Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Grean

#98776 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

East_side wrote: 02/12/2019 23:21 Jako se cudno osjecam. Totalno su mi pomijesana osjecanja i misli...

Ako su vec s njim ljetos produzili ugovor, nisu trebali sada ovako uraditi. Los tajming totalno.

Tacno sam se ovoga i bojao. Ne znam, nisam pametan...
Tacno je i to.

Ali stoji ni da dupla prosle sezone nije bila bez rizika. Vagalo je i na kraju ispade dobro.

Istina je da se pogrijesilo, ako mu se nije vjerovalo nije trebalo ici na produzenje samo zato sto tribina prijeti haosom. A bilo je i toga, novine, legende, Sjever, svi su pravili pritisak da se produzi.
Logovan

#98777 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Lafo on voli Sarajevo. :lol:
budzetlija

#98778 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by budzetlija »

Logovan wrote: 03/12/2019 00:03 Lafo on voli Sarajevo. :lol:
Husref, naravno da voli :izet: znam sta pises, ali preskoci ga :run:
gold'n'brown

#98779 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by gold'n'brown »

Ocigledno je da odredjeno vrijeme nije bilo hemije izmedju Husrefa i igraca, tako da je ovo po meni ocekivano. E druga je stvar sto smo se do sada toliko puta opekli i imali malo strpljenja sa drugim trenerima. Poprilicno sam skeptican da cemo potrefiti od prve i ocekujem nazalost dosta promjena u narednom periodu.
Po meni bi Marinovic bio odlicno rjesenje jer i poznaje dosta igraca, ali mislim da je njegovo dovodjene domen naucne fantasike.
Kaligrafija

#98781 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Kaligrafija »

Gdje ovog iskopa... Pise Vietnam, pa zbog toga!? Nidze veze...
THEC

#98782 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by THEC »

Kaligrafija wrote: 03/12/2019 01:27
pa ovaj je valjda neki sef u toj njihovoj akademiji ?
rocco_siffredi

#98783 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Vodi Akademiju u Vijetnamu, a sef mu je Nam. Spominjana je bolja saradnja, dolazak igraca iz Vijetnama. Da ih se lakse uvede u tim, kao da gledam da ce doci on ili neko blizak njemu.
Samo naglas razmišljam
Kaligrafija

#98784 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Kaligrafija »

THEC wrote: 03/12/2019 01:29
Kaligrafija wrote: 03/12/2019 01:27
pa ovaj je valjda neki sef u toj njihovoj akademiji ?
Covjek je tehnicki direktor reprezentacije Vijetnama... Nidze veze ba..
victory

#98785 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by victory »

Zivot ide dalje.

Sigurno je da zbog ovog razvoda navijaci i Husref nece prestati da vole klub, niti ce navijaci manje postovati Musemica.

Musemic je bio i ostao legenda kluba.

Otkazi su, nazalost, sastavni dio trenerskog posla.

Sada treba mobilisati sve klupske resurse i nastaviti dalje po, eventualno, novu sampionsku titulu.

Puno srece i uspjeha novom treneru, ko god da to bude.
East_side

#98786 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by East_side »

@Grean - ja volim i postujem Husrefa, ostvario je sto nijedan njegov prethodnik nije. Brojke i pehari ne lazu.

Donio nam je najvise radosti od svih trenera koje smo imali dosad. Ali nikada (pa cak ni nakon prosle sezone i osvojene duple) nisam smatrao da je on nas plafon, da ne mozemo imati boljeg, da se on potpuno uklapa u viziju iskoraka kluba i niko drugi. Da samo s njim mozemo sve i ni s kim drugim. Nikad. Cak naprotiv.

Ali ja ne mogu da ovdje ne spomenem da se ne osjecam prerjerano ponosno kad vidim ko nam je sve u upravi kluba. Blago receno. Vise bih na tim pozicijama volio vidjeti Husrefa i jos neke pojedince iz bogate lepeze nasih legendarnih imena. Mozda bi i za Husrefa samog i sve nas bilo bolje da se on nadje na nekoj od rukovodecih klupskih pozicija. Mozda grijesim, pojma nemam.

Husref je, kada bi se god vracao, imao ogroman kredit u startu zato sto ga vecina raje voli. Pa i ja sam. Pa i ovaj njegov mandat nije bio bajkovit u startu. Napravio je odlicnu seriju pa nas na kraju Krupa otrese na sred Haseta. Toplo, hladno, patnja... mi trpili, trpili i na kraju docekali duplu, naredne sezone. Pitanje je da li bismo nekog drugog toliko trpjeli kao njega? E pa, cisto sumnjam!

