Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
weedonjaaa

#98801 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by weedonjaaa »

Tomahawk11
Globalni moderator

#98802 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Dan nakon smjene sa mjesta šefa struke razgovarali smo sa Musemićem.

- Kako sam već rekao jučer smo imali slobodan dan, koji sam iskoristio da posjetim neke prijatelje. Prilikom povratka kući nazvao me Emir Hadžić i rekao da trebamo da se vidimo. Sastali smo se i saopštio mi je da je donesena jednoglasna odluka o mom razrješenju. Iskreno, sasvim je svejedno da li je jednoglasna ili ne to je odluka, koja je takva i ja je poštujem. Da li se sa njom slažem ili ne slažem to je moje privatno, ali je to odluka kluba koju ja moram ispoštovati, rekao je Musemić.

Kako nam je rekao i samog Hadžića je iznenadio način na koji je primio takvu odluku.

- Bilo mu je čudno kako sam reagovao, prilično smireno. Mene uopšte to nije povrijedilo. Postoje ljudi koji donose odluke, a odluka o smjeni je njihovo pravo i dio njihovog posla. Koliko oni mogu procijeniti ili ne, i na koji su način to učinili, to je druga stvar. Mene boli jedna druga stvar, a to je način na koji je odluka donešena. Kolo prije kraja, prije gostovanja posljednjeplasiranoj ekipi. Možda bi me ostavili da igramo protiv jačeg protivnika, ne znam. ako je postojala potreba ili ako je procijenjeno da ne trebam da nastavim, onda postoji način kako se to radi. Da su me zovnuli i rekli razloge i odluku, ja bih to naravno prihvatio bez problema, pružio ruku i ispoštovao odluku. To je odlika velikih klubova i velikih ljudi. To se radi na takav način. Sarajevo je veliki klub, puno veći nego što mogu zamisliti ljudi koji trenutno donose odluke u njemu, rekao nam je Musemić.
:thumbup:
Company85

#98803 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Company85 »

East_side wrote: 03/12/2019 12:14 Ako bude neki povratnik tipa Cala, Varesanovic, Dzeno... nemamo o kakvom iskoraku pricati. Ja sam tu skeptican.

Mogao bi neko od njih mozda i napraviti neki pozitivni instant shock, uz mnogo nervoze, turbulencija i ogromnu dozu srece (ako uopste doceka kraj prvenstva na klupi), nekako na guranje (MOOOZDA) osvojiti titulu ali sta dalje?

Ogroman je sada test za upravu. Vidjet cemo aBd.

Jedno pitanje za sve. Ko hoce neka odgovori, naravno. Sta biste vise voljeli;

1. Da dodje neko ko ce nam donijeti dugorocno rjesenje, pa da se ova sezona makar i halali (u smislu titule) ali da u godinama koje slijede postanemo dominantni i uspjesniji u Evropi nego do sada?
2. Da dodje neko ko ce odbraniti titulu kako zna i umije, pa makar naredne sezone grohnuli do bola u svakom smislu i opet sve ispocetka?

Voljeli bismo i jedno i drugo, logicno. Ali ako bi se moralo izabrati jedno od ovo dvoje, ja sam za ovu prvu soluciju.
U takvoj smo poziciji na tabeli i imamo takve uslove da je bezobrazno ne osvojiti titulu pogotovo nakon ovakve smjene.
Tomahawk11
Globalni moderator

#98804 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Nisu ga valjda smijenili da se borimo za Evropu :-)
rocco_siffredi

#98805 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Imam osjećaj da bi Musemic dobio otkaz i da je izvukao povoljniji rezultat na derbiju. Samo bi sacekali jos jedno kolo i onda ga otpustili. Sve pod izgovorom narušenih odnosa na relaciji trener/igraci, slabe igre, iskoraka kluba, nasli bi vec objasnjenje.
Ne znam kakav iskorak i navijači ocekuju. Grupna faza?
Zvezda državni projekat, budzet 30 miliona eura, a jedva i ludom srecom upadnu u LP, gdje su kanta za nabijanje i valjda najgori tim ikad koji je istu igrao. Realno su kvalitetom za grupe evropa lige i to je to.
E sad, ako neko ocekuje da ce Nam u nas ulagati 20-30 miliona eura, taj je ili budala ili na drogama i neka mi pošalje broj dilera.
Ako ne bude budzet barem 10 miliona eura i tako par godina, iskoraka nikada neće biti.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#98806 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Husref je morao ići zbog milion razloga, ali moraju ići i oni koji vode klub. I od ovoga su napravili sranje, ko god voli ovaj klub neće lako pregledati ovaj klip gore. Moglo se i moralo sačekati zadnje kolo, moralo se ovo sve odraditi "ljudskije". Po ko zna koji put Uprava nema pojma kako pravilno odraditi stvari.

