East_side wrote: ↑03/12/2019 01:43
@Grean - ja volim i postujem Husrefa, ostvario je sto nijedan njegov prethodnik nije. Brojke i pehari ne lazu.
Donio nam je najvise radosti od svih trenera koje smo imali dosad. Ali nikada (pa cak ni nakon prosle sezone i osvojene duple) nisam smatrao da je on nas plafon, da ne mozemo imati boljeg, da se on potpuno uklapa u viziju iskoraka kluba i niko drugi. Da samo s njim mozemo sve i ni s kim drugim. Nikad. Cak naprotiv.
Ali ja ne mogu da ovdje ne spomenem da se ne osjecam prerjerano ponosno kad vidim ko nam je sve u upravi kluba. Blago receno. Vise bih na tim pozicijama volio vidjeti Husrefa i jos neke pojedince iz bogate lepeze nasih legendarnih imena. Mozda bi i za Husrefa samog i sve nas bilo bolje da se on nadje na nekoj od rukovodecih klupskih pozicija. Mozda grijesim, pojma nemam.
Husref je, kada bi se god vracao, imao ogroman kredit u startu zato sto ga vecina raje voli. Pa i ja sam. Pa i ovaj njegov mandat nije bio bajkovit u startu. Napravio je odlicnu seriju pa nas na kraju Krupa otrese na sred Haseta. Toplo, hladno, patnja... mi trpili, trpili i na kraju docekali duplu, naredne sezone. Pitanje je da li bismo nekog drugog toliko trpjeli kao njega? E pa, cisto sumnjam!
On kad nas preuzme, u startu je legenda, ikona, svoj na svome (sto i jeste) i svi su mnogo strpljiviji s njim. Neko sa strane, koliko god bio dobar, dovoljno je da "ruznim hodom" kroci kroz tunel na istoku da se pocne lagano radjati hejt u glavama mnogih Pitara. I kada bi okoncao sezonu na nacin kao Husref kada nas je tek preuzeo, tada bi pocelo jebavanje majke, tjeranje i lik bi pobjegao glavom bez obzira. Iako bi mozda bas taj lik naredne sezone (poucen iskustvom iz prosle) prekucao ligu i kup uzdizuz i poprijeko. Bas kao sto je i sam Husref ili mozda jos uvjerljivije. Mozda bi prosao koje kolo u Evropi. Ko zna. Upravo to je prednost Husrefa u odnosu na sve ostale trenere. A ne zato sto je bolji trener od njih.
Sada kada su ga vec ovako sramotno otjerali, moraju neko jebeno zvucno ime za nase uslove dovesti. Pitanje je koliko je takvo ime spremno da sada ulijece u vatru i koliko bismo mi, poznati kao (vecinom) nestrpljivi navijaci imali zivaca i kredita prema tom novom, pogotovo nakon puhanja u jogurt u vise navrata i raznih ubleha koje su protutnjale nasim klubom. Treba nam neko ko dobro poznaje nasu ligu i nase fudbalske prilike. Problem je sto takav istovremeno zna kako smo jebena publika i vjerovatno ne bi imao hrabrosti da nas preuzme. Konkretno Vinko Marinovic. A kada bi dosao neko sa strane, dok bi se hud snasao i skontao sta i kako treba raditi, bio bi vec nabijen nogom u guzicu.
Mislim da vecina raje, nazalost, nije psihicki spremna da se pokusa napraviti neki iskorak. Vise vole stabilan prosjek nego iskorak uz malo vecu dozu rizika. Opekli smo se, znam. Zato se stalno vracamo na provjerene recepte a oni nam ne daju da se izdignemo iznad prosjeka. Cak ni u BH okvirima a Evropu da i ne spominjem. I tako kuburimo decenijama u tom zacaranom krugu. Jedna titula, pa nekoliko godina patnje, pa kup, pa opet patnja... i sve tako u krug.