Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
- Abate Fetel
#5151 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Problem sa strankom u osnivanju je sljedeće, gomila lokalnih šerifa koja se uvalila u razne GO i hoće da se pita, sve mora preko šerifčića da ide jer kako je bio potrčko po zadatku iz stranke koja ga je poslala da bude smutljivac tako i ONO želi da se pita i ostale maltretira.
Svaka inicijativa koja ne uključuje ove šerifčiće koji su poslani po zadatku iz SDA, SBB, DF, SDP se u startu ubija i suzbija, sem one inicijative gdje se može utalit i profitirat, o tome vam marks piše ali vi zapeli za mirsu koji baj-D-vej i nije neki poseban intelekt i naobrazba nego je upao među nepismene indijance pa ga gledaju ko boga koji donosi promjene a ustvari lik je dobro ušemljen sa lokalnim tajkunima koji ga sponzoriraju.
Svaka inicijativa koja ne uključuje ove šerifčiće koji su poslani po zadatku iz SDA, SBB, DF, SDP se u startu ubija i suzbija, sem one inicijative gdje se može utalit i profitirat, o tome vam marks piše ali vi zapeli za mirsu koji baj-D-vej i nije neki poseban intelekt i naobrazba nego je upao među nepismene indijance pa ga gledaju ko boga koji donosi promjene a ustvari lik je dobro ušemljen sa lokalnim tajkunima koji ga sponzoriraju.
- MaksprotivMarksa
#5152 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Relativno sam te postovao do sada, ti nemas pojma o cemu govoris, postmoderna i postpostmoderna nisu dva ista pojma, proguglaj.neon-x wrote: ↑10/12/2019 17:07To sto je tvome egu malo lakse u zivotu kada druge proglasavas neznalicama, inzenjercicima i slicnim umanjenicama i to sto tebe impresionira tvoje poznavanje razlike izmedju ekonomskog i svjetonazorskog liberalizma ne znaci da to nisu bukvarske stvari za nekoga sa osnovnim znanjem iz drustvenih i himanistih nauka. Ili nekakvo ubacivanje pojma postmoderne koji usput nema smisla u kontekstu u kojem ti mislis.MaksprotivMarksa wrote: ↑10/12/2019 12:25
Kakav analfabeta, pa to i jeste problem, ne moze se biti "socijalan", a na principu "liberalnog" trzista, liberalno trziste tezi ka totalnom rasterecenju kapitalista, ti govoris o drzavi blagostanja i to je ideja ljevice, prociraj nesto o Klementu Etliju i britanskoj drzavi blagostanja, oni su valjda centristipolitika tih "centrista" je uvjetovala najveci razvoj u historiji svijeta, ne mogu ja sada da se bavim tvojom losom naobrazbom i sto ne razumijes osnovne koncepte drustveno-ekonomskih sistema.
Postoje ekonomski liberali, postoje svjetonazorski liberali, zato sto je to IDEOLOGIJA i drustveno-ekonomski sistem, mozes biti svjetonazorski liberal, a ne moras biti ekonomski liberal, kombinacija nepomirljivih politika i ideja je nepojmljiva. Ja NS zbog njihovog ekonomskog programa ne mogu da nazovem socijal-liberalima, to je kontradikcija, kao i konzervativni progresivci, ili konzervativni-liberali, ali u vremenu postpostmoderne je sve to moguce, ali to je druga prica za koju nemas kapacitet, ni osnovno znanje, da razumijes izreceno.
Bukvarska pitanja su najvaznija, odredjene politike se mogu povlaciti samo unutar jednog modela, a sve zbog cinjenice da svaku povuceni potez ima uticaj na apsolutne sve druge segmente sistema.
Ovo sto si postavio je programska deklaracija i to nije isto sto i program za ekonomska pitanja, na stranici NiP-a imas npr. ekonomski program, program koji nije samo spisak zelja.
Sve je prvo spisak zelja, ali se onda to razradi i pretpostave se potencijalni efekti u cijelom SISTEMU, bez toga nema politike, ima samo populizma i suplje price.
Nije sve sto se desava u eri postmoderne automatski postmodernisticko, niti se ovdje radi o spajanju nespojivog. "Liberalizam" u socijal-liberalizmu se odnosi na liberalizam u njegovom osnovnom prvom smislu koji je obuhvatao i ekonomsku i politicku i moralnu i svjetonazorsku dimenziju. Socijalni liberalizam ima dugu tradiciju i njegovo politicko pozicioniranje je bukvarska stvar a nikakvo postmodernisticko spojivo nespojivog. Isto vazi i za konzervativne liberale. Sve su to politicke pozicije sa dugom tradicijom koje su vec usle u bukvar a ne nekakve nove populisticke stranke koje nemaju poziciju na koje ti mislis sa ovom svojom postmodernom.
Kad smo vec kod postmoderne preporucujem ti da malo ponovis gradivo iz poststrukturalizma pa mozda nadodjes i do kompleksnih sistema pa ce ti biti malo jasnije da ne zivimo u linearnom svijetu koji se ne mijenja i u kojem postoje dvije politicke pozicije i drugacije ne moze zato sto si ti to proglasio. Bice ti jasniji i Mirsadov pristup.
Ja bih bio najsretniji da su zaista nas problem politicke pozicije lijevo vs desno. O kakvom ti dvadesetogodisnjem neoliberalizmu pricas sa najvecim drzavnim aparatom na svijetu, nametima, birokratijom, paraliziranom privatnom inicijativom, reliktima socijalizma na svakom koraku.
Mi trebamo kvalitativno ici u oba smijera, i lijevo i desno, i preuzeti ono najbolje, a ne ovo sto sada imamo, najgore od obje pozicije iza kojih se krije obicna pljacka.