Sve osim titule je za noge, logično. Pa neka pametno biraju
Labirint

#98807 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Labirint »

Kakvi nas primitivci vode, imam osjećaj da se na ovome neće završiti...
East_side

#98808 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by East_side »

Na takvoj smo poziciji na tabeli da se ni mi bas ne pitamo jedini za sve.

Dijelimo prvo mjesto s ekipom koja nas je dvaput mlatnula ove sezone.

Nadam se najboljem...
Labirint

#98809 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Labirint »

Velkoski wrote: 03/12/2019 12:43 Husref je morao ići zbog milion razloga, ali moraju ići i oni koji vode klub. I od ovoga su napravili sranje, ko god voli ovaj klub neće lako pregledati ovaj klip gore. Moglo se i moralo sačekati zadnje kolo, moralo se ovo sve odraditi "ljudskije". Po ko zna koji put Uprava nema pojma kako pravilno odraditi stvari.

Sve osim titule je za noge, logično.
A ko će im dati nogu? Neki Nam, ili neki Ken choo ili kako vec koji Ku... Ona papanka podnosi izvještaje i Bog dragi zna kako sebe tu ističe i o čemu se tu sve radi, klasična provincijska karijeristica kojoj je Sarajevo samo usputna stanica prema životnim željama. Mi legendu kluba, i igračku i trenersku , čovjeka koji se gore više zime i vjetra "navukao" nego svi ilijevski, buljubasici hadzici kurrci palci ZAJEDNO- peti put tjeramo kao zadnjeg kera i očekujemo da će nam se dobrim vratiti. Hoće, ali u panjevima...
GandalfSivi

#98810 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Hebib out cijelu sezonu :sad:
strong69

#98811 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Velkoski wrote: 03/12/2019 12:43 Husref je morao ići zbog milion razloga, ali moraju ići i oni koji vode klub. I od ovoga su napravili sranje, ko god voli ovaj klub neće lako pregledati ovaj klip gore. Moglo se i moralo sačekati zadnje kolo, moralo se ovo sve odraditi "ljudskije". Po ko zna koji put Uprava nema pojma kako pravilno odraditi stvari.

Sve osim titule je za noge, logično. Pa neka pametno biraju
:thumbup:
Nadzorna_ploca

#98812 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Nadzorna_ploca »

Sramota sto jest jest.
Nismo ni klub mi smo cirkus.
van Basten

#98813 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by van Basten »

Tomahawk11 wrote: 03/12/2019 12:19 Image
pa ovaj Rahmanović je jedan od najvećih šetača u ekipi... više pretrčim ja na terminu nego što je on u subotu... čitavu polusezonu je odigrao u debelom boliqrac modu da ga smatram jednim od najodgovornijih za ovaj igrački krah ekipe ove jeseni... i sad on kao žali za Husrefom... :shock:
Nadzorna_ploca

#98814 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Nadzorna_ploca »

van Basten wrote: 03/12/2019 14:05
Tomahawk11 wrote: 03/12/2019 12:19 Image
pa ovaj Rahmanović je jedan od najvećih šetača u ekipi... više pretrčim ja na terminu nego što je on u subotu... čitavu polusezonu je odigrao u debelom boliqrac modu da ga smatram jednim od najodgovornijih za ovaj igrački krah ekipe ove jeseni... i sad on kao žali za Husrefom... :shock:
Meni se u nedjelju znaci dan nakon derbija desila (filmska) scena potvrde koji je to nekarakter.
Navecer treba da me sa autom pokupe Sele Resic i jos jedan drugar i prolazi doticni gospodin. Govorim ja Seletovu evo ti onog setaca Rahmanovica..kad nam on dobacuje obojici 'sta ono izgubiste u subotu'..
Slina moralna, njemu smijesno sto je slina i sto mu raja jebe od do.
Tomahawk11
Globalni moderator

#98815 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

A eto korektno se oprostio od šefa, a svakako je i dogurao do nas zato što se voli šetati.
Jedna solidna sezona i umislio da je zvijezda.
Zato i neće dogurati dalje, al od Zvijezde iz Gradačca.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#98816 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

