Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
zoomba

#3351 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zoomba »

Lala39 wrote: 15/12/2019 00:10 Ja tamo negdje drugu temu otvorila, pa me uputise ovamo :-?

Zanima me ako ste se razveli te ponovo ušli u ozbiljnu vezu i brak, kako ste se snašli u tome? Da li sadašnjeg partnera/partnericu uspoređujete sa bivšim?
Ja sam razvedena već 7-8 godina, djeca porasla, situirani, vani zivimo... Medjutim, nikako da se upustim u neku ozbiljnu vezu, a osjetim da mi to treba. Čim neko poznanstvo ili veza poprime ramove neke ozbiljne priče, mene uhvati panika i bježim. Hiljadu mahana mu nađem, a ja imam bar 1001 ličnu.
Hoću da kažem da mi se čini da je ovo sve posljedica jako mučnog braka, te samim time gubitak vjere u ljubav, vjernost, kompromis itd. :roll:
Kako se otrgnuti iz toga?
Tesko sigurno si zapela u safe zoni.. nadji si neki hobi.. :oops:
Batal

#3352 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Batal »

Bio sam "sretno"oženjen nekih 15 godina napravili(ili šta več) djecu i onda nastaju "problemi".Stvarno nisam za stereotipe ko nasi hlaće u kući" znam i pitu razviti (jedini u porodici) ali mora se i znati koliko želite dati za porodicu.Ako ne želite dati ništa,ili veoma malo onda porodica nije za vas i dolazi trenutak rastanka.Nakon 15 godina braka i 10 godina pakla to bude teško,zaplakao sam pola sata prije sudske rasprave ali što se mora mora se :)
Sada sam sretno razveden,nemam konflikta i mislim da odgajam dvoje sretne djece.
Brak je obaveza dvoje ljudi da bi rodili i odgojili svoje potomke,pun je odricanja,samozatajenja i trpljenja i kada ulazite u njega trebate biti spremni na to.Iz mog iskustva rekao bi da svako mora probati:) .
Što se tiče ozbijne veze nakon mog iskustva.Stvarno mi ni na pamet nepada :)
Zoya

#3353 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Zoya »

Lala39 wrote: 15/12/2019 00:10 Ja tamo negdje drugu temu otvorila, pa me uputise ovamo :-?

Zanima me ako ste se razveli te ponovo ušli u ozbiljnu vezu i brak, kako ste se snašli u tome? Da li sadašnjeg partnera/partnericu uspoređujete sa bivšim?
Ja sam razvedena već 7-8 godina, djeca porasla, situirani, vani zivimo... Medjutim, nikako da se upustim u neku ozbiljnu vezu, a osjetim da mi to treba. Čim neko poznanstvo ili veza poprime ramove neke ozbiljne priče, mene uhvati panika i bježim. Hiljadu mahana mu nađem, a ja imam bar 1001 ličnu.
Hoću da kažem da mi se čini da je ovo sve posljedica jako mučnog braka, te samim time gubitak vjere u ljubav, vjernost, kompromis itd. :roll:
Ne mora se imati iskustva da bi se odgovorilo :D

Na temu..
I nakon 7-8 godina ti još uvijek nisi raščistila sama sa sobom nego si samo potisnula sve loše što ti se desavalo i naravno da to utiče na tvoje daljnje odluke. Čega se plašiš? Plašiš li se izgubiti slobodu, neovisnost? Utvrđivanje razloga za strah je, po meni, važan korak u prevazilaženju problema, a ti imaš problem. Riješi ga pa kreni dalje bez da uvlačiš i zavlačiš druge. Stavi tačku na prošlost i živi ali samo ako si spremna na to. Nema u životu garancije ni za šta pa ni za to da ćeš naći pravu osobu i da ćeš biti sretna cijelog života sa tim nekim. Možda ćeš upravo usputnim vezicama i biti ispunjena.
Što se upoređivanje tiče, ti bivši su valjda bivši s' razlogom, stoga ne vidim nikakvu važnost u upoređivanju. A baš ti je i problem naći nekoga ko će te bolje tretirati od bivšeg.
zippoo87

