vidjeli ovi nasi od ceha.
Srbija se expresno naoruzava?
-
155_mm
#726 Re: Srbija se expresno naoruzava?
a poslije toga onda 12 komada UH-1Y Venom

- MorningStar
#727 Re: Srbija se expresno naoruzava?
mi-24 je multi-role ili grijesim ? Imamo ionako ruske helikoptere u os bih , a jednostavnije od mi24 ili ti popularno nazvanog "traktora" ne mozes.CPT wrote: ↑12/12/2019 11:41o kojoj kupovini govorimo? o tim
eventuelno nesto manje, jeftnije, jednostavije, NATO kompatibilno, multi-role, itd, itd...
- CPT
#728 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Grijesis, ovo je vojni helikoper od kojeg inace nemas koristi... Teoretski se bi se mogao koristiti i za civilne svrhe aliMorningStar wrote: ↑12/12/2019 14:04mi-24 je multi-role ili grijesim ? Imamo ionako ruske helikoptere u os bih , a jednostavnije od mi24 ili ti popularno nazvanog "traktora" ne mozes.
Ovaj cak ni vojni nije kako treba uzeli najjeftiniju verziju.
- MorningStar
#729 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Vojni je i huey , venom,blackhawk itd.
MI24 je pojam multi-role helikoptera jer je naoruzan i to dobro + ima transportni kapacitet za ljudstvo i teret.

Imas kakvih hoces varijanti - post se samo odnosi na tvoju tvrdnju da je "vojni" helikopter i nije multi-role.
-
The 51st State
#730 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Kupicemo sto ameri kazemo da kupimo.
-
asker
#731 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Hajmo Ameri odrijesite kesu pred Bozic, 12 crnih jastrebova za vas sica 
-
swanfilter
#732 Re: Srbija se expresno naoruzava?
PM72 wrote: ↑11/12/2019 21:58 Ti zaista imaš iluziju da ce se recimo ovaj iz Slovenije,25 godina nakon rata i boravka u dezeli,vratiti u Krajinu da se osveti onima koji su mu ubili clanove porodice? Ma jebe se njima i za Bosnom i za osvetom i za samostalnoscu genocidne tvorevine.
Ovdje su moguci samo verbalni sukobi i suplja...
Ne brini ti za Krajse, nas je bilo i bice abd. Raspitaj se u metropoli da li bi iduci put bili horni na Palama liniju praviti ili ce im se cetnici ponovo po Skenderiji setati ...
Kontam ja tebe. Dao mladost u ratu, a dobio cir i Bakira. Al, ne trebas na taj nacin ispoljavati licno nezadovoljstvo. Jer, kako ce ti biti docekas li starost u nekoj evropskoj, a nasoj Ramali ili Zapadnoj obali? E, tek bi onda zuc rigao ...
- MorningStar
#733 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Lokalpatriotizam mi je isto uvijek bio fascinantan, ono mi krajisnici-vi sarajeije-nas hercegovce.... treba to zaboraviti.Jedna drzava i narod bosanski u njojswanfilter wrote: ↑12/12/2019 17:13PM72 wrote: ↑11/12/2019 21:58 Ti zaista imaš iluziju da ce se recimo ovaj iz Slovenije,25 godina nakon rata i boravka u dezeli,vratiti u Krajinu da se osveti onima koji su mu ubili clanove porodice? Ma jebe se njima i za Bosnom i za osvetom i za samostalnoscu genocidne tvorevine.
Ovdje su moguci samo verbalni sukobi i suplja...
Ne brini ti za Krajse, nas je bilo i bice abd. Raspitaj se u metropoli da li bi iduci put bili horni na Palama liniju praviti ili ce im se cetnici ponovo po Skenderiji setati ...
Kontam ja tebe. Dao mladost u ratu, a dobio cir i Bakira. Al, ne trebas na taj nacin ispoljavati licno nezadovoljstvo. Jer, kako ce ti biti docekas li starost u nekoj evropskoj, a nasoj Ramali ili Zapadnoj obali? E, tek bi onda zuc rigao ...
-
swanfilter
#734 Re: Srbija se expresno naoruzava?
To svakako, al ne mogu precutati pojedine stvari. Kada vec spominje povratak iz Dezele, trebao bi pogledati dokumentarni film Slunjska brda ...
-
PM72
#735 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Znam na šta misliš i ti si u pravu,ja neizmjerno volim i cijenim krajišnike i njihov otpor kao što neizmjerno mrzim pizde koje su pobjegle pa da sigurne distance kevću i laju...ne dozvoljavam takvima da me uče patriotizmu a provincijski kompleksi me ne dotiču...swanfilter wrote: ↑12/12/2019 17:24 To svakako, al ne mogu precutati pojedine stvari. Kada vec spominje povratak iz Dezele, trebao bi pogledati dokumentarni film Slunjska brda ...
Nego,da se vratimo na temu.
