Željko Komšić - Komšo

Locked
BHCluster

#2751 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by BHCluster »

cyprus wrote: 15/12/2019 07:35
BHCluster wrote: 14/12/2019 22:50 Treba one od jucer cvarke podgrijati, stize smjena. :lol:
Al ozbiljno, šta se pokušava postići ovom ultradesnom retorikom? :-) Šta ovaj pomen čvaraka treba odražavati? Volio bih da griješim, ali nekako mi djeluje da u datom kontekstu konzumiranje čvaraka predstavlja nešto loše, te da se time konzumenti istih (dakle, ne-muslimani) stigmatiziraju i stavljaju u korelaciju sa odnosom prema Bosni i Hercegovini kao državi... Glupost naravno leži u tome što vjerovatno i ŽK, iako uberpatriJota sam jede čvarke, tako da zaista ne znam šta se pokušava reći...

Da se razumijemo - nije ovo replika samo tebi... Nisi ti jedini koji stavlja čvarke u dati kontekst... To je već standardiziran retorički anatemski simbol koji bošnjačka ultradesnica koristi da označi svoje političke protivnike...
Upravo to.
dustaban

#2752 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by dustaban »

Banksy wrote: 15/12/2019 17:56
exliberal-ex wrote: 15/12/2019 17:26 Damir Nikšić
.... (bla, bla, bla....)
U sridu.
... govna!

Damir Niksic je konceptualni umjetnik koji bi vani, da je osto, napravio finu karijeru, steta sto se vratio i uvalio u politiku koja je sve osim logike i umjetnosti. Sjebo se skroz sad vise nije ni umjetnik ni politicira...

Steta!
Lincoln-Burrows

#2753 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Lincoln-Burrows »

Najgore je što Komšo ne shvaća da ne može pobijediti (poraziti) svih niti itko
to može, ono što može je do krajnjih granica posvaditi svih.
A da je sirovina od čovjeka to je, gledao sam onu emisiju sa Senadom, koji seljak.
BHCluster

#2754 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by BHCluster »

Komsic izdao "Republiku Sarajevo" sa 3 odbornika. Sarajlice na haparatima. :oops:
Last edited by BHCluster on 15/12/2019 19:06, edited 1 time in total.
apsidejzi

#2755 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by apsidejzi »

Hafis wrote: 15/12/2019 13:58
Kolinda wrote: 15/12/2019 13:43
Hafis wrote: 15/12/2019 12:10 Samo, mora mu se odati priznanje.
Čovjek je jednostavno stavljen pred alternativu: Ili Mario Nenadić ili nakakav muftija iz Sandžaka.
Normalno je da se odredio za Nenadića a ne za nekog muftiju. Čovjek je Sarajlija i još Hrvat, a plus toga, Želja obrazom jamči da taj lik neće dati Bakiru i Fahri ni primirisati proračunu KS.
Ako mi vjeruješ evo odvojio sam 55 minuta da čujem velikog vođu i na kraju se samo dobro nasmijao.
Jedno 15 puta je nešto rekao pa porekao, Senade jedno 150 puta, ne znam jedno 30. Čas će im svima j...Nane a čas ima premalo ruku za promjenu. Ovo se izgleda još samo u Bakirstanu puši...
Ja sam s doista velikim naporom uz preskaknje pogledao ovo mučenje. Jebote, pa onakvo presweravanja i onakvu aroganciju...isto skrivena kamera. Nemam nikakvih zaključaka vezanih za ovo alkoholičarko (napamet naučeno) trabunjanje zbrda zdola, ali sam se stvarno iskreno upitao: pa kako je tim ljudima koji žive njim u kućanstvu. Onakve arogancije i glumljenja nekakve pameti.... meni bi ono od degeneka stalno plavo bilo.
Sta je alternativa? Ko picka bjezat u sigurnost? Kao sto to rade NS i SDP? Necemo mi sa SNSD, HDZ i SDA? Sta hoces? Ako drzava ne radi, onda je nema.

I ja sam sinoc pregledao dnevnik i ne mogu se nacudit sto se kola lome na KOmsicu. Fahro je sve ono sto Komsicu spocitavate X 100 i opet ce kad dodju izbori imati glasova X 100 u odnosu na Komsica.