#3354 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zippoo87 »

pa opusti se i prepusti se
nigdje ljudi nisu toliko neopusteni kao u BiH...treba se nekada i prepustiti pa sta bude...najgore sto ti se moze desiti je da veza ne uspije i onda opet ides dalje dok ne nadjes
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#3355 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by lmo »

moje mišljenje je da je tebio potrebno prvo upoznavanje same sebe.
ma koliko te preplavila u nekim momentima očajna potreba da imaš nekoga uz sebe, da te zagrli, ohrabri i to, treba je privremeno zanemariti i posvetiti se sebi.
tvoj post mi govori da nisi u simbiozi sa samom sobom, da možda nisi načisto sa razlogom ili načinom na koji je završila prethodna veza, uglavnom nešto je ostalo nedovršeno. dovršiti možeš isključivo sama sa sobom i tek tada se bez predrasuda, straha i sličnih emocija možeš upustiti u sljedeću ozbiljniju vezu.
zbog postupaka neke osobe mi ne bi trebali gubiti vjeru u bilo šta. to je nezdrav odnos, a šteti samo tebi. šta god da je urađeno, to je uradila isključivo TA osoba.
allem_77

#3356 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by allem_77 »

Zoya wrote: 15/12/2019 01:38

Ne mora se imati iskustva da bi se odgovorilo :D

Na temu..
I nakon 7-8 godina ti još uvijek nisi raščistila sama sa sobom nego si samo potisnula sve loše što ti se desavalo i naravno da to utiče na tvoje daljnje odluke. Čega se plašiš? Plašiš li se izgubiti slobodu, neovisnost? Utvrđivanje razloga za strah je, po meni, važan korak u prevazilaženju problema, a ti imaš problem. Riješi ga pa kreni dalje bez da uvlačiš i zavlačiš druge. Stavi tačku na prošlost i živi ali samo ako si spremna na to. Nema u životu garancije ni za šta pa ni za to da ćeš naći pravu osobu i da ćeš biti sretna cijelog života sa tim nekim. Možda ćeš upravo usputnim vezicama i biti ispunjena.
Što se upoređivanje tiče, ti bivši su valjda bivši s' razlogom, stoga ne vidim nikakvu važnost u upoređivanju. A baš ti je i problem naći nekoga ko će te bolje tretirati od bivšeg.
Ne znam zašto većina predlaže usputne vezice? Ako vi tako živite ne znači da i ona to isto želi? Recite joj otvoreno, nađi sebi ljubavnika ili se skrasi sa prvim kojeg upoznaš. Isprobaš ga par mjeseci i ako nije zadovoljio, tražiš trećeg, četvrtog, petog...

Mada je moj savjet da se udaš. Ništa ljubavnici... :D
Kad ostaneš jednom sama, među četri hladna zida, sjetit ćeš se...

A to što tebi treba, i drugi bi voljeli. Samo je malo komplikovano ako nisi u braku.
moonca

#3357 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by moonca »

allem_77 wrote: 20/12/2019 20:07

Ne znam zašto većina predlaže usputne vezice? Ako vi tako živite ne znači da i ona to isto želi? Recite joj otvoreno, nađi sebi ljubavnika ili se skrasi sa prvim kojeg upoznaš. Isprobaš ga par mjeseci i ako nije zadovoljio, tražiš trećeg, četvrtog, petog...

A to što tebi treba, i drugi bi voljeli. Samo je malo komplikovano ako nisi u braku.
O cemu ti ... njoj je problem -muskarac- jos uvijek ima teret veze- koja je po njoj bila jako ruzna.
Mislim da bi trebala imati, zbilja dobrog prijatelja, bez ikakvih pretenzija- s njim se druziti- da se opusti- osjeca ugodno u muskom drustvu -

eh, jel to moguce naci kod nas ili igdje - mozda gej.. :oops: :lol:
Čim neko poznanstvo ili veza poprime ramove neke ozbiljne priče, mene uhvati panika i bježim. Hiljadu mahana mu nađem, a ja imam bar 1001 ličnu.
Ramzess Veliki

#3358 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Ramzess Veliki »

moonca wrote: 20/12/2019 21:17

O cemu ti ... njoj je problem -muskarac- jos uvijek ima teret veze- koja je po njoj bila jako ruzna.
Mislim da bi trebala imati, zbilja dobrog prijatelja, bez ikakvih pretenzija- s njim se druziti- da se opusti- osjeca ugodno u muskom drustvu -

