Željko Komšić - Komšo

Locked
zavrzlama

#2626 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by zavrzlama »

Ludzak wrote: 14/12/2019 16:05
zavrzlama wrote: 14/12/2019 16:02
Ludzak wrote: 14/12/2019 15:56

A Dodik radi za dobrobit države?
Ne radi...jos bi gore radio protiv BIH da je sa covicem u tandemu protiv smusenog dzafera.

Srzdba mnogih zbog izbora Komsica,nije u tome sto je uzeo mjesto Covicu,nego zbog cinjenice da je bosnjacima vaznija BIH od vjere,etnicke pripadnosti i stranackog opredjeljenja,pa su glasali za Komsica.
Pa i sada Čović radi. Samo iz prikrajka. To što nije u predsjedništvu ne znači da ne može raditi protiv države.
Nije isto,sjedit u kafani u Sirokom Brijegu i ljagat BIH i sjedit u sjedistu Nato ili State Department i to isto radit..
Lincoln-Burrows

#2627 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Lincoln-Burrows »

Ludzak wrote: 14/12/2019 16:15
Lincoln-Burrows wrote: 14/12/2019 16:09
Ludzak wrote: 14/12/2019 15:58
Prosječni građanin prosječne države bi trebao glasati za jednog predsjednika bez obzira na njegovu religijsku i nacionalnu pripadnost.
Velika je vjerojatnost da bi Dodik bio predsjednik ali nije ni važno jer nema nikakve ovlasti.
Bosna da je prosječna država, dodik bi truhnuo u prdekani. Ne bi mu palo na pamet da se kandiduje.
Ne može tako, ako je legalno izabran onda je predsjednik, u protivnom nikad neće bit države ovdje, vazda protektorat.
Ludzak

#2628 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Ludzak »

Lincoln-Burrows wrote: 14/12/2019 16:21
Ludzak wrote: 14/12/2019 16:15
Lincoln-Burrows wrote: 14/12/2019 16:09

Velika je vjerojatnost da bi Dodik bio predsjednik ali nije ni važno jer nema nikakve ovlasti.
Bosna da je prosječna država, dodik bi truhnuo u prdekani. Ne bi mu palo na pamet da se kandiduje.
Ne može tako, ako je legalno izabran onda je predsjednik, u protivnom nikad neće bit države ovdje, vazda protektorat.
To je već druga stvar.
Upravo zato što je protektorat neće biti nikada prosječna država.
General War

#2629 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by General War »

felipe kajetano wrote: 14/12/2019 14:37 Frajer 10 godina mantra isti post, pretpostavljam i za 10 godina ce biti identican post.Daj brate malo bejsa :D , samo pravis inverzije :-)

Srbija bla bla...
Hrvatska bla bla...
Patriote na braniku otadzbine bla bnla--

by @zavrzlama
:lol:
omega369

#2630 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by omega369 »

Zar ima jos iko da ovog giliptera smatra ozbiljnim?! Isti govnar i lazov kao i fahro.

Bake je uvijek znao odabrati saradnike :bih:
exliberal-ex

#2631 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by exliberal-ex »

I kamo dalje rodjace....?!
Ja sam davno govorio da je Komsic isti ko i Zlatko...za vlast ce dat guzice...sva suplja o demokratij i ljudskim pravima je samo maska dok odradjuju poslove za SDA i naravno obezbjedjuju sebi finansijsku sigurnost.
Samo me interesuje koji se sad spin krenut, obicno je veoma aktivna i glasna ekipa koja na svaku kritiku njegovog visocanstva odgovara sa eto bolji je od Covica ako nista neradi naustrb drzave.....
Sve se svodi da ce ove tkz socijaldemokrate zakucat zadnji ekser u mrtvacki kovceg
zavrzlama

