Demokratska fronta Željko Komšić

Styling

#39301 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

kluz franjo wrote: 16/12/2019 16:21
JThomas wrote: 16/12/2019 16:14 meni tek sad ništa nije jasno. ako je kanton uslov za nato put, i ako vlada ipak slučajno ne padne, šta onda biva?
Ako sam ja dobro shvatio, nema da ne padne. Mora.
Samo ako vlada KS padne će Šefik poslati onaj neki dokument iz sefa Ambasadoru BiH pri NATO savezu.
Nema zahebancije sa SDA. Tu su tvrđi od Dodika.
Ako sam ja dobro shvatio...
Znaci, ovo postaje trakavica.
Kada je dogovoren ANP, receno je da ce se poslati odmah nakon formiranja Vijeca MInistara. Sada, ispade da je Zeljko dobio novi uslov za ANP a to je da srusi Vladu KS. Znaci SDA nije partriotska stranka koja zeli drzavu uvesti u NATO integracije, nego to uslovljava rusenjem Vlade KS. Meni to granici sa izdajom. Ispade Zeljko se jedini bori za NATO a ostalima je to moneta za potkusurivanje. Igraju se za drzavom. I, opet ce obozavaoci lika i djela doticnog reci da je bio u pravu sto je srusio Vladu KS, a niko nece pitati SDA zasto neopravdano zaustavlja NATO put BiH.
sumirprimus

#39302 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sumirprimus »

Mantra ko kod Dodika.
Samo kod ovog umjesto samostalnosti. Anp i drzava :lol:
spreca

#39303 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by spreca »

JThomas wrote: 16/12/2019 16:14 meni tek sad ništa nije jasno. ako je kanton uslov za nato put, i ako vlada ipak slučajno ne padne, šta onda biva?
Nema to veze sa Kantonom ...to su samo mahalske
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#39304 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by izvrsni direktor »

Styling wrote: 16/12/2019 16:28
kluz franjo wrote: 16/12/2019 16:21
Ako sam ja dobro shvatio, nema da ne padne. Mora.
Samo ako vlada KS padne će Šefik poslati onaj neki dokument iz sefa Ambasadoru BiH pri NATO savezu.
Nema zahebancije sa SDA. Tu su tvrđi od Dodika.
Ako sam ja dobro shvatio...
Kada je dogovoren ANP, receno je da ce se poslati odmah nakon formiranja Vijeca MInistara. Sada, ispade da je Zeljko dobio novi uslov za ANP a to je da srusi Vladu KS. Znaci SDA nije partriotska stranka koja zeli drzavu uvesti u NATO integracije, nego to uslovljava rusenjem Vlade KS. Meni to granici sa izdajom. Ispade Zeljko se jedini bori za NATO a ostalima je to moneta za potkusurivanje. Igraju se za drzavom. I, opet ce obozavaoci lika i djela doticnog reci da je bio u pravu sto je srusio Vladu KS, a niko nece pitati SDA zasto neopravdano zaustavlja NATO put BiH.
A jos dodatno, ako je to sve istina, onda ona komsiceva prica kako je izasao iz koalicije jer im je samo "republika sarajevo" bitna u stvari jedna velika laz. Jer su morali kanton dati stranci sda u zamjenu za nato, znaci stranci sda je kanton sarajevo bitniji od drzave. I zeljko sa njima u koaliciju
baxus

#39305 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxus »

Jer nema borbe za drzavu bez dobre logistike.
samo kad namiri hiljade gladnih usta sarajevskim budzetom, onda moze dati 120% u NATO utakmici.

On mora vodit procese u GRASU, ako hocemo ANP.
kluz franjo

#39306 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

1. Niko ne zna šta je sadržajno potpisano i stavljeno u sef
2. Niko ne zna da li je već ili kada će to nešto biti zvanično dostavljeno NATO-u
3. Sve i da to nešto jeste ANP i da bude dostavljeno i prihvaćeno od strane NATO, te reformske aktivnosti mora neko sprovoditi
4. Ni SDA, ni HDZ, a posebno ne SNSD, nisu ludi da sprovode reforme
5. U najboljoj varijanti imamo samo stajanje u mjestu sljedeće 3 godine, u najgoroj varijanti vidi pod 1.