Hocete da znate tajnu uspjeha Islanda? Zato sto na njemu zive Islandjani (drustveno i moralno odgovorni ljudi a o obrazovanosti itd. da ne govorim) i zato sto je najvise energije usmjero na kljucne probleme drzave a ne na kradju skrivenu iza tri nacionalizma. Iznasli su model uredjenja koji najvise njima odgovora, iz geopolitickih i inih razloga..
Ne znam da li ste culi za jos jednu ostvrsku zemlju, zove se Japan. Ne znam da li znate kakav model su oni za sebe primijenili. Tajna uspjeha opet i kod njih nije u modelu nego sto su odgovorni za svoju drzavu pa su usmjerili ogromnu energiju na kljucne stvari a ne na pljacku drzave i na kraju iznasli najbolji model za sebe na osnovu geopolitickih i inih razloga...
Ima jos tih uspjesnih i ostvrskih i poluostrvskih i kopnenih zemalja sa razlicitim modelima koje ih primjenjuju prvenstveno iz pragmaticnih razloga. Nije sve stvar ideologije kao balkancima jer nemaju nista drugo i jer im je babo bio hodza ili partizan ili jos gore neki profesor koji ih je nafilovao ideoloskim mantrama pa bi sad oni dali zivot ali samo da bude po njihovom.
Putaj profesore politockog marketinga i politicke stratege sta bi ti rekli da zelis da nazoves partiju konzervativno liberalnom partijom, nije isto nesto procitari na guglu i mesto izucavati 10 godina.
Ako drzava u kojoj su veliki sistemi privatizirani i opljackani nije neoliberalna, drzava sa ovakvim zakonom o radu nije neoliberalna, drzava sa mantrom stranih direkttnih investicija nije neoliberalna, drzava sa najvecom nejeenakosti izmedju bogatih i soromasnih, onda ok, nije neoliberalna.
Te mantre o tome gdje ko zivi ostavi za svoje fasisticke drugove, to nema veze sa zivotom, stvar je sistema, a ne biologije i mentaliteta, vikinzi su bili divljaci, a danas su najprogresivniji dio svijeta,ne radi se o starim denokratijama tipa Holandija, Engleska, Francuska, ej, da, pogodi koje ideje su unaprijedile ovaj dio svijeta
I da, kada zelis da sagledas neke stvari zaista onakve kakve jesu, prvo se savladaju osnovni pojmovi, lijevo, desno, centar, idologija, samo citati, a ne ovlas pogledati vikipediu socijalni liberalcicu koji bi da smanje doprinose na 40 posto i ukine poreze, za razvoj drzave blagostanja, valjda
I izvini ako ti smeta sto vam tepam, nema potrebe da me citiras i jos jednom dokazujes svoje strukturalno neznanje.
- MaksprotivMarksa
#5153 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Abate Fetel wrote: ↑10/12/2019 17:18 Problem sa strankom u osnivanju je sljedeće, gomila lokalnih šerifa koja se uvalila u razne GO i hoće da se pita, sve mora preko šerifčića da ide jer kako je bio potrčko po zadatku iz stranke koja ga je poslala da bude smutljivac tako i ONO želi da se pita i ostale maltretira.
- MaksprotivMarksa
#5154 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
I ponovo fulaEHO387 wrote: ↑10/12/2019 16:55Vrati se u DF iz kojeg si izašao, a možeš i u ministrovu stranku ili ti federalnu koaliciju pismeni moj. Da si neko i nešto ne bi sjedio na forumu druže. A dopisivat će se ti na sudu za gluposti koje pišeš. Ti bi ko pravnik trebo to da malo bolje znaš.MaksprotivMarksa wrote: ↑10/12/2019 15:19 Sta sam trazio ? Da radite i ne muljate ?
Zasto sam odabrao Platformu da mi sacuvate nekakav posao u federalnoj agenciji ?
Zna se gdje se ide da se cuva posaotamo odakle vi dolazite, bebe moje
A ne krijem jer fulate loptu, ako te zanima mozes da me kontaktiras na pm, ostavi broj, pa da mi kazes sta sam ja to slagao uzivo, povedi i sve Iskrice![]()
Poselami "almira", tek ce se cuti o vama
Opismeni si boticu mali, nece te tako nepismenog ni Mirso moci prodati kao progresivnog malisana, ponudu imas da se druzimo![]()
Nemoj se ljutiti sto si nepismen, sjedi i citaj, naucit ces, polako
Nisam pravnik, ali koliko mi je poznato ne dokazuje se nevinost, na vama je da krivnju dokazete, to ti je jedan od osnovnih principa u pravu, pitaj Naila ako meni ne vjerujes
A je li istraga ip adrese zakonski utemeljena ? Ko vam je dao nalog, da nije neko mozda iz Telecoma umijesan, moglo bi se to malo preispitati, mislim da bi moglo biti osnova, sta ti mislis ?
Ovako cemo, sada cu ja prijaviti da mi prijete ljudi iz slobodarske Platforme, da su zloupotrijebili svoje tehnicko znanje i polozaj u telekomunikacijskim kompanijama, te me "locirali" i prijete mi izmedju redova, a sve sto sam otkrio o kakvim se ljudima radi
Onda cu kontaktirati sve portale u drzavi, siguran sam da cu imati pedesetak maraka da pocastim nekog novinara, tu cu ispricati svoju pricu o vama, sa dokazima, od mahinacija do prijetnji, lice ce vas iznenaditi, a botovi ce sprijeciti stetu u vasoj eko komori, barem par gradjana ce se zapitati.
Sta kaze pravilnik u telekomu za zloupptrebu polozaja i otkrivanje informacija o korisnicima trecoj strani ?
Ljubim
Last edited by MaksprotivMarksa on 10/12/2019 19:08, edited 1 time in total.