#2632 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by zavrzlama »

exliberal-ex wrote: 14/12/2019 16:37 I kamo dalje rodjace....?!
Ja sam davno govorio da je Komsic isti ko i Zlatko...za vlast ce dat guzice...sva suplja o demokratij i ljudskim pravima je samo maska dok odradjuju poslove za SDA i naravno obezbjedjuju sebi finansijsku sigurnost.
Samo me interesuje koji se sad spin krenut, obicno je veoma aktivna i glasna ekipa koja na svaku kritiku njegovog visocanstva odgovara sa eto bolji je od Covica ako nista neradi naustrb drzave.....
Sve se svodi da ce ove tkz socijaldemokrate zakucat zadnji ekser u mrtvacki kovceg

Srecom ostaje dodikov snsd kao nada da ne umre socijaldemokratija u BIH.
Bodkin

#2633 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Bodkin »

Leverage wrote: 14/12/2019 14:24 Zamisli da se primiš na priču kako tamo neki neprijatelji nasrću na državu, a Bakir i Komšić je brane tako što će podijeliti fotelje u Kantonu Sarajevo. Ono, to ti je domet političkog rezonovanja.
Frajer godinama pise “analize” i do sad ni jednu nije ubo. A stalno se “sr i hr kao vijekovni neprijatelji samo sto nisu napali. I rs bankrotira u ponedeljak” :lol:
Bodkin

#2634 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Bodkin »

:run:
Hank Paldum wrote: 14/12/2019 15:54
Ludzak wrote: 14/12/2019 15:41 Prosječni Bošnjak uopšte ni bi trebao glasati za hrvatskog člana predsjedništva, već svog.
Prosječni građanin bilo koje zemlje bi trebao glasati za koga on želi.
Ja ako vidim nešto pozitivno u nekom srpskom političaru želim da mogu da glasam i za njega.
Tacno. Sta je pozitivno u komsicu? :D
Bodkin

#2635 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Bodkin »

Zlatko je za ovog prosjecnog ulicara harvard doktor. Zlatko i komsic se ne mogu porediti. Komsic je na sda uzici i glupi narod to ne vidi ili niie do sad. Zlatko nikad nije bio. Sda je bila nuzno zlo
spreca

#2636 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by spreca »

Bodkin wrote: 14/12/2019 17:05
Zlatko je za ovog prosjecnog ulicara harvard doktor. Zlatko i komsic se ne mogu porediti. Komsic je na sda uzici i glupi narod to ne vidi ili niie do sad. Zlatko nikad nije bio. Sda je bila nuzno zlo
Kako ste vi svi smjesni....od tolike bande u BiH vlasti vi samo Komsica vidite i krivite za sve ....
1Dante1

#2637 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by 1Dante1 »

Hank Paldum wrote: 14/12/2019 11:19 A ko kaže da su svi SDA igrači neškolovani?
Naglasak na onako. Covjek je tri stepenice iznad vrha SDA sto se skolovanosti tice. On ce igrat kako SDA kaze i tako te spike su supljaci i nebuloze.
Banksy

#2638 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Banksy »

Da se malo podsjetimo na izjave Envera Bijedića date pred prošle oktobarske izbore:

“Željko Komšić radi direktno u korist SDA, te u dogovoru i prema nalogu određenih struktura SDA. Odavno je svima jasno da je Komšić projekt SDA koji iznutra treba uništiti ljevicu i zajednički građanski blok stranaka. Nažalost, između interesa države BiH, borbe za ravnopravnost svih građana BiH i odbrane multietničke BiH, Željko Komšić je izabrao SDA i odbranu njihove propale politike.”

Leverage

#2639 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Leverage »

Banksy wrote: 14/12/2019 17:25

Da se malo podsjetimo na izjave Envera Bijedića date pred prošle oktobarske izbore:

“Željko Komšić radi direktno u korist SDA, te u dogovoru i prema nalogu određenih struktura SDA. Odavno je svima jasno da je Komšić projekt SDA koji iznutra treba uništiti ljevicu i zajednički građanski blok stranaka. Nažalost, između interesa države BiH, borbe za ravnopravnost svih građana BiH i odbrane multietničke BiH, Željko Komšić je izabrao SDA i odbranu njihove propale politike.”