Vi zivite u svijetu snova. I ja bih volio da nema SNSD, HDZ i SDA. Ali oni su tu. Mozemo kao SDP i NS gurati glavu u pijesak i praviti se da je rusenje drzave TUDJA odgovornost, a mozes kao DF sa tri jebena mjesta poslati u NATO dokument po prvi put, blokirat supka Covica i sprijecit dzemahiriju u Sarajevu.

De malo budite realni i pragmaticni a ne emocionalni. Svi bi mi volili da nemamo teret nacionalizma u drzavi. Ali imamo ga. Tu je. Imas samo dvije alternative: Jal glavu u pijesak, jal glavu na pladanj.

Hajmo ovu negativnu energiju usmjeriti na stvarnog krivca: SDA i SBB. Zasto se za njih glasa? Zasto ne glasati za Komsica a presucivati isto to sa SDA i SBB? Hajmo neglasat za SDA i SBB!!! Oni su gori. Oni su ti koje treba kritikovati. Zeljko je sa tri ruke postigao nesto sto SDP i NS nisu. One su sacuvale "obraz" al jebo obraz kad te nigdje nema. Dodik i Covic ce uzeti taman onoliko koliko mogu uzeti. Koliko im BOsnjaci dopuste. SDA je takva da je boli klinac za drzavom dok god je njima dobro u njihovom malom svemiru. Njima je sve svejedno. Glupe seljacine.

Eeeeeee bolan, DF je sa tri jebena glasa zaustavio Dodika i COvica pritiskajuci SDA. Znas li ti koliko je to veliko??? Imas li ti dovoljno IQ da razumijes ovo sta ti pricam? Znam ja da ima i negativna strana sve price. Znam ja da su tako date stolice SDA-u, ali ako cemo iskreno nije mu ih KOMSIC dao. Dali su ih gradjani BiH. Dali su ih oni koji su izasli na izbore i zaokruzili SDA i dali su oni koji nisu nikako izasli na izbore. To su glavni krivci. Komsic je samo operisao u domenu kojem je mogao.

I zato je izdajnik? Ukljuci malo tu glavicu i prestani razmisljati Niksicevom glavom!!! Koristi svoju glavu!
apsidejzi

#2756 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by apsidejzi »

Lincoln-Burrows wrote: 15/12/2019 18:50 Najgore je što Komšo ne shvaća da ne može pobijediti (poraziti) svih niti itko
A da je sirovina od čovjeka to je, gledao sam onu emisiju sa Senadom, koji seljak.
Najgore sto ti ne shvacas je da Komso ni ne ide pobijediti njih. Njima su biraci i neglasaci dali te pozicije. Ako ih Zeljko uspije zaustaviti sa svoja tri covjeka, to je vise nego uspjeh.
Lincoln-Burrows

#2757 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Lincoln-Burrows »

apsidejzi wrote: 15/12/2019 18:58
Lincoln-Burrows wrote: 15/12/2019 18:50 Najgore je što Komšo ne shvaća da ne može pobijediti (poraziti) svih niti itko
Najgore sto ti ne shvacas je da Komso ni ne ide pobijediti njih. Njima su biraci i neglasaci dali te pozicije. Ako ih Zeljko uspije zaustaviti sa svoja tri covjeka, to je vise nego uspjeh.
Znam ja dobro tko su njegovi glasači i o tome sam pričao.

A ovo u Kantonu Sarajevo su unutarbošnjačke razmirice i ne bih u to ulazio,
jer ovdje se ne radi otome jeli Komšić zastupa Hrvate nego o tome jeli on dobar ili loš Bošnjak.
JohnnyS

#2758 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by JohnnyS »

Sprječava se džamahirija raskidom koalicije sa SDP-om i NS-om, a ulaskom u koaliciju sa SDA...

Grohotom se smijem, grohotom :lol:
BHCluster

#2759 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by BHCluster »

JohnnyS wrote: 15/12/2019 19:04 Sprječava se džamahirija raskidom koalicije sa SDP-om i NS-om, a ulaskom u koaliciju sa SDA...

