Tesko sigurno si zapela u safe zoni.. nadji si neki hobi..Lala39 wrote: ↑15/12/2019 00:10 Ja tamo negdje drugu temu otvorila, pa me uputise ovamo![]()
Zanima me ako ste se razveli te ponovo ušli u ozbiljnu vezu i brak, kako ste se snašli u tome? Da li sadašnjeg partnera/partnericu uspoređujete sa bivšim?
Ja sam razvedena već 7-8 godina, djeca porasla, situirani, vani zivimo... Medjutim, nikako da se upustim u neku ozbiljnu vezu, a osjetim da mi to treba. Čim neko poznanstvo ili veza poprime ramove neke ozbiljne priče, mene uhvati panika i bježim. Hiljadu mahana mu nađem, a ja imam bar 1001 ličnu.
Hoću da kažem da mi se čini da je ovo sve posljedica jako mučnog braka, te samim time gubitak vjere u ljubav, vjernost, kompromis itd.![]()
Kako se otrgnuti iz toga?
Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
zoomba
#3351 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
- Batal
#3352 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Bio sam "sretno"oženjen nekih 15 godina napravili(ili šta več) djecu i onda nastaju "problemi".Stvarno nisam za stereotipe ko nasi hlaće u kući" znam i pitu razviti (jedini u porodici) ali mora se i znati koliko želite dati za porodicu.Ako ne želite dati ništa,ili veoma malo onda porodica nije za vas i dolazi trenutak rastanka.Nakon 15 godina braka i 10 godina pakla to bude teško,zaplakao sam pola sata prije sudske rasprave ali što se mora mora se 
Sada sam sretno razveden,nemam konflikta i mislim da odgajam dvoje sretne djece.
Brak je obaveza dvoje ljudi da bi rodili i odgojili svoje potomke,pun je odricanja,samozatajenja i trpljenja i kada ulazite u njega trebate biti spremni na to.Iz mog iskustva rekao bi da svako mora probati:) .
Što se tiče ozbijne veze nakon mog iskustva.Stvarno mi ni na pamet nepada
Sada sam sretno razveden,nemam konflikta i mislim da odgajam dvoje sretne djece.
Brak je obaveza dvoje ljudi da bi rodili i odgojili svoje potomke,pun je odricanja,samozatajenja i trpljenja i kada ulazite u njega trebate biti spremni na to.Iz mog iskustva rekao bi da svako mora probati:) .
Što se tiče ozbijne veze nakon mog iskustva.Stvarno mi ni na pamet nepada
-
Zoya
#3353 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ne mora se imati iskustva da bi se odgovoriloLala39 wrote: ↑15/12/2019 00:10 Ja tamo negdje drugu temu otvorila, pa me uputise ovamo![]()
Zanima me ako ste se razveli te ponovo ušli u ozbiljnu vezu i brak, kako ste se snašli u tome? Da li sadašnjeg partnera/partnericu uspoređujete sa bivšim?
Ja sam razvedena već 7-8 godina, djeca porasla, situirani, vani zivimo... Medjutim, nikako da se upustim u neku ozbiljnu vezu, a osjetim da mi to treba. Čim neko poznanstvo ili veza poprime ramove neke ozbiljne priče, mene uhvati panika i bježim. Hiljadu mahana mu nađem, a ja imam bar 1001 ličnu.
Hoću da kažem da mi se čini da je ovo sve posljedica jako mučnog braka, te samim time gubitak vjere u ljubav, vjernost, kompromis itd.![]()
Na temu..
I nakon 7-8 godina ti još uvijek nisi raščistila sama sa sobom nego si samo potisnula sve loše što ti se desavalo i naravno da to utiče na tvoje daljnje odluke. Čega se plašiš? Plašiš li se izgubiti slobodu, neovisnost? Utvrđivanje razloga za strah je, po meni, važan korak u prevazilaženju problema, a ti imaš problem. Riješi ga pa kreni dalje bez da uvlačiš i zavlačiš druge. Stavi tačku na prošlost i živi ali samo ako si spremna na to. Nema u životu garancije ni za šta pa ni za to da ćeš naći pravu osobu i da ćeš biti sretna cijelog života sa tim nekim. Možda ćeš upravo usputnim vezicama i biti ispunjena.
