Zvuci kao komunizam , u teoriji super u praksi veoma lost a izgovor je nije to pravi komunizam/islamMarlboroGold wrote: ↑02/12/2019 10:13Ubiste pričom "da znate šta islam stvarno propagira"... da znate u islamskom svijetu bi trebale cvjetati ruže, a nikad nije vladala veća podjeljenost.1Dante1 wrote: ↑01/12/2019 08:57 Ovo mi je najjaceda se imalo razumijes u islam znao bi da je cista suprotnost kontroli i da se fokusira na usavrsavanje pojedinca. To sto su odredjeni medjedi zloupotrebljavali religiju kroz historiju ne mijenja pravu sustinu vjere. Da znas sta islam stvarno propagira, bilo bi te stid ovo napisat
![]()
Ako znate suprotstavite se tim meĐedima koji zloupotrebljavaju, a ne da slobodno hodaju i našim ulicama i truju nam omladinu.
Kutak za ateističko-religijski trenutak
- MorningStar
#1551 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
- Dozer
#1552 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Pa, ideologija je ideologija. Mozemo je nazivati komunizam, a mozemo i religija ili vjera. U sustini, to je sve samo pokret zacet u necijoj glavi, za kojim se ljudi povedu, i onda sami sebe ubjedjuju da je to ispravno, tacno, istinito, ovako, onako 
I svaki sam sebe opravdava protivnicima upravo ovakvim stvarima ala "ne znas ti sta je...."
I svaki sam sebe opravdava protivnicima upravo ovakvim stvarima ala "ne znas ti sta je...."
-
1Dante1
#1553 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Taman posla da ti se neko opravdavaDozer wrote: ↑02/12/2019 13:15 Pa, ideologija je ideologija. Mozemo je nazivati komunizam, a mozemo i religija ili vjera. U sustini, to je sve samo pokret zacet u necijoj glavi, za kojim se ljudi povedu, i onda sami sebe ubjedjuju da je to ispravno, tacno, istinito, ovako, onako
I svaki sam sebe opravdava protivnicima upravo ovakvim stvarima ala "ne znas ti sta je...."![]()
-
1Dante1
#1554 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
A jel ljudino? Podijeljenost je cisto radi islama, nema nikakvog eksternog uticaja?MarlboroGold wrote: ↑02/12/2019 10:13Ubiste pričom "da znate šta islam stvarno propagira"... da znate u islamskom svijetu bi trebale cvjetati ruže, a nikad nije vladala veća podjeljenost.1Dante1 wrote: ↑01/12/2019 08:57 Ovo mi je najjaceda se imalo razumijes u islam znao bi da je cista suprotnost kontroli i da se fokusira na usavrsavanje pojedinca. To sto su odredjeni medjedi zloupotrebljavali religiju kroz historiju ne mijenja pravu sustinu vjere. Da znas sta islam stvarno propagira, bilo bi te stid ovo napisat
![]()
Ako znate suprotstavite se tim meĐedima koji zloupotrebljavaju, a ne da slobodno hodaju i našim ulicama i truju nam omladinu.
-
zdruzdjo
#1555 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Vidjeh temu pa cisto onako malo da pratim. Nisam ateista ali volim na tu temu razglabati.
Cesto, kad cujem sta ljudi rade ili sta se desava na svijetu, upitam se "pa ima li GA???"
A onda na nekim sitnim stvarima koje se meni dese "ima Ga da je ko zrno graska"
E sad u koju li sam kategoriju, ne znam. Uglavnom ne govorim nikad nista protiv Njega tipa psovanje I sl.
|
Cesto, kad cujem sta ljudi rade ili sta se desava na svijetu, upitam se "pa ima li GA???"
E sad u koju li sam kategoriju, ne znam. Uglavnom ne govorim nikad nista protiv Njega tipa psovanje I sl.
|
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#1556 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Svakako nisi ateista ili agnostik jer si počašćen povlaštenim darom spoznaje da Ga jeste, još preciznije, nisi odbio svima i svuda ponuđen najskuplji biser. Sad je do tebe da li ćeš ga čuvati i usavršavati punim povjerenjem i daljnom izgradnjom odnosa između sebe i Njega.zdruzdjo wrote: ↑02/12/2019 15:27 Vidjeh temu pa cisto onako malo da pratim. Nisam ateista ali volim na tu temu razglabati.