- Abate Fetel
#5155 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Narod ako se može takvo nešto primjeniti na stanovnike a posebno na dobrog bošnju, TREBA da bude SVJESTAN poraza minder SDA politike i pratećih politika na svim poljima i sferama života.SPORT, UMJETNOST, KULTURA, MEĐUNARODNO PRAVO, ne postojanje bilo kakvog smisla za rješavanje životnih pitanja građana a kojih je svakim danom sve manje i manje.
U novije vrijeme porazi kao tužba u hagu, trenutno ova blasfemija SDA klike oko dodjele nobelove nagrade onome handkeu, sve se svodi samo na primitivizam SDA politike koja želi sve kroz neku sadaku i sažaljevanje a pri tome ništa ne čini da to promjeni, jer znaju da nemaju tu pamet koja traje.
Nažalost takvi su se dočepali i funkcija u ovoj nazovi stranci dobroga mirse i AHBABA.
U novije vrijeme porazi kao tužba u hagu, trenutno ova blasfemija SDA klike oko dodjele nobelove nagrade onome handkeu, sve se svodi samo na primitivizam SDA politike koja želi sve kroz neku sadaku i sažaljevanje a pri tome ništa ne čini da to promjeni, jer znaju da nemaju tu pamet koja traje.
Nažalost takvi su se dočepali i funkcija u ovoj nazovi stranci dobroga mirse i AHBABA.
-
EHO387
#5156 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Samo naprijed lupaj i dalje. Ima i naziv za takve kao ti.MaksprotivMarksa wrote: ↑10/12/2019 19:06I ponovo fulaEHO387 wrote: ↑10/12/2019 16:55Vrati se u DF iz kojeg si izašao, a možeš i u ministrovu stranku ili ti federalnu koaliciju pismeni moj. Da si neko i nešto ne bi sjedio na forumu druže. A dopisivat će se ti na sudu za gluposti koje pišeš. Ti bi ko pravnik trebo to da malo bolje znaš.MaksprotivMarksa wrote: ↑10/12/2019 15:19 Sta sam trazio ? Da radite i ne muljate ?
Zasto sam odabrao Platformu da mi sacuvate nekakav posao u federalnoj agenciji ?
Zna se gdje se ide da se cuva posaotamo odakle vi dolazite, bebe moje
A ne krijem jer fulate loptu, ako te zanima mozes da me kontaktiras na pm, ostavi broj, pa da mi kazes sta sam ja to slagao uzivo, povedi i sve Iskrice![]()
Poselami "almira", tek ce se cuti o vama
Opismeni si boticu mali, nece te tako nepismenog ni Mirso moci prodati kao progresivnog malisana, ponudu imas da se druzimo![]()
Nemoj se ljutiti sto si nepismen, sjedi i citaj, naucit ces, polako
Nisam pravnik, ali koliko mi je poznato ne dokazuje se nevinost, na vama je da krivnju dokazete, to ti je jedan od osnovnih principa u pravu, pitaj Naila ako meni ne vjerujes
A je li istraga ip adrese zakonski utemeljena ? Ko vam je dao nalog, da nije neko mozda iz Telecoma umijesan, moglo bi se to malo preispitati, mislim da bi moglo biti osnova, sta ti mislis ?
Ovako cemo, sada cu ja prijaviti da mi prijete ljudi iz slobodarske Platforme, da su zloupotrijebili svoje tehnicko znanje i polozaj u telekomunikacijskim kompanijama, te me "locirali" i prijete mi izmedju redova, a sve sto sam otkrio o kakvim se ljudima raditada cete i saznati ko sam, do tada cete bezrazlozno pucati u nekakve pravnike
Onda cu kontaktirati sve portale u drzavi, siguran sam da cu imati pedesetak maraka da pocastim nekog novinara, tu cu ispricati svoju pricu o vama, sa dokazima, od mahinacija do prijetnji, lice ce vas iznenaditi, a botovi ce sprijeciti stetu u vasoj eko komori, barem par gradjana ce se zapitati.
Sta kaze pravilnik u telekomu za zloupptrebu polozaja i otkrivanje informacija o korisnicima trecoj strani ?
Ljubim![]()
- Ja_Ja
#5157 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Ljudi se upale ko kutnjaci i odmah iz njih izlazi ono najgore. Nije ni cudo sto nam 15to godisnjaci nisu u stanju jedan paragraf da svare kad smo mi ovakvi.
Glasao sam za Hadzikadica. Uclanio sam se u stranku (osim novcane donacije nisam niti planiram biti aktivan, bar za sada). Uclanjenje i donacija su znak podrske i slaganja sa tom nekom generalnom vizijom Hadzikadica da nam mora i moze biti bolje. Mislim da je bar 45 od onih 50 i kusur hiljada glasova sto je dobio imalo slicno razmisljanje kao ja. Mi smo dotjerani uz zid i nemamo puno opcija. Volio bih ja da kao glasac i NS na proslim izborima, NS ponudi nekog kvalitetnog npr. za gradonacelnika Zenica pa da mi to bude prvi izbor, ali ako oni nesto ne ponude, moram traziti alternativu. Alternativa mi nisu sadasnji gradonacelnik, kao ni kandidati SDA, ASDA, SBB-a, pa ni SDP-a ukoliko se nesto veliko ne promijeni. Samim tim bi volio da PZP ponudi bilo kakvog kandidata i najvjerovatnije bi toj osobi dao glas, ako nista drugo samo iz znatizelje (tesko da bi mogao/la gori biti od dosadasnjeg) da vidim sta bi neko pod komandom Hadzikadica mogao uraditi kada dodje do lokalne uprave.