Nama je potrebno oružje,ako ništa da ih prepadamo ko biva " i mi konja za trku imamo"...amerikanci kakav god da nam poklone helikopter - dobro i jest i hvala im.
Kanton Sarajevo ili Federacija BiH .Treba da kupi helikopter za MUP,koliko god koštao.Yebe mi se jel ga plate 27 ili 40 miliona.Ne jedan nego dva-tri.Mene ne interesuju stranačka prepucavanja niti seosko-sandžački kompleksi da se nešto pitaju.Opremi i naoružaj policiju pa na Lapišnici ili Kuli postavi policijski golf 8 i BOV sa specijalcima opreljenim kao SEAL timovi.Reklama je čudo.
Srbija uzela /dobila 10 helikoptera a mi se prepucavamo oko jednog.Manji BH entitet kupuje 4 helikoptera za MUPRS.Ma kupite apače za MUPFBiH- koliko god da koštaju.
Ja to stalno upozoravam i spominjem jer to nije defetizam ili kukavičluk nego realno stanje.Ako to nismo u stanju - mrka nam je kapa.
- Maraschino
#736 Re: Srbija se expresno naoruzava?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/pogleda ... /191209029PM72 wrote: ↑12/12/2019 18:50
Znam na šta misliš i ti si u pravu,ja neizmjerno volim i cijenim krajišnike i njihov otpor kao što neizmjerno mrzim pizde koje su pobjegle pa da sigurne distance kevću i laju...ne dozvoljavam takvima da me uče patriotizmu a provincijski kompleksi me ne dotiču...
Nego,da se vratimo na temu.
Nama je potrebno oružje,ako ništa da ih prepadamo ko biva " i mi konja za trku imamo"...amerikanci kakav god da nam poklone helikopter - dobro i jest i hvala im.
Kanton Sarajevo ili Federacija BiH .Treba da kupi helikopter za MUP,koliko god koštao.Yebe mi se jel ga plate 27 ili 40 miliona.Ne jedan nego dva-tri.Mene ne interesuju stranačka prepucavanja niti seosko-sandžački kompleksi da se nešto pitaju.Opremi i naoružaj policiju pa na Lapišnici ili Kuli postavi policijski golf 8 i BOV sa specijalcima opreljenim kao SEAL timovi.Reklama je čudo.
Srbija uzela /dobila 10 helikoptera a mi se prepucavamo oko jednog.Manji BH entitet kupuje 4 helikoptera za MUPRS.Ma kupite apače za MUPFBiH- koliko god da koštaju.
Ja to stalno upozoravam i spominjem jer to nije defetizam ili kukavičluk nego realno stanje.Ako to nismo u stanju - mrka nam je kapa.

Mislim da nije vrijeme za kukanje i paniku. Neko to radi sa puno pompe i prasine a neko diskretno i neprimjetno tako da se neprijatelj pravo iznenadi kada sazna pravu istinu.
-
PM72
#737 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Volio bih vidjeti šta su OS BiH kupile od svojih para u zadnjih 20 godina.Ovo što imaju su skladišta JNA/VRS/HVO/ARMIJEBiH.Sve je to staro i zapušteno.Navodi se da recimo OSBiH ima 7 jurišnih helikoptera a Srbija 30.Tij "naših" 7 helikoptera su vjerovatno gazele iz sastava VRS jer Armija BiH i HVO tako nešto nisu imali.Sve staro najmanje 30 godina.
- muha_sa
#738 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Imamo ovih 15 što su nam prije 20 godina doniraliPM72 wrote: ↑12/12/2019 19:57 Volio bih vidjeti šta su OS BiH kupile od svojih para u zadnjih 20 godina.Ovo što imaju su skladišta JNA/VRS/HVO/ARMIJEBiH.Sve je to staro i zapušteno.Navodi se da recimo OSBiH ima 7 jurišnih helikoptera a Srbija 30.Tij "naših" 7 helikoptera su vjerovatno gazele iz sastava VRS jer Armija BiH i HVO tako nešto nisu imali.Sve staro najmanje 30 godina.

daj bože da su 2 ispravna
- Maraschino
#739 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Odmah se mijenja prica.PM72 wrote: ↑12/12/2019 19:57 Volio bih vidjeti šta su OS BiH kupile od svojih para u zadnjih 20 godina.Ovo što imaju su skladišta JNA/VRS/HVO/ARMIJEBiH.Sve je to staro i zapušteno.Navodi se da recimo OSBiH ima 7 jurišnih helikoptera a Srbija 30.Tij "naših" 7 helikoptera su vjerovatno gazele iz sastava VRS jer Armija BiH i HVO tako nešto nisu imali.Sve staro najmanje 30 godina.
Svi znamo da u Srbiji odlucuje jedan covjek a kod nas 6 nivoa pa shodno tome prijatelji Ameri imaju razumijevanje i krpe tu rupu. Kakvi smo ovo je i previse pa djikani mogu da se puse.
