Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Locked
BHCluster

#251 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by BHCluster »

U oči šovinistima
U srcu Sarajeva Josip Pejaković odbrusio ideolozima Velike Bosne
Pogledaj do koje mjere ide ovo hrvatsko nacionalisticko ludilo fake news portala i HDZ-ovog glasila! Sta je to "Velika Bosna"? U nedostatku "memoraDNuma >>BOING<<", "genetike Bosnjaka" i slicno oni ne da fulaju nogometnu loptu nego citav sport. Nisu ni skontali da ih je Pejaković ne da je pljunuo nego hrakno.
Novak20

#252 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Novak20 »

spreca wrote: 23/11/2019 21:24
Novak20 wrote: 23/11/2019 21:15

I ? Gdje sam ja na toj temi o Šušnjaru 2016. ? Nigdje.

Zbog takvih kao ti sam sada ovdje na forumu. A ti pitaj tko je načelnik Nižnjeg Novgoroda ili tako nekako. :lol:
Nije rijec dali si otisao da ga podrzis ili da ga pljujes kao Martinu,ali si tvrdio da nisi bio uforumu u to vrijeme....slabo te Hafiz uci,nije ni on nikad cuo za Tudjmana do prije par godina :lol: Sta bi ti to ovakvim kao ja ovdje na forumu?...
:-)

O čemu ti pričaš ?

Hafiz je forumaš za sebe, ja za sebe i ti za sebe.

Ne tvrdim da nisam bio na forumu nego da me ove teme nisu interesirale dok nisam skužio da ti i nekolicina forumaša isključivo antihrvatskog stava stigmatizirate čitav konstitutivni bh narod u ubjeđenju da radite pozitivnu stvar. Da ne ulazim u razloge i motive.

Tebi ili bilo kome drugom za napisano ne bih ništa.

Slobodno napiši tvrdnje ili argumente ako ih imaš za ono što misliš, ja ću ih slobodno pobijati ako mislim da sam u pravu.
Novak20

#253 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Novak20 »

BHCluster wrote: 23/11/2019 21:27 Vaznija im je dnevnica nego obraz.
:lol: :lol: :lol:

Jadno.
Novak20

#254 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Novak20 »

BHCluster wrote: 23/11/2019 21:36
U oči šovinistima
Pogledaj do koje mjere ide ovo hrvatsko nacionalisticko ludilo fake news portala i HDZ-ovog glasila! Sta je to "Velika Bosna"? U nedostatku "memoraDNuma >>BOING<<", "genetike Bosnjaka" i slicno oni ne da fulaju nogometnu loptu nego citav sport. Nisu ni skontali da ih je Pejaković ne da je pljunuo nego hrakno.
Tužno je bilo gledati prijem povodom Dana državnosti BiH u organizaciji dva bošnjačka člana Predsjedništva. Uz hodžu ne bi popa ni fratra, ne bi srpskih i hrvatskih političara kada je J.P. recitirao:
“Od kamena i temelj i krov gradiš, u hladnoj kamenoj utrobi zmije gajiš, za sve one koji ti zlu kob spremaju.

Nikog se ne bojiš do Boga Svevišnjeg. Jedino njemu konto polažeš za sebe samu, i sve nas zemljo od kamena Hercegovino mati.

Za sinove i kćeri razasute po cijelomu svijetu, siromaštvo nudiš ko dobar start a oni ti uzvraćaju ljubavlju, poštovanjem i zahvalnošću postignutim.

Odlučila sama sebe gradit za sebe samu i za svoju djecu da se više ne razasipaju po cijelome svijetu ko djeca od raka, popij prijatelju našega vina, izi i sira i pršute, ništa ne tražimo od tebe, samo kad se vratiš odakle si došao reci da mi nismo ko što oni misle.

Pričaj im kakve su naše mirisne konobe i naše praske i nar i limun žut i Neretva čista, a ponavrh svega kakvi smo ko ljudi.

Ako iz Bosne dolaziš prijatelju našijem poruči da ih mi nikad ostaviti nećemo jer brez njih i brez nas nit ima Bosne, nit ima Hercegovine. Ništa ne tražimo od tebe samo kad se u Bosnu vratiš, reci glasno da te svi dobro čuju da Hercegovina neće Bosnu ko roditelja tutora, već ko sestru rođenu.”
Tko je koga ovdje pljunuo i hraknuo ne znam. Znam da bošnjačka politika slavi dan tri "i" i tri "ni" ne kao brat ili sestra nego kao tutor. Sama sa sobom i strancima.
BHCluster

#255 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by BHCluster »

Novak20 wrote: 23/11/2019 23:33
U oči šovinistima
Tužno je bilo gledati prijem povodom Dana državnosti BiH u organizaciji dva bošnjačka člana Predsjedništva. Uz hodžu ne bi popa ni fratra, ne bi srpskih i hrvatskih političara kada je J.P. recitirao:
“Od kamena i temelj i krov gradiš, u hladnoj kamenoj utrobi zmije gajiš, za sve one koji ti zlu kob spremaju.

