Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
sinuhe

#5176 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by sinuhe »

Ispade da se niko ne smije kandidovati dok se SDP ne uozbilji iako su 30 godina bili lijevo krilo SDA.
Pored takvih propusta kao sto su Lagumdzija i Komsic povezivati svakoga sa SDA je pomalo i bezobrazno.
redhat

#5177 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by redhat »

sinuhe wrote: 16/12/2019 09:00 Ispade da se niko ne smije kandidovati dok se SDP ne uozbilji iako su 30 godina bili lijevo krilo SDA.
SDP je Juventus za Platformu nažalost što je donekle i razumljivo jer su to još uvijek dijelom školovani političari, ili podmladak koji je imao od koga učiti. Iako nije tema, SDP je napravio jednu i samo jednu katastrofalnu kapitalnu političku grešku u doba kad su bili na vrhuncu a to je da je ostavio dikretore i upravne odbore većine državnih preduzeća na svojim pozicijama. Ta baza je upravo izborna baza i glasačka mašinerija i najveća snaga nacionalnih stranaka, SDP je naivno ili glupo smatrao da će "pacificirati" te redove i da će im pokazati da može bolje. Politički detetantizam za deset uz niz drugi manje bitnih grešaka koje su u hodu počinili i koje bi im glasači oprostili. Navedeno i ego Z.Lagumdžije su SDP unazadili svjetlosne godine.
Sorry na OT
Abate Fetel

#5178 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Abate Fetel »

redhat wrote: 16/12/2019 08:33 Hadžikadić je upravo na sredini tog spektra, vrlo prosječan, da ne kažem politički analfabeta i kao takvog ga treba posmatrati, njega, ljude oko njega koje privlači i ono što je do sada sa Platformom uradio.
Moje viđenje je suštinski jako slično sa viđenjem forumaša Maksa
ma jasno kao dan kad im vidiš GO sve go šupak iz SDA, DF i SBB, nama treba ovde jedna jaka GAY stranka ili stranka vehabija ili čak obe da uđu u parlament.
tvojkomsija

#5179 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by tvojkomsija »

Po mom misljenju, za sve one koji su bili zadovoljni radom Vlade KS, i smatraju da im opet treba dati glasove kako i nastavili radit, pravo velika greska bi bila te glasove dati Platformi.

NS i NIP su zasluzili opet glas, a ako izdaju, onda neko drugi.

A to da je uzeo pobjedu Becirovicu, krivite Dayton sto nemamo drugi krug izbora, sto se vecina ljudi zanimala hrvatskim clanom i svasta jos nesto.

Eno u Hrvatskoj ima vise od 10 kandidata, pa niko nije prozvan da odvlaci glasove, jer ima drugi krug (u kojem Kolinda gubi :D )
redhat

#5180 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by redhat »

tvojkomsija wrote: 16/12/2019 09:19
Apsolutno, iako mislim da je Konaković posebna sorta otrova s kojom ćemo se nekad morati izboriti ali za sada je on nažalost jedina kemoterapija za goru bolest koju ako ne savladamo mrka kapa.
Ono što je meni interesantno je činjenica da Platforma prihvatajući tuđe kandidate priznaje svoju slabost, ali ujedno ne traži sebi prirodnog koalicionog partnera, čak ni nazivno ne opredijeljuju se pa čak ni simpatišu ove ili one. Kao što rekoh, široka se mreža baca pa šta se upeca.
Abate Fetel

#5181 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Abate Fetel »

te dvije stranke su zastupljene samo u sarajevu i nigdje drugo i ne postoje isto kao i ova tzv platforma, sarajevo već 30 godina nema državotvornu politiku a izdali su i opljačkali kompletnu državu i sve odnjeli u sarajevo, posebno krajina i hercegovina, izdano u ratu nastavljeno i poslije rata.

došlo vrijeme da se sarajevo zabavi o sebi, nema se više po hercegovini i krajini šta opljačkat, dobrodošli migranti u sarajevo, zaslužili ste.
redhat

#5182 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by redhat »

Abate Fetel wrote: 16/12/2019 09:25

te dvije stranke su zastupljene samo u sarajevu i nigdje drugo i ne postoje isto kao i ova tzv platforma, sarajevo već 30 godina nema državotvornu politiku a izdali su i opljačkali kompletnu državu i sve odnjeli u sarajevo, posebno krajina i hercegovina, izdano u ratu nastavljeno i poslije rata.

