Pročitaj sve što si napisao kolega forumaš i onda kad pročitaš vrati se na moj post u kome tvrdim da problem nije SDA kao SDA već sistem koji je stvoren a koji je pokvaren i truo i koji pogoduje samo SDA. A što se tiče Mirsada, mene on kao krasan i divan čovjek ne interesuje, interesuje me isključivo na način da prepozna problem i ponudi rješenje a ne da se iscrpljuje ove sedmice javljanjem iz Klagenfurta a slijedeće iz Zavidovića a priča uvijek ista. Iz platforme je otišlo brdo kvalitetnih i neiskvarenih a sposobnih kadrova i svi su tog istog Mirsada prije istupanja kontaktirali i rekli mu šta se mu se u platformi događa a on ni mukajet.Kikibombona wrote: ↑16/12/2019 21:09Platforma se mora pridruziti anti-SDA bloku koji trenutno predvode NS/SDP i NiP. Ima tu fine podrske i znacajan broj glasova koji se mora sjediniti sa anti-SDA blokom.redhat wrote: ↑16/12/2019 20:49SDA se ruši kao i svaki takav sistem edukacijom glasača čiji glas više neće biti moguće kupiti za rahatlokum i kilo kocke.
Edukacija na svakom koraku, a platforma trenutno ne može da se bori ni da se promijeni sijalica ulične rasvjete na alipašinom a ne šta više.
Da bi bili uopšte u računici za bilo šta moraju biti važni a oni to apsolutno sada nisu i ne izgleda da će biti ubrzo važni.
...
A kada je edukacija u pitanju, radi se o uzasno sporim procesima. Promjena svijesti, savjesti, promjena drustveno-politicke paradigme, moralna preobrazba - za sve treba veoma puno vremena. Volim navesti primjer istocne Njemacke koja radi cetverodecenijske komunisticke vladavine veoma zaostaje za Bavarijom i drugim naprednim njemackim pokrajinama. Zaostaje u svakom pogledu.
...
Neke dramaticne i brze promjene nisu moguce. Vecina naseg naroda ne zna odvojiti negaciju od glagola. Preko 50% petnaestogodisnjaka je funkcionalno nepismeno. Narod je totalno sludjen i zatucan u svakom pogledu. SDA sekta je zarazila kompletan narod virusima kriminala, korupcije i nepotizma. Danas skoro ne mozes naci covjeka cistog od kriminala i korupcije. Gotovo da nema covjeka koji nije potegao stelu ili prekrsio zakon radi licne koristi.
...
Prvi korak mora biti uklanjanje SDA iz sistema. NS/SDP i NiP su na dobrom putu. Nadam se da ce Platforma ojacati blok. Mirsad je divan covjek i ponovo ce imati moj glas ako bude na anti-SDA kursu. Imam dovoljno politicke mudrosti da znam prepoznati SDA diverzante i spavace. Moj glas NIKAD nije sjedinjen sa SDA.
Ne vidim ga u saradnji sa NS nisu ni konceptualno niti slični, SDP možda iako čisto sumnjam a NiPu on naprosto niije potreban iako bi koncepcijski mogli biti komplementarni....kako stvari stoje dotični sem dobrog vizuelnog stajlinga ne donosi baš puno za pregovarački stol budućeg partnera.