Toliko o NATO.
KS je samo međusobna moneta za potkusurivanje (sitan kusur od milijardu) i podjebavanje građana, koji su se drznuli nešto drugo probati osim tronošca.
Styling

#39307 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

baxus wrote: 16/12/2019 16:43 Jer nema borbe za drzavu bez dobre logistike.
samo kad namiri hiljade gladnih usta sarajevskim budzetom, onda moze dati 120% u NATO utakmici.

Novim tramvajima pravo u NATO! :D
Styling

#39308 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

kluz franjo wrote: 16/12/2019 16:45
2. Niko ne zna da li je već ili kada će to nešto biti zvanično dostavljeno NATO-u
3. Sve i da to nešto jeste ANP i da bude dostavljeno i prihvaćeno od strane NATO, te reformske aktivnosti mora neko sprovoditi
5. U najboljoj varijanti imamo samo stajanje u mjestu sljedeće 3 godine, u najgoroj varijanti vidi pod 1.

Toliko o NATO.
KS je samo međusobna moneta za potkusurivanje (sitan kusur od milijardu) i podjebavanje građana, koji su se drznuli nešto drugo probati osim tronošca.
Bogami, koliko sam ja cula od ovih koji rade po ovim ambasadama i EU, nesto je vec otislo u NATO. Zato i lazu da je u sefu.
baxus

#39309 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxus »

Styling wrote: 16/12/2019 16:46
baxus wrote: 16/12/2019 16:43 Jer nema borbe za drzavu bez dobre logistike.

Novim tramvajima pravo u NATO! :D
Al pod uslovom da Bakir vozi tramvaj.
kluz franjo

#39310 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Styling wrote: 16/12/2019 16:47
kluz franjo wrote: 16/12/2019 16:45

Toliko o NATO.
Bogami, koliko sam ja cula od ovih koji rade po ovim ambasadama i EU, nesto je vec otislo u NATO. Zato i lazu da je u sefu.
Ma normalno. Nisu Dodik, Željko i Šefik na tečnom engleskom sastavljali to. Neke ambasade su sigurno imale uvid u dokument.
Kada kažem niko ne zna sadržaj, mislim na javnost BiH.
A činjenica je da isti mora biti zvanično i službeno dostavljen. I činjenica je da se neke aktivnosti moraju sprovoditi, a to je već... naučna fantastika sa SDA/HDZ/SNSD.
Osim ako im ne daš tramvaje da se igraju...
Banksy

#39311 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Obavezno pročitati.
zippoo87

#39312 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

spreca wrote: 16/12/2019 13:53
bunk wrote: 16/12/2019 13:48 A jesu se zspalili ovi iz hladovine :mrgreen:
Da je Zeljko ostao u hladu opozicije( naravno svugdje osim u Sk) bio bi naajbolji ikad.
Ovako kmecanje postaje neizdrzivo a jos nije ni bilo glasanja...
:lol: stenju nesto plaho :mrgreen:
Ono kada se dva dojucerasnja bot neprijatelja ujedine...budzetska koalicija...glava suplja ali je zato trbuh sit,nema zime za uhljebljene
Prpa.ba

#39313 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

Razlika izmedju dva svjetonazora je sasvim jasna.

Jednima je bitan NATO, tramvaji nisu nebitni (ili jesu) ali izmedju NATO-a i tramvaja biraju NATO. Ne dovodeci pod pitanje zasto su uopce postavljeni pred taj izbor, tako je kako je, slegnuce ramenima i pohvaliti Komsica na vizionarstvu i korektnoj prioritizaciji stvari. Implikacije o tome kako to znaci da ce SDA blokirati NATO put zbog kantonalne milijarde ce zanemariti. Pitanja o tome jesu li doneseni dokumenti uistinu ANP, i to ce zanemariti. Vodje znaju sta rade.