Grohotom se smijem, grohotom :lol:
SDP i NS koji su u koaliciji sa NiP. Upravo tako sve mi suze niz leđa liju. :mrgreen:
Tanja36

#2760 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Tanja36 »

exliberal-ex wrote: 15/12/2019 18:00
Banksy wrote: 15/12/2019 17:57

Zbog problema koje ima sa vlastitim priznanjem genocida koji je učinjen nad Armenima, turski parlament je jedan od rijetkih koji nije usvojio rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

Fakat neznam dali je to istina ili ne....cekam Tanju da mi pojasni
https://www.aa.com.tr/en/turkey/history ... an/1528869
Turkish president said Thursday that history will never forget the 1995 Srebrenica genocide that massacred more than 8,000 innocent people.

Srebrenica genocide, which took place before the eyes of Europe and claimed lives of 8,372 innocent people, will never be forgotten throughout the history,” Recep Tayyip Erdogan said on Twitter.
Taj Damir Niksic je neki degen teski. Erdogan je nesto poput Turbo verzije Alije Izetbegovica. Na njegovim medijima svake godine se na TRT recimo vrti non stop reportaze o srebrenici. A ovo je govorio tokom rata u Bosni 1993.:

Dakle napadao je tadasnju vladu kao gradonacelik Istanbula; sto ne salje Tursku vojsku u Bosnu da poginu kao sehidi. :D
MorningStar

#2761 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by MorningStar »

:lol: sreca da ti je 12 god :thumbup:
Tanja36

#2762 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Tanja36 »

MorningStar wrote: 15/12/2019 19:28 :lol: sreca da ti je 12 god :thumbup:
Milose sta ti sad nije jasno? Pa to ti je Erdogan. Nego reci iskreno da vam je ipak drago sto vam Erdo pravi autoput do Sarajeva? Dodjete fino ko ljudi na cevape i to.

Mislim iskreno da vam je i drago sto vam onaj drugi autoput pravi Tursko-Americki konzorcij. A sve nesto lajete na NATO i na Turke. A Rusi vam daju polovne helikoptere i to jos ne dzaba nego za fine pare. Vidi se ko su vam braca po krvi. :D

Nije krv voda. 500 godina je ipak dug period. :D
belfy

#2763 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by belfy »

apsidejzi wrote: 15/12/2019 18:57

Ako mi vjeruješ evo odvojio sam 55 minuta da čujem velikog vođu i na kraju se samo dobro nasmijao.
Jedno 15 puta je nešto rekao pa porekao, Senade jedno 150 puta, ne znam jedno 30. Čas će im svima j...Nane a čas ima premalo ruku za promjenu. Ovo se izgleda još samo u Bakirstanu puši...
Ja sam s doista velikim naporom uz preskaknje pogledao ovo mučenje. Jebote, pa onakvo presweravanja i onakvu aroganciju...isto skrivena kamera. Nemam nikakvih zaključaka vezanih za ovo alkoholičarko (napamet naučeno) trabunjanje zbrda zdola, ali sam se stvarno iskreno upitao: pa kako je tim ljudima koji žive njim u kućanstvu. Onakve arogancije i glumljenja nekakve pameti.... meni bi ono od degeneka stalno plavo bilo.
Sta je alternativa? Ko picka bjezat u sigurnost? Kao sto to rade NS i SDP? Necemo mi sa SNSD, HDZ i SDA? Sta hoces? Ako drzava ne radi, onda je nema.

I ja sam sinoc pregledao dnevnik i ne mogu se nacudit sto se kola lome na KOmsicu. Fahro je sve ono sto Komsicu spocitavate X 100 i opet ce kad dodju izbori imati glasova X 100 u odnosu na Komsica.

Vi zivite u svijetu snova. I ja bih volio da nema SNSD, HDZ i SDA. Ali oni su tu. Mozemo kao SDP i NS gurati glavu u pijesak i praviti se da je rusenje drzave TUDJA odgovornost, a mozes kao DF sa tri jebena mjesta poslati u NATO dokument po prvi put, blokirat supka Covica i sprijecit dzemahiriju u Sarajevu.

De malo budite realni i pragmaticni a ne emocionalni. Svi bi mi volili da nemamo teret nacionalizma u drzavi. Ali imamo ga. Tu je. Imas samo dvije alternative: Jal glavu u pijesak, jal glavu na pladanj.