-
zdruzdjo
#1557 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Challenger_ wrote: ↑02/12/2019 17:01
Svakako nisi ateista ili agnostik jer si počašćen povlaštenim darom spoznaje da Ga jeste, još preciznije, nisi odbio svima i svuda ponuđen najskuplji biser. Sad je do tebe da li ćeš ga čuvati i usavršavati punim povjerenjem i daljnom izgradnjom odnosa između sebe i Njega.
Cuvati, da. Usavrsavati?????? Hmmmmm.....
Pa ovako. Nisam poklonik nikakve, od covjeka, organizovane vrste religije. Da mi djete opsuje Boga u kuci, popilo bi samar. Ali ako sin ili kcerka odluci nekad da bude vehabija, da ide na hodocasce, ode u casne sestre, bule, budiste.....apsolutno ne bih "A" rekao niti bih se bunio ili nesto govorio za ili protiv. Bujrum , sta ce god tebe ciniti sretnim i dati ti dusevni mir.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#1558 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Ma sve pet, stari. Čuvaj taj dar.zdruzdjo wrote: ↑02/12/2019 19:52 Cuvati, da. Usavrsavati?????? Hmmmmm.....
Pa ovako. Nisam poklonik nikakve, od covjeka, organizovane vrste religije. Da mi djete opsuje Boga u kuci, popilo bi samar. Ali ako sin ili kcerka odluci nekad da bude vehabija, da ide na hodocasce, ode u casne sestre, bule, budiste.....apsolutno ne bih "A" rekao niti bih se bunio ili nesto govorio za ili protiv. Bujrum , sta ce god tebe ciniti sretnim i dati ti dusevni mir.
- piupiu
#1559 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
E jos kad bi mi neko objasnio zasto je Bog muskog roda.zdruzdjo wrote: ↑02/12/2019 15:27 Vidjeh temu pa cisto onako malo da pratim. Nisam ateista ali volim na tu temu razglabati.
|
-
broj dva
#1560 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Da parafraziram nadrealiste, zato sto je Stvaratelj a ne Stvarateljkapiupiu wrote: ↑03/12/2019 00:26E jos kad bi mi neko objasnio zasto je Bog muskog roda.zdruzdjo wrote: ↑02/12/2019 15:27 Vidjeh temu pa cisto onako malo da pratim. Nisam ateista ali volim na tu temu razglabati.
|
- piupiu
-
1Dante1
#1562 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Pa po mojoj definiciji nema roda, nit mi ima smisla da Boga mozes svrstat u neki rod. To sto se jezik koristi na nacin na koji se koristi je druga stvar.
- Dozer
#1563 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
A...jel' bilo zenskih poslanika, mislim poslanica...?
Zasto su uvijek i samo "meleci", a nikad "melekinje"? Zasto su "hurije" namijenjene cekanju samo muskih u dzennetu? Sta ceka zene, tj. da li postoje i muske "hurije" (vjerovatno bi to bilo "huri")?
Zasto su uvijek samo "dzini"? Ima li "dzinkinja"?
Zasto su uvijek i samo "meleci", a nikad "melekinje"? Zasto su "hurije" namijenjene cekanju samo muskih u dzennetu? Sta ceka zene, tj. da li postoje i muske "hurije" (vjerovatno bi to bilo "huri")?
- MarlboroGold
#1564 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Logično da je muška ruka napisala Kur'an. Ženska bi trebala imati svjedoke 
-
1Dante1
#1565 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Pa za meleke i dzine ne znamo kad ih ne vidimo, isto tako ne bi trebali imat rod, valjda su iznad nasih fizickih razlika i podjela jelDozer wrote: ↑03/12/2019 14:08 A...jel' bilo zenskih poslanika, mislim poslanica...?