:shock:

Crna Monci kakav gej ... kakve su te to budalastine spopale ... treba joj potentan sex buddy ili druga veza, ili hrpa raje i druzenja (... ili motor sto se podrazumijeva i ne moram ga uvijek spominjati ... :oops: ). Svako samozatvaranje je nepozeljno, kao i odustajanje ili apstinencija od sebi ugodnih zadovoljstava.
moonca

#3359 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by moonca »

Ramzess Veliki wrote: 21/12/2019 04:30
moonca wrote: 20/12/2019 21:17

:shock:

Crna Monci kakav gej ... kakve su te to budalastine spopale ... treba joj potentan sex buddy ili druga veza, ili hrpa raje i druzenja (... ili motor sto se podrazumijeva i ne moram ga uvijek spominjati ... :oops: ). Svako samozatvaranje je nepozeljno, kao i odustajanje ili apstinencija od sebi ugodnih zadovoljstava.
sve mi se cini da ti opet -pecash.. :oops:
Image
..
.. ok, nije za sale-- za pocetak treba prijatelj... iskreni - vremenom, moguce da naidje i taj sto ga ti opisa- no, zena je u 30 im. dakle i muskarac bi trebao biti par godina stariji nebi bilo u mom slucaju- sto znaci mrka kapa.. :oops: :lol:
Romaninka

#3360 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Romaninka »

Da se tu spasim.Iako nisam razvedena zvanicno.U praxi odavno nismo muz i zena.
Zivimo skupa po dogovoru,do avgusta, septembra najdalje,iz nama znanih razloga,kao "drugari".
Guadalajara

#3361 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Guadalajara »

Romaninka wrote: 03/01/2020 01:55 Da se tu spasim.Iako nisam razvedena zvanicno.U praxi odavno nismo muz i zena.
Zivimo skupa po dogovoru,do avgusta, septembra najdalje,iz nama znanih razloga,kao "drugari".
:thumbup:
Ramzess Veliki

#3362 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Ramzess Veliki »

Romaninka wrote: 03/01/2020 01:55 Da se tu spasim.Iako nisam razvedena zvanicno.U praxi odavno nismo muz i zena.
Pa eto skoro pa si clan ove ekipe ... sad podneses zahtjev za clanstvo, dok mi sakupimo kvorum samoupravnog demokratski izabranog odbora za prijem novih i otpustanje starih clanova da razmotrimo tvoj zahtjev stici ce i septembar. :thumbup:

... ove ili sljedece godine, to treba da se dogovorimo na posebno zakazanoj sjednici odbora koja je iduce godine ...
Romaninka

#3363 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Romaninka »

Al ga ti zakomplikova :-)
Sta treba da stoji u zahtjevu za clanstvo?
Eto tu sam,tezak period ali prezivicu.
A iako ne,Boze moj,prije ili kasnije nam ne gine :lol:
Mislim da se nikad vise udati necu,to obavezno zatefterite tamo.
Ramzess Veliki

#3364 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Ramzess Veliki »

Romaninka wrote: 03/01/2020 02:13 Al ga ti zakomplikova :-)
Sta treba da stoji u zahtjevu za clanstvo?
Eto tu sam,tezak period ali prezivicu.
Pa ... samo napises na cedulji "za Ramzesa" i stavis sa gajbom pive u kovertu ... to oko clanstva cu ja srediti, nema brige ... :oops:
... imam nekih bitnih poznanstava ovdje ... 8-)
Ramzess Veliki

#3365 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Ramzess Veliki »

Romaninka wrote: 03/01/2020 02:13 Eto tu sam,tezak period ali prezivicu.
Da, to je uvijek tezak period ... tu ti ne mozemo pomoci. :sad:
Mora se to proci ... lakse se prebrodi ako imas drustvo sa kojim mozes razmijeniti rijeci, razmisljanja. Nekome i samoca vise odgovara.
Yenna

#3366 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Yenna »

Dobrodošla :thumbup:
Posveti se sebi, složi svoje misli, planove i želje pa od tog augusta/septembra polako u drugu fazu života...
Svašta ćeš nesto proći,ali to je normalno, vjerovatno si poprilično "pogubljena"pa pazi na sebe ;-)
Tu smo. :kiss:
King Theoden