došlo vrijeme da se sarajevo zabavi o sebi, nema se više po hercegovini i krajini šta opljačkat, dobrodošli migranti u sarajevo, zaslužili ste.
A SDA postoji negdje niže od Marijin dvora? HDZ možda negdje mimo zapdne strane Mostara i Širokog brijega? Možda u posavini?
Zadnji interes koji je od strane BiH politike iskazan za dalje od Marijin dvora je bila letva-u-glavu Harisa Silajdžića u Cazinu ili Bihaću. :D :D
Poluge vlasti su svidjelo se to nekome ili ne u Sarajevu, tu se politika kreira - pogrešno ali tako je kako je.
BiH nema državotvornu politiku jer BiH nije Država već po definiciji Državna zajednica sastavljena od dva entiteta. I dok god jedan dio te zajednice BiH vidi kao privremeno zlo koje treba uništitit a H komponenta sanja priključenje matici, kreiranje bilo čega državotvornog je skoro pa i nemoguće.
Ono što ja zamjeram i Platformi a i drugim političkim opcijama je što se nije više radilo na poboljšanju života svih građana kako bi smo shvatili da može bolje i finansijski i ekonomski a i praktično. Jedan Nijemac ne voli Njemačku jer je to apstraktna kategorija pa je treba voljeti već jer je to uređen sistem u kome može za sebe i svoju porodicu naći prostor u kojem će mu biti dobro. Mi to propuštamo.
Migranti su druga priča, ko šta zaslužuje i ko kome "šuka" nas vraća na priču mi i oni, naši i vaši a to su podijele koje u konačnici nikome ne donose ništa dobro.
Abate Fetel

#5183 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Abate Fetel »

redhat wrote: 16/12/2019 09:36
Zadnji interes koji je od strane BiH politike iskazan za dalje od Marijin dvora je bila letva-u-glavu Harisa Silajdžića u Cazinu ili Bihaću. :D :D
ruke mu se pozlatile, ko je god, tako treba letve u glavu svakom stranačkom šupku.
Prskalica007

#5184 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Prskalica007 »

redhat wrote: 16/12/2019 09:25
Apsolutno, iako mislim da je Konaković posebna sorta otrova s kojom ćemo se nekad morati izboriti ali za sada je on nažalost jedina kemoterapija za goru bolest koju ako ne savladamo mrka kapa.
Ono što je meni interesantno je činjenica da Platforma prihvatajući tuđe kandidate priznaje svoju slabost, ali ujedno ne traži sebi prirodnog koalicionog partnera, čak ni nazivno ne opredijeljuju se pa čak ni simpatišu ove ili one. Kao što rekoh, široka se mreža baca pa šta se upeca.
ne bi se ja bas slozio, cak naprotiv mislim da to pokaziva snagu stranke a evo kako...

prvo suludo je ocekivati da za jednu godinu stranka ima top kandidate za sve potrebne funkcije, to je nerealno...kad je vec tako stanje zbog svoje sirokogrudnosti a ne nekih svojih stranackih interesa, treba se podrzati svaki politicar pa cak i iz druge stranke koje stvarno kvalitet i posten, kad se prepozna da dobro radi.

Meni bi gore bilo vidjeti, necemo podrzati kandidate iz drugih stranaka ma makar bili top, u samo vrhu kvalitete...to bi onda pokazalo da stranku neinteresuje bas tako dobrobit drzave nego iskljucivo svoja guzica :wink:

gledajte malo sire narode....u ostalom zar jos se neko moze dvoumiti kome dati glas izmedju

hadzikadica, bakira, komsica i radoncica, ili sdp:vca nekog....ako do sad nismo shvatili kome se treba dati glas i sansa onda i ne zasluzujemo bolje, i treba da nas jasu ko konje kao i do sad.
redhat

#5185 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by redhat »

Prskalica007 wrote: 16/12/2019 10:20
ne bi se ja bas slozio, cak naprotiv mislim da to pokaziva snagu stranke a evo kako...

prvo suludo je ocekivati da za jednu godinu stranka ima top kandidate za sve potrebne funkcije, to je nerealno...kad je vec tako stanje zbog svoje sirokogrudnosti a ne nekih svojih stranackih interesa, treba se podrzati svaki politicar pa cak i iz druge stranke koje stvarno kvalitet i posten, kad se prepozna da dobro radi.

