Ciljevi ISIS-a
- salik79
#76 Re: Ciljevi ISIS-a
Da li ti je poznat pojam "analogija"?
-
Chaush
#77 Re: Ciljevi ISIS-a
Wesley Clark: "Naši prijatelji i saveznici finansira ISIS uništiti Hezbollah"
Ko su ti njihovi saveznici i prijatelji koji su stvorili ISIL a o kojima Wesley Clark prica ??
Jesu li to Rusija,Iran,Kina, ili su to Turska, Saudija, Katar ??
Ko su ti njihovi saveznici i prijatelji koji su stvorili ISIL a o kojima Wesley Clark prica ??
Jesu li to Rusija,Iran,Kina, ili su to Turska, Saudija, Katar ??
Last edited by Chaush on 07/03/2015 08:34, edited 4 times in total.
- salik79
#78 Re: Ciljevi ISIS-a
Chaush wrote:
-
Chaush
#79 Re: Ciljevi ISIS-a
Smetaju im i vjerski objekti: Pripadnici ISIL-a srušili džamiju iz osmanskog perioda
http://bportal.ba/smetaju-im-i-vjerski- ... g-perioda/
http://bportal.ba/smetaju-im-i-vjerski- ... g-perioda/
-
zvucnikk
#80 Re: Ciljevi ISIS-a
Ciljevi,unistiti sto vise vojno sposobnih ljudi na B.Istoku,koji danas sutra mogu napasti Izrael.
Na sirem smislu ukaljati ugled muslimana,i pokusati zaustaviti sve veci trend sirenja islama,i prelaska na islam (ma koliko to nekome se cinilo kao laz,krscanske zemlje imaju svoje podatke koji kazu da krscani polako nestaju)
Na sirem smislu ukaljati ugled muslimana,i pokusati zaustaviti sve veci trend sirenja islama,i prelaska na islam (ma koliko to nekome se cinilo kao laz,krscanske zemlje imaju svoje podatke koji kazu da krscani polako nestaju)
- sinuhe
#81 Re: Ciljevi ISIS-a
Zavisi od toga hoće li Asad isplivati na površinu a vrijeme ide samo njemu u korist. Moraće njega i Zapad pogurati 
- dragma
- Vozim: Pješe
#82 Re: Ciljevi ISIS-a
Chaush wrote:Nije govno nego se posro kucaksvjedok_007 wrote:BBC: Ovaj video je lažan, starica se obraća Slobodnoj sirijskoj vojsci, a ne borcima Islamske državeKat wrote:Sto ih nana naruzi.
- Kikibombona
#83 Re: Ciljevi ISIS-a
Naoruzali sirijske 'rejbele'. ISIL i ostale pobunjenicke grupe su se nekada zajedno borile........ 'Amerika i prijatelji' ih naoruzali, pa se sada medjusobno sukobljavaju.sendvicar wrote: kome je dala oružje? isisu ili Kurdima?
Sirijski Kurdi nisu u ovoj prici. Oni od Amera nisu nista dobili.
- insomnia78
#84 Re: Ciljevi ISIS-a
Ovo sa prelascimazvucnikk wrote:Ciljevi,unistiti sto vise vojno sposobnih ljudi na B.Istoku,koji danas sutra mogu napasti Izrael.
Ne znam jel ru racunate i ove sto prvo predju na islam pa onda predju u redove ISIL-a
Sve i da je sam Natanjahu licno stvorio ISIL zar to umanjuje cinjenicu da je ta ideja pala na plodno tlo, zar amnestira sve zlocine na BI pocinjenje od strane "muslimana" a protiv muslimana?
Svi oni, ISIL, Assad, siiti, suniti, FSA, Nusre, kurci palcu opravdanje za svoja djela nalaze u islamu, Kur'anu i hadisima
- bogoljub
#85 Re: Ciljevi ISIS-a
AcaLukas wrote:THE ATLANTIC IGNORES MUSLIM INTELLECTUALS, DEFINES “TRUE ISLAM” AS ISIS
https://firstlook.org/theintercept/2015 ... says-isis/
Prije nego sto zapad pocne kritikovati teoloske motive trebao bi objasniti sjajne odnose s bagrom iz Saudije (koja finansira vehabizam, Al-Kaidu i hrpu drugi vehaboteroristicki organizacija). Zasto saudijski princ u Engleskoj moze i silovati i ubijati pa ga puste na slobodu? Zasto su englezima i amerikancima iranci problem, a saudijci kucni prijatelji?The beliefs of Islamic State on the other hand are expounded upon at length. In arguing the case for Islamic State’s religious legitimacy, The Atlantic quotes exactly one Western academic, Bernard Haykel, a Princeton scholar of Near Eastern Studies, whom the author says he approached because “every academic I asked about the Islamic State’s ideology sent me to [him].”