Nikog se ne bojiš do Boga Svevišnjeg. Jedino njemu konto polažeš za sebe samu, i sve nas zemljo od kamena Hercegovino mati.

Za sinove i kćeri razasute po cijelomu svijetu, siromaštvo nudiš ko dobar start a oni ti uzvraćaju ljubavlju, poštovanjem i zahvalnošću postignutim.

Odlučila sama sebe gradit za sebe samu i za svoju djecu da se više ne razasipaju po cijelome svijetu ko djeca od raka, popij prijatelju našega vina, izi i sira i pršute, ništa ne tražimo od tebe, samo kad se vratiš odakle si došao reci da mi nismo ko što oni misle.

Pričaj im kakve su naše mirisne konobe i naše praske i nar i limun žut i Neretva čista, a ponavrh svega kakvi smo ko ljudi.

Ako iz Bosne dolaziš prijatelju našijem poruči da ih mi nikad ostaviti nećemo jer brez njih i brez nas nit ima Bosne, nit ima Hercegovine. Ništa ne tražimo od tebe samo kad se u Bosnu vratiš, reci glasno da te svi dobro čuju da Hercegovina neće Bosnu ko roditelja tutora, već ko sestru rođenu.”
Tko je koga ovdje pljunuo i hraknuo ne znam. Znam da bošnjačka politika slavi dan tri "i" i tri "ni" ne kao brat ili sestra nego kao tutor. Sama sa sobom i strancima.
Jos pogotovo kada pisu oni sto slave neustavnu tzv "herceg-bosnu" oni sto su od Bosne i Hercegovine htjeli da naprave Veliku Srbiju odnosno Hrvatsku. Neki slave 25. novembar Dan državnosti Bosne i Hercegovine a neki 9. januar Dan "Republike Srpske".
Hank Paldum

#256 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Hank Paldum »

Ne znam šta pokušavaju, da li je očaj ili teške droge ali me čudi kraj ovoliko autogolova koji zabijaju koliko su dvolični kako hrvatski političari nisu doveli svoj narod do samouništenja.Sa jednog (99% izgleda tako) hercegovačkog portala u službi HDZa
Diskriminacija: U Zračnoj luci Sarajevo zabranjena komunikacija na hrvatskom jeziku

Naime, oni su obavijestili javnost kako su utvrdili da podnositeljici žalbe, stručnoj suradnici za odnose s javnošću Zračne luke Sarajevo Sanji Bagarić nije omogućeno da se u eksternoj komunikaciji s javnosti koristi svojim materinjim odnosno hrvatskim jezikom.
Ombudsmani za ljudska prava Bosne i Hercegovine ponovo su ukazali na jedan od problema u BiH, a tiče se kršenja prava na materinji jezik.
Divno od urednika portala što se bori protiv nepravde što neko nema pravo na svoj jezik, treba nam više ovakvih profesionalnih novinara. Pa kaže onda u istom tekstu, na istom portalu :D
Ovaj put riječ je o zračnoj luci u Sarajevu, kojem su preporučili da usvoji pravni okvir kojim će se osigurati ravnopravna upotreba sva tri službena jezika – hrvatskog, bošnjačkog i srpskog, odnosno oba pisma – latinica i ćirilica u eksternoj komunikaciji prema građanima.
https://www.jabuka.tv/diskriminacija-u- ... om-jeziku/
Škobo Habu

#257 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote: 23/11/2019 20:03 Kolika se halabuka podigla, tako da u ovog gunguli žena sve i da hoće ne može privesti studij kraju.

Po meni je najbolje rješenje uputiti je na funkciju, s obvezom da u roku iduće dvije godine završi taj jebeni fakultet, s tim da sve do tada prima plaću SSS, i normalno da ne talasa previše gore u međuvremenu, jer se ljudi mogu naljutiti.
To nije ni meni jasno? Zašto HDZ sve minira u njenom slučaju, ma koliko sve bilo netrasparentno?

Ova opcija je najbolja i po Čovića, i po Martinu.