Meni bi gore bilo vidjeti, necemo podrzati kandidate iz drugih stranaka ma makar bili top, u samo vrhu kvalitete...to bi onda pokazalo da stranku neinteresuje bas tako dobrobit drzave nego iskljucivo svoja guzica :wink:

gledajte malo sire narode....u ostalom zar jos se neko moze dvoumiti kome dati glas izmedju

hadzikadica, bakira, komsica i radoncica, ili sdp:vca nekog....ako do sad nismo shvatili kome se treba dati glas i sansa onda i ne zasluzujemo bolje, i treba da nas jasu ko konje kao i do sad.
Snaga stranke (platforma nije stranka BTW) je to što u godinu dana nije uspjela prepoznati makar četiri iole kvalitetna čovjeka makar za Sarajevsku regiju, pa radi toga treba podržati druge? Hajde de, ima smisla....ako ne znaš/ne možeš urediti dešavanja u svom domaćinsktvu zovneš komšiju da ti uredi jelte? :)
Da odgovorim konkretno, izbor između Dobrog lošeg ili zlog i nije baš neki izbor. Ili da sad uđemo u diskusiju jel bolji ovaj što ne zna ili ovaj što neće? Jalova je to priča i analiza a da ostanemo na topicu.....Hadžikadić je imao godinu dana u tih godinu dana nije uredio niti oraganizacionu strukturu stranke, niti akta stranke, niti radna tijela stranke a o ljudstvu da ne pričam. Od prvog dana do današnjeg dana Hadžikadićeva priča je "mi možemo, mi trebamo i mi hoćemo" spisak želja i ništa više. Nije uopšte pitanje ko je najveći laf od nabrojanih ali ovo nije izbor za mis BiH a Hadžikadić nije instagram influencer koji se lagano traži pa mu treba dati prostora i podržati ga, već ozbiljan (ili ne) političar koji ima viziju.
Čim pokaže viziju, dostavi i jedan pisan akt ili program stranke a vezano za riješavanje konkretnih pitanja....podrška neće izostati.
Prskalica007

#5186 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Prskalica007 »

redhat wrote: 16/12/2019 10:39

Snaga stranke (platforma nije stranka BTW) je to što u godinu dana nije uspjela prepoznati makar četiri iole kvalitetna čovjeka makar za Sarajevsku regiju, pa radi toga treba podržati druge? Hajde de, ima smisla....ako ne znaš/ne možeš urediti dešavanja u svom domaćinsktvu zovneš komšiju da ti uredi jelte? :)
Da odgovorim konkretno, izbor između Dobrog lošeg ili zlog i nije baš neki izbor. Ili da sad uđemo u diskusiju jel bolji ovaj što ne zna ili ovaj što neće? Jalova je to priča i analiza a da ostanemo na topicu.....Hadžikadić je imao godinu dana u tih godinu dana nije uredio niti oraganizacionu strukturu stranke, niti akta stranke, niti radna tijela stranke a o ljudstvu da ne pričam. Od prvog dana do današnjeg dana Hadžikadićeva priča je "mi možemo, mi trebamo i mi hoćemo" spisak želja i ništa više. Nije uopšte pitanje ko je najveći laf od nabrojanih ali ovo nije izbor za mis BiH a Hadžikadić nije instagram influencer koji se lagano traži pa mu treba dati prostora i podržati ga, već ozbiljan (ili ne) političar koji ima viziju.
Čim pokaže viziju, dostavi i jedan pisan akt ili program stranke a vezano za riješavanje konkretnih pitanja....podrška neće izostati.
pa dostavio je prije izbora prosle godine
redhat

#5187 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by redhat »

Prskalica007 wrote: 16/12/2019 10:54
redhat wrote: 16/12/2019 10:39

pa dostavio je prije izbora prosle godine
Ništa nije dostavio pred izbore i to je namjerna ili nenamjerna omaška koju dosta ljudi prave. Mala hronologija, Hadžikadić se pojavio u predizbornom periodu kampanje, juni/juli 2018. izbori su bili u oktobru i na izborima Hadžikadić nastupa kao nezavisni kandidat i u tom periodu nema govora o Platformi a još manje o stranci. U svim medijskim istupima (prvi istup CD S.Hadžifejzovića) profesor zastupa ekonomsko liberalne ideje i zvuči kao neko ko je idejno centar ili lijevi centar. U istupima se često dvoumi da li formirati stranku ili ići sa političkom idejom (platformom) koja će biti prijemčiva i otvorena svim "pro-bosanskim" strankama. Nakon izbora i osvojenih cca. 40.000 glasova ide se sa formiranjem ipak Platforme a ne stranke i daje joj se ime "Platforma za progress - Mirsad Hadžikadić". Prva osnivačka skupština kraj novembra 2018. osnivačka akta i organizacioni elementi se počinju praviti januar/februar 2019. godine i još se prave i mijenjaju sad više stihijski i uz ugađanje raznim strukturama i frakcijama Platforme.
Znači pred izbore i za vrijeme izbora platforme nije niti bilo već samo Profesora, ideje su i tad i sad spisak želja po principu "da sam ja neko".
Pratim ja to malo detaljnije ipak.
Kikibombona