Drugima je bitan i NATO i tramvaji, jer smatraju da bez tramvaja (koji su ovdje samo personifikacija razvoja infrastrukture, transparentnosti i jacanja oruzanih i organizacijskih sposobnosti nasih institucija) dolazimo u situaciju gdje ce NATO mozda cuvati, ali neke druge ljude jer ovo nece biti zemlja u kojoj ce zivjeti njeni gradjani, vec zatvor za one koji se nisu snasli i nisu uspjeli ispaliti u EU i Sjevernu Ameriku. Dzaba nam 100 NATO paktova ako sami sebe ne znamo i ne mozemo odbraniti, od emigracije do oruzanog sukoba. Svjedoci smo toga bili i u ratnom periodu.

Koliko je ciji izbor korektan, vrijeme ce pokazati. Politika je darvinizam, ko donese pogresnu procjenu u nepovoljnim okolnostima, taj i nestaje. Nekad brzo, nekad vremenom.

Najiskrenije se nadam da ste vi koji ste vecina dobro procijenili. I zbog vas i zbog sebe. :)
zippoo87

#39314 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

Banksy wrote: 16/12/2019 17:00
Obavezno pročitati.
Odlican tekst
Nazalost,ovi o kojima se ovdje pise nece ni procitati ovaj tekst...predug je za njihova shvatanja i nacela 😁
Last edited by zippoo87 on 16/12/2019 18:15, edited 1 time in total.
Kikibombona

#39315 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kikibombona »

lerdi wrote: 16/12/2019 14:53Pojedinci nikad neće naučiti da postoji mnogo širi svijet mimo njihovog. Ljudi jednostavno nikako da izađu iz svog mikrosvijeta i pogledaju gdje i kako žive. Kanton i javni prevoz u istom ne može nikad bitniji od države i njenih interesa. Na primjeru Komšića se tačno vidi koliko daleko nečiji pogledi dosežu. Slanje spisak/programa reformi koji se šalje u NATO je krucijalno pitanje u ovom trenutku, nakon toga najbitnije je način i stepen realizacije istih, tek na nekom 101. mjestu dolazi nabavka 15 trolejbusa za GRAS i puštanje pruge za Hrasnicu. I ko je neostrašćen, a realno malo je takvih ovdje, mogao je tačno to shvatiti iz Komšićevih odgovora kod Senada. Ako mislite da na ovom nivou nema onoga "ti meni ovo, ja tebi ono" onda fakat ne znam šta da vam kažem. SDA je željela KS, DF je želio MO i slanje dokumenta prema NATO-u. Uz to siguran sam da i u priči o izbornom zakonu neće biti problema od strane SDA i SBB-a jer je DF sada u mogućnosti da zateže na drugim stvarima kako na državnom, tako i na entitetskom i kantonalnom nivou. Da li je trebao rušiti vladu u KS? Ako gledamo čisto kroz rezultate rada vlade i jeste i nije, jer nekih ober rezultata i nije bilo, ali ako gledamo kroz promjenu koja je davala neku nadu ljudima onda nije. S druge strane meni lično su pitanja poput NATO-a puno važnija od GRAS-a, koji nije nevažan ali kako gore napisah nalaze se tek na nekoj listi 5. prioriteta. Ova spinovanja o izdaji građanske BiH su pala u vodu onog trentka kada je Nenadić pristao da bude premijer i paradoks je da prvi nebošnjački premijer KS bude imenovan od strane SDA i SBB-a. I u tome se vidi da u stvari ljudi ne znaju šta pišu već su usljed opravdanog animoziteta spram SDA počeli da pljuju i na šta treba i na šta ne treba.
Mi imamo pat poziciju kada su u pitanju teska pitanja. Sve sto se postigne je zasluga americko-evropskog pritiska. Vecina integrativnih procesa je pokrenuta kada je Komsic bio NEBITAN lik. I MAP je potpisan, od strane Radmanovica, uz zestok pritisak Amerike. I ovo sada je rezultat americkog zaavrtanja ruku. Boli lijevo jaje Dodika za Komsicem, njemu je takmac Amerika.