Glasao sam za Hadzikadica. Uclanio sam se u stranku (osim novcane donacije nisam niti planiram biti aktivan, bar za sada). Uclanjenje i donacija su znak podrske i slaganja sa tom nekom generalnom vizijom Hadzikadica da nam mora i moze biti bolje. Mislim da je bar 45 od onih 50 i kusur hiljada glasova sto je dobio imalo slicno razmisljanje kao ja. Mi smo dotjerani uz zid i nemamo puno opcija. Volio bih ja da kao glasac i NS na proslim izborima, NS ponudi nekog kvalitetnog npr. za gradonacelnika Zenica pa da mi to bude prvi izbor, ali ako oni nesto ne ponude, moram traziti alternativu. Alternativa mi nisu sadasnji gradonacelnik, kao ni kandidati SDA, ASDA, SBB-a, pa ni SDP-a ukoliko se nesto veliko ne promijeni. Samim tim bi volio da PZP ponudi bilo kakvog kandidata i najvjerovatnije bi toj osobi dao glas, ako nista drugo samo iz znatizelje (tesko da bi mogao/la gori biti od dosadasnjeg) da vidim sta bi neko pod komandom Hadzikadica mogao uraditi kada dodje do lokalne uprave.
-
neon-x
#5158 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Nadam se da samo znas da ne znas pa i dalje zbog ocuvanja forumske kredibilnosti nastavljas stajati iza tvrdnje da je "liberalizam" u social-liberalizmu i konzervativnom liberalizmu ono sto si prvi put bubnuo. Gore bi bilo da ne znas da ne znas. Nadam se da neces ozbiljnog lica pitati te svoje profesore o takvim elementarnim stvarima. Mozes probati i na Googlu, vjerujem da ces dobiti isti odgovor na svim kredibilnim izvorima.MaksprotivMarksa wrote: ↑10/12/2019 18:32
Relativno sam te postovao do sada, ti nemas pojma o cemu govoris, postmoderna i postpostmoderna nisu dva ista pojma, proguglaj.
Putaj profesore politockog marketinga i politicke stratege sta bi ti rekli da zelis da nazoves partiju konzervativno liberalnom partijom, nije isto nesto procitari na guglu i mesto izucavati 10 godina.
Ako drzava u kojoj su veliki sistemi privatizirani i opljackani nije neoliberalna, drzava sa ovakvim zakonom o radu nije neoliberalna, drzava sa mantrom stranih direkttnih investicija nije neoliberalna, drzava sa najvecom nejeenakosti izmedju bogatih i soromasnih, onda ok, nije neoliberalna.
Te mantre o tome gdje ko zivi ostavi za svoje fasisticke drugove, to nema veze sa zivotom, stvar je sistema, a ne biologije i mentaliteta, vikinzi su bili divljaci, a danas su najprogresivniji dio svijeta,ne radi se o starim denokratijama tipa Holandija, Engleska, Francuska, ej, da, pogodi koje ideje su unaprijedile ovaj dio svijeta
I da, kada zelis da sagledas neke stvari zaista onakve kakve jesu, prvo se savladaju osnovni pojmovi, lijevo, desno, centar, idologija, samo citati, a ne ovlas pogledati vikipediu socijalni liberalcicu koji bi da smanje doprinose na 40 posto i ukine poreze, za razvoj drzave blagostanja, valjda
I izvini ako ti smeta sto vam tepam, nema potrebe da me citiras i jos jednom dokazujes svoje strukturalno neznanje.
Cestitam ti na ova dva "post" u postpostmoderni. Nju ubaciti u diskusiju mogu samo posebne vrste signalizirajucih intelektualnih ljustura. U brzini nisam procitao da si ga duplirao. Vjerovatno jer mi ni u primisli nije da bi mogao. Svejedno, stoji ono sto sam napisao.
Nigdje nisam spomenuo biologiju. Pogledaj malo sta sam napisao u zagradi iza Islandjani. Nacionalnost Japanaca nisam ni pomenuo nego sam napisao da je razlog u preuzimanju odgovornosti i usmjeravanju energije na kljucne probleme. Mentalitet, koji se naravno mijenja vrmenom i koji je rezultat razlicitih faktora a ne samo biologije, naravno da igra ulogu.
I da, predlazem da savladas elementarne stvari ako se zelis baviti pametovanjem u zivotu. I da, na sta i na koga ja gubim vrijeme u zivotu!?
- MaksprotivMarksa
#5159 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Sve je ok, samo polako, zelim vam srecu u kreiranju konzervativno-progresivne stranke sa socijalnom neoliberalnom ekonomskom politikom, ja sam te samo podsjetio da ne zivimo u vremenu postmoderne, nisam mislio da ce to da te uvrijedi, a tvoje zablude o socijal liberalizmu ti ostavljam na volju, imas pravo da ne znas.
Nije dovoljno na guglu ovlas procitati neki pojam da bi ga razumio do kraja, u toku je rat za pojmove, siguran sam da ti to znas.
Ti i ja smo intelektualci, bavimo se stvarima koje nas se ne ticu, znam da znas za tu definiciju, i tvorca iste, najveceg intelektualca 20. stoljeca, ja sam mozda vidio taj potencijal u Mirsadu, u nasim okvirima, ako ne znas, mozes je i izguglati, nema potrebe za fetisizacijom tog pojma intelektualac.
Citat cemo se, samo Boze zdravlja, pa cemo razmijeniti misljenja o radu Platforme i nakon lokalnih izbora, a narocito nakon opcih, nadam se da ces biti objektivan, kao sto cu i ja da dodjem ovdje i pojedem sva govna ako Platforma bude radila dobro i bude predstavljala pozitivnu stvar u real politickom zivotu BiH, nastupi sa reformirajucim programom i pozitivnim kadtpvima bez ruzne politicke proslosti, nikada nije kasno da se napravi zaokret.
Svako dobro
Nije dovoljno na guglu ovlas procitati neki pojam da bi ga razumio do kraja, u toku je rat za pojmove, siguran sam da ti to znas.
Ti i ja smo intelektualci, bavimo se stvarima koje nas se ne ticu, znam da znas za tu definiciju, i tvorca iste, najveceg intelektualca 20. stoljeca, ja sam mozda vidio taj potencijal u Mirsadu, u nasim okvirima, ako ne znas, mozes je i izguglati, nema potrebe za fetisizacijom tog pojma intelektualac.