#5188 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

Prpa.ba wrote: 16/12/2019 08:38 Za sada je jedini rezultat ovog finog, pismenog cikice iz Amerike to da je posluzio kao, rjecnikom njegove domovine, "spoiler kandidat" i omogucio da SDA ima dva clana Predsjednistva BiH. Da ga nije bilo, upitno bi bilo da li bi SDA smjela gurnuti Komsica u bitku jer bi im Sefik "visio". A bez Komsica na predsjednickom listicu, gdje bi bio DF.. i tako blize, i tako dalje.. :mrgreen:

S nestrpljenjem cekamo sljedeci uspjeh :mrgreen:
SDP nam je jebo milu majku u proteklih 20 godina. Kao sto kaze kolega, lijevo krilo SDA. Radi SDP-a, stranke Zlatka Lagumdzije i Zeljka Komsica, Emira Suljagica i Mire Lazovica, Envera Bijedica i Ive Komsica, veliki broj mojih poznanika je izgubio svaku nadu i vise nikako ne zeli glasati.

I ovaj rumeni Denis Becirovic je radikalan i izuzetno sumnjiv. Meni ne ulijeva nimalo povjerenja.

...

Nermin Niksic je u petak kod Senada rekao da je bio zagovornik ulaska u vlast sa SDA. Otvoreno rekao covjek, ne prvi put.

Da nije NS i da im nije Damir Niksic jebo mater, oni bi 100% usli u vlast sa SDA.

...

Ne vjerujem SDP-u, Niksicu i Becirovicu. SDP je fabrika SDA-ovaca.

Jedina nada su mladi poput Masica, Magazinovica, Cengica i drugih. Sta god mislili o njima oni su pokazali i dokazali da su ANTI-SDA.
redhat

#5189 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by redhat »

Kikibombona wrote: 16/12/2019 14:59
Prpa.ba wrote: 16/12/2019 08:38

Jedina nada su mladi poput Masica, Magazinovica, Cengica i drugih. Sta god mislili o njima oni su pokazali i dokazali da su ANTI-SDA.
Politički diletantizam na kvadrat, ne znam ko je od navedenih imena pitak i krotkiji :)
I BTW SDP koji uopšte nije moj izbor - ideja socijaldemokratije jeste moj izbor, ali ne na SDP način, je jedini spas za BiH.
Sve drugo je dubioza, teško učite ono što je bravar prije 100 godina apsolvirao
Kikibombona

#5190 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

Sa crnim vragom samo ako je 100% protiv SDA!!!!

...

Komsic, Lagumdzija, Lazovic, Bijedic, Delic, Radoncic i gomila drugih ODRZAVAJU SDA na vlasti.

...

Ako je Damir Masic kontra SDA, onda smo na istoj strani. A kada MAFIJA padne, pobrinut cemo se za Masica i njemu slicne limitirane kadrove.
redhat

#5191 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by redhat »

Kikibombona wrote: 16/12/2019 17:30 Sa crnim vragom samo ako je 100% protiv SDA!!!!

...

Komsic, Lagumdzija, Lazovic, Bijedic, Delic, Radoncic i gomila drugih ODRZAVAJU SDA na vlasti.

...

