su oni dobrocinitelji.
Onda napravise Dayton, a sto je klasicna ludjacka kosulja svima nama ovdje, i tako vec 24 godine.

A, ako cemo biti iskreni i realni, i kao sto upravo sada gledamo i svi mozemo vidjeti - do sada su mogli napraviti Dayton 2 kad god su htjeli, i jednostavno ga implementirati silom ovdje, praveci od BiH normalnu gradjansku drzavu. Ali nisu, niti ce, jer im to ne odgovara u sirim geopolitickim planovima.

U sustini, njihova politika se uvijek svodi na onu staru narodnu - zavadi, pa vladaj. Pri tome rade sve sta i kako njima odgovara, a onima preko cijih ledja se sve lomi sebe prikazuju kao good guys i spasioce.
Evo da nisu uveli embargo ali da su pustili tudjmana i milosevica da direktno urade znaci nista VRS HVO ovo ono nego Vojska Srbije i HV sto su dogovorili u karadjordjevu - kako bi to izgledalo.Ono nema embarga ali neprijatelji te drze u okruzenju... a nidje humanitarne,nidje iranskih aviona nidje nist... (opet 93 je bio mali okus, jer nije bilo opet direktnog napada srbije niti hrvatske ali su zatvorili kopnene puteve pomoci pa je samo avioputem stizalo pa smo opet umalo pocrkali)

U njihovim ocima oni su zavrsili posao , zaustavili havariju - evo vam kosulja da se ne udarate po glavi pa kad se dogovorite radite na tome da vam bude bolje... Zasto oni nama da srede drzavu, zasto oni da srbe u bih ili bosnjake ili hrvate favoriziraju... nego niko nije izgubio sve niko dobio sve ... svi pomalo pa se dogovorite.
orbita12

#24260 Re: IRAN

Post by orbita12 »

Amerika i Izrael nece dozvoliti nikada da Iran ima svoje nuklearno oruzje, ocekujte da ce Amerika sigurno napasti Iran u tom periodu koliko im treba do izrade nuklerne bombe, ako je taj period godina samo, ocekujte napad u roku jedne godine
vjeshalica

#24261 Re: IRAN

Post by vjeshalica »

Da nije te amerike bilo, sudbinu u ratu proteklom bi krojili oni koji su favorizirali srbiju. Sta je to sprjecavalo da Srbija mobilizuje se i vojskom krene u BiH ? Pod vojskom mislim 100-200 k vojnika,avioni,tenkovi,neogranicen rat u kojem bi bosanci bosnjaci se nasli orkuzeni neprijateljima sa svih strana kojim bi ruke bile odrjesene da rade sta oce i kako god oce. Hrvati bi jedva docekali da sebi jedan komad odma odvoje koji su zapikali.Za to vrijeme bi jela travu,i bacala sihre :D na neprijatelje.

Danas pomaze tako sto konstantno suzbija seperatisticke pokrete RS-a koje Rusija uz Srbiju velikodusno potpiruje- amerika donira opremu,vozila itd za OS BiH koje su i osnovane americkim pritiskom. Radila je program opremi i obuci. itd itd

Ne konta njemu je Amerika čaba zbog toga sto ne konta :D
MorningStar

#24262 Re: IRAN

Post by MorningStar »

vjeshalica wrote: 05/01/2020 20:53
MorningStar wrote: 05/01/2020 20:46

Procitaj onaj post moj iznad opet.. probaj malo razmisliti. A radi takvih kao ti tacno nekada pomislim da su trebali samo okrenuti glavu pustiti da srbija i hrvatska odrade svoje.
Ne slazes se sa postom pa kazes da su hr i srbija trebali da odrade svoje?
Sta da me ubiju?
Hahaha prijavljen ti je post pa neka svi citaju sta pises
Diskutovati.ne znas,istina te boli i jos kazes da je bolje da me je neki četo ubio?
Kako bi te ubio ? Pa kazes da amerika nista nije uradila cak radila protiv tebe - sami sve kakva je onda razlika ?

Bas si me zabrinula sa prijavom... samo nemoj sihirima .. :lol:
Kikibombona

#24263 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Druze, mozes pricati sta hoces, Amerika je skrsila Srbiju i povukla najvise poteza na stetu Srbije. Od Hrvatske, Kosova, Crne Gore i na kraju BiH.

Sve vrijeme su zavratili Srbiju i sprijecavali totalni rat. Nisu dozvolili cijepanje drzava i stvaranje Velike Srbije.

Uveli su sankcije i bombardovali Srbiju.

Pokrenuli medijsku masineriju protiv Srbije.

Osudili Srbiju u Hagu i drugim institucijama.

I danas ih jebu u svakoj prilici.

...

Malo zahvalnosti ne bi skodilo.

...