Citat cemo se, samo Boze zdravlja, pa cemo razmijeniti misljenja o radu Platforme i nakon lokalnih izbora, a narocito nakon opcih, nadam se da ces biti objektivan, kao sto cu i ja da dodjem ovdje i pojedem sva govna ako Platforma bude radila dobro i bude predstavljala pozitivnu stvar u real politickom zivotu BiH, nastupi sa reformirajucim programom i pozitivnim kadtpvima bez ruzne politicke proslosti, nikada nije kasno da se napravi zaokret.
Svako dobro
- Abate Fetel
#5160 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Gledaj tih 60 000 glasova je napuhano od strane SDA i mafijaša iz centralne izborne komisije, nije mirso i njegova stranka dobila ni 2000 glasova.MaksprotivMarksa wrote: ↑10/12/2019 20:27
Citat cemo se, samo Boze zdravlja, pa cemo razmijeniti misljenja o radu Platforme i nakon lokalnih izbora, a narocito nakon opcih
Sa narodom je samo hljeba i igara u 3 nacionalna tora iz kojeg se svi maksimalno trude da zajebu one druge, međutim nisu računali na ovaj egzodus naroda koji želi da radi i živi a ne da strahuje i umire od gladi dok ovi troše 300 000 maraka na beznačajne ceremonije koje organizuju ratni profiteri i mafijaši.
Tako da predviđam da će prije izbora mnogi GO i OO da vrisnu jer ionako nemaju viziju ni plan da nešto rade.
Mirsu samo interesuje sarajevo ostalo šta bude ili ne bude.
- Roccohljup
#5161 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
hebote.....koje teorije zavjereAbate Fetel wrote: ↑11/12/2019 08:38
Gledaj tih 60 000 glasova je napuhano od strane SDA i mafijaša iz centralne izborne komisije, nije mirso i njegova stranka dobila ni 2000 glasova.
-
Prskalica007
#5162 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
ja mislim da su se i oni Flat earthers i oni koji vjeruju u teroije zavjere o slijetanju na mjesec sad postidili kad su vidjeli ovoRoccohljup wrote: ↑11/12/2019 11:31hebote.....koje teorije zavjereAbate Fetel wrote: ↑11/12/2019 08:38
Gledaj tih 60 000 glasova je napuhano od strane SDA i mafijaša iz centralne izborne komisije, nije mirso i njegova stranka dobila ni 2000 glasova.
Eto SDA bas puhala glasove za druge kandidate
![]()
![]()
Imaš li kakvih dokaza za ovo?
- Abate Fetel
#5163 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
koje druge kandidate pa to je njihov igrač a tih 60 000 glasova su ustvari oni nevažeći pa ih dodali svom projektu da dobije malo na popularnosti, prije toga nije ga niko fermo 1%, dobro je da je osvojio i 2000 glasova.Dakle namjestili su mu lažne glasove da pokrenu mrtvilo, tako su privukli ljude da im se priključe.Roccohljup wrote: ↑11/12/2019 11:31hebote.....koje teorije zavjereAbate Fetel wrote: ↑11/12/2019 08:38
![]()
![]()
A priključili se po zadatku iz ostalih stranaka, tako opet imamo malu hiljaditu bošnjačku strančicu punu ološa, pa mirso nije došo ni na jednu promociju osnivačku ako mu ista nije bila plaćena i organizovana tuđim parama.
- Roccohljup
#5164 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Dokazi?Abate Fetel wrote: ↑11/12/2019 11:55koje druge kandidate pa to je njihov igrač a tih 60 000 glasova su ustvari oni nevažeći pa ih dodali svom projektu da dobije malo na popularnosti, prije toga nije ga niko fermo 1%, dobro je da je osvojio i 2000 glasova.Dakle namjestili su mu lažne glasove da pokrenu mrtvilo, tako su privukli ljude da im se priključe.Roccohljup wrote: ↑11/12/2019 11:31hebote.....koje teorije zavjereAbate Fetel wrote: ↑11/12/2019 08:38
![]()
![]()
A priključili se po zadatku iz ostalih stranaka, tako opet imamo malu hiljaditu bošnjačku strančicu punu ološa, pa mirso nije došo ni na jednu promociju osnivačku ako mu ista nije bila plaćena i organizovana tuđim parama.
- MaksprotivMarksa
#5165 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Sumnjam iskreno da je SDA stajala iza rezultata Hadikadica, ipak je on objektivno bio najbolji kandidat, ali u nikada slabijoj konkurenciji, a sa ove distance nije neistina i da je pomogao Dzaferovicu da pobijedi, Denis bi sa lakocom iznio to da nije bilo Mirsada, ali ni to nije veliko zlo, Denis ili Dzafer, isto je, svakako je vrijedno za razmisljanje i sagledavanje stvati i iz te perspektive.
Istina je da lokalni odbori placaju apsolutno sve svoje troskove i da Platforma ne snosi bilo kakve kompenzacije, postoje i ljudi koji su placali osnivacke skupstine i time kupovali svoja mjesta u organima stranke, svoje prostore placaju clanovi stranke, neki stavljaju pare na kamaru, a neki imaju i otvorene trajne naloge, dok za to vrijeme par ljudi svoj nerad naplacuje po osnovu ugovora o djelu.
Nije istina da je Mirsad ikada trazio novac za prisustvovanje bilo kojoj tribini, ali je isto tako istina da ne ucestvuje u snosenju troskova, ni on, ni bilo ko drugi kao stranka, ovo se odnosi na formiranje lokalnih odbora i osnivacke skupstine tih odbora.