...

Mi zivimo 30-godisnji SDA rajh. Za to vrijeme, SDA je nanijela ogromnu stetu drzavi i narodu. Drzava je unistena, ekonomija ne postoji. Ono sto je najgore, a sto ce uzimati danak u narednih 100 godina, je kriminalno-koruptivno-uhljebski mentalitet koji je proklamovala SDA. Gotovo da ne postoji covjek koji na neki nacin nije ucestvovao u kriminalu, korupciju, mitu ili nepotizmu. Kompletan narod je bolestan. To je GENETIKA stranke SDA i oni to nikad nece mijenjati.

Odrzavanje SDA u vlasti je produzenje agonije. Narod je suocen sa bioloskim nestankom usljed uzasnog nataliteta i masovnog iseljavanja. Ovo je veca prijetnja od rata da opstanak naroda.

...

Povratak SDA na vlast ubija volju naroda. Narod glasa protiv SDA a oni opet zavrse u vlasti. To je strasan udarac na psihu i mnoge motivise da napuste zemlju.

...

Komunisti su 40 godina bili na vlasti u istocnoj Njemackoj. Istrazivanja kazu da se istocni Nijemci nisu ni blizu oporavili od takve vlasti i da ce ispastati jos 50 godina.

Koliko ce trebati nama da se oporavimo od SDA?
zippoo87

#39316 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

To je to kikibombona
Najgore od svega je sto su ovi sitni obicni ljudi toliko sebicni samo zato sto je njima dobro,da bi se i djavolu prodali samo da njima ostane tako,ne gledajuci dugorocno da bez ljudi nema ni drzave,bez ljudi nema ni trgovine,nema usluga a vremenom nece biti ni njihovih uhljebljenih poslova

Zato je meni jadno citati ove branioce neodbranjivog ,kako oni pokusavaju saprati hljagu sa svojih sefova,samo zato sto su ih uhljebili a ovdje pokazuju da pameti nemaju,nego su samo poslusni i trenirani da djeluju po naredbi
XXS

#39317 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by XXS »

Banksy wrote: 16/12/2019 17:00
Obavezno pročitati.
Mogu sada Bakircici da brane Zeljku i da nam mazu oci do prekosutra. Apsolutno nebitno!

Zeljku ce iznutra pojesti cinjenica da ga je popusio kod ljudi kao sto je Zupcevic. Zauvijek. Zeljko nije krao i podrska ljudi kao Zupcevic mu je bila duhovna hrana, motivacija i SATISFAKCIJA za sve.

Sad su mu ostali samo Bakircici i Avaz. To ce ga pojesti vise nego ista drugo.
Kikibombona

#39318 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kikibombona »

zippoo87 wrote: 16/12/2019 18:22 To je to kikibombona
Najgore od svega je sto su ovi sitni obicni ljudi toliko sebicni samo zato sto je njima dobro,da bi se i djavolu prodali samo da njima ostane tako,ne gledajuci dugorocno da bez ljudi nema ni drzave,bez ljudi nema ni trgovine,nema usluga a vremenom nece biti ni njihovih uhljebljenih poslova

Zato je meni jadno citati ove branioce neodbranjivog ,kako oni pokusavaju saprati hljagu sa svojih sefova,samo zato sto su ih uhljebili a ovdje pokazuju da pameti nemaju,nego su samo poslusni i trenirani da djeluju po naredbi
Svojoj djeci i unucima jamu kopaju.

Sebicnost, jbg, neka je meni sad dobro.

...

Totalno lopovski mentalitet ljudi. 99% ljudi je inficirano SDA lopovlukom. Nema postenog covjek, tek poneki Mohikanac... Uzasan mentalitet. Necemo se oporaviti za minimalno 100 godina. Bice potrebno da se obrne nekoliko generacija kada SDA padne sa vlasti.