On kad nas preuzme, u startu je legenda, ikona, svoj na svome (sto i jeste) i svi su mnogo strpljiviji s njim. Neko sa strane, koliko god bio dobar, dovoljno je da "ruznim hodom" kroci kroz tunel na istoku da se pocne lagano radjati hejt u glavama mnogih Pitara. I kada bi okoncao sezonu na nacin kao Husref kada nas je tek preuzeo, tada bi pocelo jebavanje majke, tjeranje i lik bi pobjegao glavom bez obzira. Iako bi mozda bas taj lik naredne sezone (poucen iskustvom iz prosle) prekucao ligu i kup uzdizuz i poprijeko. Bas kao sto je i sam Husref ili mozda jos uvjerljivije. Mozda bi prosao koje kolo u Evropi. Ko zna. Upravo to je prednost Husrefa u odnosu na sve ostale trenere. A ne zato sto je bolji trener od njih.

Sada kada su ga vec ovako sramotno otjerali, moraju neko jebeno zvucno ime za nase uslove dovesti. Pitanje je koliko je takvo ime spremno da sada ulijece u vatru i koliko bismo mi, poznati kao (vecinom) nestrpljivi navijaci imali zivaca i kredita prema tom novom, pogotovo nakon puhanja u jogurt u vise navrata i raznih ubleha koje su protutnjale nasim klubom. Treba nam neko ko dobro poznaje nasu ligu i nase fudbalske prilike. Problem je sto takav istovremeno zna kako smo jebena publika i vjerovatno ne bi imao hrabrosti da nas preuzme. Konkretno Vinko Marinovic. A kada bi dosao neko sa strane, dok bi se hud snasao i skontao sta i kako treba raditi, bio bi vec nabijen nogom u guzicu.

Mislim da vecina raje, nazalost, nije psihicki spremna da se pokusa napraviti neki iskorak. Vise vole stabilan prosjek nego iskorak uz malo vecu dozu rizika. Opekli smo se, znam. Zato se stalno vracamo na provjerene recepte a oni nam ne daju da se izdignemo iznad prosjeka. Cak ni u BH okvirima a Evropu da i ne spominjem. I tako kuburimo decenijama u tom zacaranom krugu. Jedna titula, pa nekoliko godina patnje, pa kup, pa opet patnja... i sve tako u krug.
Kaligrafija

#98787 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Kaligrafija »

East_side wrote: 03/12/2019 01:43 @Grean - ja volim i postujem Husrefa, ostvario je sto nijedan njegov prethodnik nije. Brojke i pehari ne lazu.

Donio nam je najvise radosti od svih trenera koje smo imali dosad. Ali nikada (pa cak ni nakon prosle sezone i osvojene duple) nisam smatrao da je on nas plafon, da ne mozemo imati boljeg, da se on potpuno uklapa u viziju iskoraka kluba i niko drugi. Da samo s njim mozemo sve i ni s kim drugim. Nikad. Cak naprotiv.

Ali ja ne mogu da ovdje ne spomenem da se ne osjecam prerjerano ponosno kad vidim ko nam je sve u upravi kluba. Blago receno. Vise bih na tim pozicijama volio vidjeti Husrefa i jos neke pojedince iz bogate lepeze nasih legendarnih imena. Mozda bi i za Husrefa samog i sve nas bilo bolje da se on nadje na nekoj od rukovodecih klupskih pozicija. Mozda grijesim, pojma nemam.

Husref je, kada bi se god vracao, imao ogroman kredit u startu zato sto ga vecina raje voli. Pa i ja sam. Pa i ovaj njegov mandat nije bio bajkovit u startu. Napravio je odlicnu seriju pa nas na kraju Krupa otrese na sred Haseta. Toplo, hladno, patnja... mi trpili, trpili i na kraju docekali duplu, naredne sezone. Pitanje je da li bismo nekog drugog toliko trpjeli kao njega? E pa, cisto sumnjam!