From there, Wood does a brief tour of several Western cities where he has serious sit-downs with the world’s most hyperbolic and media-friendly Islamic extremists. This entails traveling to places like London and Melbourne to seek out the opinions of people such as British radical Anjem Choudary and Musa Cerantonio, who lack any religious credentials or mainstream following, and whose qualifications seemingly do not extend past their ability to behave provocatively in front of journalists.
Despite his extensive travels, however, Wood evidently did not deem it necessary to speak with anyone recognized by Muslims as an authority in their own religion, or to hear out any religiously-based arguments which might make a counterpoint to his thesis.
It seems like a fairly consequential oversight to ignore the views of influential and traditional scholarly figures like Shaykh Hamza Yusuf, Zaid Shakir and Sayyid Hossein Nasr — all of whom who have spoken at length in religious terms against the Islam preached by Islamic State, and who are easily accessible to an English-language, American publication.
- Fantassin
#86 Re: Ciljevi ISIS-a
Nemoj pretjerivati sad.... Amerika je uzorala Kobane i sprijecila ISIS da ga uzme.... gadjali su cak i motore na kojima su bili pripadnici ISISa i to laserski navodjenim raketamaKikibombona wrote:Naoruzali sirijske 'rejbele'. ISIL i ostale pobunjenicke grupe su se nekada zajedno borile........ 'Amerika i prijatelji' ih naoruzali, pa se sada medjusobno sukobljavaju.sendvicar wrote: kome je dala oružje? isisu ili Kurdima?
Sirijski Kurdi nisu u ovoj prici. Oni od Amera nisu nista dobili.
Dosta opreme je Amerika isporucila,poslala instruktore,svaki dan bombarduju ISIS dje god se sukobljava sa Kurdima.
- Kikibombona
#87 Re: Ciljevi ISIS-a
Sirijskim Kurdima nisu poslali nista, nikakvo oruzje i nikakve instruktore. YPG je sestrinska frakcija PKK, koju Ameri karakterisu kao teroristicku. Nedavno delegaciji politickog ogranka YPG, stranci PYD, nisu odobrili vizu za Ameriku da se sastanu sa uglednim Amerikancima od kojih su dobili poziv. Jedina americka isporuka za YPG je municija koju su poslali iracki Kurdi i koju su Ameri za YPG dostavili iz zraka.Fantassin wrote: Dosta opreme je Amerika isporucila,poslala instruktore
Americka avijacija djeluje kada oni misle da treba a ne kada Kurdi traze od njih.
Sa irackim Kurdima je vec druga prica. Oni imaju otvorenu podrsku Amerike. Mada, i tu Amerika kalkulise. Kurdi su porucili da ce uci u Mosul ako od Amerike dobiju adekvatno oruzje. Ameri se prave grbavi, iz nekog razloga zele da ISIL plese jos neko vrijeme.
- Fantassin
#88 Re: Ciljevi ISIS-a
Ajd ... valjali su dok su tohali po ISISu u Kobaneu i spasili grad pa i bombardovali dje god je ISIS pruzio otpor u bjezaniji ..a sada ne valjaju (dok Kurdi voze hummere i ispaljuju tow ove ) Inace u Kobaneu su sa Kurdima bili i Americki istureni osmatraci koji su navodili udare.. 
- zambaklija
#89 Re: Ciljevi ISIS-a
nevjerovatno

- It_is_a_Leclerc
#90 Re: Ciljevi ISIS-a
Glede uništavanja kulturne baštine čovječanstva cijele planete u Mezopotamiji, priupitao bih bošnjačke fanove ISIL-a - zašto Poslanik lično, ili njegovi ashabi koji su širili Islam na te prostore nisu " u ime Boga " sve to porušili, već su živjeli s tim i pored toga ?! Pa nije valjda da par neokupanih budala bolje poznaje Kur'an od Poslanika i njegovih ashaba ?!
