Ja na ovoj slici vidim sretne ljude u humanom ozracju. Mozda su Paljani. Bas da vidim neku sliku Pala. Momenat.

Vidi trg! Malo Pale, a veliki trg. Humana gradnja na obje slike. Niske zgrade, custe, prilicne. Zrak cist, milina za djecu.
Ja na ovoj slici vidim sretne ljude u humanom ozracju. Mozda su Paljani. Bas da vidim neku sliku Pala. Momenat.

Na kojem može biti jedan veći park.
Naravno da je nenormalno, valjaš nenormalne gluposti. Frankfurt je jedan od poslovnih centara Evrope i niko živ u Frankfurt neće otići turistički, jer je ružan do bola._Scarlett_ wrote: ↑20/11/2019 14:57Naravno da je argument. Argument protiv ovih koji tvrde da je "nenormalno "uvaljivati" zgrade" u centar grada". Marijin Dvor je sarajevski downtown. Ako ima prirodno mjesto za poslovne zgrade, onda je to tamo.
Nisam nijednom stavila Frankfurt vec Oslo, Pariz, Berlin, NY. Svi gradovi u koje ljudi hrle turisticki i u kojima ze odlicno zivi.alphonse kauders wrote: ↑20/11/2019 15:12
Naravno da je nenormalno, valjaš nenormalne gluposti. Frankfurt je jedan od poslovnih centara Evrope i niko živ u Frankfurt neće otići turistički, jer je ružan do bola.
Ti zagovaraš beton, ružnoću i grad bez duha u prknu od 250.000 stanovnika, čiji centar grada jedva da ima 2 km dužine.
Što ne staviš slike centra Beča, Ljubljane, Osla, Berlina, , Zagreba, Stockholma, Helsinkija, Lisabona.... Ima i tamo poslovnih zgrada naravno, ali niko tamo neće shebati park i životni prostor da uvali hebeni parking i Centralnu banku.
Jes, eto mi se trebamo ugledati na Frankfurt... Kakav debilizam...
Naravno da je nenormalno, valjaš nenormalne gluposti. Frankfurt je jedan od poslovnih centara Evrope i niko živ u Frankfurt neće otići turistički, jer je ružan do bola._Scarlett_ wrote: ↑20/11/2019 14:57Naravno da je argument. Argument protiv ovih koji tvrde da je "nenormalno "uvaljivati" zgrade" u centar grada". Marijin Dvor je sarajevski downtown. Ako ima prirodno mjesto za poslovne zgrade, onda je to tamo.
Cinjenica da su tebi Pale urbanisticki uzor samo dokazuje da se u zivotu nisi maknuo od BiH
To ti vidi s njima. Oni imaju trg, mi nemamo. Samo kazem._Scarlett_ wrote: ↑20/11/2019 15:15Cinjenica da su tebi Pale urbanisticki uzor samo dokazuje da se u zivotu nisi maknuo od BiH
Pale su periferija, predgradje. Mogu se porediti s Dobrinjom, oni nemaju potrebe za ekonomskim i admininistrativnim centrom. Tamo moze komotno sve biti livada.
Postavljam slike gradova u koje su, kako rece jedan forumas, "uvalili zgrade o strogi centar" bez ikakvih problema. Jer, tome i sluzi centar.
_Scarlett_ wrote: ↑20/11/2019 15:17 Postavljam slike gradova u koje su, kako rece jedan forumas, "uvalili zgrade o strogi centar" bez ikakvih problema. Jer, tome i sluzi centar.
Zasto je vama toliko tesko priznati da nije uopste anomalija da se u centru gradova prave poslovne zgrade![]()
Gradi se trenutno trg preko puta Vijecnice. O tome ljudi ovdje ne komentarisu.
Anomalija je da se mjesto formata tri sa tri kilometra smatra gradom kojemu trebaju poslovne zgrade. Grad treba da se siri. Nabijanje preglomaznih zgrada na malom prostoru je urbicid._Scarlett_ wrote: ↑20/11/2019 15:17Postavljam slike gradova u koje su, kako rece jedan forumas, "uvalili zgrade o strogi centar" bez ikakvih problema. Jer, tome i sluzi centar.
Zasto je vama toliko tesko priznati da nije uopste anomalija da se u centru gradova prave poslovne zgrade![]()
Aloooo, ovo je bila zgrada tokom cijelog perioda voljene ti SFRJ! Hastahana je tek poslije rata postala "park" (ustvari parking gdje se okupljaju narkomani).
Pobjeda je vasa. Cestitam._Scarlett_ wrote: ↑20/11/2019 15:27Znala samNemas argument
Cim si se sjetio da su i tvoje komunjare ovo mjesto koristili za "betonariju", povukao si se
Smijesni ste![]()
^^^Ovo uvijek treba imati na umu kad diskutujete s ljudima koji automatski pljuju po svmu sto se gradi/radi._Scarlett_ wrote: ↑20/11/2019 15:30Makar priznajes poraz![]()
![]()
"Fuj, cemu zgrada ovdje, kakav urbicid!!!"
"Bila je zgrada tokom SRBIH"
"Errrrrrr, ja sam vise ono, uopsteno govorio"
Veze ti nemas. Ali, vazno je da to ne znas. To je bitno. Samo veselo._Scarlett_ wrote: ↑20/11/2019 15:30Makar priznajes poraz![]()
![]()
"Fuj, cemu zgrada ovdje, kakav urbicid!!!"
"Bila je zgrada tokom SRBIH"
"Errrrrrr, ja sam vise ono, uopsteno govorio"
nije tesko, a prije ovakvih nebuloza, provjeriti onako na netu, ne mora se otici, gdje francuski papci napravise svoj "dauntaun", betonjare... jel ono bas u centru ili nekih tricavih par kilometara dalje od centra... pri tome zadrzavajuci zelene povrsine u centru..._Scarlett_ wrote: ↑20/11/2019 14:47 Vidi francuskih papaka koje su betonarije napravili. Moramo mi biti pametniji!!!
![]()
Ako cemo tako, nije ni Marijin Dvor "sam centar" pored Bascarsije, Ferhadije i Titove.kemoBHP wrote: ↑20/11/2019 15:37
nije tesko, a prije ovakvih nebuloza, provjeriti onako na netu, ne mora se otici, gdje francuski papci napravise svoj "dauntaun", betonjare... jel ono bas u centru ili nekih tricavih par kilometara dalje od centra... pri tome zadrzavajuci zelene povrsine u centru...
evo i hint za pretragu... La Defense...