Nema starog oruzja samo ga dobro odrzavati i obezbijediti municije. U proslom ratu i agresiji pucalo je i ono iz II s.r. i niko se nije zalio ALI eto mi smo u situaciji da se opremamo sa najmodernijim oruzjem i pratimo trendove.
To prigovaraju ljudi koji imaju neke komplekse pa eto nesto da kazu.
Ja sam zadovolje i ovim sta imamo kako nam je zemlja yredjena i koji je to sistem odlucivanja.
-
PM72
#740 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Maraschino wrote: ↑12/12/2019 20:06 U proslom ratu i agresiji pucalo je i ono iz II s.r. i niko se nije zalio ALI eto mi smo u situaciji da se opremamo sa najmodernijim oruzjem i pratimo trendove.
To prigovaraju ljudi koji imaju neke komplekse pa eto nesto da kazu.
Dakle,u slučaju nedaj Bože,trebamo opet hodati po muzejima i osposobljavati trofejno oružje? Da iznad Trebevića zapuca MI35 a ja da idem u muzej Alije Izetbegovića da prepravljam šarac ? Mani se te priče.
- Hajvan
#741 Re: Srbija se expresno naoruzava?
na avali se treba braniti sarajevo, a ne u parku u sred Sarajva (Trebevic)
-
PM72
- Hajvan
#743 Re: Srbija se expresno naoruzava?
odlicno.
kad cete pristupiti BOHC-u?
kad cete pristupiti BOHC-u?
-
PM72
- Maraschino
#745 Re: Srbija se expresno naoruzava?
mozes li sta promijeniti?PM72 wrote: ↑12/12/2019 20:13Maraschino wrote: ↑12/12/2019 20:06 U proslom ratu i agresiji pucalo je i ono iz II s.r. i niko se nije zalio ALI eto mi smo u situaciji da se opremamo sa najmodernijim oruzjem i pratimo trendove.
To prigovaraju ljudi koji imaju neke komplekse pa eto nesto da kazu.![]()
Dakle,u slučaju nedaj Bože,trebamo opet hodati po muzejima i osposobljavati trofejno oružje? Da iznad Trebevića zapuca MI35 a ja da idem u muzej Alije Izetbegovića da prepravljam šarac ? Mani se te priče.
ovo sto imamo to je i previse kako nam je neprijatelj namijenio. da nemamo ovo sto imamo sve sa oruzjem i onima koji znaju rukovati njime, davno bi imali secesiju a posto znaju valja dobiti po guzi, ne usudjuju se.
ti kad vidis komsinog sina, ti svom kazes ''gledaj sto je momak a ne ko ti zgoljav'' i sve ti je u zivotu tudje bolje...kompleksi.
-
PM72
#746 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Paša moj,
Ja sa M48 mogu samo gađat krmad jal srndaće ,pod uslovom da stoje i da nisu plaho daleko.
A komšija kupuje kineske naoružane dronove...
I trebao bih se držati parole kako je "komšija pizda" i kako nema testise da udari...
Ja sa M48 mogu samo gađat krmad jal srndaće ,pod uslovom da stoje i da nisu plaho daleko.
A komšija kupuje kineske naoružane dronove...
I trebao bih se držati parole kako je "komšija pizda" i kako nema testise da udari...
- MorningStar
#747 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Ti stvarno zivis u iluziji da se oni boje da “nebi dobili po guzi” pa ne idu u secesiju a ne medjunarodna zajednica koja nas drzi na okupu i u miru (doduse prisilnom). Ako nadju oni politicki/diplomatski nacin za secesiju - prvi koji se dofati oruzja i krene taj je donji.Maraschino wrote: ↑12/12/2019 20:27mozes li sta promijeniti?PM72 wrote: ↑12/12/2019 20:13Maraschino wrote: ↑12/12/2019 20:06 U proslom ratu i agresiji pucalo je i ono iz II s.r. i niko se nije zalio ALI eto mi smo u situaciji da se opremamo sa najmodernijim oruzjem i pratimo trendove.
To prigovaraju ljudi koji imaju neke komplekse pa eto nesto da kazu.![]()
ovo sto imamo to je i previse kako nam je neprijatelj namijenio. da nemamo ovo sto imamo sve sa oruzjem i onima koji znaju rukovati njime, davno bi imali secesiju a posto znaju valja dobiti po guzi, ne usudjuju se.
ti kad vidis komsinog sina, ti svom kazes ''gledaj sto je momak a ne ko ti zgoljav'' i sve ti je u zivotu tudje bolje...kompleksi.
- Maraschino
#748 Re: Srbija se expresno naoruzava?
izmedju ostalog i to, u svakom slucaju su donji.
- MorningStar
#749 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Haj drago mi je da si tako samouvjeren - mescini ko srbi 91’
- Maraschino
#750 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Ne, nego kao Muslimani '92.god. odlucni da im niko ne moze BiH uzeti.
Tad i uvijek ce neko gace na stapu nositi ko u Bosnu dirne.