- Dozer
#1566 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Meni to, nekako, jos jedan dokaz da su tu knjigu smislili i pisali ljudi, kao i one prije nje 
Osim ako i bog nije musliman... Onda se postavlja pitanje - da li je dosao tobe naknadno, s obzirom da je prvo poslao Toru, pa Bibliju, i tek na kraju Kur'an... Malo cudno ze jedno savrseno, sveznajuce i svemocno bice... Ovo ja samo malo razmisljam na glas... Ne obracajte paznju
Osim ako i bog nije musliman... Onda se postavlja pitanje - da li je dosao tobe naknadno, s obzirom da je prvo poslao Toru, pa Bibliju, i tek na kraju Kur'an... Malo cudno ze jedno savrseno, sveznajuce i svemocno bice... Ovo ja samo malo razmisljam na glas... Ne obracajte paznju
-
John Cleese
-
John Cleese
#1568 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Rundek, medjutim, veli:"Gore je, dolje je - nema Ga!"Challenger_ wrote: ↑02/12/2019 17:01Svakako nisi ateista ili agnostik jer si počašćen povlaštenim darom spoznaje da Ga jeste, još preciznije, nisi odbio svima i svuda ponuđen najskuplji biser. Sad je do tebe da li ćeš ga čuvati i usavršavati punim povjerenjem i daljnom izgradnjom odnosa između sebe i Njega.zdruzdjo wrote: ↑02/12/2019 15:27 Vidjeh temu pa cisto onako malo da pratim. Nisam ateista ali volim na tu temu razglabati.
Sto je, onda, Rundek u recenici?
-
John Cleese
#1569 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
- Dozer
#1570 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Blasfemicari 
-
allem_77
#1571 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Činimo grupu koja dijeli muku
Odbiti pomoć i pljunut pruženu ruku
Pred granapom piju sami šampioni
Jednog sjebo sistem, drugog masoni
Odbiti pomoć i pljunut pruženu ruku
Pred granapom piju sami šampioni
Jednog sjebo sistem, drugog masoni
-
TheMule
#1572 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Pa da je zensko, zasto bi zene napravio tako slabe? Iako u teoriji nema roda, Stvoritelj u svim religijama ima muske osobine. I ne zaboravite, Adem je prvi stvoren, prije 50000 godina.
-
zijancer
#1573 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
O naslovu. Privlači me, a iza je njegova barokna šuma kroz koju nisam prolazila
- MarlboroGold
#1574 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
1Dante1 wrote: ↑02/12/2019 15:01A jel ljudino? Podijeljenost je cisto radi islama, nema nikakvog eksternog uticaja?MarlboroGold wrote: ↑02/12/2019 10:13Ubiste pričom "da znate šta islam stvarno propagira"... da znate u islamskom svijetu bi trebale cvjetati ruže, a nikad nije vladala veća podjeljenost.1Dante1 wrote: ↑01/12/2019 08:57 Ovo mi je najjaceda se imalo razumijes u islam znao bi da je cista suprotnost kontroli i da se fokusira na usavrsavanje pojedinca. To sto su odredjeni medjedi zloupotrebljavali religiju kroz historiju ne mijenja pravu sustinu vjere. Da znas sta islam stvarno propagira, bilo bi te stid ovo napisat
![]()
Ako znate suprotstavite se tim meĐedima koji zloupotrebljavaju, a ne da slobodno hodaju i našim ulicama i truju nam omladinu.Tacno, da se ljudi drze islama kako bi trebali cvjetale bi ruze.

-
1Dante1
#1575 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Najlakse letit u krajnostMarlboroGold wrote: ↑04/12/2019 11:111Dante1 wrote: ↑02/12/2019 15:01A jel ljudino? Podijeljenost je cisto radi islama, nema nikakvog eksternog uticaja?MarlboroGold wrote: ↑02/12/2019 10:13
Ubiste pričom "da znate šta islam stvarno propagira"... da znate u islamskom svijetu bi trebale cvjetati ruže, a nikad nije vladala veća podjeljenost.
Ako znate suprotstavite se tim meĐedima koji zloupotrebljavaju, a ne da slobodno hodaju i našim ulicama i truju nam omladinu.Tacno, da se ljudi drze islama kako bi trebali cvjetale bi ruze.
![]()