Iako sam fkt za smjenu Husrefa, iz onih sportskih razloga. Losa igra, ponizavanje u derbijima. Prelagano ispadanje od Batea prvenstveno zbog njegove pickaste taktike u prvom mecu, pa do ovih izdanja protiv Radnika, Slobode... ALi nisam nisam na ovakav nacin. Nije covjek zasluzio ovakav odlazak. Trebalo je to uraditi gospodski, elegantno. Isplatiti ga, sjest s njim na rucak i reci mi imamo druge ambicije ili sta vec koji god razlog. Ovo je bas bas ispalo ponizavajuce prije svega za klub pa sve ostalo.
Ovako je radio Zeljeznicar u vrijeme Misimovica pa su protjerani govnjivim motikama. Imas odlican primjer kako ne treba u mahali ti nemoj biti toliki duduk i debil ponavljati ga.
dakine

#98817 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by dakine »

Tomahawk11 wrote: 03/12/2019 12:39 Nisu ga valjda smijenili da se borimo za Evropu :-)
Smijenili su ga jer su idioti! Nafurali se da smo Real, od uprave do navijaca, pa nam sve smeta. Malo nam bodovi na tabeli, nego fali atraktivna igra, laprsava, fali dobar laznjak, skarice i tako to. Sada nemaju koga dovesti, jer to je taj nas plan i program, vizija. Samo juris. I hocemo, boricemo se za Europu, to je sigurno - ali bolje i ne zasluzujemo.
Dr. Kuca

#98818 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dr. Kuca »

Ma treba biti realan osvojili smo bodova ekstra uz losu igru koja je imala svoje razloge. nekompletna ekipa od prvog do zadnjeg kola, strajk, kasnjenje sa pripremama, dosta igraca nezadovoljna sto se nije prodala, novi igraci koji su dosli nisu se pokazali kao pojacanja. pa jebote nama Krle igro centralnog veznog jer nismo imali izbora. Ovo je bodovni vrh, igra nije neka bila ali iz objektivnih razloga. Imao je i husref svojim fula ali u granicama normale.
rocco_siffredi

#98819 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Da se izrazim Nikicevim jezikom.
Tako ti je to, kad o sudbini najtrofejnijeg trenera u istoriji kluba odlučuju ljudi koji nisu ni macku s praga sutnuli.
Htjeli su se oni njega kutarisati u maju, ali zbog duple i navijača nisu smjeli. Sad im se poklopilo pa su stisli i uradili ono sto su namjeravali jos prije 6 mjeseci.
Tu je jedan do dva kolovodja. Jedan je sigurno Rahmanovic. Glavni kabadahija u klubu. Riješiti ga se koliko danas. Riješiti se na zimu jos 4-5 otpadaka koji su i krivica Emira Hadzica, zajedno sa njim.
Dakle, klub ocistiti do kraja.
Last edited by rocco_siffredi on 03/12/2019 15:14, edited 1 time in total.
emigrazione

#98820 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

F&N wrote: 03/12/2019 14:28 Iako sam fkt za smjenu Husrefa, iz onih sportskih razloga. Losa igra, ponizavanje u derbijima. Prelagano ispadanje od Batea prvenstveno zbog njegove pickaste taktike u prvom mecu, pa do ovih izdanja protiv Radnika, Slobode... ALi nisam nisam na ovakav nacin. Nije covjek zasluzio ovakav odlazak. Trebalo je to uraditi gospodski, elegantno. Isplatiti ga, sjest s njim na rucak i reci mi imamo druge ambicije ili sta vec koji god razlog. Ovo je bas bas ispalo ponizavajuce prije svega za klub pa sve ostalo.
Ovako je radio Zeljeznicar u vrijeme Misimovica pa su protjerani govnjivim motikama. Imas odlican primjer kako ne treba u mahali ti nemoj biti toliki duduk i debil ponavljati ga.
Nije ga trebalo dirati nikako, zapravo nije se smjelo ni razmišljati o tome...problem je u igračima, sa dobrim znalcem na sredini terena, sa brzim i prodornim krilom i sa jednom brzom spicokom koji bi rasteretio Ahmetovića sve bi ovo leglo kako treba... Rahmanović, Milanović, Oremuš, Hodžić alahimanet.....Hadzija je magiju pravio sve sto je dovodio bilo top, sad dva puta kiksa odmah marš iz nekakve svetinje, vakav nakav :roll:
oholi smo, zli, pokvareni do srži jednostavno ništa nam sveto nije i ne zaslužujemo ništa jači klub nego što je trenutno, isto kao što ne zaslužujemo ništa bolju državu kao narod...na ovakav način jednog Husrefa otjerati, blago Asimu Ferhatoviću što je umro na vrijeme mogu misliti šta bi njemu radili
El_comadante