Čović ostaje bez jednog od njegovih najžešćih kritičara, a Martina odlazi, svakako, iz ove zemlje zauvijek.

Opet kada skontam tu bi HDZ najviše profitirao, dok će Komšićevi botovi, kada ih popuste steroidi, shvatiti da im Martina u Pragu, sa aspakta stranačke politike za "građansku državu", nije ni od kakve koristi.
spreca

#258 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca »

U oči šovinistima
a do juce su mu jebavali mater...skutorska poskokovska posla
spreca

#259 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca »

Novak20 wrote: 23/11/2019 23:12

:-)

O čemu ti pričaš ?

Hafiz je forumaš za sebe, ja za sebe i ti za sebe.

Ne tvrdim da nisam bio na forumu nego da me ove teme nisu interesirale dok nisam skužio da ti i nekolicina forumaša isključivo antihrvatskog stava stigmatizirate čitav konstitutivni bh narod u ubjeđenju da radite pozitivnu stvar. Da ne ulazim u razloge i motive.

Tebi ili bilo kome drugom za napisano ne bih ništa.

Slobodno napiši tvrdnje ili argumente ako ih imaš za ono što misliš, ja ću ih slobodno pobijati ako mislim da sam u pravu.
Oooo Novache jesil poranio...valja, sad ce prvi,kraj obracunskog mjeseca,valja platu zaraditi

To sto kazes nekolicina forumasa antihrvatskog nastrojenja....i Covic isto tako kaze, cim neko nece da slusa njegove nebuloze i da pristaje na njegove i HDZ ucjene i lopvluke i on to odmah okarakterise kao anti hrvatska nastrojenja, naravno da to nije istina ,cutite kad taj isti Covic odlazi na proslavu 9januara koji je proglasen kao ne zakonit i na kojem se odlikuju srpski generali koji su tu istu republiku sumadiju ocistili i od hrvata i od bosnjaka a u jednom postu lupis svjetsku glupost a to je zasto nema hrvata u kalesiji :lol: :lol: ...vama ne smeta sto je Posavina ociscena,a ne smeta vam jer je tako dogovoreno izmedju Tudjmana i Milosevica i vi to znate zato cutite....sve ti to znas ali si dosao da branis HDZ ....ti mas od HDZa isto sto i ja od SDA a to je golema kurcina i razlika izmedju nas dvoice je sto ti branis politiku Covicevog HDZa a ja nebranim Bakirov SDA nabijem i njega i SDA na chunu ...ah da ne zaboravim i Covica i njegov HDZ ,valja pravedno...jel tako
Point.

#260 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Point. »

Kolika moralna nula moraš biti pa braniti HDZ i doživotnog im legitimnog predsjednika u svakoj prilici, pardon, prigodi.
LBVIEW

#261 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by LBVIEW »

Novak20 wrote: 23/11/2019 18:56 M.M.S. svaka čast u svemu osim što je kao svršeni srednjoškolac zinula da bude veleposlanik ili konzul u prijateljskoj Češkoj. Ili što je pristala da bude prst u oku koji bošnjačka politika zabija Hrvatima sa njenom SSS.

Hrvati moraju kako god znaju taj prst izvaditi iz svog oka. I potruditi se da takvih prstiju u oko bude sve manje.
Koji Hrvati, da nisu mozda oni kojim je "Stari most legitimni vojni cilj", a presuda uznicima za UZP "politicka/koju ne priznaju"? To nije zabijanje, ne prsta vec sake u oko Bosnjacima? :oops:
Trazili ste - kmecite. :izet:
spreca

#262 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca »

Kaze se u naslovu huligani....nsu ovo nikavi huligani ,nego je ovo citi ustasluk i fasizam....isti ti koji u glavi nemaju nista osim mrznje i sovinizma ovo ne rade prvi puta i neznaju da su isti ti partizani dali svoje zivote za to sto oni uopste sad imaju i zaboravljaju da je Pavelic Talijanima bio poklonio dobar dio jadranske obale i borili se za Trst ...kakoli bi danas izgledati njihova lEpa da nije bilo tih cije spomenike oni ruse...a to su kukavice koje to rade kad niko ne vidi,jer nemaju muda da to javno urade
512MB

#263 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by 512MB »