P.S. Rado bih se mijenjao sa njim.
XXS

#2640 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by XXS »

Gdje je vreca zlata za mog Zeljka?

Izdajnicko govno Komsibegovic!
Banksy

#2641 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Banksy »

Podsjećamo se i prisjećamo osnivača DFa, Bakira Alispahića:

Bakir Aispahić, jedan od najbogatijih ratnih profitera,optuživan za prodaju heroina iz policijskog trezora, ševerc cigarama, otimanje poslovnih prostora po gradu (prostor administracije u pofalićima), teniski tereni i bazen u kasarni "Maršalka" , poltička ubistva (smatra se osnivačem tajne grupe "ševa") itd itd... Težak -100 mil eura

Novak20

#2642 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Novak20 »

Hank Paldum wrote: 14/12/2019 16:00
Novak20 wrote: 14/12/2019 15:53
Hank Paldum wrote: 14/12/2019 15:36
Nisam iz IB ali je tačno da sam protjeran od Srba ali pazi, to što su se Srbi okomili na mene je samo zato što sam iz Bosne, da sam iz Hercegovine imao bih isti problem sa Hrvatima. Ja ne glasam za Komšića nego glasam protiv Čovića, tako isto da imam pravo glasati za srpskog člana predsjedništva glasao bih protiv Dodika. Znači ništa dvolično u razmišljanju prosječnog Bošnjaka
Nisi ti onda dvoličan nego si prosječno troličan. :lol:

Zašto nisi glasao za nekoga od Bošnjaka protiv Džaferovića. ? Srbi su otjerali konkretno tebe, a ti konkretno račun ispostavljaš Hrvatima.

Razmisli malo što radiš jer Hrvati neće baš preko noći ispariti. A mogu nekada pomoći ili odmoći. Po zasluzi.
Ja ne glasam protiv hrvatskog političara nego protiv jednog hrvatskog političara koji sarađuje sa rušiteljem države a i sam je rušitelj. Da je Džaferović vodio politiku Fikreta Abdića glasao bih za Bećirovića jer bi tada kandidat za bošnjačkog članapredsjedništva bio najveće zlo. To nabijanje na nos za Srbe što su me protjerali ne pije vode jer nisam bio uopšte u mogućnosti birati srpskog člana predsjedništva
Ti vidiš sebe i svoj politički interes tako kao što si napisao.

A ja tebe i tvoj politički interes vidim ovako i nemoj misliti da ti što nabijam na nos. Ne, nego i ja imam svoje političke interese u demokraciji koji mi kažu da ti ne glasaš protiv jednog hrvatskog političara koji navodno ruši po Ustavu etničku državu nego za "političara" koji obećava da će dekonstituirati bh Hrvate i time srušiti Ustav da napravi "građansku" BiH sa dva konstitutivna naroda ??? koja mogu ali i ne moraju živjeti bez rušilačkih trzavica.

Ti si možda državljanin BiH kojega su protjerali Srbi. Ako su te protjerali iz RS, onda imaš pravo glasati protiv Dodika. Ako su te protjerali Srbi iz F BiH, da li se vratio u borbu za državu koju danas toliko voliš ili si zdušio. Ako si zdušio u ratu, jesu li te propustili Srbi ili Hrvati ? Mislim da su to vjerojatno bili glupavi Hrvati.

Ako si zdušio poslije rata iz F BiH zbog egzistencije, nastavljaš borbu za državu BiH kakvu bi je ti želio i to je OK. Samo nije OK što ta borba u glasanju za Komšića i neglasanju za DF nije borba protiv Srba koji su te otjerali jer im ne možeš i nećeš moći ništa u RS bunkeru na 1/2 BiH i etničkog Ustava nego je to borba protiv bh Hrvata koji te nisu otjerali na drugoj polovini države i stvarne građanske opcije koja je zaživjela u KS.