Što se upoređivanje tiče, ti bivši su valjda bivši s' razlogom, stoga ne vidim nikakvu važnost u upoređivanju. A baš ti je i problem naći nekoga ko će te bolje tretirati od bivšeg.
-
zippoo87
#3354 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
pa opusti se i prepusti seLala39 wrote: ↑15/12/2019 00:10 Ja tamo negdje drugu temu otvorila, pa me uputise ovamo![]()
nigdje ljudi nisu toliko neopusteni kao u BiH...treba se nekada i prepustiti pa sta bude...najgore sto ti se moze desiti je da veza ne uspije i onda opet ides dalje dok ne nadjes
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#3355 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
moje mišljenje je da je tebio potrebno prvo upoznavanje same sebe.Lala39 wrote: ↑15/12/2019 00:10 Ja tamo negdje drugu temu otvorila, pa me uputise ovamo![]()
ma koliko te preplavila u nekim momentima očajna potreba da imaš nekoga uz sebe, da te zagrli, ohrabri i to, treba je privremeno zanemariti i posvetiti se sebi.
tvoj post mi govori da nisi u simbiozi sa samom sobom, da možda nisi načisto sa razlogom ili načinom na koji je završila prethodna veza, uglavnom nešto je ostalo nedovršeno. dovršiti možeš isključivo sama sa sobom i tek tada se bez predrasuda, straha i sličnih emocija možeš upustiti u sljedeću ozbiljniju vezu.
zbog postupaka neke osobe mi ne bi trebali gubiti vjeru u bilo šta. to je nezdrav odnos, a šteti samo tebi. šta god da je urađeno, to je uradila isključivo TA osoba.
-
allem_77
#3356 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ne znam zašto većina predlaže usputne vezice? Ako vi tako živite ne znači da i ona to isto želi? Recite joj otvoreno, nađi sebi ljubavnika ili se skrasi sa prvim kojeg upoznaš. Isprobaš ga par mjeseci i ako nije zadovoljio, tražiš trećeg, četvrtog, petog...Zoya wrote: ↑15/12/2019 01:38Ne mora se imati iskustva da bi se odgovoriloLala39 wrote: ↑15/12/2019 00:10 Ja tamo negdje drugu temu otvorila, pa me uputise ovamo![]()
Kako se otrgnuti iz toga?![]()
Na temu..
I nakon 7-8 godina ti još uvijek nisi raščistila sama sa sobom nego si samo potisnula sve loše što ti se desavalo i naravno da to utiče na tvoje daljnje odluke. Čega se plašiš? Plašiš li se izgubiti slobodu, neovisnost? Utvrđivanje razloga za strah je, po meni, važan korak u prevazilaženju problema, a ti imaš problem. Riješi ga pa kreni dalje bez da uvlačiš i zavlačiš druge. Stavi tačku na prošlost i živi ali samo ako si spremna na to. Nema u životu garancije ni za šta pa ni za to da ćeš naći pravu osobu i da ćeš biti sretna cijelog života sa tim nekim. Možda ćeš upravo usputnim vezicama i biti ispunjena.
Što se upoređivanje tiče, ti bivši su valjda bivši s' razlogom, stoga ne vidim nikakvu važnost u upoređivanju. A baš ti je i problem naći nekoga ko će te bolje tretirati od bivšeg.
Mada je moj savjet da se udaš. Ništa ljubavnici...
Kad ostaneš jednom sama, među četri hladna zida, sjetit ćeš se...
A to što tebi treba, i drugi bi voljeli. Samo je malo komplikovano ako nisi u braku.
-
moonca
#3357 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
O cemu ti ... njoj je problem -muskarac- jos uvijek ima teret veze- koja je po njoj bila jako ruzna.allem_77 wrote: ↑20/12/2019 20:07
Ne znam zašto većina predlaže usputne vezice? Ako vi tako živite ne znači da i ona to isto želi? Recite joj otvoreno, nađi sebi ljubavnika ili se skrasi sa prvim kojeg upoznaš. Isprobaš ga par mjeseci i ako nije zadovoljio, tražiš trećeg, četvrtog, petog...