On kad nas preuzme, u startu je legenda, ikona, svoj na svome (sto i jeste) i svi su mnogo strpljiviji s njim. Neko sa strane, koliko god bio dobar, dovoljno je da "ruznim hodom" kroci kroz tunel na istoku da se pocne lagano radjati hejt u glavama mnogih Pitara. I kada bi okoncao sezonu na nacin kao Husref kada nas je tek preuzeo, tada bi pocelo jebavanje majke, tjeranje i lik bi pobjegao glavom bez obzira. Iako bi mozda bas taj lik naredne sezone (poucen iskustvom iz prosle) prekucao ligu i kup uzdizuz i poprijeko. Bas kao sto je i sam Husref ili mozda jos uvjerljivije. Mozda bi prosao koje kolo u Evropi. Ko zna. Upravo to je prednost Husrefa u odnosu na sve ostale trenere. A ne zato sto je bolji trener od njih.

Sada kada su ga vec ovako sramotno otjerali, moraju neko jebeno zvucno ime za nase uslove dovesti. Pitanje je koliko je takvo ime spremno da sada ulijece u vatru i koliko bismo mi, poznati kao (vecinom) nestrpljivi navijaci imali zivaca i kredita prema tom novom, pogotovo nakon puhanja u jogurt u vise navrata i raznih ubleha koje su protutnjale nasim klubom. Treba nam neko ko dobro poznaje nasu ligu i nase fudbalske prilike. Problem je sto takav istovremeno zna kako smo jebena publika i vjerovatno ne bi imao hrabrosti da nas preuzme. Konkretno Vinko Marinovic. A kada bi dosao neko sa strane, dok bi se hud snasao i skontao sta i kako treba raditi, bio bi vec nabijen nogom u guzicu.

Mislim da vecina raje, nazalost, nije psihicki spremna da se pokusa napraviti neki iskorak. Vise vole stabilan prosjek nego iskorak uz malo vecu dozu rizika. Opekli smo se, znam. Zato se stalno vracamo na provjerene recepte a oni nam ne daju da se izdignemo iznad prosjeka. Cak ni u BH okvirima a Evropu da i ne spominjem. I tako kuburimo decenijama u tom zacaranom krugu. Jedna titula, pa nekoliko godina patnje, pa kup, pa opet patnja... i sve tako u krug.
Bas tako, pogotovo ovo na kraju.. :thumbup:
strong69

#98788 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Husref Musemic sam nije rješenje ovog problema. Iako nisam nikad bio ljubitelj njegovih trenerskih vještina uz njega bi morali otići i pojedinci odgovorni za igrački i stručni kadar, kondicionu spremu igrača, marketing i PR. Ono saopštenje za Široki, Baka Sliskovic engleski jezik na IG i Twitteru pokazatelj su kakvi amateri rade a mi očekujemo neki iskorak. Jedini pravi profesionalac u klubu je Slobodan Soja.
Tomahawk11
Globalni moderator

#98789 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

"Mi dijelimo prvo mjesto i imamo isto bodova kao FK Željezničar, a šta je razlog smjene i koji su to razlozi, to će najbolje klub reći. Sezona nije završena, ali opet kažem, trebali su iz ljudskih i sportskih razloga pustiti još jedno kolo. Pauza je duga i ima se vremena za puno stvari, ali nema veze, poštujem i to je njihova odluka. Nadam se da sam obradovao puno puta navijače FK Sarajevo, nekada su bili tužni kao u subotu u derbiju, ali to je život i to je sport. Bilo je stvari na koje sam mogao utjecati i gdje sam pogriješio, puno više onih na koje nisam. Ljudi koji vode klub imaju pravo na svoje mišljenje i opet kažem, poštujem to", završio je Musemić.
Šefe, hvala za sve.
Logovan

#98790 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote: 03/12/2019 08:26
"Mi dijelimo prvo mjesto i imamo isto bodova kao FK Željezničar, a šta je razlog smjene i koji su to razlozi, to će najbolje klub reći. Sezona nije završena, ali opet kažem, trebali su iz ljudskih i sportskih razloga pustiti još jedno kolo. Pauza je duga i ima se vremena za puno stvari, ali nema veze, poštujem i to je njihova odluka. Nadam se da sam obradovao puno puta navijače FK Sarajevo, nekada su bili tužni kao u subotu u derbiju, ali to je život i to je sport. Bilo je stvari na koje sam mogao utjecati i gdje sam pogriješio, puno više onih na koje nisam. Ljudi koji vode klub imaju pravo na svoje mišljenje i opet kažem, poštujem to", završio je Musemić.
Šefe, hvala za sve.
:thumbup: :thumbup: Glupo je sto je sve ovako ispalo, glupo je sto je ovako saznao.

