exliberal-ex wrote: ↑15/12/2019 17:26
Damir Nikšić
5 hrs ·
Javna je tajna da je Komšićevu predizbornu kampanju u 2018 finansirao Erdogan, a da je Zukorlić poznat po tome što ne voli turskog diktatora. To objašnjava činjenicu da su Komšićevi prioritetni politički zadaci u BiH: NATO, izborni zakon i - Zukorlić.
NATO i izborni zakon su nešto što Komšić vjerovatno sam od sebe želi progurati u BiH, ali onako opsesivno insistiranje na Zukorliću može samo dolaziti od njegovog šefa. Ne Bakira, već Erdogana lično.
-Precjedniče WHO IS YOU?-
Sve su prilike da je član predsjedništva jedne suverene države dobio zadatak od finansijera njegove predizborne kampanje (a to je predsjednik, tj. diktator druge države), da isporuči tj. očisti Kanton Sarajevo (i šire) od anti-erdoganovskih elemenata u BiH.
Ako ćemo do kraja slijediti Željkovu strategiju raskrinkavanja i razotkrivanja pozadine Vlade Kantona i izvlačiti iz sjene prave aktere i motive političkog djelovanja u Kantonu Sarajevo, onda to moramo uraditi i u Komšićevom slučaju. Dakle ne radi o Zukorliću i Nenadiću u Kantonu Sarajevo, već o Zukorliću i Erdoganu. Nenadić je tu samo figura kao što je i sam Komšić.
Nije li to pomalo nedržavnički (da ne koristim težu riječ)? Ne kompromituje li time Komšić, kao mandžurijski kandidat koji duguje svoj predsjednički mandat SDA-ovom izbornom inžinjeringu u službi Erdoganovog kapitala i plana vladanja “amanetom” putem svojih političkih i medijskih satelita (Faktor i Stav direktno finansira Erdogan, a ni SB navodno nije daleko od toga) ne kompromituje li ne samo BH demokratiju, već i njen suverenitet?
Ne znam.
Čuli smo sinoć da je on “mali” i da se ne snalazi najbolje u tim velikim geopolitičkim igrama. Njegovo je da išćera svoje: NATO, izborni zakon i “Zukorlića” (čitaj: antierdoganovske elemente) iz Kantona Sarajevo.
Možda je taj veliki i sveprisutni Erdoganov uticaj u BiH preko SDA i njenih satelita i plaćenika kao što je Komšić jedan od razloga zašto od strane bošnjačke javnosti Erdogan nikad nije posmatran jednako kao i drugi koji negiraju Srebrenički genocid, već upravo suprotno, i pored toga što sam nikada nije usvojio rezoluciju o srebreničkom genocidu u Turskoj. O tome se u BiH, u Kantonu Sarajevo na primjer, ne smije ni pisnuti i najvjerovatnije će me njegovi Stav i Faktor po zadatku napasti zbog pisanja o tome u ovom statusu, ali to samo dokazuje da smo pod nekom vrste opsade u KS, da se radi o odredjenoj, nimalo pasivnoj agresiji strane sile, o jednoj prilično konkretnoj i direktnoj neokolinijalnoj okupaciji koja hapsi civile, doktore, profesore i sve druge koji se protive totalitarnom režimu turskog diktatora, režimu koji dopire i do nas u BiH. I umjesto da nas naša suverena država, naš “gradjanski predsjednik” zaštiti od toga i od takvih, ispada da i on radi za njih !!!
Prilično teška i ozbiljna politička situacija, kada malo o tome trezveno razmislimo, bez dnevnopolitičkog mahalanja na male golove.
Tako da ja razumijem Komšićevo insistiranje na tome da Kantonom vlada Sarajlija, Hrvat, a ne “Zukorlić” koji je npr. iz druge države. Apsolutno imam sluha za slobodarski poklič Željka Komšića kada kaže da ne želi da Kantonom Sarajevo vlada neko iz druge države. Zato ga i pozivam, ako smije, i njega i Fahru, da to samo malo proširimo i dovedemo na pravi nivo kada se o slobodi i suverenitetu Bosanaca i Hercegovaca radi, pa da zajedno kličemo i povičemo da isto tako ne želimo ni da nam u Sarajevu i šire vlada Erdogan.