Mada je moj savjet da se udaš. Ništa ljubavnici...![]()
A to što tebi treba, i drugi bi voljeli. Samo je malo komplikovano ako nisi u braku.
Mislim da bi trebala imati, zbilja dobrog prijatelja, bez ikakvih pretenzija- s njim se druziti- da se opusti- osjeca ugodno u muskom drustvu -
eh, jel to moguce naci kod nas ili igdje - mozda gej..
Čim neko poznanstvo ili veza poprime ramove neke ozbiljne priče, mene uhvati panika i bježim. Hiljadu mahana mu nađem, a ja imam bar 1001 ličnu.
- Ramzess Veliki
#3358 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
moonca wrote: ↑20/12/2019 21:17O cemu ti ... njoj je problem -muskarac- jos uvijek ima teret veze- koja je po njoj bila jako ruzna.allem_77 wrote: ↑20/12/2019 20:07
Ne znam zašto većina predlaže usputne vezice? Ako vi tako živite ne znači da i ona to isto želi? Recite joj otvoreno, nađi sebi ljubavnika ili se skrasi sa prvim kojeg upoznaš. Isprobaš ga par mjeseci i ako nije zadovoljio, tražiš trećeg, četvrtog, petog...
Mislim da bi trebala imati, zbilja dobrog prijatelja, bez ikakvih pretenzija- s njim se druziti- da se opusti- osjeca ugodno u muskom drustvu -
eh, jel to moguce naci kod nas ili igdje - mozda gej..![]()
![]()
Crna Monci kakav gej ... kakve su te to budalastine spopale ... treba joj potentan sex buddy ili druga veza, ili hrpa raje i druzenja (... ili motor sto se podrazumijeva i ne moram ga uvijek spominjati ...
-
moonca
#3359 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
sve mi se cini da ti opet -pecash..Ramzess Veliki wrote: ↑21/12/2019 04:30moonca wrote: ↑20/12/2019 21:17O cemu ti ... njoj je problem -muskarac- jos uvijek ima teret veze- koja je po njoj bila jako ruzna.allem_77 wrote: ↑20/12/2019 20:07
eh, jel to moguce naci kod nas ili igdje - mozda gej..![]()
![]()
![]()
Crna Monci kakav gej ... kakve su te to budalastine spopale ... treba joj potentan sex buddy ili druga veza, ili hrpa raje i druzenja (... ili motor sto se podrazumijeva i ne moram ga uvijek spominjati ...). Svako samozatvaranje je nepozeljno, kao i odustajanje ili apstinencija od sebi ugodnih zadovoljstava.

..
.. ok, nije za sale-- za pocetak treba prijatelj... iskreni - vremenom, moguce da naidje i taj sto ga ti opisa- no, zena je u 30 im. dakle i muskarac bi trebao biti par godina stariji nebi bilo u mom slucaju- sto znaci mrka kapa..
-
Romaninka
#3360 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Da se tu spasim.Iako nisam razvedena zvanicno.U praxi odavno nismo muz i zena.
Zivimo skupa po dogovoru,do avgusta, septembra najdalje,iz nama znanih razloga,kao "drugari".
Zivimo skupa po dogovoru,do avgusta, septembra najdalje,iz nama znanih razloga,kao "drugari".
-
Guadalajara
- Ramzess Veliki
#3362 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Pa eto skoro pa si clan ove ekipe ... sad podneses zahtjev za clanstvo, dok mi sakupimo kvorum samoupravnog demokratski izabranog odbora za prijem novih i otpustanje starih clanova da razmotrimo tvoj zahtjev stici ce i septembar.
... ove ili sljedece godine, to treba da se dogovorimo na posebno zakazanoj sjednici odbora koja je iduce godine ...
-
Romaninka
#3363 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Al ga ti zakomplikova
Sta treba da stoji u zahtjevu za clanstvo?
Eto tu sam,tezak period ali prezivicu.
A iako ne,Boze moj,prije ili kasnije nam ne gine
Mislim da se nikad vise udati necu,to obavezno zatefterite tamo.
Sta treba da stoji u zahtjevu za clanstvo?