#3367 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by King Theoden »

Romaninka wrote: 03/01/2020 01:55 Zivimo skupa po dogovoru,do avgusta, septembra najdalje
Budući da si najaktivnija na temi "kuhinjski noževi" jesi li sigurna da ćeš izdržati do augusta il septembra?
Romaninka wrote: 03/01/2020 02:13 Mislim da se nikad vise udati necu
Uh, ovo te čini idealnom partnericom u očima 99,9% forumaša.
Euphoria

#3368 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Euphoria »

Dobrodošla :kiss:
Svaka čast za hrabrost. Neće to biti lahko, ali izdrzi, svakom paklu dodje kraj. Sve što treba tu smo. :srce:
I ne obraćaj se ovdje na 2/3 komentara, to je samo zezancija :-)
MaroonBrigade

#3369 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by MaroonBrigade »

King Theoden wrote: 03/01/2020 10:20 Uh, ovo te čini idealnom partnericom u očima 99,9% forumaša.
Ko o cemu, ti o partnericama :wink:
King Theoden

#3370 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by King Theoden »

MaroonBrigade wrote: 03/01/2020 11:52 Ko o cemu, ti o partnericama
Pa dobro sad :oops: to je činjenično stanje :oops:
:mrgreen:
Romaninka

#3371 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Romaninka »

Nova ja,munlajt i svima ostalim veliko hvala na podrsci.A ovaj s nozevima me bas zasmijao.Nervira me ovako na tel.veceras cu preko laptopa da iscitam vise o tim iskustvima.Pogubljena sam u svakom smislu.Sve je tako zamrseno i komplikovano.Kao da dio mene nestaje.Vjerovatno je druga prica kad prestanes voliti.A ovako je tesko.Neslaganje ni u cemu je presudilo.Bilo je vecih i jacih razloga...
P.S.
Moze li se promjeniti nick i gdje je opcija za multi- quote?
King Theoden

#3372 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by King Theoden »

Romaninka wrote: 03/01/2020 16:43 ovaj s nozevima me bas zasmijao
Samo ti zapamti ovaj moj nik. Da vidiš tek kako uživo nasmijavam :mrgreen:
Euphoria

#3373 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Euphoria »

Romaninka wrote: 03/01/2020 16:43 Nova ja,munlajt i svima ostalim veliko hvala na podrsci.A ovaj s nozevima me bas zasmijao.Nervira me ovako na tel.veceras cu preko laptopa da iscitam vise o tim iskustvima.Pogubljena sam u svakom smislu.Sve je tako zamrseno i komplikovano.Kao da dio mene nestaje.Vjerovatno je druga prica kad prestanes voliti.A ovako je tesko.Neslaganje ni u cemu je presudilo.Bilo je vecih i jacih razloga...
P.S.
Moze li se promjeniti nick i gdje je opcija za multi- quote?
Ako ga voliš i nisu se ruzne stvari radile, probaj sa bracnim savjetovalistem. Meni je prijalo, doduse meni licno, za sve dr je tad vec bilo prekasno. Ali sam shvatila da nije do mene i da neke stvari ne trebam trpiti
Multi quote nema, vec ides copy :kiss:
alibaba_i_30_godina

#3374 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by alibaba_i_30_godina »

Na stranu sve, ali ovdje očito ima i ljudi koji nisu za zezanciju, iako i ona dobro dodje, pa mi koji nismo se razvodili ili uopće bili u braku ne bi ni trebali previše palamuditi.

:izet: I duge veze i prekide kada nismo živjeli zajedno duži period, i/ili čak imali taj neki papir na kojem piše da smo eto kobiva nečiji. :cry:
Euphoria

#3375 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Euphoria »

alibaba_i_30_godina wrote: 04/01/2020 01:16 Na stranu sve, ali ovdje očito ima i ljudi koji nisu za zezanciju, iako i ona dobro dodje, pa mi koji nismo se razvodili ili uopće bili u braku ne bi ni trebali previše palamuditi.

:izet: I duge veze i prekide kada nismo živjeli zajedno duži period, i/ili čak imali taj neki papir na kojem piše da smo eto kobiva nečiji. :cry:
:maca:
Post Reply