MorningStar wrote: ↑05/01/2020 20:25
vjeshalica wrote: ↑05/01/2020 20:21
MorningStar wrote: ↑05/01/2020 20:19
Amerika je pomogla i BiH pomaze i dan danas pa a ti opet pljujes po istoj jer diraju bracu arape..
Kako je pomogla i kako pomaze?
Vec sam pisao al evo opet cu.
Da nije te amerike bilo, sudbinu u ratu proteklom bi krojili oni koji su favorizirali srbiju. Sta je to sprjecavalo da Srbija mobilizuje se i vojskom krene u BiH ? Pod vojskom mislim 100-200 k vojnika,avioni,tenkovi,neogranicen rat u kojem bi bosanci bosnjaci se nasli orkuzeni neprijateljima sa svih strana kojim bi ruke bile odrjesene da rade sta oce i kako god oce. Hrvati bi jedva docekali da sebi jedan komad odma odvoje koji su zapikali.Za to vrijeme bi jela travu,i bacala sihre

na neprijatelje.
Danas pomaze tako sto konstantno suzbija seperatisticke pokrete RS-a koje Rusija uz Srbiju velikodusno potpiruje- amerika donira opremu,vozila itd za OS BiH koje su i osnovane americkim pritiskom. Radila je program opremi i obuci. itd itd
Nisi u pravu. Kada se ovdje zapucalo,svo oruzje i logistika se prevlacila svakako preko nase drzave i mi smo bili svjetski bunker,tj.bunker JNA. Naravno to ukljucuje vucaranje vojnih dobara iz Slovenije i Hr preko Bosne i u Bosnu na kraju.
Sva logistika ,generali,majori kurci palci ukljucujuci i kriminalce i siledzije su ratovali ovdje do pravog obrazovanog vojnog kadra.
Da te pitam kad je Amerika tako pomogla bih davno jos 1991 se sutilo o zlocinima na sjeveru Bosne,a takvi ko ti jos uvijek zive u zabludi da je rad poceo 6.4.1992 u Sarajevu

Rat je davno poceo,sto je Amerika dopustila da cetnicke horde isparcelisu drzavu istjeraju ljude i etnicki je krenu cistiti jos 1991?
Pojasni sta je to BIH AR imala ? Apsolutno nista,imala svojih heroja,u patikama,koji u odbranili drzavu od pjanih rusa i mahnitih cetnika,nikakva Amerika ovdje nije pomogla osim da podijele drzavu i sto je ucinila RS takvom da se nijedan musliman nije na svoje vratio...
Vidim kako pomaze kad je Dodik uspio da se namontira u predsjednistvo i vodi politiku,isto ko nekada cetnik Ivanic pravu separatisticku i jos uvijek dan danas srbija hrvatska kazu da su garant dejtonskog sporazuma...to su ih amerikanci naucili...kakve gluposti
Sto se tice pomaganja OSBIH tamo nisu samo muslimani vec i srbi prema tome... i sta konkretno donira? Izjebanu skalameriju,a prije toga je TONE I TONE naoruzanja i streljiva pr9glasila viskom i otislo na unistenje. Plate kurac,imaju odliv ljudi iz vojske jer sutra da se zapuca pola bi dezertiralo,pola sto nece da jedu govna ko mi sto smo...ta vojska fakticki ne postoji da bi branila BIH
Kakva Amerika kakva govna dobrodusna
Rat ovdje napravili i pobacali preko unprofora lanč pakete da mislimo da su nam prijatelji
Ko da je ameriki bio cilj da ovdje postoji jigoslavija nezavisna od svjetskog smeca pogtovo naoruzana
Normala sve usput prodali predratni prpdavaci upaljaca i sverceri