Hajmo ovu negativnu energiju usmjeriti na stvarnog krivca: SDA i SBB. Zasto se za njih glasa? Zasto ne glasati za Komsica a presucivati isto to sa SDA i SBB? Hajmo neglasat za SDA i SBB!!! Oni su gori. Oni su ti koje treba kritikovati. Zeljko je sa tri ruke postigao nesto sto SDP i NS nisu. One su sacuvale "obraz" al jebo obraz kad te nigdje nema. Dodik i Covic ce uzeti taman onoliko koliko mogu uzeti. Koliko im BOsnjaci dopuste. SDA je takva da je boli klinac za drzavom dok god je njima dobro u njihovom malom svemiru. Njima je sve svejedno. Glupe seljacine.

Eeeeeee bolan, DF je sa tri jebena glasa zaustavio Dodika i COvica pritiskajuci SDA. Znas li ti koliko je to veliko??? Imas li ti dovoljno IQ da razumijes ovo sta ti pricam? Znam ja da ima i negativna strana sve price. Znam ja da su tako date stolice SDA-u, ali ako cemo iskreno nije mu ih KOMSIC dao. Dali su ih gradjani BiH. Dali su ih oni koji su izasli na izbore i zaokruzili SDA i dali su oni koji nisu nikako izasli na izbore. To su glavni krivci. Komsic je samo operisao u domenu kojem je mogao.

I zato je izdajnik? Ukljuci malo tu glavicu i prestani razmisljati Niksicevom glavom!!! Koristi svoju glavu!
ti si tolliko u krivu da se to tesko da objasniti. probaj sam razmisliti. pametan si dovoljno za to.
exliberal-ex

#2764 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by exliberal-ex »

Tanja36 wrote: 15/12/2019 19:17
https://www.aa.com.tr/en/turkey/history ... an/1528869
Turkish president said Thursday that history will never forget the 1995 Srebrenica genocide that massacred more than 8,000 innocent people.

Srebrenica genocide, which took place before the eyes of Europe and claimed lives of 8,372 innocent people, will never be forgotten throughout the history,” Recep Tayyip Erdogan said on Twitter.
Taj Damir Niksic je neki degen teski. Erdogan je nesto poput Turbo verzije Alije Izetbegovica. Na njegovim medijima svake godine se na TRT recimo vrti non stop reportaze o srebrenici. A ovo je govorio tokom rata u Bosni 1993.:

Dakle napadao je tadasnju vladu kao gradonacelik Istanbula; sto ne salje Tursku vojsku u Bosnu da poginu kao sehidi. :D

Dobro to je Erdoganovo misljenje, dali je Turska kao drzava ikad usvojila deklaraciju o Srebrenici ili se svodi na ono sto je Banksy napisao, nece/ili nemogu zbog genocida nad Armenima ....
Kolinda

#2765 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Kolinda »

:lol:
Banksy

#2766 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Banksy »

dustaban wrote: 15/12/2019 18:49
Banksy wrote: 15/12/2019 17:56
exliberal-ex wrote: 15/12/2019 17:26 Damir Nikšić
.... (bla, bla, bla....)
U sridu.
... govna!

Damir Niksic je konceptualni umjetnik koji bi vani, da je osto, napravio finu karijeru, steta sto se vratio i uvalio u politiku koja je sve osim logike i umjetnosti. Sjebo se skroz sad vise nije ni umjetnik ni politicira...

Steta!
O čemu ti? Kakve to veze ima s onim štonje napisao na FBu?
Banksy

#2767 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Banksy »

Zbog problema koje ima sa vlastitim priznanjem genocida koji je učinjen nad Armenima, turski parlament je jedan od rijetkih koji nije usvojio rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

:D
Hank Paldum

#2768 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hank Paldum »

Hafis wrote: 15/12/2019 15:00 Samo za FGR društvo u čošku i nju koja nije tu

Image
Uz muzičku

Tanja36

#2769 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Tanja36 »

exliberal-ex wrote: 15/12/2019 19:49

Dobro to je Erdoganovo misljenje, dali je Turska kao drzava ikad usvojila deklaraciju o Srebrenici ili se svodi na ono sto je Banksy napisao, nece/ili nemogu zbog genocida nad Armenima ....
Kakvu deklaraciju o Srebrenici? Turska priznaje Haski sud i time sve sto se tamo presudi. Netrebaju joj nikakve deklaracije. O cemu ti tacno pricas ?
exliberal-ex