Istina je da lokalni odbori placaju apsolutno sve svoje troskove i da Platforma ne snosi bilo kakve kompenzacije, postoje i ljudi koji su placali osnivacke skupstine i time kupovali svoja mjesta u organima stranke, svoje prostore placaju clanovi stranke, neki stavljaju pare na kamaru, a neki imaju i otvorene trajne naloge, dok za to vrijeme par ljudi svoj nerad naplacuje po osnovu ugovora o djelu.
Nije istina da je Mirsad ikada trazio novac za prisustvovanje bilo kojoj tribini, ali je isto tako istina da ne ucestvuje u snosenju troskova, ni on, ni bilo ko drugi kao stranka, ovo se odnosi na formiranje lokalnih odbora i osnivacke skupstine tih odbora.
-
Prskalica007
- Nespin
#5167 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Druže EHO, griješiš, nije drug Maks pravne, nego inžinjerske orjentacije i naravno slagao je da je dao ostavke na funkcije (kao što je lagao i mnoge stvari na ovom forumu, pokušavajući da zavara trag i prebaci sumnju na nekog drugog), još se vucara i špijunira po sastancima. Dakle, to je njegova ideja konstruktivnog političkog djelovanja... Iskren da budem, ne iznenađuju me dvoličnjaci u političkoj organizaciji, ali sam razočaran naivnošću i nesposobnošću nadređene osobe da prepozna takve tipove i tretira ih u skladu sa pravilima političke organizacije... Druže Maks, da se razumijemo, nemam ništa protiv tebe, čak se u nekim stvarima i slažem sa tobom, čak si mi simpatičan, ali ne podržavam način na koji "operiraš". Taj dvolični, hinjavi odnos prema ljudima nema opravdanja. Sve što ti smeta si imao i još uvijek imaš priliku da mijenjaš. Da si se "infiltrirao" u SDA, to bi imalo nekog smisla... Osim toga, neke stvari i neke probleme o kojima pričaš svi vide, naročito u organizacionom i finansijskom smislu, nisu ljudi glupi, vidi ih i priznaje i sam Mirsad, ali treba to rješavati jedno po jedno... Najgore od svega je što ti vjeruješ da je u nekim drugim strankama situacija drastično bolja, što jednostavno nije istina. Ja ti iskreno želim da se u to lično uvjeriš.
Što se mene tiče, Mirsad je čovjek samoodrživ, ne treba mu nikakva budžetska sisa na koju će se zakačiti da bi ugodno živio, on je egzistenijalno osiguran čovjek, zatim izuzetno je obrazovan i ostvaren u sistemu u kojem vlada daleko veća konkurencija na tržištu rada i obrazovanja nego kod nas i treće nema prljavu prošlost, nema afera ni koruptivnih ni privatizacijskih, nema političku prošlost i nije iscjedak neke stranke kao što su ove prelivode koje sad idu u koaliciju sa SDA u KS... Mislim da je to dovoljno da mu se da dobra šansa.
Što se mene tiče, Mirsad je čovjek samoodrživ, ne treba mu nikakva budžetska sisa na koju će se zakačiti da bi ugodno živio, on je egzistenijalno osiguran čovjek, zatim izuzetno je obrazovan i ostvaren u sistemu u kojem vlada daleko veća konkurencija na tržištu rada i obrazovanja nego kod nas i treće nema prljavu prošlost, nema afera ni koruptivnih ni privatizacijskih, nema političku prošlost i nije iscjedak neke stranke kao što su ove prelivode koje sad idu u koaliciju sa SDA u KS... Mislim da je to dovoljno da mu se da dobra šansa.
- MaksprotivMarksa
#5168 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Nije, ja to nikada nisam ni rekao, ali jesu kadrovi i ja sam siguran da ce biti na istoj strani za 3 godine kao i ova dva satelita, ako se za to pruzi prilika, pratit cemo, pa cemo sve reci, a ja nista lagao nisam, drago mi je da se konacno neko usudio i rekao da je nesto istina, za neke stvari mozda neko ne zna, a ja sam pricao o vecini clanstva, slobodno se vrati i iscitaj, ukazati na marifetluke nije nikakav hinjaluk, to je dobra namjera, nista vise od toga, a gradjani ne treba da budi prevareni, sve cemo da vidimo, kao sto sam vec i rekao, ako vidim da sam se zajebao ja cu prvi da ovdje polizem sve, bocu sretan ako to bude tako, ali kao sto kazes MNOGE STVARI JESU TAKVE.
Sansu evo ima, od danas jos i vecu, znamo to, nadajmo se da ce na dobru stranu.
Svako dobro
Sansu evo ima, od danas jos i vecu, znamo to, nadajmo se da ce na dobru stranu.
Svako dobro
-
swanfilter
#5169 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Hocel sta biti od ovih na nadolazecim izborima, a i u buduce ili prosjek nekakav?
- Nespin
#5170 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Za početak, vidiš ko će "od ovih" biti kandidati na lokalnim izborima, istražiš, raspitaš se o ljudima, pa onda doneseš odluku. Nisu sve lokalne organizacije jednako razvijene, nisu ni svi aktivisti jednake vrijednosti i jednakog kapaciteta, a stranka je još u povojima. Kao ni ostale političke organizacije, ni ova nije kompaktna cjelina koju bez izuzetka čine besprijekorni ljudi. Ima tu kukolja, ali generalno gledano, mislim da je prosjek / procenat dobrih i poštenih ljudi veći nego u drugim strankama i po mom mišljenju to je u ovom trenutku najvažnije.swanfilter wrote: ↑13/12/2019 17:38 Hocel sta biti od ovih na nadolazecim izborima, a i u buduce ili prosjek nekakav?
-
zrakomlat
#5171 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Ova tema je postala vrlo nečitljiva, koristi se za lične obračune i prepucavanja. Kilometarski postovi šupljiranja. Niđe veze.
