A jesi zesce nagazila na Sabinu. Bez obzira sto ti otvorise temu o Sabini, ti spinujes li ovdje, spinujes. Ono, za upitati se...KatarinaKosaca wrote: ↑22/11/2019 12:59 Nije mi jasno za direktora. Nije Sabina ukazala na probleme, nego taj čovjek. Sad je ona heroina, on smijenjen. I onda kažu, nije politika.
Koliko se moze procitati, nije on ukazao na vezivanje, zlostavljanje i uvjete u kojima zive djeca, nego je izjavio: "Prvi čovjek sam koji je u Parlamentu FBiH javno ukazao da se otima od dječijih usta i niko nije reagovao. Tri mjeseca se borimo s tim stvarima..."
Eto, hvala mu, kamo srece da je ukazao i na stravicna desavanja nad sticenicima. Ali valjda je to bilo manje vazno, valjda se nije mogau ubaciti u lanac otimacine
Skoro sve u svijetu je politika (na zalost), pocevsi od bracne zajednice, odgajanja djece, etc etc.
Ono sto ostaje jeste da je ta ista Sabina, kakve god da su joj (plemenite ili politicke) namjere bile, objavila fotografije i snimke horora iz Zavoda u Pazaricu. Hvala joj velika na tome. Ako joj je cilj bio osobna ili stranacka korist, njoj na cast i obraz.
Nase je da pokusamo ostati humani, da se MI, bar u ovom slucaju, nekako ogradimo od politike i pokusamo srusiti zlo koje nam grad i drzavu pretvara u horor. Da li je kasno? Nadam se da nije (eh ta nada), ali stvarnost govori drugacije.
Stoga, pustite se Sabine ovdje, ona nam je najmanji problem.