Isto ovako su oslobodili shia Arape od GENOCIDNOG monstruma Sadama Huseina, koji je ubijao shia Arape kao zohare, pa su sada nezahvalni. Nikad ne bi imali vlast da nije Amerike.
salik79

#24264 Re: IRAN

Post by salik79 »

Kikibombona wrote: 05/01/2020 20:58

Druze, mozes pricati sta hoces, Amerika je skrsila Srbiju i povukla najvise poteza na stetu Srbije. Od Hrvatske, Kosova, Crne Gore i na kraju BiH.

Sve vrijeme su zavratili Srbiju i sprijecavali totalni rat. Nisu dozvolili cijepanje drzava i stvaranje Velike Srbije.

...

...

Isto ovako su oslobodili shia Arape od GENOCIDNOG monstruma Sadama Huseina, koji je ubijao shia Arape kao zohare, pa su sada nezahvalni. Nikad ne bi imali vlast da nije Amerike.
Samo da i @Dozer zna ko mu se obraca:
Kikibombona wrote: 07/03/2015 23:17 Al da nije Amerike i prijatelja ne bi bilo ni ISILa. ISIL je naoruzan od strane Amerike i saveznika. Imali su podrsku u borbi protiv Asada dok se nisu okomili na druge pobunjenike i pozeljeli biti glavni. Kurdima za vrijeme razvoja ISILa Amerika i ekipa ni dinara nisu dali.

Pojednostavljeno..... To je kao da ja posaljem placenog ubicu na vas, izroka vas po nogama i ja dodjem u posljednji cas i spasim vas sigurne smrti. I vi mi onda budete zahvalni jer sam vam spasio zivote.
Cisto da znas o kakvom se mentalnom sklopu radi.
Dozer

#24265 Re: IRAN

Post by Dozer »

Svi smo izgubili ba, a niko nista nije dobio. I jos uvijek svi gubimo upravo jer su Ameri ostavili iste hajvane na vlasti i jer su nam uveli etnicki Ustav i imbecilno nakaradni sistem kakav ne postoji nigdje na planeti.
MorningStar

#24266 Re: IRAN

Post by MorningStar »

Dozer wrote: 05/01/2020 21:03 Svi smo izgubili ba, a niko nista nije dobio. I jos uvijek svi gubimo upravo jer su Ameri ostavili iste hajvane na vlasti i jer su nam uveli etnicki Ustav i imbecilno nakaradni sistem kakav ne postoji nigdje na planeti.
Nego sta, ali da nije bilo njih srbi bi malo mnogo manje izgubili sa jaranima hrvatima a bosnjaci malo mnogo vise. A ne bira ti Joe iz kanzas city-a hajvane na vlasti nego ih mi biramo.

PS: Evo danas, imamo pro-irance pazi u BiH... u g**nima smo do vrata i sudbina drzave ovisi o zapadu a imamo specijaliste koji bi se iranu priklonili... pa sta vise reci...
Last edited by MorningStar on 05/01/2020 21:06, edited 1 time in total.
oaza85

#24267 Re: IRAN

Post by oaza85 »

Dozer wrote: 05/01/2020 21:03 Svi smo izgubili ba, a niko nista nije dobio. I jos uvijek svi gubimo upravo jer su Ameri ostavili iste hajvane na vlasti i jer su nam uveli etnicki Ustav i imbecilno nakaradni sistem kakav ne postoji nigdje na planeti.
Ja ba, Ameri nam biraju iste hajvane vec 20 godina.
Dozer

#24268 Re: IRAN

Post by Dozer »

Kikibombona wrote: 05/01/2020 20:58 Druze, mozes pricati sta hoces, Amerika je skrsila Srbiju i povukla najvise poteza na stetu Srbije. Od Hrvatske, Kosova, Crne Gore i na kraju BiH.

...
...
Zapravo, jedino sto je bilo dobro je zatvaranje neba i zabrana letova. Sve ostalo je islo ovamo i iz Srbije i iz HR, onako kako su htjeli. Sankcije Srbiji su bile dio druge igranke, a to je da ih sprijece da prave veliku Srbiju, ali ne radi nas, nego radi njih.

Btw, Srbiju bas i nisu osudili ni za genocid, ni za agresiju, nego samo za "nesprecavanje genocida". Bombardovali su ih ne radi nas, nego radi Kosova, koliko se sjecam, a sto je opet dio US geopolitickih planova. Jebe se njima za Kosovare. Kao i za nas.

Kako glat ubise ovoga sad, tako su isto mogli i onda pobiti i Karadzica, i Mladica, i Milosevica, i Arkana...koga god su htjeli. A nisu. Zasto?
MorningStar

#24269 Re: IRAN

Post by MorningStar »

Dozer wrote: 05/01/2020 21:10
Zapravo, jedino sto je bilo dobro je zatvaranje neba i zabrana letova. Sve ostalo je islo ovamo i iz Srbije i iz HR, onako kako su htjeli. Sankcije Srbiji su bile dio druge igranke, a to je da ih sprijece da prave veliku Srbiju, ali ne radi nas, nego radi njih.

