lerdi wrote: ↑16/12/2019 14:53Pojedinci nikad neće naučiti da postoji mnogo širi svijet mimo njihovog. Ljudi jednostavno nikako da izađu iz svog mikrosvijeta i pogledaju gdje i kako žive. Kanton i javni prevoz u istom ne može nikad bitniji od države i njenih interesa. Na primjeru Komšića se tačno vidi koliko daleko nečiji pogledi dosežu. Slanje spisak/programa reformi koji se šalje u NATO je krucijalno pitanje u ovom trenutku, nakon toga najbitnije je način i stepen realizacije istih, tek na nekom 101. mjestu dolazi nabavka 15 trolejbusa za GRAS i puštanje pruge za Hrasnicu. I ko je neostrašćen, a realno malo je takvih ovdje, mogao je tačno to shvatiti iz Komšićevih odgovora kod Senada. Ako mislite da na ovom nivou nema onoga "ti meni ovo, ja tebi ono" onda fakat ne znam šta da vam kažem. SDA je željela KS, DF je želio MO i slanje dokumenta prema NATO-u. Uz to siguran sam da i u priči o izbornom zakonu neće biti problema od strane SDA i SBB-a jer je DF sada u mogućnosti da zateže na drugim stvarima kako na državnom, tako i na entitetskom i kantonalnom nivou. Da li je trebao rušiti vladu u KS? Ako gledamo čisto kroz rezultate rada vlade i jeste i nije, jer nekih ober rezultata i nije bilo, ali ako gledamo kroz promjenu koja je davala neku nadu ljudima onda nije. S druge strane meni lično su pitanja poput NATO-a puno važnija od GRAS-a, koji nije nevažan ali kako gore napisah nalaze se tek na nekoj listi 5. prioriteta. Ova spinovanja o izdaji građanske BiH su pala u vodu onog trentka kada je Nenadić pristao da bude premijer i paradoks je da prvi nebošnjački premijer KS bude imenovan od strane SDA i SBB-a. I u tome se vidi da u stvari ljudi ne znaju šta pišu već su usljed opravdanog animoziteta spram SDA počeli da pljuju i na šta treba i na šta ne treba.
Mi imamo pat poziciju kada su u pitanju teska pitanja. Sve sto se postigne je zasluga americko-evropskog pritiska. Vecina integrativnih procesa je pokrenuta kada je Komsic bio NEBITAN lik. I MAP je potpisan, od strane Radmanovica, uz zestok pritisak Amerike. I ovo sada je rezultat americkog zaavrtanja ruku. Boli lijevo jaje Dodika za Komsicem, njemu je takmac Amerika.
...
Mi zivimo 30-godisnji SDA rajh. Za to vrijeme, SDA je nanijela ogromnu stetu drzavi i narodu. Drzava je unistena, ekonomija ne postoji. Ono sto je najgore, a sto ce uzimati danak u narednih 100 godina, je kriminalno-koruptivno-uhljebski mentalitet koji je proklamovala SDA. Gotovo da ne postoji covjek koji na neki nacin nije ucestvovao u kriminalu, korupciju, mitu ili nepotizmu. Kompletan narod je bolestan. To je GENETIKA stranke SDA i oni to nikad nece mijenjati.
Odrzavanje SDA u vlasti je produzenje agonije. Narod je suocen sa bioloskim nestankom usljed uzasnog nataliteta i masovnog iseljavanja. Ovo je veca prijetnja od rata da opstanak naroda.
...
Povratak SDA na vlast ubija volju naroda. Narod glasa protiv SDA a oni opet zavrse u vlasti. To je strasan udarac na psihu i mnoge motivise da napuste zemlju.
...
Komunisti su 40 godina bili na vlasti u istocnoj Njemackoj. Istrazivanja kazu da se istocni Nijemci nisu ni blizu oporavili od takve vlasti i da ce ispastati jos 50 godina.
Koliko ce trebati nama da se oporavimo od SDA?