Tačno ih možeš prepoznati u onom Kur'anskom - "I kad im se kaže - Zašto na Zemlji nered stvaratee, oni kažu - Mi samo red uspostavljamo"
Tačno ih možeš prepoznati u onom Kur'anskom - "I kad im se kaže - Zašto na Zemlji nered stvaratee, oni kažu - Mi samo red uspostavljamo"
- Kikibombona
#91 Re: Ciljevi ISIS-a
Koji Kurdi voze hamere?Fantassin wrote:Ajd ... valjali su dok su tohali po ISISu u Kobaneu i spasili grad pa i bombardovali dje god je ISIS pruzio otpor u bjezaniji ..a sada ne valjaju (dok Kurdi voze hummere i ispaljuju tow ove ) Inace u Kobaneu su sa Kurdima bili i Americki istureni osmatraci koji su navodili udare..
Nisu isto sirijski i iracki Kurdi, nisu za MZ i Ameriku.
Amerika ne zeli imati nikakav kontakt sa YPG u Siriji, za sada......
U Kobaniju jesu pomogli..... Vrijeme ce pokazati sta je u pozadini...... Covjekoljublje nije sigurno.
- Fantassin
#92 Re: Ciljevi ISIS-a
Iracki Kurdi voze hammere,a da bi Amerika ozbiljno pogurala YPG morali bi dobro gurnuti prst u oko svom savezniku Turskoj... budi ozbiljan.Kikibombona wrote:Koji Kurdi voze hamere?Fantassin wrote:Ajd ... valjali su dok su tohali po ISISu u Kobaneu i spasili grad pa i bombardovali dje god je ISIS pruzio otpor u bjezaniji ..a sada ne valjaju (dok Kurdi voze hummere i ispaljuju tow ove ) Inace u Kobaneu su sa Kurdima bili i Americki istureni osmatraci koji su navodili udare..
U Kobaniju jesu pomogli..... Vrijeme ce pokazati sta je u pozadini...... Covjekoljublje nije sigurno.
Nazovi pomoc u Kobane kako treba... nije "pomoc" nego "spas" jer budi realan tamo cigla na cigli nije ostala dje je ISIS bio stacioniran...
- insomnia78
#93 Re: Ciljevi ISIS-a
E jbg kiki pomogliKikibombona wrote:Koji Kurdi voze hamere?Fantassin wrote:Ajd ... valjali su dok su tohali po ISISu u Kobaneu i spasili grad pa i bombardovali dje god je ISIS pruzio otpor u bjezaniji ..a sada ne valjaju (dok Kurdi voze hummere i ispaljuju tow ove ) Inace u Kobaneu su sa Kurdima bili i Americki istureni osmatraci koji su navodili udare..
Pa grad je bio pred padom, sekunda je falila da ih odsjeku totalno s istoka uz granicu sa Turskom
Ne treba umanjivati kurdsku pozrtvovanost al da ne bi avijacije bila bi mrka kapa
I ovako su se jedva odbranili, zamisli situaciju bez stotina zracnih udara
- Kikibombona
#94 Re: Ciljevi ISIS-a
Al da nije Amerike i prijatelja ne bi bilo ni ISILa. ISIL je naoruzan od strane Amerike i saveznika. Imali su podrsku u borbi protiv Asada dok se nisu okomili na druge pobunjenike i pozeljeli biti glavni. Kurdima za vrijeme razvoja ISILa Amerika i ekipa ni dinara nisu dali.
Pojednostavljeno..... To je kao da ja posaljem placenog ubicu na vas, izroka vas po nogama i ja dodjem u posljednji cas i spasim vas sigurne smrti. I vi mi onda budete zahvalni jer sam vam spasio zivote.
Kurdi nisu budale. Upravo ovako i oni vide situaciju, ali su opet osudjeni na americku podrsku iako ih malo opale po glavi, pa ih poslije miluju..... Jebeni su to igraci. Sve sto rade je dugorocna strategija, za daleku buducnost.....