- Kikibombona
#5172 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
SDA fasisticko glasilo BH magaza ponovo udara po dr. Hadzikadicu
Evo još jednog dokaza da je “fini Bošnjak musliman” Hadžikadić član jedne od mnogih polu-tajnih organizacija, plaćenik koji se vratio u Bosnu da po bošnjačkim sredinama širi smutnju i konfuziju.
Ovaj dokument će čim prije biti izbrisan, nemojte sutra reći da ga niste vidjeli.
http://www.charlotterotary.org/DOCUMENT ... ersion.pdf
- Roccohljup
#5173 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Sad kad su pokorili KS opet, za ocekivati je frontalni napad i na platformu kako od sda direktno tako i od njihovih vazala sbb i df. Kako su budu primicali lokalni izbori vidjet ces samo spletki od avaza, sb, stava, faktora i ostalih medija u sluzbi osovina zla.
-
redhat
#5174 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Pratim ovu temu od samog početka a Platformu još od vremena kad nije bila definisana kao takva - znači od trenutka kad se Hadžikadić pojavio i uključio u izbore. U tom trenutku ni sam on nije znao da li će formirati Platformu ili stranku - sjetit ćete se. Također jedan duži period sam bio i uključen u rad Platforme tako da mislim da imam koliko-toliko jasnu sliku o urađenom i o dometima a oni su nažalost porazni iz moje perspektive.
Da neke stvari razjasnimo, problem Bosne u svakom pa i političkom pogledu je svjetonazor po kojem neko ili nešto može biti samo super ili "odron" odnosno neko može samo biti ili "raja i legenda" ili uhljeb vakav nakav a naravno to nije nikad tako u životu. Naravno nije tako ni kad je Hadžikadić u pitanju - on nije niti crn niti bijel, niti mesija s kojim će nas ogrijati sunce a niti crni đavo. Hadžikadić je upravo na sredini tog spektra, vrlo prosječan, da ne kažem politički analfabeta i kao takvog ga treba posmatrati, njega, ljude oko njega koje privlači i ono što je do sada sa Platformom uradio.
Moje viđenje je suštinski jako slično sa viđenjem forumaša Maksa - ali mi način iznošenja tog viđenja nije niti blizu njegovom i mislim da takav diskurs naviše šteti Maksu jer je način toliko loš po njega samog da ga kao ozbiljnog sagovornika automatski čini odbojnim i njegov svaki argument (a ima ih dobrih) baca u sjenu njegove netaktičnosti i nepoštovanja sugovornika. NHF Maks, ne znamo se i možda sam preslobodan ali mislim da sam u pravu.
On topic, Hadžikadić u godinu dana nije uradio ništa ili je uradio jako malo a u datim okolnostima je mogao puno više. Od samog formiranja Platforme, napravljeni su amaterski propusti od pravljenja same strukture stranke/političkog pokreta pa nadalje organa stranke, radnih tijela, podjele angažmana, nepotrebnog rasplinjavanja itd itd. Iz moje vizure, profesor je zabacio jako široko mrežu i nije utvrdio šta je to platoforma i u kom smijeru i sa kojim ljudima ide. Da ne kažem da u njegovim elokventnim govorima - a isti su pravo osvježenje na BiH političkoj sceni, miješa termine koje prosječni Bosanac vulgaris voli čuti ali ih istovremeno ne razumije, pa se tu ima čuti puno lijevih ideja, socijalne pravde, liberalizma, socijaldemokratskog modela države za pojedinca itd itd. Sve je to lijepo čuti ali ekonomske, političke ideje nisu ista stvar koja se nekad i ne mogu pomiriti a lijepo ih je čuti pogotovo kad su upakovane kako to profesor radi. Pričati o osnovnim ljudskim slobodama, podržavanju istospolnih zajednica a ujedno dizati ruke i učiti fatihu prije sjednica - to ne ide, uz dužno poštovanje i fatihi i kategorijama koje su drugačije i koje svakako treba da imaju zagarantovano ljudska prava. Jednostavno profesor je zabacio široko mrežu i bez jasnih stavova i ideja o obliku i formi onoga što je započeo ide po principu ako prođe prođe.
U njegovu dobru namjeru skoro pa da i ne sumnjam, vrijeme će pokazati ali u izvedbu nažalost sumanjam na osnovu dosad viđenog jer vidim kapacitetnog stručnjaka, svjetskog čovjeka koji je u godinu dana propustio da se makar okruži sa ljudima koji znaju ili da makar prepiše metode i strukturu stranaka i političkih projekata koji su donekle bili primjenjivi na ono što želi. Stvaranje političke partije nije mudro slovo i zaista ne treba puno mudrovati, sve što valja je već poznato i dostupno. Da li je profesor američki "igrač" ili nedaj bože SDA igrač, ne znam zaista. Ako je američki igrač, onda im je tanak igrač a ako je SDA igrač - što je svakako moguće, to ćemo vidjeti na slijedećim izborima. Meni se lično ne sviđa izjava da će Platforma podržati kandidate drugih stranaka tamo gdje nema svoje ukoliko se bude radilo o kvalitetnim ljudima. Ja ne želim da iko s mojim glasom raspolaže na taj način i radije ga neću dati nego da se neko igra s njim, puno smo vremena izgubili za takve vratolomije.
Da zaključim uz izvinjenje na dugom postu, profesora treba oprezno podržati jer je dašak političke svježine na BiH sceni ali isto tako ga treba dobronamjerno upozoriti da će vrlo lako "obajatiti" i da već sada dobro troši svoj kredibilitet i pragmu koje su nesporne. Također treba ga dobro dobronamjerno upozoriti da će sa ovakvim pristupom kao do sada na izborima proći katastrofalno jer bojim se da su mu osnovni politički rivali dobro podmazana mašinerija koja iza sebe ima 30 godina prakse. A na prvi znak da će se utopiti u bilo koju postojeću političku opciju i pokloniti skupljene glasove tobožnjim "sposobnim" treba ga ekspresno otpremiti na političke margine pa makar mu "hanuma" kaHvenisala sa amidžinicom Joa Bidena ili s kim već.