I ove druge stranke su zarazene, neka manje - neka vise. Narod je goli LOPOV. Cim dodje u priliku odmah ce zajebati i izvuci korist za sebe.
Leverage

#39319 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

Kikibombona wrote: 16/12/2019 18:35
zippoo87 wrote: 16/12/2019 18:22 To je to kikibombona

Svojoj djeci i unucima jamu kopaju.

Sebicnost, jbg, neka je meni sad dobro.

...

Totalno lopovski mentalitet ljudi. 99% ljudi je inficirano SDA lopovlukom. Nema postenog covjek, tek poneki Mohikanac... Uzasan mentalitet. Necemo se oporaviti za minimalno 100 godina. Bice potrebno da se obrne nekoliko generacija kada SDA padne sa vlasti.

I ove druge stranke su zarazene, neka manje - neka vise. Narod je goli LOPOV. Cim dodje u priliku odmah ce zajebati i izvuci korist za sebe.
I samo se o parama priča.

Članak neki fudbaler to i to, top komentar ma šta ga briga svaki mjesec stavi xy para u džep. Ništa drugo nije bitno.
baxus

#39320 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxus »

Ruski Ambasador potvrdio da Program reformi niije ANP i da ništa ne aktivira.
Patton44

#39321 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Patton44 »

Kikibombona wrote: 16/12/2019 18:13

Mi imamo pat poziciju kada su u pitanju teska pitanja. Sve sto se postigne je zasluga americko-evropskog pritiska. Vecina integrativnih procesa je pokrenuta kada je Komsic bio NEBITAN lik. I MAP je potpisan, od strane Radmanovica, uz zestok pritisak Amerike. I ovo sada je rezultat americkog zaavrtanja ruku. Boli lijevo jaje Dodika za Komsicem, njemu je takmac Amerika.

...

Mi zivimo 30-godisnji SDA rajh. Za to vrijeme, SDA je nanijela ogromnu stetu drzavi i narodu. Drzava je unistena, ekonomija ne postoji. Ono sto je najgore, a sto ce uzimati danak u narednih 100 godina, je kriminalno-koruptivno-uhljebski mentalitet koji je proklamovala SDA. Gotovo da ne postoji covjek koji na neki nacin nije ucestvovao u kriminalu, korupciju, mitu ili nepotizmu. Kompletan narod je bolestan. To je GENETIKA stranke SDA i oni to nikad nece mijenjati.

Na ovo bi moj drug Krleza rekao. Sacuvaj me boze od kikijeva zdravlja.
Maraschino

#39322 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maraschino »

baxus wrote: 16/12/2019 18:44 Ruski Ambasador potvrdio da Program reformi niije ANP i da ništa ne aktivira.
...a to potvrdili R.Viskovic i Z.Cvijanovic.
muha_sa

#39323 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by muha_sa »

Maraschino wrote: 16/12/2019 19:01
baxus wrote: 16/12/2019 18:44 Ruski Ambasador potvrdio da Program reformi niije ANP i da ništa ne aktivira.
...a to potvrdili R.Viskovic i Z.Cvijanovic.
Ništa dok se Dzevdo ne javi
sumirprimus

#39324 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sumirprimus »

Vecina simpatizera zk i sda nebitno sad koga isti su hehe, ne brani njih zbog pozicije nit zbog love, nego iz uvjerenja. Oni njima fakat vjeruju da su stub odbrane drzave.patriotizam i ta lafo prica.
Leverage

#39325 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

sumirprimus wrote: 16/12/2019 19:12 Vecina simpatizera zk i sda nebitno sad koga isti su hehe, ne brani njih zbog pozicije nit zbog love, nego iz uvjerenja. Oni njima fakat vjeruju da su stub odbrane drzave.patriotizam i ta lafo prica.
Da. To je taj nivo političke svijesti ili bolje rečeno političke (ne)pismenosti o kojem sam pričao.
Post Reply