Pojednostavljeno..... To je kao da ja posaljem placenog ubicu na vas, izroka vas po nogama i ja dodjem u posljednji cas i spasim vas sigurne smrti. I vi mi onda budete zahvalni jer sam vam spasio zivote.
Kurdi nisu budale. Upravo ovako i oni vide situaciju, ali su opet osudjeni na americku podrsku iako ih malo opale po glavi, pa ih poslije miluju..... Jebeni su to igraci. Sve sto rade je dugorocna strategija, za daleku buducnost.....
-
Kat
#95 Re: Ciljevi ISIS-a
Odakle ISIS i kako se sirio, a za onog delegata veza izmedju slobodne sirijske armije (FSA) and ISIS-a.
- Fantassin
#96 Re: Ciljevi ISIS-a
Nekad i pomislim da su Ameri budale... trebalj su pustiti da babuni nalupaju kurde kad ovakve izjave procitam.Nije Amerika kriva sto Arapi sad ovako sad nako... poslali su oruzje FSA nisu oni krivi sto je ista nesposobna i ISIS je nalupao za 3 dana i oteo im bombone.Kikibombona wrote:Al da nije Amerike i prijatelja ne bi bilo ni ISILa. ISIL je naoruzan od strane Amerike i saveznika. Imali su podrsku u borbi protiv Asada dok se nisu okomili na druge pobunjenike i pozeljeli biti glavni. Kurdima za vrijeme razvoja ISILa Amerika i ekipa ni dinara nisu dali.
- salik79
#97 Re: Ciljevi ISIS-a
Fantassin wrote:Nekad i pomislim da su Ameri budale... trebalj su pustiti da babuni nalupaju kurde kad ovakve izjave procitam.Nije Amerika kriva sto Arapi sad ovako sad nako... poslali su oruzje FSA nisu oni krivi sto je ista nesposobna i ISIS je nalupao za 3 dana i oteo im bombone.Kikibombona wrote:Al da nije Amerike i prijatelja ne bi bilo ni ISILa. ISIL je naoruzan od strane Amerike i saveznika. Imali su podrsku u borbi protiv Asada dok se nisu okomili na druge pobunjenike i pozeljeli biti glavni. Kurdima za vrijeme razvoja ISILa Amerika i ekipa ni dinara nisu dali.
A to, kao, nisu bili skupa kada je oruzje stizalo, pa ih morali lupati i krasti bombone?!
-
VCorp
#98 Re: Ciljevi ISIS-a
Taj ISIS je stvoren od Amerike sto posto. Eno Izraela kako trubi na sve strane protiv Irana a to što im je pred nosom ISIS uopće ne spominju a prije par mjeseci su samo pizdili. Ako ISIS dođe blizu Izraela i ne napadne ga onda je sve jasno kao dan.
- Fantassin
#99 Re: Ciljevi ISIS-a
ISIS jesu babuni ali nisu retardirani (barem vodstvo)VCorp wrote:Taj ISIS je stvoren od Amerike sto posto. Eno Izraela kako trubi na sve strane protiv Irana a to što im je pred nosom ISIS uopće ne spominju a prije par mjeseci su samo pizdili. Ako ISIS dođe blizu Izraela i ne napadne ga onda je sve jasno kao dan.
- Fantassin
#100 Re: Ciljevi ISIS-a
Jesu ali dok su bili zajedno nisu ispoljavali svoje babunske planove kaonsto je upad u irak i napad na pobunjenike.salik79 wrote:Fantassin wrote:Nekad i pomislim da su Ameri budale... trebalj su pustiti da babuni nalupaju kurde kad ovakve izjave procitam.Nije Amerika kriva sto Arapi sad ovako sad nako... poslali su oruzje FSA nisu oni krivi sto je ista nesposobna i ISIS je nalupao za 3 dana i oteo im bombone.Kikibombona wrote:Al da nije Amerike i prijatelja ne bi bilo ni ISILa. ISIL je naoruzan od strane Amerike i saveznika. Imali su podrsku u borbi protiv Asada dok se nisu okomili na druge pobunjenike i pozeljeli biti glavni. Kurdima za vrijeme razvoja ISILa Amerika i ekipa ni dinara nisu dali.
A to, kao, nisu bili skupa kada je oruzje stizalo, pa ih morali lupati i krasti bombone?!