Hvala Husrefe za sve!
omega369

#98791 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

Naravno da je glupo. Ali da se ne lazemo, opet su mu napravili uslugu. Kriv je a prave ga zrtvom. Kod nas fakat nista ne moze normalno :cry:

Bravo east side, odlicno receno :thumbup:
Gandra_1

#98792 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Gandra_1 »

Realnost je da je kod nas klub i dalje na mahalskom nivou od igraca do uprave, a to je posljedica i stanja u državi... Treba neko ozbiljan da to sve posloži i da se istrpi neki period kako bi stvari došle na svoje mjesto...

Husref kao Husref hvala mu za sve, ali još nakon osvojene zadnje duple krune znalo se da ne može napraviti iskorak u Evropi i dominirati ligom ni on svojom trenerskom kvalitetom a ni sami igrački kadar... Pa dovoljno je reci da nije, a niti će voditi neki klub izvan BiH, to što mi kao navijaci nastupa emocijama prema njemu je druga stvar...

Prvo bi trebalo upravu malo posložiti, ali i ako bi ona ostala trebalo bi dati odriješene ruke nekom ozbiljnom treneru kako bi se pokušao izboriti sa našim mahalskim mentalitetom. Vidjeli smo kad je Kodro bio, jednostavno nama neki kulturan i ozbiljan trener teško može pomoći ako nema apsolutnu podršku i slobodu u radu..
Ali_G

#98793 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Ali_G »

Ponovo zabijamo treneru noz u ledja. Prije sedmicu sve divno, onda noga. Uprava je na velikom ispitu. Otpustili su trenera, unijeli poprilicno nezadovoljstvo medju navijace, a ocekivanja su velika. Titula je imperativ pa nek dobro razmisle ko ce sjesti na klupu i ko ce pojacati ekipu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#98794 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Jasno da je imperativ, braniš titulu, iz kupa si ispao, u igri smo svakako, samo da vidimo koga planiraju postaviti.
Dr. Kuca

#98795 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dr. Kuca »

Sve osim titule je neuspjeh.

SEFE hvala na svemu, iduci put se zahvali nemoj nas vaditi iz govana. Ostavljas nasljedniku sampionsku ekipu, sa dobrim igracima, bodovno vjerovatno poravnatu mozda cak i u plusu. Sretno dalje u zivotu i da te zdravlje posluzi. I nama puno srece sa tvojim saljednikom, vjerovatno ce to biti povratnik jos 1.
sencobih

#98796 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Ako će dovoditi Nalića, Dzenana , Varešanovica i slične kandidate onda je bolje da odmah vrate Husrefa
East_side

#98797 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by East_side »

Ako bude neki povratnik tipa Cala, Varesanovic, Dzeno... nemamo o kakvom iskoraku pricati. Ja sam tu skeptican.

Mogao bi neko od njih mozda i napraviti neki pozitivni instant shock, uz mnogo nervoze, turbulencija i ogromnu dozu srece (ako uopste doceka kraj prvenstva na klupi), nekako na guranje (MOOOZDA) osvojiti titulu ali sta dalje?

Ogroman je sada test za upravu. Vidjet cemo aBd.

Jedno pitanje za sve. Ko hoce neka odgovori, naravno. Sta biste vise voljeli;

1. Da dodje neko ko ce nam donijeti dugorocno rjesenje, pa da se ova sezona makar i halali (u smislu titule) ali da u godinama koje slijede postanemo dominantni i uspjesniji u Evropi nego do sada?
2. Da dodje neko ko ce odbraniti titulu kako zna i umije, pa makar naredne sezone grohnuli do bola u svakom smislu i opet sve ispocetka?

Voljeli bismo i jedno i drugo, logicno. Ali ako bi se moralo izabrati jedno od ovo dvoje, ja sam za ovu prvu soluciju.
Tomahawk11
Globalni moderator

#98798 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Image
budzetlija

#98799 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by budzetlija »

Pa prica se da su kandidati Nalic, Custovic i Kodro :roll: ne znam sta bi reko, mada eto kao Hadzic je za Jovica
Tomahawk11
Globalni moderator

#98800 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

budzetlija wrote: 03/12/2019 12:23 Pa prica se da su kandidati Nalic, Custovic i Kodro :roll: ne znam sta bi reko, mada eto kao Hadzic je za Jovica
Nisu imena da kažeš da mogu nešto garantovati.

Jović ima posao, sumnjam da bi ga napustio zbog nas.
Locked