#2770 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by exliberal-ex »

Ja kritikujem Zeljku jer koristi narod koji nezeli vladavinu trojke iako zna da bez njih nema druge opcije.
Bilo bi postenije izac pred narod pa reci, nemoze...podjeljeni smo , dosta lazi i mutljavine svako se ovdje bori samo za sebe i svoje.
Jok on izadje sa pricom multi multi, ja se borim za drzavu, narod itd a u sustini osim jeftinih populistickih izjava kojim pali neiformisane mase nista nije uradio da opravda svoja imenovanja.
Sto je najgore iskoristit ce te malobrojne glasace ( ne one sto su glasali za njega samo da "suknu" hrvatima) koji su mu povjerovali da izgura prvenstveno stavove SDA.

Jel to dobar razlog da se proziva?
Znamo zasta se bori Dodik, zasta Covic a posteno govoreci i Bakir...koje ciljeve Komsic gura...Bakirove..pa budi posten pa priznaj nemoj se kriti iza suplje.
exliberal-ex

#2771 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by exliberal-ex »

Tanja36 wrote: 15/12/2019 19:58

Kakvu deklaraciju o Srebrenici? Turska priznaje Haski sud i time sve sto se tamo presudi. Netrebaju joj nikakve deklaracije. O cemu ti tacno pricas ?
Priznaje i Amerika ali neces vidjet da je americki vojnik a kamo general ili politicar optuzen na istom.. :D
Tanja36

#2772 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Tanja36 »

exliberal-ex wrote: 15/12/2019 20:02
Tanja36 wrote: 15/12/2019 19:58

Priznaje i Amerika ali neces vidjet da je americki vojnik a kamo general ili politicar optuzen na istom.. :D
To Bosnjacka dijaspora je izgurala neke deklaracije u egzoticnim zemljama poput kanade, australije itd. Kako bi se osiguralo da za 50 godina jos uvijek imamo ucvrsceno u njihove zakone kako je u srebrenici pocinjen genocid a da se genocid nesmije negirati. Slicno nesto imamo i za holokoust u evropi.

Turci ne negiraju genocid u srebrenici i zato nije ni bilo potrebe da se lobira za takvu jednu specijalnu deklaraciju. Ni Saudi, Indonezani, Malezijanci, Azeri itd nemaju "deklarajicju od genocidu u srebrenici" jer to nije issue. To nije predmet diskusije. Sud je presudio i to te zemlje priznavaju a niko u tim zemljama to ne negira. Dok u Australiji ili Kanadi ima srba koji to probaju negirati i lobirati. To je razlika.

:thumbup:
exliberal-ex

#2773 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by exliberal-ex »

Kopirano sa slicica dana

Image
MorningStar

#2774 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by MorningStar »

Tanja36 wrote: 15/12/2019 19:37
MorningStar wrote: 15/12/2019 19:28 :lol: sreca da ti je 12 god :thumbup:
Milose sta ti sad nije jasno? Pa to ti je Erdogan. Nego reci iskreno da vam je ipak drago sto vam Erdo pravi autoput do Sarajeva? Dodjete fino ko ljudi na cevape i to.

Mislim iskreno da vam je i drago sto vam onaj drugi autoput pravi Tursko-Americki konzorcij. A sve nesto lajete na NATO i na Turke. A Rusi vam daju polovne helikoptere i to jos ne dzaba nego za fine pare. Vidi se ko su vam braca po krvi. :D

Nije krv voda. 500 godina je ipak dug period. :D
Sta ti je dijete smiri se ccc :-)
sandoz11

#2775 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by sandoz11 »

Hafis wrote: 15/12/2019 18:09 https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/13 ... stila.html
KOMŠIĆ DEMOLIRAO NIKŠIĆA: "Kukavička politika SDP-a uzalud priželjkuje poraz države, da bi DF-u napakostila..."

Pošto je povilenio Konaković, sad je red na demoliranje Nikšića.

To Želja, goni bandu preko izvora :thumbup:
Hoce on to, ali ga bas sad uhvatio delirium tremens,,,steda
Locked