Ako je Damir Masic kontra SDA, onda smo na istoj strani. A kada MAFIJA padne, pobrinut cemo se za Masica i njemu slicne limitirane kadrove.
Izrazito sužen politički pogled nekoga ko od drveta ne vidi šumu moram priznati. Ako u kasinu stalno gubiš, koga treba prvog krivit? Krupijea koji te zbunjuje svojim prodorno plavim očima ili možda si treba postaviti pitanje da nije slučajno stol za kojim igraš namješten jer stalno izlazi 35 crveno?
Problem sa SDA nije SDA kao takva već sistem koji je ta ista SDA stvorila koji kao i gore spomenuti kasino ne mogućava bilo kakvu igru sa različitim od namještenog rezultata. Ja prije par postova ne znajući da ćemo doći na ovaj Off topic napisah da se u sistemu koji je stvorila SDA ne može snaći niti jedna partija niti politička ideja drugačija - isto kao što se ni SDP nije snašao u sistemu u kome su u javnim preduzećima od noćnog čuvara pa do predsjednika nadzornog odbora SDA ljudi koje isti taj SDP nije smijenio. Komšić, Lagumdžija, Lazović, i ostali su ljudi kojima je rok političke upotrebe davno istekao iako ću Lazovića izdvojiti iz ove nehigijenske skupine ali i njegov je istekao svakako ali ono što SDA održava na vlasti je SDA sistem u kome je sve toliko namješteno da bilo kakva "igra" drugačija od dogovorene ne može da se primi i taj sistem treba razgraditi. Bez tog sistema, SDA se urušava sama od sebe.
Mašić, Magazinović i ostali su pijuni bez trunke političke ideje koji su samo u jednom dobri a to je da funkcionišu u zadanom sistemu vrijednosti i da previše ne vrdaju. U otvorenom sukobu sa SDA mašinerijom njih nema i nikad ih neće biti barem bez SDP logistike. Od njih čuda ne treba očekivati.
Tema niije ni SDP ni SDA, obje stranke imaju svoje teme pa se o njima može sa manje ili više zanosa tamo raspravljati. Ono što je bitno a i da ispoštujemo pravu temu platforme je da je ista FK Vrbanjuša u političkoj utakmici sa SDA i SDP koji su ipak kakvi god u rangu jednog AC Milana i Juventusa naspram navedenih.
Kikibombona

#5192 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

Ne moze se mijenjati SDA sistem dok se SDA ne izbaci iz sistema.

Logika, je li tako?

To mora biti prvi korak.

...

Ni nakon Francuske revolucije nije tekao med i mlijeko. Bilo je gadno. Valjda razumijes na sta ciljam, analogiju izmedju Kraljevine Francuske i SDA, francuskih revolucionara i danasnjeg SDP-a.

Imaj na umu da smo mi demokratsko novorodjence.

...

Ko ce izbaciti SDA iz sistema?

Moj odgovor je:

Bez SDP-a, kakav god bio, to je nemoguce uraditi.
redhat

#5193 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by redhat »

Kikibombona wrote: 16/12/2019 18:46 Ne moze se mijenjati SDA sistem dok se SDA ne izbaci iz sistema.

Logika, je li tako?

To mora biti prvi korak.

...

Ni nakon Francuske revolucije nije tekao med i mlijeko. Bilo je gadno. Valjda razumijes na sta ciljam, analogiju izmedju Kraljevine Francuske i SDA, francuskih revolucionara i danasnjeg SDP-a.

Imaj na umu da smo mi demokratsko novorodjence.

...

Ko ce izbaciti SDA iz sistema?

Moj odgovor je:

Bez SDP-a, kakav god bio, to je nemoguce uraditi.
Ovo je tema Platforma za progres i ne vidim smisao o priči oi SDP iskreno. Ja sam svoje mišljenje dao i mi nismo novorođenče ni u kom pogledu kao društvu. Njemačka je 1945 spaljena sa zemljom i 30 godina poslije su naši očevi išli uredno raditi kao gasterbajteri u tu i takvu poniženu i uništenu Njemačku. Godina nije 1999 već 2020 za nepune dvije sedmice i ta logika da je još rano za nešto jednostavno ne pije vode.
Kikibombona

#5194 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

redhat wrote: 16/12/2019 19:37Ovo je tema Platforma za progres i ne vidim smisao o priči oi SDP iskreno. Ja sam svoje mišljenje dao i mi nismo novorođenče ni u kom pogledu kao društvu. Njemačka je 1945 spaljena sa zemljom i 30 godina poslije su naši očevi išli uredno raditi kao gasterbajteri u tu i takvu poniženu i uništenu Njemačku. Godina nije 1999 već 2020 za nepune dvije sedmice i ta logika da je još rano za nešto jednostavno ne pije vode.
Prokomentarisao si SDP-eove nove snage.

Ja kazem da je nemoguce rusiti SDA bez ucesca SDP-a. Apsolutno nemoguce.

...