Šta sve Željko odradi dosad, a mandat još mlad. :bih:
Hank Paldum

#264 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Hank Paldum »

spreca wrote: 24/11/2019 10:50
U oči šovinistima
Ovdje se ide očigledno na ono da je Hercegovina mjesto Hrvata i da Bošnjaci ne postoje ili bar da postoje ali su manjina kao u rs-u.
Ako ste do sada primjetili, HDZovski portali nekog Matu iz Travnika i Žepča nikada neće nazvati Bosancem dok kod Mate iz Čapljine i Mostara nemaju problem da ga zovu Hercegovcem.
Tako kada neko "spusti" Bosni jer ignorišu Hercegovinu iz jednostavnog razloga što voli čitavu BiH ovi debili će to predstaviti kao borbu za majorizirane.
spreca

#265 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca »

Hank Paldum wrote: 24/11/2019 22:56
spreca wrote: 24/11/2019 10:50

Ovdje se ide očigledno na ono da je Hercegovina mjesto Hrvata i da Bošnjaci ne postoje ili bar da postoje ali su manjina kao u rs-u.
Ako ste do sada primjetili, HDZovski portali nekog Matu iz Travnika i Žepča nikada neće nazvati Bosancem dok kod Mate iz Čapljine i Mostara nemaju problem da ga zovu Hercegovcem.
Tako kada neko "spusti" Bosni jer ignorišu Hercegovinu iz jednostavnog razloga što voli čitavu BiH ovi debili će to predstaviti kao borbu za majorizirane.
Svako ima pravo na svoje misljenje ....Pejakovic kaze da Hercegovina nece da joj Bosna bude tutor,Bosna i ne pokusava da to bude i Pejakovic ima apsolutno pravo da kaze svoje misljenje ili bilo sta i ne osudjujem ga .....mozda je situacija malo drugacija,meni se cini da Hercegovina hoce da bude tutor Bosni.....meni ovo izgleda kao kad manji i slabiji brat bi da komanduje starijem i jacem bratu.....Bosna i Hercegovina bi trebala biti tutor i Bosni i Hercegovini,ali hajd ti to nekima objasni
spreca

#266 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca »

512MB wrote: 24/11/2019 20:18 Šta sve Željko odradi dosad, a mandat još mlad. :bih:
Kako je samo bio napadan od mnogih ovdje na forume ne racunajuci majorizirane,neki su ga napadli vise od majoriziranih,neznam razlog toga kad je i budali jasno da osovina Covic-Dodik nemisli nista dobro BiH a zamisli da sjede zajedno u Predsjenistvu,Dzafer nebi izlazio ispod stola.....Dzafer(Bakir)bi se vec dogovorio davno sa njima da nije bilo Komse....jer Covicu se je isto kao i Dodiku jebalo za MAP jer njima je vazniji Drap kao i Bakiru.....mozda nam nekad Komsic i kaze kako su i ko je sve na njega vrsio pritisak da pristane na odustajanje od MAPa....oni bi njega ucjenjvali da imaju za sta,a ovako im je mogao samo pokazati frulu.....ali narod kako je glup nasjesce na to kako je to sve odradila SDA i Bakir
Point.

#267 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Point. »

Ako je Hrvatska izbacila iz zvaničnog imena Dalmaciju i Slavoniju i sada se zove samo Hrvatska zašto i Bosna ne uradi slično sa Hercegovinom, ionako se većinom samo Bosne upotrebljava u samom svakodnevnom govoru.
Hafis

#268 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Hafis »

Super ideja. Prava djasporska... što ti je zapad.
Ja bih čak iz naziva države osim Hercegovine izbacio i Bosnu, i promijenio, to jest dotjerao imena njenih naroda i nazive njihovih jezika.
Fino se rezervira kakava sala...recimo ona u Holiday inu, zakaže se sećija i smisli njen kakav jebeno zvučan naziv i opleti.
Kome ne valja, eno mu Njemačke i Irske... u stvari nek ide gdje hoće, ali truna ove zemlje na opancima odnijeti neće (dobra ova na kraju, prava pjesnička :) )
madridista15

#269 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by madridista15 »

Hafis wrote: 25/11/2019 11:17 Super ideja. Prava djasporska... što ti je zapad.
Ja bih čak iz naziva države osim Hercegovine izbacio i Bosnu, i promijenio, to jest dotjerao imena njenih naroda i nazive njihovih jezika.
Fino se rezervira kakava sala...recimo ona u Holiday inu, zakaže se sećija i smisli njen kakav jebeno zvučan naziv i opleti.
Kome ne valja, eno mu Njemačke i Irske... u stvari nek ide gdje hoće, ali truna ove zemlje na opancima odnijeti neće (dobra ova na kraju, prava pjesnička :) )
Kažu da većina Bosanaca vuče korijene iz Hercegovine.