Od mene toliko, pratim kao umjereni i izrazito oprezni optimista, i toliko mu je od mene dosta. Glas je jednom dobio, za drugi put će se morati malo više potruditi.
Da neke stvari razjasnimo, problem Bosne u svakom pa i političkom pogledu je svjetonazor po kojem neko ili nešto može biti samo super ili "odron" odnosno neko može samo biti ili "raja i legenda" ili uhljeb vakav nakav a naravno to nije nikad tako u životu. Naravno nije tako ni kad je Hadžikadić u pitanju - on nije niti crn niti bijel, niti mesija s kojim će nas ogrijati sunce a niti crni đavo. Hadžikadić je upravo na sredini tog spektra, vrlo prosječan, da ne kažem politički analfabeta i kao takvog ga treba posmatrati, njega, ljude oko njega koje privlači i ono što je do sada sa Platformom uradio.
Moje viđenje je suštinski jako slično sa viđenjem forumaša Maksa - ali mi način iznošenja tog viđenja nije niti blizu njegovom i mislim da takav diskurs naviše šteti Maksu jer je način toliko loš po njega samog da ga kao ozbiljnog sagovornika automatski čini odbojnim i njegov svaki argument (a ima ih dobrih) baca u sjenu njegove netaktičnosti i nepoštovanja sugovornika. NHF Maks, ne znamo se i možda sam preslobodan ali mislim da sam u pravu.
On topic, Hadžikadić u godinu dana nije uradio ništa ili je uradio jako malo a u datim okolnostima je mogao puno više. Od samog formiranja Platforme, napravljeni su amaterski propusti od pravljenja same strukture stranke/političkog pokreta pa nadalje organa stranke, radnih tijela, podjele angažmana, nepotrebnog rasplinjavanja itd itd. Iz moje vizure, profesor je zabacio jako široko mrežu i nije utvrdio šta je to platoforma i u kom smijeru i sa kojim ljudima ide. Da ne kažem da u njegovim elokventnim govorima - a isti su pravo osvježenje na BiH političkoj sceni, miješa termine koje prosječni Bosanac vulgaris voli čuti ali ih istovremeno ne razumije, pa se tu ima čuti puno lijevih ideja, socijalne pravde, liberalizma, socijaldemokratskog modela države za pojedinca itd itd. Sve je to lijepo čuti ali ekonomske, političke ideje nisu ista stvar koja se nekad i ne mogu pomiriti a lijepo ih je čuti pogotovo kad su upakovane kako to profesor radi. Pričati o osnovnim ljudskim slobodama, podržavanju istospolnih zajednica a ujedno dizati ruke i učiti fatihu prije sjednica - to ne ide, uz dužno poštovanje i fatihi i kategorijama koje su drugačije i koje svakako treba da imaju zagarantovano ljudska prava. Jednostavno profesor je zabacio široko mrežu i bez jasnih stavova i ideja o obliku i formi onoga što je započeo ide po principu ako prođe prođe.
U njegovu dobru namjeru skoro pa da i ne sumnjam, vrijeme će pokazati ali u izvedbu nažalost sumanjam na osnovu dosad viđenog jer vidim kapacitetnog stručnjaka, svjetskog čovjeka koji je u godinu dana propustio da se makar okruži sa ljudima koji znaju ili da makar prepiše metode i strukturu stranaka i političkih projekata koji su donekle bili primjenjivi na ono što želi. Stvaranje političke partije nije mudro slovo i zaista ne treba puno mudrovati, sve što valja je već poznato i dostupno. Da li je profesor američki "igrač" ili nedaj bože SDA igrač, ne znam zaista. Ako je američki igrač, onda im je tanak igrač a ako je SDA igrač - što je svakako moguće, to ćemo vidjeti na slijedećim izborima. Meni se lično ne sviđa izjava da će Platforma podržati kandidate drugih stranaka tamo gdje nema svoje ukoliko se bude radilo o kvalitetnim ljudima. Ja ne želim da iko s mojim glasom raspolaže na taj način i radije ga neću dati nego da se neko igra s njim, puno smo vremena izgubili za takve vratolomije.
Da zaključim uz izvinjenje na dugom postu, profesora treba oprezno podržati jer je dašak političke svježine na BiH sceni ali isto tako ga treba dobronamjerno upozoriti da će vrlo lako "obajatiti" i da već sada dobro troši svoj kredibilitet i pragmu koje su nesporne. Također treba ga dobro dobronamjerno upozoriti da će sa ovakvim pristupom kao do sada na izborima proći katastrofalno jer bojim se da su mu osnovni politički rivali dobro podmazana mašinerija koja iza sebe ima 30 godina prakse. A na prvi znak da će se utopiti u bilo koju postojeću političku opciju i pokloniti skupljene glasove tobožnjim "sposobnim" treba ga ekspresno otpremiti na političke margine pa makar mu "hanuma" kaHvenisala sa amidžinicom Joa Bidena ili s kim već.
Od mene toliko, pratim kao umjereni i izrazito oprezni optimista, i toliko mu je od mene dosta. Glas je jednom dobio, za drugi put će se morati malo više potruditi.
- Prpa.ba
#5175 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Za sada je jedini rezultat ovog finog, pismenog cikice iz Amerike to da je posluzio kao, rjecnikom njegove domovine, "spoiler kandidat" i omogucio da SDA ima dva clana Predsjednistva BiH. Da ga nije bilo, upitno bi bilo da li bi SDA smjela gurnuti Komsica u bitku jer bi im Sefik "visio". A bez Komsica na predsjednickom listicu, gdje bi bio DF.. i tako blize, i tako dalje.. 
S nestrpljenjem cekamo sljedeci uspjeh
S nestrpljenjem cekamo sljedeci uspjeh