#98821 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by El_comadante »

pošto je jedna još utakmica do pauze trebali su ga ostaviti i tu utakmicu pa onda tražiti neko riješenje, ovako je baš bezveze.
weedonjaaa

#98822 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by weedonjaaa »

Sutra u 15h ko moze neka dodje ispred kluba na sastanak
rocco_siffredi

#98823 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Ovo ako Husref izdrzi, zivjet ce 100 godina. Ne daj se Šefe, nisu ti ni do koljena, niti su vrijedni tvojih suza :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#98824 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Jedna od špekulacija koja se počela vrtiti po nogometnim kuloarima nakon smjene Husrefa Musemića sa pozicije šefa stručnog štaba FK Sarajevo jeste ona da bi tu funkciju sada mogao preuzeti Safet Sušić, piše SCsport.

Legendarni Pape bi, sasvim izvjesno, na Koševu bio dočekan srdačno, ali ispostavilo se da su ipak u pitanju samo nerealne želje jednog dijela bordo navijača koje su jednostavno, tek tako, isplivale na društvenim mrežama.

Naime, Sušić je poručio kako ga niko iz FK Sarajevo nije kontaktirao, ali i da jeste – ne bi prihvatio ponudu.

“Zaista me niko nije zvao, niti sam uopšte razmišljao o tome. I naravno da ne bih pristao, naročito nakon ovoga što se desilo. Prosto mi je nevjerovatno ovo šta su uradili Husrefu Musemiću. Čovjek im je donio duplu krunu prošle sezone, sada bio drugi sa istim brojem bodova kao i prvoplasirana ekipa… Svašta”, govori Pape u izjavi za SCsport.
yasaq

#98825 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by yasaq »

emigrazione wrote: 03/12/2019 15:13
F&N wrote: 03/12/2019 14:28 Iako sam fkt za smjenu Husrefa, iz onih sportskih razloga. Losa igra, ponizavanje u derbijima. Prelagano ispadanje od Batea prvenstveno zbog njegove pickaste taktike u prvom mecu, pa do ovih izdanja protiv Radnika, Slobode... ALi nisam nisam na ovakav nacin. Nije covjek zasluzio ovakav odlazak. Trebalo je to uraditi gospodski, elegantno. Isplatiti ga, sjest s njim na rucak i reci mi imamo druge ambicije ili sta vec koji god razlog. Ovo je bas bas ispalo ponizavajuce prije svega za klub pa sve ostalo.
Nije ga trebalo dirati nikako, zapravo nije se smjelo ni razmišljati o tome...problem je u igračima, sa dobrim znalcem na sredini terena, sa brzim i prodornim krilom i sa jednom brzom spicokom koji bi rasteretio Ahmetovića sve bi ovo leglo kako treba... Rahmanović, Milanović, Oremuš, Hodžić alahimanet.....Hadzija je magiju pravio sve sto je dovodio bilo top, sad dva puta kiksa odmah marš iz nekakve svetinje, vakav nakav :roll:
oholi smo, zli, pokvareni do srži jednostavno ništa nam sveto nije i ne zaslužujemo ništa jači klub nego što je trenutno, isto kao što ne zaslužujemo ništa bolju državu kao narod...na ovakav način jednog Husrefa otjerati, blago Asimu Ferhatoviću što je umro na vrijeme mogu misliti šta bi njemu radili
Nije Husref kapacitet za dalje vjeruj mi. Ja bih njemu dao da bude sportski direktor, predsjednik, direktor ili neka druga odgovorna funkcija u klubu doživotno, al' nije on trener za dalje. Prvo njegovo psovanje. I fudbal je pos'o kao i što mi svi ostali idemo na pos'o i kad bi meni šef počeo psovati kunem se da bi to bio posljednji dan za mene i za šefa na poslu. Poslije prvog je-be i to u javnosti nema tu više respekta, a sad dalje ne treba govoriti o taktici , promjeni formacija, rotacija igrača itd. A one pičke sa Hayata mogli su ono izrezati nego im draže žutilo da mogu par klikova ubrati.

A što se tiće uprave i tu treba par rezova. Ne mogu ženturače voditi klub, jednostavno ne mogu, možete to nazvati šoviniznom al' fudbalski klub ne mogu voditi i .
Last edited by yasaq on 03/12/2019 15:35, edited 1 time in total.
Locked