Eto tu sam,tezak period ali prezivicu.
A iako ne,Boze moj,prije ili kasnije nam ne gine
Mislim da se nikad vise udati necu,to obavezno zatefterite tamo.
- Ramzess Veliki
#3364 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Pa ... samo napises na cedulji "za Ramzesa" i stavis sa gajbom pive u kovertu ... to oko clanstva cu ja srediti, nema brige ...
... imam nekih bitnih poznanstava ovdje ...
- Ramzess Veliki
#3365 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Da, to je uvijek tezak period ... tu ti ne mozemo pomoci.
Mora se to proci ... lakse se prebrodi ako imas drustvo sa kojim mozes razmijeniti rijeci, razmisljanja. Nekome i samoca vise odgovara.
- Yenna
#3366 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Dobrodošla
Posveti se sebi, složi svoje misli, planove i želje pa od tog augusta/septembra polako u drugu fazu života...
Svašta ćeš nesto proći,ali to je normalno, vjerovatno si poprilično "pogubljena"pa pazi na sebe
Tu smo.
- King Theoden
#3367 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Budući da si najaktivnija na temi "kuhinjski noževi" jesi li sigurna da ćeš izdržati do augusta il septembra?
Uh, ovo te čini idealnom partnericom u očima 99,9% forumaša.
- Euphoria
#3368 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Dobrodošla
Svaka čast za hrabrost. Neće to biti lahko, ali izdrzi, svakom paklu dodje kraj. Sve što treba tu smo.
I ne obraćaj se ovdje na 2/3 komentara, to je samo zezancija
- MaroonBrigade
#3369 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ko o cemu, ti o partnericama
- King Theoden
#3370 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Pa dobro sad
-
Romaninka
#3371 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Nova ja,munlajt i svima ostalim veliko hvala na podrsci.A ovaj s nozevima me bas zasmijao.Nervira me ovako na tel.veceras cu preko laptopa da iscitam vise o tim iskustvima.Pogubljena sam u svakom smislu.Sve je tako zamrseno i komplikovano.Kao da dio mene nestaje.Vjerovatno je druga prica kad prestanes voliti.A ovako je tesko.Neslaganje ni u cemu je presudilo.Bilo je vecih i jacih razloga...
P.S.
Moze li se promjeniti nick i gdje je opcija za multi- quote?
P.S.
- King Theoden
- Euphoria
#3373 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ako ga voliš i nisu se ruzne stvari radile, probaj sa bracnim savjetovalistem. Meni je prijalo, doduse meni licno, za sve dr je tad vec bilo prekasno. Ali sam shvatila da nije do mene i da neke stvari ne trebam trpitiRomaninka wrote: ↑03/01/2020 16:43 Nova ja,munlajt i svima ostalim veliko hvala na podrsci.A ovaj s nozevima me bas zasmijao.Nervira me ovako na tel.veceras cu preko laptopa da iscitam vise o tim iskustvima.Pogubljena sam u svakom smislu.Sve je tako zamrseno i komplikovano.Kao da dio mene nestaje.Vjerovatno je druga prica kad prestanes voliti.A ovako je tesko.Neslaganje ni u cemu je presudilo.Bilo je vecih i jacih razloga...
P.S.
Multi quote nema, vec ides copy
- alibaba_i_30_godina
#3374 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Na stranu sve, ali ovdje očito ima i ljudi koji nisu za zezanciju, iako i ona dobro dodje, pa mi koji nismo se razvodili ili uopće bili u braku ne bi ni trebali previše palamuditi.
I duge veze i prekide kada nismo živjeli zajedno duži period, i/ili čak imali taj neki papir na kojem piše da smo eto kobiva nečiji. 
- Euphoria
#3375 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
alibaba_i_30_godina wrote: ↑04/01/2020 01:16 Na stranu sve, ali ovdje očito ima i ljudi koji nisu za zezanciju, iako i ona dobro dodje, pa mi koji nismo se razvodili ili uopće bili u braku ne bi ni trebali previše palamuditi.
I duge veze i prekide kada nismo živjeli zajedno duži period, i/ili čak imali taj neki papir na kojem piše da smo eto kobiva nečiji.
![]()