Gornjovrbaska dolina (Bugojno i dva Vakufa), odakle sam ja, su listom naseljeni iz Hercegovine tamo negdje između 15. i 17. vijeka.

Nego, kakvo bi uređenje bilo? Jedan predsjednik, dva, tri? :mrgreen: Unitarna ili federalna država? :-D
Hafis

#270 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Hafis »

madridista15 wrote: 25/11/2019 12:04
Hafis wrote: 25/11/2019 11:17 Super ideja. Prava djasporska... što ti je zapad.
Kažu da većina Bosanaca vuče korijene iz Hercegovine.

Gornjovrbaska dolina (Bugojno i dva Vakufa), odakle sam ja, su listom naseljeni iz Hercegovine tamo negdje između 15. i 17. vijeka.

Nego, kakvo bi uređenje bilo? Jedan predsjednik, dva, tri? :mrgreen: Unitarna ili federalna država? :-D
Bilo kakva, samo da je kakav drčan dijasporac - turbo patriJot na njenom čelu :)

A inače, ja sam za kombinaciju fedrelnog/konfederalnog ustroja, s jasno određenom ulogom države i središnje vlasti. I normalno ostale špice - jednakopravnost, ljudska, nacionalna, vjerska, kulturološka, radna i svaka druga prava, i što je najbitnije - bez figa u džepu ili pokušaja dominacije bilo koga nad bilo kim.
Da zaključim - Švicarska.
The 51st State

#271 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by The 51st State »

Zakljucis ti mudo,, da sutra se predlozi svicarski model, hdz i braca iz rs bi prvi protiv bili, haman od svicarskog uredjenja ti je poznat samo sir.
512MB

#272 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by 512MB »

The 51st State wrote: 25/11/2019 12:41 Zakljucis ti mudo,, da sutra se predlozi svicarski model, hdz i braca iz rs bi prvi protiv bili, haman od svicarskog uredjenja ti je poznat samo sir.
Još gore bi im sjeo belgijski u kojeg se kunu :mrgreen:
The 51st State

#273 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by The 51st State »

512MB wrote: 25/11/2019 12:44
The 51st State wrote: 25/11/2019 12:41 Zakljucis ti mudo,, da sutra se predlozi svicarski model, hdz i braca iz rs bi prvi protiv bili, haman od svicarskog uredjenja ti je poznat samo sir.
Još gore bi im sjeo belgijski u kojeg se kunu :mrgreen:
Ma kontaju neko budala, ono belgijski ili svicarski ustroj ali po mjeri hdz, sto njima odgovora more, a sto ne to i ne postoji
Hank Paldum

#274 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Hank Paldum »

spreca wrote: 25/11/2019 07:54 Svako ima pravo na svoje misljenje ....Pejakovic kaze da Hercegovina nece da joj Bosna bude tutor,Bosna i ne pokusava da to bude i Pejakovic ima apsolutno pravo da kaze svoje misljenje ili bilo sta i ne osudjujem ga .....mozda je situacija malo drugacija,meni se cini da Hercegovina hoce da bude tutor Bosni.....meni ovo izgleda kao kad manji i slabiji brat bi da komanduje starijem i jacem bratu.....Bosna i Hercegovina bi trebala biti tutor i Bosni i Hercegovini,ali hajd ti to nekima objasni
Kako sam shvatio iz tog govora Pejaković je kritikovao odnos Bosne prema Hercegovini iz drugog razloga, znam dosta Bošnjaka Hercegovaca koji se iznerviraju kada neko kaže da mu se država zove samo Bosna, ne smatraju se privjeskom države nego ravnopravnim, to je Pejaković isto mislio.
Nije ovdje problem u Josipovom mišljenju nego je problem u HDZ medijima koji su to jedva dočekali da spinuju ovu izjavu. Žele ovo predstaviti kao da neki Srbin iz Banjaluke govori o maćehinskom odnosu Federacije ili političkog Sarajeva prema rs-u jer se ide na to u HDZ medijima da je Hercegovina = hercegbosna
99% je Josip mislio na maćehinski odnos Hasana i Stipe iz Bosne prema Mehi i Franji iz Hercegovine ali je ova izjava koja se može interpretirati kao dvosmislena dobro došla HDZ portalima, zašto bi inače Alijin Hrvat Josip Pejaković postao preko noći junak velikohrvatskih portala?
spreca

#275 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca »

Ja sam da se BiH uredi kao Hrvatska ili Srbija :mrgreen:
Locked