Ispade tako da Komšo žešće radi protiv države od Čovića. Ali što te briga, glasaj za koga hoćeš i uživaj.
Last edited by Novak20 on 14/12/2019 18:35, edited 1 time in total.
General War

#2643 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by General War »

Leverage wrote: 14/12/2019 17:26
Banksy wrote: 14/12/2019 17:25

P.S. Rado bih se mijenjao sa njim.
Nije se ni mjenjao... vec fino u "sinergiju" :D
Novak20

#2644 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Novak20 »

Bijednik Bijedić.

https://vijesti.ba/clanak/471537/bijedi ... vnom-nivou
Predsjednik Socijaldemokrata BiH Enver Bijedić najavljivao je kako bi njegova novosnovana stranka mogla uzeti učešće u formiranju vlasti na državnom i federalnom nivou, ali sve su prilike da od toga neće biti ništa.

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH je u nekoliko navrata isticao da je spreman postati dio vlasti, ali je za sada ispao iz svih političkih kombinacija. Bijedić je još najavio kako predstoje pregovori oko učešća njegove stranke u vlasti.

"Predstoje pregovori. Mi smo parlamentarni i na državnoj razini, ali i na razini entiteta FBiH. U Parlamentu FBiH za sada imamo pet zastupnika s tendencijom daljeg rasta, a imamo izaslanike i u Domu naroda Parlamenta FBiH. Tu smo da riješimo krizu vlasti u BiH ukoliko bude potrebe za našim prisustvom", kazao je predsjednik Socijaldemokrata.

Bijedić se, očito, malo preračunao, te je kako saznajemo ispao iz svih kombinacija za formiranje Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH.

Socijaldemokrate BiH predstavljaju novoformiranu partiju sastavljenu od bivših kadrova SDP-a BiH razočaranih zbog odluke vrha partije da ostane u opoziciji. Zbog toga su odlučili formirati novu partiju kako bi, kako su sami isticali, učešćem u vlasti mogli učestvovati u kreiranju promjena u BiH.

Kako sada stoje stvari, ulazak u vlast za kadrove Socijaldemokrata ostat će samo želja.
Lincoln-Burrows

#2645 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Lincoln-Burrows »

Novak20 wrote: 14/12/2019 18:31 Ti ne glasaš protiv jednog hrvatskog političara koji navodno ruši po Ustavu etničku državu nego za "političara" koji obećava da će dekonstituirati bh Hrvate i time srušiti Ustav da napravi "građansku" BiH sa dva konstitutivna naroda ??? koja mogu ali i ne moraju živjeti bez rušilačkih trzavica.
Da i ja tako to vidim i ovaj broj glasača koje je dobio Komšić su oni što ne trpe Hrvate,
teško mi je zamisliti da generalno Bošnjaci mrze Hrvate. Evo i ovdje na forumu ćeš naći mnogo njih
koji ne pomišljaju da se upliću Hrvatima u njihov izbor a opet imaš i jedan broj ovih drugih.

Komšić još jedino u njima ima svoju glasačku bazu jer ne vjerujem u njegovu političku moć kao individue,
ni na čemu drugome on ne gradi "popularnost".
elk

#2646 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by elk »

Trese mu se glas kod senada :lol:
Bijesan je ascare zbog ove price oko izdaje glasaca i prodaje kirbasu. A tek pravdanje :roll: .
A komentari na njegovom fb profilu urnebes,nema 2% pozitivnih...kako tornjakovi botovi sve negativne komentare promptno brisu. Samo sandze i botovi ostali.
Bijedan si predsjednice.mnogo si bijedan.
exliberal-ex

#2647 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by exliberal-ex »

zavrzlama wrote: 14/12/2019 16:50

Dodik se bar neprodaje kao zastitnik ljudskih prava.....
De ba dobro te neko opisa..pogledaj malo oko sebe...ko je kriv.?. srbi..hrvati..srbi...ko pokvarena ploca
zavrzlama

#2648 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by zavrzlama »

exliberal-ex wrote: 14/12/2019 19:11
zavrzlama wrote: 14/12/2019 16:50

Dodik se bar neprodaje kao zastitnik ljudskih prava.....
De ba dobro te neko opisa..pogledaj malo oko sebe...ko je kriv.?. srbi..hrvati..srbi...ko pokvarena ploca