Btw, Srbiju bas i nisu osudili ni za genocid, ni za agresiju, nego samo za "nesprecavanje genocida". Bombardovali su ih ne radi nas, nego radi Kosova, koliko se sjecam, a sto je opet dio US geopolitickih planova. Jebe se njima za Kosovare. Kao i za nas.

Kako glat ubise ovoga sad, tako su isto mogli i onda pobiti i Kradzica, i Mladica, i Milosevica, i Arkana...koga god su htjeli. A nisu. Zasto?
Opet islo je sve, ali nije srbija direktno u rat usla - pod rat kazem "Srbija proglasila rat BiH" korpusi vojske , tehnika i sve...

Nisu amerikanci ni sudili a vala istinu za rijec bas me nesto zaboli za kojekakvim presudama i glupostima... nekakva prava palci *** ko se u to uzda nece dobro proci. Ne mogu srbiju osuditi za agresiju kada je ista perfidno slala manje jedinice i pomagala lokalne srbe, da su opet usli u direkt rat vjerovatno nebi ni bilo sudjenja.

Ne znam sto su bombardovali oko gorazda,tuzle,lukavicu i tako radi kosova... ne vidim poveznicu.
Kikibombona

#24270 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Dozer wrote: 05/01/2020 21:10Zapravo, jedino sto je bilo dobro je zatvaranje neba i zabrana letova. Sve ostalo je islo ovamo i iz Srbije i iz HR, onako kako su htjeli. Sankcije Srbiji su bile dio druge igranke, a to je da ih sprijece da prave veliku Srbiju, ali ne radi nas, nego radi njih.

Kako glat ubise ovoga sad, tako su isto mogli i onda pobiti i Kradzica, i Mladica, i Milosevica, i Arkana...koga god su htjeli. A nisu. Zasto?
Pomogli su tako sto nisu dozvolili totalni rat. Ne radi se samo o avionima vec o regularnoj vojsci Srbije. BiH ne bi mogla podnijeti opstu mobilizaciju Srbije i napad 200-300 000 vojnika iz Srbije, sa avionima i gomilom tehnike. Vidio si kako su krenuli na Kosovo i kako bi zavrsilo da Amerika nije intervenisala.

Da je Amerika bila neutralna danas BiH ne bi postojala.

Amerika je itekako bila na strani BiH, i danas je. Nisu nam ispunili sve zelje ali su bili na nasoj strani. I na tome treba biti zahvalan. BiH bi se sutra raspala samo da se Amerika sa tim slozi.

...

Ubili su Srbiju u Hrvatskoj, Kosovu i Crnoj Gori. Slomili su im kicmu za sva vremena. Malo li je. Nije Amerika zlatna ribica da ispuni svaku zelju. Ne treba biti pohlepan.
Nadzornik

#24271 Re: IRAN

Post by Nadzornik »

Moskovljani i dalje donose cvijece pred Iransku ambasadu nakon atentata na generala Kassema Suleymanija.

Image
Image
Nadzornik

#24272 Re: IRAN

Post by Nadzornik »

Ruska vojna delegacija,predvodjena zapovjednikom operacije oruzanih snaga Ruske Federacije u Siriji Aleksandrom Chaykom posjetila je iransku ambasadu u Siriji,gdje je izrazila saucesce zbog smrti generala Kassem Suleimanija.

Image
Dozer

#24273 Re: IRAN

Post by Dozer »

MorningStar wrote: 05/01/2020 21:16 Ne znam sto su bombardovali oko gorazda,tuzle,lukavicu i tako radi kosova... ne vidim poveznicu.
Srbija je bila direkt u ratu ba... Pa nisu radili mobilizacije po Srbiji da se igraju klikera na male, jbt... :D
Jedino sto ovdje nisu koristili su bili avioni (iako jesu i njih tu i tamo). Sve ostalo jesu.

A kad su bombardovali ovo? Koje godine? Pred kraj rata, kako sam i rekao. Sto nisu '92? '93? Sto nisu odmah u startu sve zaustavili? Nije da nisu mogli, zar ne...?

Pazi nesto - nisam ja sad nesto protiv nji, kao ni protiv Iranaca, ali nisam ni nesto ni za jedne. Jebe mi se, bas kao sto se i njima jebe za mene/nas.
Samo iznosim cinjenice i ono sto je ocigledno svakome ko je imalo pratio i prati ko sta radi po svijetu.

P.S. S Amerima radim vec 24 godine. Vjeruj mi da vrlo dobro znam sta i kako rade.
Nadzornik

#24274 Re: IRAN

Post by Nadzornik »

Tramp 2012 godina:

"Ne dozvolite Obami da igra na iransku kartu da zapocne rat da bi pobjedio na izborima. Budite oprezni, republikanci!"

Image
joe_black

#24275 Re: IRAN

Post by joe_black »

Evo ga...Iran napusta nuklerani sporazum i ukida sva moguca ogranicenja:) Popusi ga Tramp sa svojom glupom politiko:)
Bas kako sam predvidio
Post Reply