Platforma je dobra ako se pozicionira kao stranka koja ni pod koju cijenu nece koalirati sa SDA. Uslov svih uslova, za bilo kakav, makar mikro napredek, je izbacivanje SDA iz procesa odlucivanja.
Abate Fetel

#5195 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Abate Fetel »

Kikibombona wrote: 16/12/2019 19:47

Platforma je dobra ako se pozicionira kao stranka koja ni pod koju cijenu nece koalirati sa SDA. Uslov svih uslova, za bilo kakav, makar mikro napredek, je izbacivanje SDA iz procesa odlucivanja.
a platforma rasadnik propalica iz SDA, DF i SBB
redhat

#5196 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by redhat »

Kikibombona wrote: 16/12/2019 19:47
redhat wrote: 16/12/2019 19:37Ovo je tema Platforma za progres i ne vidim smisao o priči oi SDP iskreno. Ja sam svoje mišljenje dao i mi nismo novorođenče ni u kom pogledu kao društvu. Njemačka je 1945 spaljena sa zemljom i 30 godina poslije su naši očevi išli uredno raditi kao gasterbajteri u tu i takvu poniženu i uništenu Njemačku. Godina nije 1999 već 2020 za nepune dvije sedmice i ta logika da je još rano za nešto jednostavno ne pije vode.
Prokomentarisao si SDP-eove nove snage.

Ja kazem da je nemoguce rusiti SDA bez ucesca SDP-a. Apsolutno nemoguce.

...

SDA se ruši kao i svaki takav sistem edukacijom glasača čiji glas više neće biti moguće kupiti za rahatlokum i kilo kocke.
Edukacija na svakom koraku, a platforma trenutno ne može da se bori ni da se promijeni sijalica ulične rasvjete na alipašinom a ne šta više.
Da bi bili uopšte u računici za bilo šta moraju biti važni a oni to apsolutno sada nisu i ne izgleda da će uskoro biti.
Kikibombona

#5197 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

redhat wrote: 16/12/2019 20:49SDA se ruši kao i svaki takav sistem edukacijom glasača čiji glas više neće biti moguće kupiti za rahatlokum i kilo kocke.
Edukacija na svakom koraku, a platforma trenutno ne može da se bori ni da se promijeni sijalica ulične rasvjete na alipašinom a ne šta više.
Da bi bili uopšte u računici za bilo šta moraju biti važni a oni to apsolutno sada nisu i ne izgleda da će biti ubrzo važni.
Platforma se mora pridruziti anti-SDA bloku koji trenutno predvode NS/SDP i NiP. Ima tu fine podrske i znacajan broj glasova koji se mora sjediniti sa anti-SDA blokom.

...

A kada je edukacija u pitanju, radi se o uzasno sporim procesima. Promjena svijesti, savjesti, promjena drustveno-politicke paradigme, moralna preobrazba - za sve treba veoma puno vremena. Volim navesti primjer istocne Njemacke koja radi cetverodecenijske komunisticke vladavine veoma zaostaje za Bavarijom i drugim naprednim njemackim pokrajinama. Zaostaje u svakom pogledu.

...

Neke dramaticne i brze promjene nisu moguce. Vecina naseg naroda ne zna odvojiti negaciju od glagola. Preko 50% petnaestogodisnjaka je funkcionalno nepismeno. Narod je totalno sludjen i zatucan u svakom pogledu. SDA sekta je zarazila kompletan narod virusima kriminala, korupcije i nepotizma. Danas skoro ne mozes naci covjeka cistog od kriminala i korupcije. Gotovo da nema covjeka koji nije potegao stelu ili prekrsio zakon radi licne koristi.

...

Prvi korak mora biti uklanjanje SDA iz sistema. NS/SDP i NiP su na dobrom putu. Nadam se da ce Platforma ojacati blok. Mirsad je divan covjek i ponovo ce imati moj glas ako bude na anti-SDA kursu. Imam dovoljno politicke mudrosti da znam prepoznati SDA diverzante i spavace. Moj glas NIKAD nije sjedinjen sa SDA.
bunk

#5198 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by bunk »

Kiki borac protiv Turske ,sda,monogamije :lol: :lol:
Kikibombona

#5199 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

bunk wrote: 16/12/2019 21:11 Kiki borac protiv Turske ,sda,monogamije :lol: :lol:
Imam istancan njuh za kamuflirane SDA-ovce. Mogu se parfemisati koliko hoce, jeftine, seljacke taktike nanjusim u roku od par sekundi. :D
bunk

#5200 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by bunk »

Kikibombona wrote: 16/12/2019 21:16
bunk wrote: 16/12/2019 21:11 Kiki borac protiv Turske ,sda,monogamije :lol: :lol:
Imam istancan njuh za kamuflirane SDA-ovce. Mogu se parfemisati koliko hoce, jeftine, seljacke taktike nanjusim u roku od par sekundi. :D
seek and destroy :lol: :lol:
Locked