Kome to Komsic uskracuje ljudska prava..
Leverage

#2649 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Leverage »

Kome smeta europski Komšić.
Haman2

#2650 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Haman2 »

Komsic smeta svim onima koji su bili agresori na BiH. Da ne duzimo puno, svaki normalan covjek to zna ko je bio agresor na BiH iako ti u komentarima i izjavama negira. Zasto negira? To je vec drugi problem.
Komšić: Bitku za NATO smo dobili, na redu je izborni zakon

Image
Željko Komšić / Vijesti.ba

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Demokratske fronte Željko Komšić večeras je na gostovanju u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem na Face TV-u objasnio razloge za napuštanje "šestorke" u kantonu Sarajevo i koaliranju sa SDA i SBB-om.
Komšić je naglasio da je nakon formiranja vlasti na njegovo insistiranje na poziciju premijera imenovan čovjek iz Naše Stranke - Edin Forto, ali da je vremenom postalo evidentno da tu poziciju obnaša čelnik Naroda i pravde Elmedin Konaković, koji je također predsjedavajući Skupštine KS.

- Kada je formirana vlast u kantonu Sarajevo na moje insistiranje biran je premijer iz Naše Stranke, a oni su imenovali Edina Fortu. Učestvovali smo u vlasti i podržavali sve što je išlo dobro. Nakon tri do četiri mjeseca već se vidjelo da zapravo Forto nije premijer, već je to Elmedin Konaković i da sve ono što on radi i traži prolazi - rekako je Komšić.

Kako je kazao, prije osam mjeseci je prijateljima iz međunarodne zajednice, koji su stali iza vlade, sugerisao da bi bilo dobro da pojačaju Fortin kapacitet i objasnio da nije dogovoreno da Konaković bude predsjedavajući Skupštine a istovremeno premijer. Oni su tada rekli da su upoznati sa situacijom i da rade na rješavanju problema.

- Nakon par mjeseci ponovila se priča, govorili su da pokušavaju ojačati Fortu, a zatim se počinju dešavati čudne stvari. Naime, Vlada počinje donositi odluka da se ono što je diskreciono pravo po zahtjevu Konakovića prebacuje njemu. To raste do cifre od 500.000 do 600.000 KM. Pitali smo se zašto to rade i zašto se taj novac ne iskoristi u druge svrhe, a odgovor je bio da Konaković to traži i da je potrebno iz različitih razloga. Kada pogledate gdje je taj novac utrošen, vidjet ćete da su kupovani stanovi vjerskim službenicima, utrošeno je na Zukorlićeve (Muamer) promocije i druge svrhe. Nakon godinu dana došlo vrijeme da se sve to zaustavi - obješnjava predsjednik DF-a.

Hadžifejzović je naveo da su dojučerašnji Komšićevi partneri, tačnije Nikšić i Konaković, potez DF-a okarakterisali kao izdaju građanskih, lijevih ili "crvenih" ideala, te glasača koji su glasali za određene Komšićeve ideale.

Komšić naglašava da ako je to bila izdaja, onda se osjeća "ponosnim izdajnikom".

- Ako vi nama nudite Zukorlića kao personifikaciju sistema vrijednosti u Sarajevu, onda mi nudimo Marija Nenadića kao sudar dva sistema vrijednosti. Ako je izdaja što ja biram Nenadića, sarajevskog Hrvata koji je bio u vojsci, pravio federalne i državne institucije, na račun sistema efendije Zukorlića, onda sam ja ponosan izdajnik. Glasače pustite meni, oni će reći svoje - zaključio je Komšić.

U nastavku razgovora predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić je istakao da se cijelo vrijeme u Predsjedništvu BiH borio za ANP i članstvo u NATO-u, tu smo bitku dobili, naglasio je, kroz 'Program reformi' i da je sada na redu borba oko izbornog zakona.

(Vijesti.ba / FENA)
Locked